Dodaj do ulubionych

Hotel na Rodos.

14.02.13, 21:05
Otóż planuje tegoroczne wakacje na wymarzonej już od paru lat wyśpie RODOS. Pomóżcie mi wybrać dobry hotel w terminie od lipca do sierpnia i aby cena nie przekraczała 2800.
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: Hotel na Rodos. 14.02.13, 21:46
      A plan pobytu masz ?
      Wiesz po co tam się wybierasz ?
      Czy.
      - Interesuje Cię miejsce gwarne, czy raczej ciche i ustronne ?
      - Interesuje Cię hotel z wyżywieniem, czy w tym zakresie liczysz na siebie ?
      A może pół na pół ?
      - Czy planujesz pozwiedzać ? Czy raczej poleniuchować w ciepełku chłonąc zapachy gajów oliwnych.

• kubusieczek551 Re: Hotel na Rodos. 17.02.13, 16:10
        to znaczy chciałbym na pewno wypocząć na plaży i nad cieplutkim morzem, ale również zobaczyć pare ciekawych miejsc np. Lindos, miasto Rodos itp. jeżeli chodzi o wyżywienie to all lub HB
        • Gość: Lenzi Re: Hotel na Rodos. IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 18:12
          Ja wybieram sie /ale nie w tym roku/ do hotelu Filerimos - polecili mi go znajomi .Hotel dla nie wymagajacych ale ma wiele zalet.Jezeli nie jestescie Jasnie Wielmoznym Panstwem To polecam !!
        • wiem_gdzie_jade Re: Hotel na Rodos. 17.02.13, 20:18
          Witam,

Ciekawy hotel, który moim zdaniem można polecić to Kresten palace - on akurat jest na hb, ładnie położony w miejscowości Kalithea, a więc niedaleko do miasta Rodos, jedzenie bardzo dobre. Za każdym razem kiedy miałam w tym hotelu klientów, byli oni z niego zadowoleni.

pozdrawiam!
          • Gość: Mara Re: Hotel na Rodos. IP: *.mlyniec.gda.pl 17.02.13, 21:21
            A coś bardziej kameralnego z all - na romantyczny wyjazd we dwoje ...?
        • potwor_z_piccadilly Re: Hotel na Rodos. 17.02.13, 22:04
          kubusieczek551 napisał:

> to znaczy chciałbym na pewno wypocząć na plaży i nad cieplutkim morzem, ale rów
          > nież zobaczyć pare ciekawych miejsc np. Lindos, miasto Rodos itp. jeżeli chodzi
          > o wyżywienie to all lub HB

Faliraki.
          Nie jest to może miejsce urocze, lecz idealne dla turystów chcących spędzić wakacje budżetowo.
          Hotele które znam i mogę polecić to :
          Matina - fajny, wielonarodowy i luzacki. Idealny dla młodych.
          Gondola - mały rodzinny hotel z dobrym jedzeniem. Świetnie położony. 300 metrów do plaży i na tyle blisko do centrum by dojść do niego spacerkiem, a na tyle daleko od niego, by nie słyszeć bębnów z tamtejszych dyskotek (walą do czwartej rano).
          Wioska Gennadi - dalekie południe Rodos, lecz wbrew pozorom świetne miejsce startowe do objazdu wyspy. Sama wioska, to takie uboższe Lindos.
          Hotel Ampelia - All,
          - 50 metrów do morza (plaża kamienista) i zadbany basen, twój, bo połowa gości tego hotelu to wyjeżdżający na Prasonisi rano, a wracający wieczorem deskowcy. Dopiero gdy wrócą, to bar wzięty i zaczynają się fajne wieczorki zapoznawcze, a dlaczego fajne ? Ano dlatego, bo nie są to rozwydrzeni balangisci, a fajni, zrównoważeni młodzi ludzie.
          - Wyżywienie - Hotel (kiedyś miał kiepskie recenzje) zmienił właścicieli i obecnie prowadzą go Węgrzy. Mają świetnego kucharza (mówi po naszemu) który nawet z produktów typu "wspomnienie wczorajszego dnia" potrafi zrobić fajne rzeczy i to w sporym wyborze.
          - W hotelu wypożyczają auta. Ja utargowałem 30 E za Punto.
          - Wspomniałem że to świetne miejsce do objazdu. Świetne bo jadąc z Gennadi na południe, masz Prasonisi i dalej jadąc wzdłuż morza zaczyna się dzika i z pewnością najpiękniejsza część wyspy, a i do miasta Rodos, to raptem 60 km. Do Lindos 18.
          - Jako że to All, to w samym hotelu (pomijając kilka eurosów dla pań sprzątających i koszt ewentualnego wynajmu auta) nie wydasz ani jednego eurocenta.
          Rada.
          Jeśli planujesz objazd, to kup przewodnik, by nie przegapić czegoś fajnego, a wierz mi, jest co przegapiać.
          Jeden szkopuł. 2800 to przy dzisiejszych cenach mało. Chyba że planujesz pobyt tygodniowy. Jeśli tak, to możesz się wyrobić, tyle że, czy warto ? Według mnie, nie warto. Lepiej wyskubać te dodatkowe kilka setek i powczasować trzynaście pełnych dni zamiast sześciu.
          Miłych wakacji.

• wiem_gdzie_jade Re: Hotel na Rodos. 17.02.13, 22:18
            Ja o Gondoli też słyszałam wiele dobrego, ale osobiście tego hotelu nie znam..
            Natomiast o Gennadi mam ciut inne zdanie, mieszkałam tam parę lat temu przez parę miesięcy, samo miasteczko jest bardzo, bardzo spokojnie, generalnie jest to przyjemne miejsce, ale do miasta Rodos kawał ( a po nim można łazić i łazić ) a i plaża bardzo średnia... Osobiście wolę północ wyspy, ewentualnie jej środek. Ale wiadomo, co człowiek, to zdanie :)
            Dodam jeszcze od siebie, że gdyby wybór padł na Faliraki, to lepiej z dala trzymać się od hotelu Lymberia.

pozdrawiam
            • potwor_z_piccadilly Re: Hotel na Rodos. 17.02.13, 23:39
              wiem_gdzie_jade napisała:

> Natomiast o Gennadi mam ciut inne zdanie, mieszkałam tam parę lat temu przez pa
              > rę miesięcy, samo miasteczko jest bardzo, bardzo spokojnie, generalnie jest to
              > przyjemne miejsce,

Miejsce zaproponowałem ze względów ekonomicznych. No jest to zadupie, to jasne, ale pytanie. Czy na Rodos znajdziesz hotel w rozsądnej cenie w miejscu z którego do pięknych i ciekawych miejsc można dotrzeć z buta ?
              Raczej nie, a jeśli tak, to już mniejsze znaczenie mają odległości, bo pokonanie dodatkowych - przypuśćmy, 100 km nie rujnuje kieszeni (to tylko koszt kilku litrów benzyny), a wręcz daje korzyść, bo kawałek wyspy się zobaczy, a o to przecież chodzi, czyż nie ?
              Pozdrawiam.
              • grekan Re: Hotel na Rodos. 18.02.13, 01:04
                2 tygodnie z All w cenie ok. 2650zl. oferuja na poczatku lipca hotele:
                1. Summer Dream , Meliton- w miejscowosci Theologos
                2. Fantazy, w miescie Rodos
              • wiem_gdzie_jade Re: Hotel na Rodos. 18.02.13, 08:19
                Powiem szczerze, że nie wiem, ale przypuszczam, że coś można znaleźć. Natomiast ja podawałam Krestena w przypadku ceny za 1 tydzień, za 2 w tej kwocie faktycznie będzie bardzo ciężko. Chyba, że coś w okolicach Kremasti - kojarzę, że tam jest parę hoteli nie za drogich.
                I żeby nie było - w żadnym momencie Gennadi nie neguje, po prostu jak dla mnie jest ono ciut za daleko od północy :).

Pozdrawiam
                • Gość: micha Re: Hotel na Rodos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 10:25
                  www.booking.com/hotel/gr/tsampika.pl.html
                  • Gość: micha Re: Hotel na Rodos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 10:56
                    Tsambikę ma w ofercie Bee Free , biuro ok i cena w lipcu bardzo atrakcyjna
                    www.beefree.pl/bee-free-rodos-wczasy/tsampika#15.07.2013
        • bah77 Re: Hotel na Rodos... 18.02.13, 10:36
          Sugeruję rozpatrzenie 'Studia Coralli Beach' w Pefkos (5 km od Lindos): aktualnie HB 2.900,- za 2 tyg. w sierpniu.
          Tawerna hotelowa słynie z wyśmienitej kuchni greckiej, szczególnie jeśli nie wykupisz obiadów, to będziesz miała jeszcze większy wybór dań za podobne pieniądze.
          W miasteczku jest kilka piaszczystych plaż.

Możesz to (i nie tylko) zobaczyć w mojej fotorelacji z wyspy:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,140524071,140738216,0,2.html?v=2

Pozdrawiam

bah77
          • Gość: Nina Re: Hotel na Rodos... IP: 94.42.140.* 19.02.13, 09:23
            Potwierdzam znakomine recenzje Coralli Beach - znakomite jedzenie, fajne apartamenty. Jedyny minus, to przejscie przez ulicę na mały basen i do plaży. Plaża sredna, ale nie najgorsza.

Ja osobiscie polecam dwa hotele - Ekaterini w Kiotari - w lipcu około 2.900 za dwa tygdonie. Nzkomite jedzenie, bardzo duże apartamenty dwupokojowe, przemiła obsługa, piękny zadbany teren hotelu, bliziutko czysta plaża, niezapchana. Itaka.
            Drugi hotel to Kamari Beach w Lardos. Byłam tam trzy lata temu z Neckermannem, było wspaniale, cicho, znakomite jedzenie, przy plaży, swietne pokoje, miła obsługa. Niestety nie wiem, kto teraz ten hote sprzedaje.
            Oba te hotele są 3 gwiazdkowe, ale mają znakomite opinie i naprawdę zasługują na wyższą ocenę.
            W razie pytań proszę o kontakt:annaa11@interia.pl
            • kubusieczek551 Re: Hotel na Rodos... 20.02.13, 22:00
              Tzn. ja poszukuje hotelu na tydzień nie na dwa ;D Teraz tak sb patrze i mam tu Kolymbia Sky oraz Delfinie hmmm co wybrać? Oba są w miejscowosci Kolymbia. Podzieliłby się ktoś opiniami o tych hotelach i miejscowości?
              • Gość: Nina Re: Hotel na Rodos... IP: 94.42.140.* 21.02.13, 10:15
                mając do wyboru tyle innych hoteli nigdy nie wybrałabym miejscowosci Kolymbia. masz spory budżet poszukaj czegoś lepszego. Szczerze polecam Kamari Beach.
                Jeśli juz któryś z tych dwóch to Kolymbia Sky. Delfinia jest słaba, słabe jedzenie i obsługa. Moi rodzcie byli tam w eszłym roku.
                • w_isienka Re: Hotel na Rodos... 21.02.13, 18:45
                  myslę, że Pefkos i Coralli Beach to dobra baza wypadowa i na północ i na południe wyspy. Ja bym nigdy nie wypbrała hotelu na północy wyspy - same molochy hotelowe. Znacznie ciekawiej jest na południu i "dzikim zachodzie" :)
              • Gość: baja Re: Hotel na Rodos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 20:28
                Kolymbia Sky i Delfinię znam "tylko z widzenia",za to szczerze polecam hotel Kolymbia Star, pięknie położony pod skałkami oddzielającymi Kolymbię od plaży Tsambika. Bardzo fajne, relaksujące miejsce ,idealne dla tych, którzy chcą uciec od zgiełku wielkiego miasta. Cisza, spokój, ptaki, cykady, kozy biegające po skałkach, bliziutko do najfajniejszego, piaszczystego fragmentu plaży. Standard hotelu, wyżywienie i obsługa bardzo ok. Przy hotelu dobrze zaopatrzony sklep, kilka tawern, przystanek autobusu , z którego można dojechać do Rodos, Lindos, Tsambiki.Do centrum Kolymbii 20 minut spacerkiem.
                • Gość: gość Re: Hotel na Rodos... IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.13, 17:35
                  też polecam Kolymbię a hotel "Lydia Maris" !!! 10/10
                  • Gość: Nina Re: Hotel na Rodos... IP: 89.174.56.* 17.06.13, 12:37
                    Stanowczo nie północ wyspy. Nie dośc, że molochy to jeszcze ciągłe loty samolotów nad głową. A południe...take greckie, że aż ciarki przechodzą;)
                    Daj znać Kubusieczek, co wybrałaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka