Dodaj do ulubionych

Zakynthos, hotel Caravel

01.12.12, 11:19
Witam serdecznie, pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku, mam nadzieję, że z przyjemnością dołączycie do dyskusji. Wybieram się na majowy do Caravel (jako pierwszy turnus z Rainbow Tours), może ktoś z Was także ma zarezerwowany ten hotel? A może ktoś podzieli się wrażeniami z wyspy? Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ew Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: 78.10.84.* 09.12.12, 13:53
      chętnie dołączę się do wątku, mamy rezerw na ostatni tydzień maja z grecosa (7 dni), grecja po raz pierwszy;)
      • Gość: marcela Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.chelmnet.pl 30.12.12, 20:19
        ... zastanawiam się nad tym hotelem, jak ktoś wróci proszę o info :)
    • Gość: Gosia Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 14:45
      Podbijam wątek! Czy wrócił już ktoś z tego hotelu w tym roku- lecę w sierpniu i jestem ciekawa jak wrażenia. A może ktoś był rok temu i podzieli się wrażeniami?
      • Gość: martasu33 Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.181.81.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.13, 21:37
        Do tych co wrócili! Czy godziny powrotu nie uległy zmianie?
    • Gość: gość Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 16:04
      W maju br spędziłam wraz z rodziną tydzień czasu w tym hotelu i nasze wrażenia dotyczącego tego miejsca są pozytywne. Jest to ładny obiekt, czysty i zadbany. Pokój był sprzątany każdego dnia poza niedzielą. Obsługa jest bardzo kulturalna, bez problemu można porozumieć się po angielsku. Mieliśmy opcję All więc wszystkiego było pod dostatkiem. Jedzenie jest ogólnie smaczne, raczej kuchnia grecko-europejska. Dwa razy nie korzystaliśmy z lunchu gdyż zwiedzaliśmy wyspę, w takiej sytuacji można poprosić obsługę o przygotowanie lunch box-ów, które gotowe są do odbioru po śniadaniu. Hotel znajduje się nad brzegiem morza, ma bardzo wąską plażę, ale widok z tarasu przy restauracji jest super. Wieczorem są atrakcje dla gości, są to m.in. konkursy, nam bardzo podobał się wieczór grecki.
      Przy wejściu na teren hotelu znajdują się sklepy, ulica prowadzi do Planos gdzie można zaopatrzyć się w pamiątki, kupić wycieczki czy wypożyczyć samochód. Do wyboru jest wiele tawern.
      Nam wyspa bardzo spodobała się. Warto wypożyczyć samochód aby zwiedzić ją dokładnie i zobaczyć miejsca, w które nie dojadą busy. Polecam zwłaszcza przylądek Skinari, widok z platformy na plażę Navagio, półwysep Vasilikos z plażą Gerakas i półwysep Keri. W miasteczku Keri, tam gdzie znajduje się największa flaga, jest restauracja, z której jest wspaniały widok na klify, widok zapiera dech. Można też zdecydować się na rejs dookoła wyspy aby dotrzeć na plażę do Zatoki Wraku czy podziwiać wybrzeże. Osobiście polecam zwiedzić stolicę, czyli Zakynthos, zwłaszcza kościół św. Dionizego, przejść promenadą do kościoła Agios Nikolaos i na plac św. Marka. Również widok ze wzgórza Bohali na miasto jest uroczy.
      Jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej, proszę pisać, chętnie udzielę odpowiedzi.
      • Gość: KrzyszB Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 16:54
        To ja mam kilka pytań:
        1. Czy nie ma problemu z ilością leżaków wokół basenów w stosunku do liczby chętnych?
        2. Na niemal wszystkich zdjęciach widnieje jeden basen, w kształcie zaokrąglonego prostokąta. Tylko na jednym czy dwóch zdjęciach widziałem inny basen, o nieregularnym kształcie - rzeczywiście jest tam drugi basen należący do tego hotelu, czy może wspóldzielony z innym hotelem?
        3. Przed chwilą w innym wątku dowiedziałem się, że niedaleko (tak mi się wydaje) hotelu Caravel jest park wodny, należacy do innego hotelu ale dostępny dla osób z zewnątrz za opłatą (Tsilivi Waterpark) - masz jakieś doświadczenia z tym parkiem?
        4. Według informacji na stronie BP leżaki i parasole na plaży są płatne -rezerwuje się na godziny czy cały dzień? Pamiętasz ceny?
        • Gość: gość Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 22:54
          Odpowiadam:
          1. Byłam w Caravel w drugiej połowie maja, nie jest to jeszcze pełnia sezonu. Oglądałam przed chwilką moje zdjęcia, wynika, że wszystkie leżaki przy basenie były zajęte, my spędzaliśmy wyjazd aktywnie i poza hotelem więc nie wiem czy jest problem z załapaniem się na leżak przy samym basenie, jest ich mało, a turystów tam nie brakuje więc wydaje mi się, że może być problem.
          2. Tak, ten w kształcie prostokąta to głębszy basen o głębokości od 1,5 do 2,45m. Wokół niego są leżaki, o których pisałam powyżej. Obok jest snack bar, z którego w opcji All można brać napoje, drinki i przekąski. Ten drugi basen znajduje się kilkadziesiąt metrów dalej, jest o nieregularnym kształcie i jest znacznie płytszy - od 0,75 do 1,5m. Wokół również są leżaki. Przylega do niego brodzik. Wg mnie jest on przeznaczony dla rodzin z dziećmi. Jest to basen hotelowy, ale mogą korzystać z niego goście z zewnątrz za opłatą. Przy basenie jest osoba, która kontroluje czy wchodzi ktoś z zewnątrz.
          Na Zante jest taki zwyczaj, że hotele dają swoim gościom bransoletki, które nosi się przez cały pobyt, jest na nich podana nazwa hotelu, w którym mieszkasz, a po kolorze bransoletki obsługa poznaje czy masz opcję All, HB, czy jeszcze inną.
          3. Jest taki waterpark. Chcieliśmy wybrać się do niego ostatniego dnia, ale wtedy popsuła się pogoda i zrezygnowaliśmy. Cena to 10euro dla dorosłego i 6 euro dla dziecka. Po godzinie 14 płaci się połowę.
          4. Nie wiem, nie korzystałam. Jest to prawdopodobne, Grecy stosują taką praktykę. Pamiętaj że, bp podają różne informacje, które nie zawsze są aktualne. Może zajrzyj na stronę hotelu.
          Udanego wypoczynku!
          • Gość: rittta Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.internetia.net.pl 08.06.13, 18:51
            Ja też mam pytanko i proszę o odpowiedź. Czy plaża ma dużo kamieni? Czy można chodzić na boso po plaży i w morzu?
            • Gość: gość Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.13, 19:45
              Ta plaża przyhotelowa jest wąska, część możesz przejść boso, ale lepiej tam i na Zante mieć specjalne buty do chodzenia po plaży i do kąpieli. Przydają się w wielu miejscach, np. w Zatoce Wraku, czy na wielu innych plażach na wyspie. Można je kupić w każdym sklepie w cenie od 6 do 10 euro za parę.
              • Gość: rittta Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.internetia.net.pl 10.06.13, 17:33
                wielkie dzięki za odpowieź
          • Gość: Kiaka Re: Zakynthos, hotel Caravel IP: *.messagelabs.net 14.01.14, 11:27
            Witam, mam pytanie odnosnie temp koniec maja poczatek czerwca. Jak jest temp powietrza i wody w tym okresie? I jeszcze do hotelu czy sa w hotelu dostepne jakies atrakcje dla dzieci, plac zabaw, animacje?
            Dziękuje za odpowedz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka