Dodaj do ulubionych

Rodos, Faliraki, hotel Gondola

IP: 158.75.211.* 10.07.04, 18:06
Witam, czy ktoś z Was był na Rodos w miejscowości Faliraki, w hotelu Gondola
z biura podróży Triada? Zastanawiam się nad wyborem tego hotelu. Czy mógłby
mi ktoś doradzić? Jakie jedzenie, jaka plaża itp.? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Rodos, Faliraki, hotel Gondola IP: 158.75.211.* 10.07.04, 18:11
      Witam, właśnie przed paroma dniami wróciłem z wakacji na Rodos, miejscowości
      Faliraki, hotelu GONDOLA, z biura podróży TRIADA. Piszę o tym ponieważ
      chciałbym wszystkich przestrzec przed wakacjami z tym „biurem podróży”. Po
      pierwsze, jak już ktoś wspomniał na tym forum, biuro to zawyża standard swojej
      oferty. Zacznę od początku, po wylądowaniu na lotnisku w Rodos zostaliśmy
      powitani przez panią rezydent. Na miejscu, po otrzymaniu kluczy do pokojów,
      okazało się niespodziewanie, iż część osób nie posiada w pokojach gwarantowanej
      w umowie klimatyzacji oraz telewizorów. Jak się później okazało
      słowo „niespodziewane”, tak naprawdę było tylko dla jednej strony, czyli
      klientów, ponieważ część pokoi tego hotelu nie posiada klimatyzacji i
      telewizorów, jak mówi o tym opis w katalogu TRIADY. Dlatego też biuro to zdaje
      sobie sprawę, iż oferuje więcej niż można zastać na miejscu. Delikatnie mówiąc,
      mija się z prawdą. Pewnie liczy, że cześć klientów nie będzie w ogóle zgłaszać
      tego problemu i pogodzi się z zaistniałą sytuacją. W naszym przypadku było
      jednak inaczej (8 osób). Wspomnę jeszcze, iż hotel ten posiada dwa piętra, ale
      również piwnicę i właśnie tam trafili jedni z naszych znajomych. Proszę mi
      wierzyć, że mieszkanie bez klimatyzacji w zacienionym całkowicie pokoju
      z „widokiem” na nasyp przed oknem, z jaszczurkami i licznymi mrówkami nie
      jest najlepszym rozwiązaniem na wakacje.
      Zgłosiliśmy problem rezydentce TRIADY. Nie była jednak osobą decyzyjną,
      dlatego też po rozmowie telefonicznej ze swoim przełożonym, głównym rezydentem
      na Rodos poinformowała nas, iż klimatyzacja będzie zainstalowana w naszych
      pokojach za 4 dni, natomiast TV, jak stwierdziła „nie wiadomo”.
      Oczywiście nie przyjęliśmy tego typu tłumaczenia, ponieważ nie wierzyliśmy w
      montaż klimatyzacji. Chyba nikt by nie uwierzył, aby w pokoju którym właśnie
      przyjechało się na odpoczynek weszła brygada remontowa i kuła ściany i itd.
      Zaproponowano nam w zamian obiado-kolacje przez te 4 dni. Ale chciałbym
      podkreślić tylko 4 dni i ani dnia dłużej, nawet jeżeli klimatyzacja nie byłaby
      zamontowana. Zażądaliśmy spotkania z przełożonym pani rezydent, czyli głównym
      rezydentem, panem Michałem Głową, notabene mieszkającym w tym hotelu. I tutaj
      przeżyliśmy prawdziwy szok, okazało się, iż pan ten odmówił spotkania z nami,
      zasłaniając się brakiem czasu. Zostaliśmy tak naprawdę totalnie zignorowani.
      Po takim zachowaniu już byliśmy wszyscy pewni co poziomu oferowanych usług
      przez to biuro, a pan Michał Głowa okazał się przykładem człowieka sprawującego
      stanowisko, któremu nie potrafi sprostać.
      W zaistniałej sytuacji postanowiliśmy prowadzić dalsze rozmowy z panią
      rezydent, która jak już wcześniej wspomniałem twierdziła, iż nie jest
      kompetentna do podejmowania żadnych poważniejszych decyzji. Zdziwiła nas
      również postawa pani rezydent, która była absolutnie bezradna. To my szukaliśmy
      rozwiązania wyjścia z tej sytuacji i je sugerowaliśmy. Dopiero w momencie
      zażądania skontaktowania się z przełożonym wszystkich rezydentów w Polsce
      niespodziewanie pani rezydent przystała na naszą propozycję przeniesienia do
      pokoi właściwych z klimatyzacją i TV, opuszczanych po tygodniu przez część
      naszych rodaków, a do tego momentu obiado-kolacje serwowane w hotelu
      Po spisaniu oświadczenia na piśmie mieszkaliśmy przez tydzień w pokojach bez
      klimatyzacji i TV. Po tygodniu cała nasza grupa została przeniesiona do pokoi
      właściwych. Podejrzewam, iż następna grupa ludzi przyjeżdżających z Polski
      trafiła do naszych pokoi (bez klimatyzacji i TV) i problem się narodził od
      nowa, ale to już nie nasza sprawa, widocznie taką politykę ma to biuro.
      Oczywiście zapewnianego wcześniej montażu (po 4 dniach) klimatyzacji w tych
      pokojach nie było, jak się już wcześniej domyślaliśmy, nie wspominając już o
      telewizji, do której nie było nawet gniazdek antenowych w pokojach.
      Teraz odnośnie tych wynegocjowanych obiado-kolacji. Jak się okazało „posiłki”
      te w żaden sposób nie były adekwatne do braku klimatyzacji i TV. Apeluję nie
      wykupujcie Państwo przypadkiem posiłków w tym hotelu. Po pierwsze, wykupując
      je w Polsce, sporo przepłacacie, robiąc to na miejscu jest dużo taniej. Po
      drugie to co serwuje ten bar, bo tylko tak można to nazwać, nie ma nic
      wspólnego z ogólnie rozumianym obiadem, czy kolacją, a na pewno już jednym i
      drugim. W miejscowości tej jest cała masa restauracji, tawern i itp., gdzie za
      naprawdę mniejsze pieniądze można o wiele smaczniej i lepiej zjeść.
      Tak więc jeżeli właśnie podejmujecie decyzję o wyjeździe z tym biurem na
      wakacje, sugerował bym to dobrze przemyśleć, bo po przyjeździe na miejsce
      możecie Państwo nie zastać tego za co zapłaciliście, a potem nikt nie będzie
      się starał Wam pomóc, a może nawet rozmawiać, jak miało to miejsce w naszym
      przypadku. Totalna ignorancja. Nie dajcie się ogłupić wielkimi promocjami, bo
      i tak za to My płacimy. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem są jednak trochę
      droższe, ale pewniejsze biura podróży.
      Oczywiście złożę skargę do biura TRIADY, ponieważ jeżeli firmie tej
      zależy na jej wizerunku i świadczeniu usług turystycznych na poziomie, który
      zapewnia w swoich kolorowych katalogach i licznych reklamach, to w pierwszej
      kolejności powinna pozbyć się ludzi, którzy ten obraz wypaczają. Nie wątpliwie
      do osób takich należy „główny rezydent” biura na Rodos, Pan Michał Głowa, który
      okazał człowiekiem niepoważnym, nieodpowiedzialnym i zdecydowanie na nie
      odpowiednim stanowisku.

Pozdrawiam Robert
      • Gość: lulu Re: Rodos, Faliraki, hotel Gondola IP: *.pl 11.07.04, 12:54
        Hotel Gondola ma BARDZO DUZO NIEPOCHLEBNYCH recenzji, wystarczy chociazby
        poszukac na tym forum . Ja własnie ze wzgledu na nie zdecydowalm sie na Apart-
        Hotel Nest. Dla mnie plusem jest to ze wybralm opcje bez wyzywiena , z
        doswiadczenia wiem ze jedzenie slowkowe jest niesmaczne i "codziennie to samo "
        a w apartamencie jest kuchnai i wyposazenie kuchenne i nie bedzie problemu ze
        zrobieniem kawki czy paru kanapek na sniadanko , w Gondoli serwowane sa jedynie
        snaidania , a obiadokolacje albo tzreba wykupic , albo sie stolowac w
        tawernach , (co zreszta czynic bede , ale na pewno nie codziennie ....)
        Pozrawiam
        • Gość: mags Re: Rodos, Faliraki, hotel Gondola IP: *.compress.com.pl 20.07.04, 15:53
          Droga/i lulu,
          mam goraca prosbe gdybys wyjasnil/a gdzie to jest Apart-Hotel Nest.
          planujemy wyjazd z Fostera, ale niestety nigdzie nie mozemy znalezc tych
          apartamentow. Szukalam na stronie faliraki-info.com ale na tamtej mapie ani
          slychu ani widu wspomnianych apartamentow.
          Chcialabym sie dowiedziec czy Nest jest bardzo oddalone od morza?
          Gdzie leza te apartamenty w stosunku do Gondoli?
          Czy rzeczywiscie Gondola to porazka?

Pozdrawiam, jak mozesz to odpisz na: hulakula@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka