Dodaj do ulubionych

Kos, Gaia Village, TUI

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.12, 12:08
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o miejscu od osób, które były w tym lub w poprzednim roku. Jak ktoś jest zainteresowany cichszym miejscem i spokojem to lepiej brać pokoje po drugiej stronie ulicy w aneksie czy na terenie głównym ale z dala od basenu? Gdzie lepsze pokoje, gdzie kwateruje TUI? Z góry dzięki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: grubalski Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.home.otenet.gr 24.11.12, 20:27
      Oj chyba nikt nie napisze(:(:(:
      Bo daradzic gdzie bedzie ciszej trudno....po drugiej stronie oczywiście dalej od animacji ale które pokoje będzie mialo tui w 2013 to teraz zapewne nikt nie wie,nawet ja he he he
      Jaki miesiac planowanego przyjazdu oraz ile osób,bo to ważne?
      Prosze napisać a ja postaram sie odpowiedziec,pozdr :)
      • Gość: Tomek Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.12, 14:08
        czerwiec, 2 osoby dorosłe

pzdr.
        • Gość: ania Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 11:20
          Tomek też lecimy z tui w połowie czerwca do tego hotelu, skąd Wy lecicie?
          • Gość: Tomek Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.13, 20:38
            Z Wawy 15.06
            • Gość: Ania Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.13, 08:37
              czyli jest szansa, że się spotkamy ;)
              • Gość: Tomek. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.13, 11:38
                Ano jest ;)
                • Gość: Ania Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.13, 14:56
                  tzn spotkamy się w hotelu bo my lecimy z Poznania ;)
                  • Gość: lilek Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 16:37
                    I jakie wrażenia po powrocie? Wszelkie uwagi na temat tego hotelu i okolicy mile widziane :)
    • ba_gosia Re: Kos, Gaia Village, TUI 30.01.13, 08:26
      Hej. Byliśmy we wrześniu 2012. Super pobyt, już Wam zazdroszczę:) Pokój mieliśmy nie od strony basenu, było cicho. Hotel bardzo fajny. Czysto, łazienki trocę małe, ale to chyba standard:)Blisko do szerokiej plaży i cieplutkiej wody. Baseny też całkiem ok. Jest ich trzy. Dwa przy hotelu Gaia i jeszcz jeden przy hotelu po przeciwnej sronie uliczki (nie pamiętam nazwy ale też należy do Gai) gdzie chyba jest spokojniej i ciszej niż przy basenie głównym. Posiłki smaczne, głodni nie będziecie. Do miasteczka dwa kroki jest sporo knajpek i wypożyczalni ale na wieczorny spacerek lepiej się wybrać do KOS, też bliziutko i najlepiej autobusem podjecać. Ps. Weźci coś na komary.
      • Gość: Tomek. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.13, 21:00
        Dzięki, o komarach już wiemy, że masakra :)
    • Gość: marika Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.13, 12:19
      z TUI odradzam, po podpisaniu umowy nie interesuja się klientem
      w grudniu wykupiłem wycieczkę do tajlandii. Kilka dni po dokonaniu dopłaty poinformowali mnie,że w hotelu 4* w którym mam mieszkać będzie remont a obok basenu będzie budowa jakiego obiektu. Poprosiłem o rekompensatę albo zmianę na inny hotel a oni odpowiadali nie na temat. W końcu po wielu interwencjach miałem sobie wybrac inny hotel ale po aktualnej cenie czyli drożej o ponad 20 %.
      To jest skandal. Osoby na infolinii wogóle nie sa zorientowane. Nie sa w stanie udzieli żadnych przydatnych informacji...

• Gość: Adam B. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:56
        W Tigaki na Kos bylismy dwukrotnie, rok po roku. Bardzo nam sie podobalo. Tylko ten hotel nie jest dla par w srednim wieku (i starszych). Jest to moloch (jak na greckie warunki), wyjazdy z kraju ma tam kilka biur. Sami tam nie bylismy, ale "na miescie" mowi sie, ze pracuje tam najgorszy szef kuchni. Ale co to moze byc za "all" w tej najnizszej z mozliwych cenie? Dobry jest dla rodzin zwlaszcza z malymi dziecmi, duze baseny i plac zabaw, blisko piaszczysta plaza (jak nad Baltykiem), morze jest bezpieczne, cieple, dno bardzo wolno opada. Dla nas pozytywnym odkryciem byl dosc drogi Meni Beach Neckermanna. Wszedzie "piec krokow". do plazy . do sklepow, do przystanku, do wypozyczalni samochodow i rowerow(ktore sa bardzo na tej wyspie popularne - 5,- doba). Jedzenie HB bardzo dobre, takiego nigdzie na wyspach nie mielismy. Napewno polecimy tam trzeci raz w 2014, bo w tym roku Neckermann olal Pomorzan - nie ma wylotow z Gdanska. Dobry jest tez Tropical Sol, ale szkoda, ze tylko BB, za to kilka barow w poblizu.
        • Gość: Adam B. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 15:17
          Zapomnialem dodac, ze w hotelu Gaia zadne biuro nie ma "swoich" pokoi. Wszystko zalezy od hotelarza, czyli mozna trafic na czesc cicha i ta bardziej halasliwa (bo z dziecmi). Tez planowalem tam pobyt trzy lata temu, ale zrezygnowalem, nie bylem pewny gdzie trafimy, lepiej dac pare zlotych wiecej i miec spokoj, bardziej atrakcyjne miejsce.
          Chcialbym tez poinformowac wszystkich jakacych tam perwszy raz o ciasnocie i wielkim balaganie na lotnisku Hipokratesa - jest po prostu za male dla tak duzej liczby podroznych. Wiekszosc lotow ma duze opoznienia, usiasc nie ma gdzie, informacji prawie zadnej (o czarterach), megafon niezrozumialy nawet dla Grekow.
        • Gość: A. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 19:32
          To może ja się odniosę, bo byłem.
          Kolega Adam B. odradza, bo "w mieście mowią", a nie był, z kolei poleca Meni Beach.
          Meni Beach jest przy głównej ulicy - wiec osobiście (a też szukam spokoju) bym nie wziął nawet za doplatą z ich strony ;)
          Gaia jest OK. spokojna okolica, a do centrum bardzo blisko. Pokoje przydziela recepcja i my majac zarezerwowany pokój 2 osobowy, dostaliśmy... 2-pokojowy apartament z 2 sypialniami. Znajomi podobnie (tylko 3 pokojowy) w sezonie... Zatem jak sie tafi, ale raczej OK.
          Od niedawna w ofertach biur podrózy widzę do wyboru "pokój ekonomiczny" - to jest zdaje sie opcja w budynku na przeciw recepcji (po drugiej stronie drogi dojazdowej): skromne pokoiki z "komunistycznym" wyposażeniem. Widocznie nasi wspaniali sprzedawcy zauważyli że standard mieszkania jest OK i chcą urwać parę zł zamawiając pokoje, które dotąd służyły tylko do przeczekania na odwóz na lotnisko, gdy doba hotelowa sie skonczyła...
          Jedzenie jest OK - duży wybór i na mój gust smaczne - nie ma powodu do narzekania - choćby śniadania o wiele bogatsze niż w typowych hotelach greckich - samej herbaty do wyboru 10 lub wiecej gatunków.
          Komary bywają - wieczorem nie zostawiać drzwi balkonowych i okien otwartych i zdać sie na klimę, to nie bedzie problemu. W miejscach gdzie mniej zieleni - np przy barze bywają sporadycznie albo wcale.
          Do morza 300 m, ale ja nie lubię tłumów, wiec chodziłem dalej - tak poza połowę slonego jeziora - tam plaża ideał: nie ma co prada leżaków, ale za to kameralnie (czasem jakiś mudysta przermknie), sporo płycizn o głębokości ok 1 m, można też poszukać w morzu fajnych naturalnychg pumeksów - to te lekkie kamienie leżace czasem wśród piasku na dnie. Na wycieczce obejmujacej między innymi słynną "Paradais beach" stwierdziłem, że nie wytrzymuje ona porównania z plażą blisko hotelu - prawdziwa Paradais beach jest w Tigaki :).
          Tyle ode mnie - byłem 2 lata temu i mam zamiar wrócić w te okolice - moze do Gai, może gdzieś w okolice Marmari.
          • Gość: Adam B. Re: Kos, Gaia Village, TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 10:07
            Nie bedziemy sie tu licytowac. Po dwukrotnym pobycie w Tigaki, nadal twierdze, ze z uwagi na polozenie i wyzywienie dla spokoju i bardziej kameralnego wypoczynku wlasnie Meni jest najlepsza opcja (ma tylko 55 pokoi). Trzeba tylko wybrac pokoje 2-3B, jestesmy w bydynku z bocznym widokiem na morze. Halas faktycznie jest, ale w pokojach 30% tanszych znajdujacych sie w budynku glownym (pokoje nad restauracja i obok, z oknami wychodzacymi na ulice. Komary w Tigaki nie bywaja, one tam sa!. Widzialem jak walcza z nimi opryskami, ale to chyba walka z wiatrakami. Nad morzem w czesci Gaji nie ma zadnego tloku, zawsze sa wolne lezak, a to ze leza na kocach jest z wyboru - po co placic 7-8,-e za komplet. My tez chodzilismy na plaze za kanalem, miedzy jeziorem a morzem, bo po prostu tak lubimy. By cos przekasic mozna podejsc do baru Alikes - piwo z orzeszkami 2,5, salatka grecka 4,5 - 5 euro (bracia - wlasciciele zaczynaja mowic po polsku).
            Niezaleznie od powyzszego, zawsze bede polecal Kos i Tigaki. W maju 25 st.C, koniec wrzesnia 28st.C. Woda (osobiscie mierzona) 25-26 st.C.
          • ba_gosia Re: Kos, Gaia Village, TUI 08.02.13, 11:54
            W hoteliku po przeciwnej stronie recepcji mieliśmy wynajęty pokój "po wykwaterowaniu". Nie powiedziałabym, że wyposażenie było "komunistyczne", jak dla mnie pokoik był bardzo ładny, może nawet ładniejszy niż w samej Gai (chociaż tam dostaliśmy duży dwu-pokojowy apartament). Za to łazienka w tym małym pokoiku to klitka z prysznicem, z którego sie leje na całą łazienkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka