29.04.13, 13:20
Cześć
Czy warto zabierać rolki dla dzieci na wakacje na Krecie? Czy można tam na nich jeździć? CZy tambylcy nie mają uwag?

Pozdrawiam
Jan
Obserwuj wątek
    • wiem_gdzie_jade Re: Rolki 29.04.13, 14:18
      Witam,

Nie zauważyłam, żeby miejscowi mieli coś przeciwko rolkom :)
      Raczej może być to kwestia tego, gdzie się wybieracie i w związku z tym, czy właśnie będzie gdzie jeździć.

pozdrawiam,
      Iwona
      • jankxxx Re: Rolki 29.04.13, 14:36
        Cześć
        Na Kretę do Maleme
        Pozdrawiam
        Jan
    • Gość: gość Re: Rolki IP: *.jjs.pl 29.04.13, 14:44
      Rolki na Krecie? przyznam, że nie widziałam na wyspach greckich nikogo na rolkach. Tam nie bardzo jest gdzie na rolkach jeździć? chodniki się do tego kompletnie nie nadają, do tego są wskie, promenada to najczęściej deski na piachu, a po ulic jeżdżą samochody, quady, skutery i chodzą ludzie. W resortach też nie bardzo, schody, trawnik, wąskie alejki. Może jest jakiś skating park ?
      • wiem_gdzie_jade Re: Rolki 29.04.13, 15:10
        Czasem dzieci jeżdżą na małych drogach przy domach, ale to raczej nie w kurortach.
        Na pewno nie kojarzę specjalnie wyznaczonych części chodnika, o skate parku też mi nic nie wiadomo ( może gdzieś w Iraklio?).
        Czy w Maleme da się jeździć, powiem szczerze, że nie jestem pewna. Popytam znajomych na miejscu, jak się czegoś dowiem, to mogę dać znać.
        • wiem_gdzie_jade Re: Rolki 29.04.13, 19:49
          Przy plaży jest w miarę równy asfalt - taką wiadomość dostałam, więc się nią dzielę.

pozdrawiam,
          Iwona
          • jankxxx Re: Rolki 07.05.13, 09:52
            Dziękuje bardzo za info
    • Gość: ilk Re: Rolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 11:33
      Szkoda by mi było miejsca w bagażu na rolki. Przecież one ani małe ani lekkie nie są.
      • bebiak Re: Rolki 01.05.13, 08:24
        Wczoraj przeszlam cale molo w Heraklionie - to w obie strony ok 4,5 km i tak sobie myslalam o moich rolkach ale niestety: poki nie zmienia tam nawierzchni uwazam jazde za zbyt ryzykowna. Sporo rowerzystow po molo jezdzilo i to z pewnoscia dobry pomysl Rano, kiedy nie ma tabunow spacerujacych), ale dla rolek niczego dobrego nie zauwazylam. Pozdrawiam z Aten. B.
        • tigertiger Re: Rolki 01.05.13, 11:29
          Cześć Bebiak. Jak miło czytać kolejną relację z twojej ...dziestej podróży do Hellady. Nie odpisuję na Twój wpis na Grecja i Wyspy Greckie, bo nie jestem tam zalogowana. Pochwalę się więc tu, ze mi 15 lat temu udało się popłynąć łódką rybacką na Spinalongę po 17, w sumie 4 osoby, my i para anglików wysiedliśmy na wyspie puściutkiej po której tylko wiat hulał, oni w praw my w lewo.:) Absolutnie fantastycznie przeżycie, łazikować po wyspie duchów, zaglądać do ruin domów, czuć wiatr z nad morza we włosach i przyglądać się z tej perspektywy Krecie, do dziś to moje najsilniejsze przeżycie zapamiętane z pobytu na Krecie.:) Teraz z nieskrywaną ekscytacją będę czytać twoja relację:)
    • potwor_z_piccadilly Re: Rolki 07.05.13, 18:31
      jankxxx napisała:

> Cześć
      > Czy warto zabierać rolki dla dzieci na wakacje na Krecie? Czy można tam na
      > nich jeździć?

W zasadzie można, tyle że styl jazdy greckich kierowców wskazuje na to, że zabawa ta może być nieco ryzykowna. Jeżdżą na krótko, wszędzie gdzie się da i są bardzo zdeterminowani.

CZy tambylcy nie mają uwag?

Uwag mieć nie będą. Jedynie to pewnikiem (dyskretnie) popukają się w głowę, bo ich dzieci latem wychodzą się bawić gdzieś tak około 22. Za dnia w domach siedzą, bo chłodniej.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka