Dodaj do ulubionych

ratujcie nas przed Itaka

IP: *.ifmpan.poznan.pl / *.ifmpan.poznan.pl 15.07.04, 10:35
To co wyprawia Itaka z lotami charterowymi przekracza wszelkie granice
przyzwoitosci. Termin i miejsce naszego wylotu na Rodos zostaly zmienione juz
kilkakrotnie i to bez zawiadomienia. Sam musze dowiadywac sie i byc
zaskakiwanym zmianami. Wylot mial byc 18.07 z Wroclawia, potem z Poznania, a
ostatni termin to 17.07 z Poznania. Oczywiscie nikt nie zawiadamia
klientow.Co bedzie dalej? Nie wiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Luka Re: ratujcie nas przed Itaka IP: 62.29.253.* 15.07.04, 10:54
      kiedy dowiedziales sie o zmianie lotu ? Ja wylatuje 17 lipca z warszawy, hmm..
      moze powinnam sie jeszcze dopytac w itace czy przypafkiem termin sie nie
      zmienil...

mam nadzieje, ze resza urlopu minie Ci bez takich niespodzianek
    • Gość: ewa sz Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:06
      Wyobrażam sobie Twoją wsciekłość!!! Mnie Ecco Holiday zmieniło miejsce wylotu
      zPoznania na Warszawę.Totalnie mi to nie pasuje,gdyż mieszkam nad Bałtykiem i
      muszę podróż oprzeć o Wielkopolskę,aby u rodziny zostawić psa.Muszę jednak
      obiektywnie przyznać,że Ecco zachowało się przyzwoicie,gdyż powiadomiło nas
      pisemnie o zmianie,listem poleconym i priorytetem jednocześnie.Mało tego Ecco
      zobowiązało się do zwrotu kosztów podróży z Poznania do Warszawy.
      • Gość: aska Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:41
        czesc , nas spotkała zmiana terminu wylotu , ale itaka zachowała sie ok
        poinformowano nas o tym telefonicznie.... trudno takie rzeczy sie zdażają .mam
        nadzieje że reszta wakacji będzie OK... tak jak do tej pory. W zeszłym roku
        bylismy w Turcji było super i licze na to że na Krecie tez tak będzie
        Aska
        • Gość: anawan Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.officedepot.com.pl 15.07.04, 13:08
          Asiu, a w jakim terminie jedziesz?

• Gość: miki Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.ifmpan.poznan.pl / *.ifmpan.poznan.pl 15.07.04, 13:53
            Airpolonia ich tak zalatwila, stad te zmiany. Biedni turysci i biedne biura.
    • Gość: Agnieszka Re: ratujcie nas przed Itaka IP: 62.87.130.* 16.07.04, 09:01
      Wiesz to chyba dużo zależy od lokalnych przedstawicieli biura. Ja tez wylatuję
      z Itaką na Rodos tyle że w sierpniu. Termin był 22 z Wrocławia ale juz zostałam
      poinformowana, że lecimy 21 z Poznania, transport gratis. Więc właściwie nie
      mam co narzekać. W zasadzie wszystko mi jedno czy lecę w sobotę czy w niedzielę
      grunt ,że to będzie te zapłacone 14 dni a nie krócej. Generalnie większą winę
      ponosi AirPolonia nie wywązując się z umowy. Uważam, że w związku z tym Itaka
      powinna coś z tym zrobić i to na drodze sądowej. Jeżeli decyzdujemy się na
      jakąś umowe to chyba najpierw trzeba się zastanowić czy damy radę a nie robić
      sobie chece w samym środku sezonu urlopowego!!! Mam nadzieję, że wkrótce
      wszystko będzie wygladało lepiej i wszystkim wakacjowiczom życzę udanego
      wypoczynku i jak najmniej kłopotów!!!!.
    • Gość: miśka Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 16.07.04, 10:44
      Ja miałam lecieć na Rodos 18.07 z Kat.Lecimy dzień wcześniej z
      Krakowa.Transport gratis.A z powrotem-pono- tak samo.Itaka powiadomia nas
      wcyoraj.Dokd lecisz docelowo,jaki hotel? poydrawiam.
      • Gość: Agnieszka Re: ratujcie nas przed Itaka IP: 62.87.130.* 16.07.04, 12:38
        Miśka. Jeżeli mnie pytasz to mam nadzieję wylądować w Pefkos hotel Ilyssion,
        na 2 tygodnie. Życzę Ci wspaniałego pobytu i wielu wrażeń(tylko pozytywnych).
        • Gość: miśka Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 16.07.04, 14:09
          Agnieszko,akurat nie Ciebie pytałam,tylko "ofiarę Itaki"-nie wiem jak się
          nazywa.Z Tobą na pewno sie nie spotkam,bo terminy odległe,ale również życze
          pobytu z niespodziankami tylko i wyłącznie miłymi.
    • Gość: Loczek Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:56
      My lecimy z Iaka 22 lipca z Warszay do Rethymno.
      Mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow. Po przeczytaniu waszych postów
      jestem przynajmniej przygotwoana psychicznie na ewentualne zmiany. Chyba
      spakuje sie dzien wczesniej :-P
      Wszystkim zycze udanych wakacji bez adnych niespodzianek
    • Gość: aga Re: nie przesadzajcie IP: *.media4.pl 19.07.04, 07:01
      to z winy air polonia , która info daje w ostatniej chwili, nie ma tylu
      samolotów wiec awet wynajmuje od FISCHERA, ale leci sie przyjemnie, na miejscu
      14,5 dnia wiec chyba nie jest zle...za duzo marudzicie
      • Gość: Kaisa Re: nie przesadzajcie IP: *.2a.pl 19.07.04, 14:29
        Droga Ago !!!
        Gdybym leciała na dwa tygodnie z pewnością nie robiłoby mi różnicy czy wylecę w
        czwartek czy w piątek ale nie wszyscy mają tyle szczęścia. Ja lecę równo na 7
        dni i nie ma takiej możliwości żebym została chociaż chwilę dłużej. I doprawdy
        guzik mnie obchodzi to, że Air Polonia ma kłopoty i wzięła na siebie zbyt duże
        zobowiązania.
        • Gość: AA Re: nie przesadzajcie IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 18:14
          Droga Kaiso! To już niestety tylko Twój problem, że lecisz tylko na tydzień.
          Chociaz dla mnie to bez różnicy 7 czy 14 dni jeżeli mają być jakieś zawirowania
          z przelotem ale uważam, że Aga ma rację.Nie dajmy się zwariować.
    • Gość: AGA Re: ratujcie nas przed Itaka IP: *.media4.pl 20.07.04, 07:34
      dzieki za poparcie:)
      wkleje jeszcze to co napisałam pod innym podobnym postem:
      "Polacy to straszne marudery, zaworza was na miejsce, macie pobyt, wracacie
      szczesliwie do polski, a co z tego ze was podwioza kawałek i trzeba wstac o
      5:30..cieszcie sie zyciem i wakacjami, a nie przejmujcie jakimis drobiazgami-
      PO PROSTU WAS NIE ROZUMIEM, ja byłam łasni z ITAKI , fakt ze wylot przesuneli o
      8h ale potem byłam dłuzej n krecie o 1 dzien, co z tego ze wiezli z Gouves do
      Chanii, wazne ze jestem szczesliwie spowrotem, A KRETA JEST TAKA PIEKNA:)"..
      ostroznie trzeba wziac tez piatek wolny, tak zrobiłam zeby odpoczac jeszcze w
      polsce w weekend i dobrze zrobiłam bo i tak w polsce byłam dopiero w piatek,
      ale było SUPER:)
      • dorka6 Re: ratujcie nas przed Itaka 20.07.04, 13:44
        Przestańcie zrzędzić - każdy kto planuje i płaci za wakacje ma prawo żądać od
        biura podróży aby się wywiązało z umowy. Itaka swoją drogą już dawno mogła
        rozwiązać swoje problemy z AIr Polonią - pytanie czego tego nie zrobiła? Nie
        każdy może sobie pozwolić na przedłużanie wakacji i zmiany w terminie urlopu!
        Ja podróżowałam z małym dzieckiem i nie było mi wcale dośmiechu jeśli zamiast
        ok 1 godziny musiałam podróżować autokarem ok 5 godz. Naucczie się że jeśli się
        płaci to ma się prawo wymagać od przewoźnika.
        • Gość: AA Re: ratujcie nas przed Itaka IP: 62.87.130.* 20.07.04, 13:59
          Ja mam tylko jedna uwage do Twojej wypowiedzi. Jeżeli chodzi o dwa poprzednie
          posty to jakoś nie zauważyłam tam zrzędzenia. Zrzędza natomias wszyscy
          pozostali włączając Ciebie. Mimo wszystko pozdrawiam!
          • Gość: jo Re: ratujcie nas przed Itaka IP: 213.25.40.* 20.07.04, 15:05
            Tak się wycieracie ta Air Polonią a widac ze nie macie pojęcia o co chodzi. A
            biura podróży wcale nie miały popodpisywanych umów i jak miały komptet to
            leciały a jak nie to odwoływały i bez zadnych kosztów. I wcale się nie dziwie
            ze Air Polonia wreszcie zrezygnowała z takiej współpracy. Tam gdzie mieli stałe
            umowy to nadal latają. Przeciez to jest biznes, nie mogą tego robic
            charytatywnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka