Gość: nana IP: 57.66.48.* 13.07.04, 16:47 do Limassol konkretnie. Mam pytanie - czy tam jest bezpiecznie ? I w ogóle - jak tam jest ? Czy ktoś ma jakieś wrażenia. Trochę czytałam o prostytutkach z Europy Wschodniej - i to mnie lekko zaniepokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ana Re: jade sama na Cypr z Triada w sierpniu IP: *.b.jawnet.pl 13.07.04, 22:41 Byłam w Limassol ...w maju br.Jest tam bardzo bezpiecznie, miasto tętni życiem nie tylko w ciągu dnia, ale nocą również, możesz spacerować i nie spotka Cię nic niemiłego.Cypryjczycy są bardzo mili.Porozumiesz się w j. angielskim i rosyjskim.Mam bardzo miłe wrażenia. bez obaw ruszaj na tę piękną wyspę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda własnie wrocilam z cypru IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 14.07.04, 14:29 hej dwa dni temu wrocilam z cypru a dokladnie z limassol, bylam tam z triada, wrazenia niezapomniane, bylam w hotelu roussos beach, atmosfera wspaniala pelno młodych pracujacych tam polakow, tak wiec jesli lubisz sie bawic to czeka cie jedna wielka impreza, bawia sie do samego rana witajac dzien na plazy. NIestety musze cie zmartwić ze (oczywiscie w moim odczuciu)limassol to najmniej ciekawa okolica na Cyprze, brzydkie plaże brudna woda. Zwiedziliśmy ze znajomymi prawie cały grecki Cypr wynajętym autem tak więc wiemy co gdzie i jak wygląda i szczerze mówie limassol wypadło najgorzej. Ale wszystko przed tobą. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to nie masz sie o co marwtić, ale troszkę ci współczuję(hihih) bo Grecy są baaaardzo mili. NIe przejdziesz spokojnie sama ulicą, będą trąbić pozdrawiać a także zatrzymywać sie na twój widok i proponować podwiezienie, nie bój sie natrętni nie są mówisz ze nie jestes zainteresowan i jadą dalej. Ale tak masz cały czas, jest to całkiem miłe ale troszkę natrętne. Ale sie rozpisalam, jak bedziesz chciala czegos sie jeszcze dowiedziec to pisz, chętnie odpowiem ci na wszelkie pytania pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana wielkie dzieki IP: 57.66.48.* 14.07.04, 15:10 jade dokladnie do tego samego hotelu - niestety jak juz pisalam sama (chce miec troche swietego spokoju - w tym kontekscie to troche absurdalnie). Mam pytanie - czy faktycznie w tym basenie da sie plywac ? Wyglada (jak prawie wszystko na prospekcie) zachecajaco. I jakie jest samo miasto - jakich okolic unikac - jak juz pisalam jade sama - moze stad ta lekka panika. Jeszcze raz dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: własnie wrocilam z cypru IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.04, 20:41 Magda jak wyglada klimatyzacja w pokojach? Czy jest w kazdym pokoju (ewentualnie ile kosztuje dopłata do niej w przypadku gdyby nie było klimatyzacji) O której godzinie sa sniadania i obadokolacje. Chce zwiedzić Cypr wypozyczonym samochodem i nie wiem czy zdąże wracac na obiadokolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda hotel roussos beach IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 14.07.04, 20:56 hej jesli chodzi o hotel to bez zastrzezen, wręcz milo nas zaskoczyl, jest naprawde w dobrym stanie, co wiecej nawet pokoje hotelowe sa duze z duzym salonem z aneksem kuchennym tzn kuchenka elektryczna lodówka naczynia sztucce itp, jesli chodzi o klimatyzacje to nie ma jej w cenie nalezy ja wykupic samemu ale jesli jestes klientem triady to masz promocje tzn 1 funt za dobe, to naprawde dobra cena i warto ja wykupic szczególnie w tym okresie bo teraz tam sie wlasnie robi gorąco, jesli chodzi o baseny to sa naprawde dobrze utrzymane mozna sie kapac ale polecam w nocy jedynie bo: nie ma ludzi a woda jest baaardzo cieplutka, a poza tym w dzien szkoda czasu CYPR jest poprostu piekny nie ma czasu na siedzenie na basenie!!!!!!!!!!!! wieczorem polecam posiedziec w barze hotelowym jest polska obsluga mila atmosfera, a gdy zamykaja bar imprezka przenosi sie na plaze i trwa do 7 rano po czym mozna juz zjesc sniadanie ktore serwuja od 7 do 10 a obiadokolacje od 19 do 21.30 pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: hotel roussos beach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.04, 21:07 Magda dziekuje za odpowiedz. Czy mozesz polecic jakies miesjce, ktorego nie ma w katalogach, a warte jest obejrzenia? Czy wynajmowalas samochod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: hotel roussos beach IP: 57.66.48.* 15.07.04, 09:18 dzieki za informacje Magda, tez bym chetnie zobaczyła ten hotel mój e-mail dorotanna@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda autem po Cyprze IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 14.07.04, 21:05 hm jesli chodzi o wypozyczenie auta to naprawde bardzo dobry pomysl!!!!!!!!!!!!! pamietaj tylko ze jest tam ruch lewostronny, nasza rezydentka nastraszyła nas okrutnie ze niebezpiecznie ze wypadki itp, nie dajcie sie nabrac ona ma prowizje od sprzedanych wycieczek a z tym ruchem lewostronnym to wcale nie jest tak zle,my pozyczylismy sobie na 3 dni auto terenowe(ssang young korando), i nie bylo z nim najmniejszego problemu, zwiedzilismy wszystko to co chcielismy, jezdzilismy w 4 osoby, zaplacilismy za te 3 dni z paliwem i pelnym ubezpieczeniem po 30 funtów od osoby(wycieczka w triadzie za jeden dzien 30 funtów). Pamietaj tylko nie wypozyczaj przez hotel jest drożej,jesli pozyczasz w malej wypozyczalni mozesz sie targowac a poza tym jest cos takiego jak ubezpieczenie od udzialu wlasnego tzn, ze jesli rozwalisz samochód jestes zwolniona z wszelkich kosztów, ktorymi to na wstepie bedzie cie straszyc rezydentka triady. Jesli chcesz moge ci przeslac pare zdjec tego hotelu i okolic,podaj tylko swojego maila pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: autem po Cyprze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.04, 21:12 moj adres: morasina@polbox.com chetnie zobacze te zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: autem po Cyprze IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 14.07.04, 21:16 jak chcesz pogadac to to jest moj nr gg: 2046696 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: autem po Cyprze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.04, 21:41 magda niestety nie mam GG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: autem po Cyprze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.04, 21:47 Magda czy warto miec ze soba dolary czy euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamb Re: autem po Cyprze IP: *.ceron.pl 14.07.04, 21:17 19 jade do Roussos Beach i tez chetnie obejrzałabym wczasniej zdjecia.Jesli mozesz Magdo przesłac kilka to bede wdzieczna.Pozdrawiam. kamb1@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: autem po Cyprze IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 15.07.04, 11:50 Jesli chodzi o walute to nie wiem co jest bardziej oplacalne, ja mialal tylko euro wiec nie interesowalam sie tym, przelicznik jest 1 euro = 0.57 funta, 1$=0.47funta nie znam aktualnego kursu tych walut w Polsce tak wiec sama sparawdz co jest korzystniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamb Re: autem po Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 00:13 Dzieki Magda za wszystkie zdjecia.W poniedzialek lecimy....Zobaczymy czy i tym razem Triada spelni nasze oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: autem po Cyprze IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 18.07.04, 09:24 Cześć,pozdrawiam.Ja też lecę jutro w tym kierunku/Hotel Kissos/w miejscowości Paphos.Może ktoś tam juz był,jakie warunki,plaża itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airhip Re: autem po Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:40 magda czy mogłabyś wysłać mi zdjęcia z hotelu Russos w Limassol Będę bardzo wdzięczny w tym tygodniu chcę zdecydować sie na hotel. Pozdrawiam airhip@friko6.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joteswu@kr.onet.pl Re: autem po Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:20 Czesc Jeśli możesz przeslac zdjecia z hotelu, to bylbym wdzieczny, wybieram się tam w sierpniu. Dziękuję Janusz joteswu@kr.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: jade sama na Cypr z Triada w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:37 NAJLEPIEJ Z ANNĄ TRAVEL Odpowiedz Link Zgłoś