Dodaj do ulubionych

ubranie a objazdówka-proszę...

IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 19:09
Jadę 17 bm. na objazdówke po Grecji, proszę powiedzcie czy trzeba jakieś
cieplejsze ubranie np. polar? I jeszcze jedno, czy do Meteorów musi być długa
spódnica, nie mogą być spodnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.acn.pl 14.07.04, 19:31
      Meteora wystarczy zalorzyc pareo na szorty lub spodnice, i chuste, albo
      bluzeczke z zakrytymi ramionami. i tak tam wynajmoja przy klasztorach wiec nie
      ma problemu. proponuje nie zakladac spodni dlugich (chyba ze biale lniane) bo
      odparzy tyleczek ;) na objazdowce bedzie ok 40 stopni :D wiec raczej prywatny
      wiatraczek niz polar :) milego zwiedzania, greckie zabytki sa SUPER!!!
      • Gość: nowicjuszka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 20:21
        Paula, dzięki
        miałam wątpliwości, bo śledząc pogodę na Onecie, nie ma tam teraz upałów
        Czli rozumiem, że żadnych ciepłych ciuchów nie ma co taszczyć
        (jadę na objazdówkę z wypoczynkiem, czyli +5 dni na riwierze)
        • Gość: Paula Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.acn.pl 14.07.04, 20:46
          ja bylam juz 3 lata temu, na 7+7, meteory dwa lata pod rzad obejrzalam.. z
          wiarygodnych atenskich zrodel wiem ze jest ponad 40+ stopni, a meteory sa
          wietrzne, ale tak goraco - wietrzne :)
          z tego co pamietam mialam jedne dlugie spodnie i sweterek, ktore przelezaly w
          walizce 2 tygodnie...
          mozna cos wziac dla pewnosci, ale na 99% sie nie przyda. ja sie wybieram do aten
          :) za 6 dni juz :D pozdrawiam
    • Gość: kamb Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.ceron.pl 14.07.04, 20:37
      Bylam w Grecji na roznych wycieczkach fakulatywnych w sierpniu.Miedzy innymi
      Meteory tez.Z tym wynajmowaniem ciuchow tam to roznie bywa lepiej miec
      swoje.Taniej i pewniej.Poza tym pogoda lubi platac figle i warto miec cos z
      dlugim rekawem.Nie musi byc to polar, bo to juz przesada,ale cos warto zabrac
      ze soba co nie zajmuje zbyt duzo miejsca.Mysle ze od spodni lepsza bedzie
      dluzsza spodnica, bo z tym odparzaniem w spodniach to prawda...Po co psuc sobie
      urlop.Jak jeszce jakies pytanka o Grecje to chetnie odpowiem.Pozdrawiam.
      • Gość: nowicjuszka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 20:59
        dziękuję Wam Dziewczyny :)
        ja jednak preferuję spodnie, np. min. lniane
        i nadal nie wiem czy w takich wpuszczą mnie do klasztoru, czy OBOWIĄZKOWO musi
        być spódnica (ramiona zakryte, czyli krótki rękaw nie może być?)

kamb, powiedz proszę, za ile można zjeść niewyszukaną kolację (nie mam
        obiadokolacji)
        • bebiak Re: ubranie a objazdówka-proszę... 14.07.04, 22:37
          Cześć, w spodniach nie wejdziesz do klasztorów niestety. Znam ten problem od
          lat bo co do zasady zawsze chodzę w spodniach, ale najczęściej mam ze sobą
          bardzo cienką, długą spódnicę, którą w stosownych miejscach zakładam na spodnie
          i już. We wszystkich klasztorach w Meteorach rok temu w maju (a wtedy byłam tam
          po raz ostatni) można było bezpłatnie wypożyczyć coś w rodzaju spódnicy, ale
          uprzedzam, że są w Helladzie takie miejsca gdzie nie jest możliwe wypożyczenie
          (na Tinos na przykład - biegałam do sąsiedniej wioski po kawałek szmatki:
          pożyczono mi .. firankę, obwiązałam się nią i oczywiście bez problemu weszłam
          na teren klasztoru).
          Pozdrowionka. B.
          • Gość: nowicjuszka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 23:14
            Bebiak, i o to mi chodziło
            serdeczne dzięki
            pozdrawiam
        • Gość: kamb Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:50
          Kolacje mozesz zjesc w zaleznosci od luksusu tawerny :)))Nawet za 5 euro mozna
          sie najesc.Zalezy gdzie trafisz.Za 10 euro to juz naprawde porzadna kolacja.W
          niektorych miejscach zdarzylo mi sie ze dodatki do zamawianych potraw byly
          gratis.Np.ryz lub frytki.Poza tym jedzenie jest pyszne.Warto sprobowac greckich
          specjałow i nie jesc tylko polskiego puszkowanego pasztetu...Poza tym cenniki
          wisza najczesciej przed tawernami wiec nie trzeba wchodzic do srodka zeby
          pozniej szybko uciekac kiedy zorientujemy sie ze jest za drogo...Pozdrawiam
          • Gość: nowicjuszka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 00:09
            Kamb, właśnie nie zamierzam jeść konserw, tylko popróbować greckiego jedzonka
            z relacji różnych turystów wiem, że lepiej jeść w jakiejś miejscowej tawernie
            i dlatego nie kupiłam obiadokolacji z oferty
            dzieki i pozdrawiam :)
        • gale Re: ubranie a objazdówka-proszę... 15.07.04, 08:28
          Moja byla (owczesna) Zona, ubrana w spodnie musiala wlozyc jedna z tych
          wynajmowanych spodnic przed wejsciem do klasztorow w Meteorach. Bylo to poza
          sezonem, a spodnic juz wowczas bylo niewiele, wiec lepiej miec cos przy sobie.

Milego,
          • Gość: nowicjuszka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 13:29
            Gale, dzięki i również miluśkiego
            (odpisuję dopiero teraz, bo zrobiłam malutki wypad w Tatry)
      • Gość: Irka Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: 80.51.237.* 16.07.04, 13:47
        Sweterek sie przyda, ale jakiś lekki. Rok temu w Paralii padał deszcz. Co
        prawda to był jeden wieczór, ale zrobiło się chłodno. Więc - przezorny zawsze
        ubezpieczony. Generalnie - weź to co najlżejsze i jakiś mały sweterek.
        Wystarczy. Nie bierz też zakrytych butów. Targałam ze sobą jakieś kamasze i
        polar i nawet nie wyjęłam z walizki, a musisz pamiętać, że w czasie objazdówki
        codziennie jesteś w innym miejscu, musisz nosić walizkę z hotelu do autokaru i
        odwrotnie i dodatkowy niepotrzebny bagaż jest tylko kłopotem. Miłego wypoczynku.
        • Gość: Asia Re: ubranie a objazdówka-proszę... IP: 195.245.213.* 03.08.04, 08:59
          Witam,

mam pytanie, czy spódnica, którą należy założyć na spodenki w klasztorach i
          innych meijscach które tego wymagają, musi być biał, nieprzezroczysta, czy może
          być to np pareo albo jakaś inna spódnica we wzorki?

Pozdrawiam
          • gale Re: ubranie a objazdówka-proszę... 03.08.04, 09:05
            Moze byc pareo albo inna we wzorki, chodzi o sam fakt posiadania na sobie
            spodnicy, bez obaw.

Milego,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka