Dodaj do ulubionych

AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:51
Witam, przed wyjazdem przeczytałam opinie i wydawało mi się że dobrze robię
wybierając ze znajomymi hotel - okazało się nieco inaczej - to jest mój opis
i moje zdanie:

Z Heraklionu jedzie się do hotelu ok godziny, dojeżdżając przeraziłam się
nieco bo to straszne zadupie - wysadzają na drodze która biegnie na jednym
końcu hotelu, a dokładnie na jej plecach po drugiej stronie hotelu jest
autostrada. I cała miejscowość to 5 hoteli między tymi drogami, ze 4 sklepy,
2 wypożyczalnie. Nie ma gdzie pochodzić, nie mówiąc o spacerze z dziećmi - po
prostu wrony zawracają....

ośrodek nie wygląda z daleka i z zewnatrz źle, ale już w recepcji nas
powitano mówiąc że specjalnie dla Triady mają apartamenty i do nich nas
zaprowadzono ( pilotka Triady nawet nie poszła obejrzeć apartamentów które
nie należały do hotelu za który zaplaciliśmy..)Leżały one 300metrów od
hotelu - apartamenty kati ( ok 10-ciu pokoi z maciupeńkim basenem). Pokoje
nie były złe ale bez klimy a poza tym nie rajcowała nas wizja biegania na
jedzenie, do basenu i po picie ( było to all inclusive).

Kłócić musieliśmy się cały dzień o to żeby przenieśli nas do hotelu - udało
się po 5-ciu godzinach - oni poprostu nie mieli dla nas pokoi i dlatego
odnajeli w innym hotelu apartamentowym...

CO DO HOTELU....BRUD, KARALUCHY I SZCZURY....

BASEN ma 10-coi centymetrową otoczkę brudu ( gdybym 1/100 tego miała na
wannie - nie weszłabym w życiu..) a w odpływach wody pływają zdechłe
karaluchy ( nie takie jak u nas, tamte mają po 5 cm!!!)

Na wstępie rodacy ostrzegli żeby nie kłaść nic do jedzenia koło leżaka bo
podchodzą szczury..do biegających karaluchów naokoło basenu po 21-ej trzeba
się przyzwyczaić...

Jeszcze jedno, basen ma wymiary fajne, przyjemne położenie bo drzewa dają
cień ale niemiłosiernie śmierdzi śmieciami które stoją przy wjeździe do
hotelu.

Pokoje klasy ** a nie *** gwiazdek - meblowane chyba w latach 80-tych,
spleśniałe szafy zamalowano farbą żeby nie było wiedać....koce tak
śmierdziały stęchlizną ( jak pół hotelu ) że wynieśliśmy je na taras

A właśnie co do tarasu.... drzwi od początku się nie otwierały - zgłosiłam i
oczywiście nie zrobiono nic. A roleta była zasunięta bo po naszej stronie (
skrajny bungalow ) nie dało się wysiedzieć, 10 metrów dalej za ogrodzenie
wychodziła rura odprowadzająca ścieki z której śmierdziało tak jak przy
opróżnianiu szamba...

Co do jedzenia to jest go duzo i jest bardzo smaczne, ale moja wyobraźnia
działa i wyobrażam sobie te szczury i karaluchy w kuchni...

Alkochol jesta ale chyba jakiś "bezalkoholowy" bo ja będąc kobietą mogłam
wypić 10 brandy i siedziałam trzeżwa a ilość wina i piwa ograniczał tylko
żołądek a nie promile - wlewało się to bez ograniczeń i bez możliwości żeby w
głowie zaszumiało...Jedynie rakija mogła upić ale trzeba lubić bimber...( po
pół litra może by w głowie zaszumiało)

Łazienki są brzydkie - brudna armatura i albo w prysznicu wisi ochydna kotara
która się do tyłka przylepia albo jest połamana kabina z np.nieściekającą
wodą..

Morze czuć z ok 500 metrów rybami i rozkładającymi wodorostami które przy
dużej fali wyniosło na brzeg i do mojego wyjazdu nikt ich nie sprzątnął więc
gniły. Zejście do morza kamieniste.

Ogólnie dzięki Triadzie Kreta kojarzyć będzie mi się z brudem, smrodem i
pleśnią.

Z pobliskiego hotelu Alkyon też uciekali turyści - nic nie dało się zjeść tak
paskudne podobno było jedzenie.

Ogólnie ciężko mi zepsuć urlop - tu się udało. Zeszłoroczna Alanya w Turcji
była bajką w porównaniu z tym...

Obserwuj wątek
    • Gość: mario29 Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.bphpbk.pl 26.07.04, 16:33
      A czy kiedy Triada byla OK ? Rzadko...

Wlasciwie rozważałem tą ofertę, ale zrezygnowałem, ze względu na nieprzyjemne
      doświadczenia z Triadą właśnie. jak się okazuje słusznie...

Wybrałem Scan holiday (po raz kolejny) i Rodos - cena wyszła nawet podobna do
      Triady.
      • Gość: merci1811 Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 27.07.04, 00:05
        Chyba jakas opatrznosc mna pokierowala i zrezygnowalismy z tej oferty triady na
        krete. Ale jest jedno ale, jedziemy z Triada 2.08 na Cypr do Roussos beach -
        juz sie boje....
        • annjan Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! 27.07.04, 10:23
          Ja na Cyprze byłam w Aya Napa i tam jest pięknie. A co do Triady - jak coś jest
          nie tak, kłóćcie się ile wlezie a jak to nic nie da, dzwońcie na Nowogrodzką
          do centrali !!

Miłego wypoczynku
          • Gość: mario29 Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.bphpbk.pl 27.07.04, 10:28
            annjan napisała:

> Ja na Cyprze byłam w Aya Napa i tam jest pięknie. A co do Triady - jak coś
            jest
            >
            > nie tak, kłóćcie się ile wlezie a jak to nic nie da, dzwońcie na Nowogrodzką
            > do centrali !!

Dzwonienie na Nowogrodzka nic nie da. Z Cypru dzwonilem z 6 razy - bo
            rezydentka nie odbierala komórki (bała się). Za każdym razem przełączano mnie
            po 4 razy i na końcu telefon milczał.
            • annjan Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! 27.07.04, 10:31
              wiesz co, mi się udało porozmawiać z panią Dyrektor Loga - próbujcie więc może
              od razu z nią prosić...
    • Gość: Annak Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 14:47
      Ale teraz to już mnie przestraszyłaś na całego!~!! Ja lecę 5.08 z całą rodzinką
      4 osoby właśnie do amnissos!! Jest to nasz pierwszy pobyt z dzieciakami i miało
      być tak pięknie!!!Co ja mam teraz zrobić zrezygnować się nie da a może by
      zamienić - nie wiecie czy wiążą się z tym jakieś dodatkowe koszty???
      A jeśli już to na co TrIADA nie ma na Krecie nic takiego super?!
      Proszę pomóżcie bo to już niedługo! A masz może telefon do rezydentki TRIADY?
      Może z nią coś załatwię?
      Co mam robić??
      • Gość: Cortina Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.umwo.opole.pl 27.07.04, 15:05
        Annak nie wiem szczerze mówiąc jak jest z zamiana hoteli ale jezeli dałoby sie
        to załatwic to polecam Ci hotel Kissamos Palace w Kissamos -Kasteli , to na
        zachodzie Krety , sprawdziłam w czerwcu. Super hotel i warunki okolica
        świetna . Mozna robic wycieczki po okolicy po wszedzie blisko , do ciekawych
        miejsc. Hotel czysty , nad samym morzem , nowy , duze pokoje i nie widziałm tam
        nawet jednego robaczka. POLECAM Oczywiscie jest w ofercie TRiady
      • neronka Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! 27.07.04, 15:14
        Anak
        Dzwoń zaraz do Triady i spróbuj wymienić hotel.
        Myslę że te wypowiedzi są wystarczającym wytłumaczeniem takiej prośby.
        Zresztę wszyscy powinni się bronić przed tego typu niewywiązywaniem się biura z
        umowy.
        Informacje sa przecież niezgodne z katalogiem.
        Czy Triada woli żeby klienci robili afery i pisali reklamacje tam na miejscu?
        • Gość: znawca Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:32
          jest szczyt sezonu i watpie aby cos sie wam udalo zamienic, ale powodzenia
          trzymam kciuki. a ten hotel to syf i wszyscy o tym wiedza. mialo byc tanio, to
          jest z Triada...:)
      • Gość: GOŚĆ Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:52
        Słuchaj, wiem że już na miejscu załatwiano zmianę do ( o ile dobrze pamiętam )
        Golden Beach - ok 3-4 km dalej i turyści byli podobno zadowoleni.

Jeżeli nie jesteś przyzwyczajona do brudu to uciekaj z Amnissosa bo ani hotel,
        ani miejscowość ani morze nie są tam atrakcyjne.

Ja sugeruję zmianę jeżeli tylko się da - wróciłam z tamtąd i mam duży niesmak!!
        DOBRZE ŻE JESTEM JUŻ W SPRZĄTNIĘTYM I CZYŚCIUTKIM MIESZKANKU....
        • Gość: Annak Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:02
          Dzięki wam wszystkim za cenne uwagi ale dalej jestem w szoku i w jeszcze
          większym stresie! dzwonię do biura może coś wskuram!
          A może coś miłego na temat hotelu, może jakieś fajne animacje, albo.. wogóle
          coś fajnego - proszę!!!!!
          Jadę z 8 letnim synkiem i 14 córką - może chociaż oni znajdą coś dla siebie?
          I tu nowy problem - czy dadzą mi pokoje obok dzieciaków bo może każdy będzie w
          innym hotelu?(o to chciałam zapytać rezydenta TRIADY)
          Jezu, po co mi to było przecież polskie morze jest takie piękne!!!!!
          • Gość: fela Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.07.04, 19:12
            Zapomnij o naszym morzu, owszem, jest piekne, ale napewno byś wróciła
            przeziębiona tak jak dzisiaj moja koleżanka. Powiedziała ,,nigdy więcej nad
            Bałtyk". A ze zmianą hotelu to sie chyba nie da załatwic, ale próbuj, musisz
            stanowczo, nie żadne tam usmieszki,musisz ich mieć w garści,możesz nawet
            zagrozić. Pozdr
          • Gość: anka Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:37
            Słuchaj, myślę że dzieci brudu nie zauważą, bo przeważnie na to się nie zwraca
            uwagi w tym wieku. Tak jak pisałam - pokoje jeszcze ujdą ale to jest klasa ** a
            nie *** gwiazdek. Może dostaniesz nie od drogi i nie od nieszczęsnych wypływów
            szamba ( z tyłu za parkingiem na plecach recepcji ) to wtedy w pokoju da się
            żyć. Ja dobrze nie trafiłam, ale przyznam że lepiej położone bungalowy ( bez
            smrodu ścieku i nie przy autostradzie, która jest za parkingiem na plecach
            obiekttu) było ok.

Co do plusów - jedzenie smaczne ( tylko przy tym brudzie nie chce sobie nawet
            wyobrażać kuchni)

Co drugi wieczór a nawet częściej są animację ( ok. 1 do 1,5 godziny zabaw dla
            dzieci tzn. tańce), co do pokoi obok to nie będzie pewnie problemu.

Napewno minusem jest to że nie ma gdzie iść na spacer, mnie to przeszkadzało
            ale wiele osób nie lubi spacerować - więc zależy od tego jak kto lubi spędzać
            czas.

No i plaża - niestety tak jak pisałam zejście do morza takie że można nogi
            połamać...

Jak tylko się da - zmieniaj hotel. Z moich obserwacji mogę polecić (
            jeździliśmy samochodem ) Stalidę i Ammudarę jako miejscowości.

A poza tym walcz, krzycz i nie odpuszczaj tak jak my... weź tel do tej dyr. do
            triady który podaję wyżej.

Współczuję jeśli nie lubisz brudu - napewno nie wypoczniesz ( plusem jest że
            karaluchów w pokojach nie spotkałam - nie wiem jakim cudem w tym brudzie )

Z całego hotelu najlepsze jest jedzenie, pokoje da się przeżyć ale brudu i
            zacieków brudu oraz karaluchów już nie....
            • Gość: SRUBA Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:22
              czesc. lece na krete do amnissos za 2 dni . 3 lata temu bylam w hersonosos..-
              super, ale chcialam poznac cos nowego. wydaje mi sie ze karaluchy i te szambo
              ci sie przysnilo...iz do tego raczej by nie dopuscili ... jest tam juakis
              sanepid i wohgole a po za tym...he :) kreta? jest to dosc tania wyspa ...
              musialas nie uwazac czytajac te oferte i info . najlepiej lec na majorke za 6
              tys. od osoby...(pewnie tez bedziesz nazekac) mysle ze za wysoko stawiasz
              poprzeczke albo poklocilas sie z biurem i robisz im na zlosc piszac to . a tak
              wogole to pozdro. badzmy optymistami. ktos leci w tym terminie??
    • Gość: KRTEK Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:46
      100% ----------PRAWDY ---POPIERAM---------------
      • Gość: Piotrek Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.coig.katowice.pl 02.08.04, 09:22
        Też wróciłem z hotelu Amnissos , ale mam nieco inne wrazenia.
        Co prawda widac ze hotel jest nie najnowszy natomiast pisanie o brudzie i
        karaluchach to lekka przesada. pokoje sa sprzątane codziennie , posciel i
        ręczniki wymieniane co trzy dni. Pokój miałem co prawda nie za duży ale za to z
        tarasem o pow ok.25 m2 ( na pięterku) Co do szczurów i karaluchów to nie
        widziałem , ani nie słyszałem by ktos widział czy narzekał. Raz widziałem
        utopiona w basenie CYKADĘ (pani Aniu ) , natomiast poniewaz chodziłem rano się
        kąpać widzaiłem obsługę czyszczącą basen. jeedzenie bardzo dobre , urozmaicone
        i nie do przejedzenia. Alkohole faktycznie słabe , aczkolwiek po wypiciu kilku
        karafek wina można to poczuc :)
        Sam hotel stwarza przyjemne wrażenie ( moim zdaniem) pietowe bungalowy w nieco
        mauretańskim ( chyba ) stylu , palmy daktylowe i róże chinskie. Prowadzone są
        animacje dla dorosłych i dla dzieci - mój 8 letni syn świetnie się bawił.
        Do plaży blisko , plaża wąska, miejscami kamienista , miejscami piaszczysta i
        żwirowa.
        Jechałem do Amnissos pełen obaw , czytając różne opinie na tym forum.
        Przyznam , że ( na szczęscie ) mile się rozczarowałem.
        Faktyvcznei hotel jest na uboczu ( mnie to odpowada) ale do miasta Retymno jest
        7 km. można dojechac autobusem , a mozna przespacerowac sie wybrzeżem.
        Generalnie , jestem zadowolony z pobytu , jechałem z Itaki. Mieliśmy ownież
        bardzo dobreko i kompetentego rezydenta.
        • Gość: Piotrek Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.coig.katowice.pl 02.08.04, 09:32
          I jeszcze jedno .
          Droga Aniu, niewiem jak ty z Amnissos schodziłaś na plażę i bałaś sie o nogi.
          My schodzilismy po prosu po schodach , przez tą nadmorską tawernę pod dachem z
          liści palmowych ( nawiasem mówiąc szalenie droga tawernę).
          Jeszcze raz chciałem powtórzyć , Hotel Amnissos nie jest jakimś wyjątkowo
          luksusowym miejscem, natomiast można tam mile i przyjemnie spędzić czas.
          Aha , połozenie pomiędzy dwoma drogami nie jest bardzo uciążliwe, bo i tak
          najbardziej słychac piłowanie cykad :):):)

PS
          Czasem czytając takie kategoryczne wypowiedzi jak Ani , zastanawiam się ( teraz
          z perspektywy doświadczenia pobytu) czy nie służą one czemus innemu, naprzyład
          konkurencyjne walce biur podróży
          • annjan Błagam..........jaka konkurencja 02.08.04, 15:36
            Witam, nie wiem gdzie Ty pracujesz że masz obsesję konkurencji( może właśnie
            pracujesz w biurze podróży że tak prostujesz prawdę o hotelu). Ja mam raczej
            obsesję udanego urlopu i tego żeby kogoś nie wepchać na przysłowiową minę..

Co do pokoju, rzeczywiście może lepiej trafiłeś ale jak nie mieszkałeś w 215
            lub 216, z tyłu od szosy i wypływu ścieków to rzeczywiśćie nie wiesz o czym
            mówię....

Co do karaluchów, może ich poprostu nie zauważyłeś ( są ludzie przyzwyczajeniu
            do insektów ) a karalucha od cykady odróżnię ...może Ty brudu od czystości nie
            odróżniasz i nie przeszkadza Ci brudny osad wokół basenu...

Co do tego że nie słyszałeś od nikogo o szczurach i karaluchach....może przez
            swój zachwyt nie miałeś czasu porozmawiać z Turystami

A jeśli piszę o "zejściu do morza" to drogi Piotrusiu, mam na uwadzę zejście z
            piachu do wody w której przy brzegu są kamulce.... a gdybym pisała o tym co
            myślisz ( dojście przez tawernę) to nazwałabym do " DOJŚCIEM" do morza do
            którego nie mam zastrzeżeń.

TAK OGÓLNIE - RÓŻNA JEST TOLERANCJA BRUDU I KARALUCHÓW...RÓŻNIE MAMY W DOMACH I
            RÓŻNIE NAS WYCHOWALI. CIESZĘ SIĘ ŻE CI SIĘ PODOBAŁO...

JA PO POWROCIE POWIEDZIAŁAM JEDNO: Nie ma jak w domu

BYĆ MOŻE TY W HOTELU STWIERDZIŁEŚ: JAK MIŁO, TAK JAK W DOMU....

ZADOWOLENIA Z URLOPÓW Z TRIADĄ, ITAKĄ I OASIS - TEN HOTEL JEST W OFERCIE TYCH
            BIUR ( ZNAMIENNE ŻE LEPSZE BIURA GO NIE MAJĄ)

Życzy
            Anka
            • Gość: fela Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.04, 18:21
              To trzeba bylo jechać z innymi biurami, nie rozumiem, o co ci chodzi.
            • Gość: Piotrek Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.coig.katowice.pl 03.08.04, 07:57
              Droga Aniu
              Wyjasniam, nie pracuje w turystyce, tylko w przemyśle
              mieszkałem w pokoju 237 ( w bungalowach)
              W Grecji wyspiarskiej byłem kolejny raz i stąd wiem , ze kamieniste zejścia do
              wody są tam rzeczą normalną . W Piganos kambos i tak było dobrze , bo zejście
              było łagodne i jeszcze daleko od brzegu było płytko. na Rodos na przykład 5 m
              od brzegu było głęboko na 5 m. trzeba przed wyjazdem poczytac troche
              przewodników , folderów itp. Wiedziałabys stąd , ze zdecydowana większość plaz
              na krecie to plaże kamienisto żwirowe.
              Co do czystościi tolerancji na nią - to nie bedę komentował twoich idiotycznych
              insynuacji pod moim adresem.
              A w ogóle to jak chciałaś wypoczywac w luksusie to trzeba było sobie wybrac
              hotel 5* lub kat "S" i byłoby OK.
              • annjan Re: Błagam..........jaka konkurencja 03.08.04, 12:19
                Co do zejścia do morza nie będę komentować, bo bardziej przeszkadzał mi brud i
                głównie to opisywałam. Krety widać dobrze nie zwiedziłeś bo np. okolice
                Heraklionu - plaża Malia i Stalida to piękne piaszczyste plaże z piaszczystym
                zejściem do morza.

A na Twoje> A w ogóle to jak chciałaś wypoczywac w luksusie to trzeba było
                sobie wybrac
                > hotel 5* lub kat "S" i byłoby OK. - INFORMUJĘ CIĘ ŻE CZYSTOŚĆ NIE MA NIC
                WSPÓLNEGO Z TYM CZY HOTEL MA 3 CZY 5 GWIAZDEK... WIDAĆ NIE PRZESZKADZA CI BRUD
                BO NIE WIESZ O CZYM PISZĘ. W NAJSKROMNIEJSZYCH PENSJONATACH MOŻE BYĆ MIŁO KIEDY
                JEST CZYSTO...
                KONKLUZJA JEST TAKA: MOGĘ SPĘDZAĆ WCZASY CHOĆBY POD NAMIOTEM, ALE WTEDY WIEM ŻE
                NAMIOT, ŚPIWÓR, MISKA W KTÓREJ SIĘ MYJĘ SĄ CZYSTE...

I O TO MÓJ DROGI PIOTRZE W TYM WSZYSTKIM CHODZI....NIE O LUKSUS A O CZYSTOŚĆ
                KTÓRĄ TY INACZEJ POJMUJESZ I NIE ODRÓŻNIASZ CZYSTOŚCI OD LUKSUSU.

W DOMU RÓWNIEŻ MOŻNA MIEĆ SKROMNIE BYLEBY BYŁO CZYSTO, LUB MIEĆ LUKSUSOWY DOM
                ALE Z BRUDNĄ WANNĄ, UMYWALKĄ, OKNAMI I PODŁOGĄ....PYTANIE CO WYBIERZESZ... ?

NIE CHCE MI SIĘ KOMENTOWAĆ WIĘCEJ TEGO CO ZASTAŁAM W HOTELU AMNISSOS I
                PRZEKONYWAĆ ŻE JEDNEMU NIE PRZESZKADZA WYPICIE Z NIEDOMYTEJ SZKLANKI, ŻE
                SPLEŚNIAŁE KOCE MOGĄ NIESTANOWIĆ PROBLEMU, ŻE ZACIEKI BRUDU W BASENIE SĄ DLA
                KOGOŚ NORMALNE ( WIDAĆ TAKIE MASZ W WANNIE), ŻE KARALUCHY BIEGAJĄ ( BO W WIELU
                BLOKACH BIEGAJĄ WIĘC MOŻE INNI SĄ PRZYZWYCZJENI)...

NIE CHCE MI SIĘ RÓWNIEŻ WSKAZYWAĆ TEGO, ŻE MYLISZ CZYSTOŚĆ Z LUKSUSEM...
                CZYSTOŚCI MÓJ DROGI MOŻNA WYMAGAĆ WSZĘDZIE, NAWET W ** GWIAZDKACH ( TAM
                WYPOSAŻENIE MOŻE BYĆ SKROMNE, BASEN MALUTKI ALE CZEMU MIAŁOBY BYĆ BRUDNO???)

ZYCZĘ CI UDANYCH ZAWSZE WYJAZDÓW, NIE WIEM CZY PRACUJESZ W PRZEMYŚLE
                UTYLIZACYJNYM ŻE CI NIC NIGDY NIE PRZESZKADZA ŁĄCZNIE ZE SMRODEM SZAMBA I
                ŚMIECI ...

• Gość: Piotr Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.coig.katowice.pl 03.08.04, 14:00
                  Droga Pani Anno
                  Poziom i kulturę człowieka ocenia się między innymi poprzez pryzmat
                  umiejętności prowadzenia dyskusji. Pisząc komentarze dot mojego pobytu w hotelu
                  Amnissos przedstawałem swoje opinie , nie starajac się atakowac innych
                  uczestników dyskusji , wyrażających odmienne zdanie. To należy do tzw kultury
                  dyskusji, szkoda że nie wszyscy potrafią się do tego dostosować. Jak to mówią,
                  kulturę się ma albo nie ma , ale nie można sie jej nauczuć.
                  Nie obrażałem również Pani szanownej osoby insynuując na przykład zaburzenia
                  ostrości widzenia. W związku z powyższym nie widzę powodów do wysuwania pod
                  moim adresem obrażliwych insynuacji dot mojego miejsca pracy bądź higieny
                  osobistej. Natomiast nie będę się zniżał do Pani poziomu, więc nie odpiszę w
                  podobnie agresywnym stylu.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Jo31 Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.test.so / *.crowley.pl 03.08.04, 14:39
                    Super jej odpowiedziałeś, ja tez nie lubię takich agresywnych bab. Również nie
                    lubie brudu ale co innego kulturalna dyskusja a co innego nasze preferencje co
                    do czystości. Brak kultury wyłazi z naszych rodaków na każdym kroku, spróbuj
                    się z nia nie zgodzić co do jakości koca a wydrapie Ci oczy!!!Cieszę się, że są
                    jeszcze tacy dyskutanci jak Ty bo Lepperów dość zdecydowanie dość!!!!!
                • Gość: Grymas Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:11
                  Dziewczyno, wyluzuj!!! Taka moja mała rada - nie chcesz to "zachowuj się" dalej.

Inaczej ktoś może sądzić, że masz chyba jakąś obsesję albo kompleksy. Fachowo
                  to się nazywa nerwica natręctw (chyba) - obsesyjne doszukiwanie się brudu,
                  uporczywe mycie ciała, itp.
                  Bardzo gratuluję, że masz tak czyściutkow domu (tego juz sie chyba wszyscy
                  uczestnicy tego watku nauczyli na pamięć - dzięki uporczywemu używaniu przez
                  Ciebie caps lock'a). Dodam, że ja mam normalnie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: mario29 Re: Błagam..........jaka konkurencja IP: *.bphpbk.pl 04.08.04, 08:54
                    Gość portalu: Grymas napisał(a):

> Dziewczyno, wyluzuj!!! Taka moja mała rada - nie chcesz to "zachowuj się"
                    dalej
                    >
                    > Inaczej ktoś może sądzić, że masz chyba jakąś obsesję albo kompleksy. Fachowo
                    > to się nazywa nerwica natręctw (chyba) - obsesyjne doszukiwanie się brudu,
                    > uporczywe mycie ciała, itp.
                    > Bardzo gratuluję, że masz tak czyściutkow domu (tego juz sie chyba wszyscy
                    > uczestnicy tego watku nauczyli na pamięć - dzięki uporczywemu używaniu przez
                    > Ciebie caps lock'a). Dodam, że ja mam normalnie.
                    > Pozdrawiam

Ufff a juz myslalem ze tylko ja mam nieporzadek na biurku ;)))

Mam swoje zdanie na temat Triady (niestety negatywne - z doswiadczenia) ale
                    kultura dyskusji z pewnoscia ucierpiala w tym watku. A szkoda bo to takie mile
                    forum. Podwojnie mile - bo i przedmiot rozmow ciekawy i mily mojemu sercu :)))
                • gale Kultura osobista 04.08.04, 09:32
                  Prosze nie obrazac Uczestnikow Forum, zachowywac niezbedne minimum kultury
                  osobistej, bez potrzeby nie krzyczec. Klawisz Caps Lock znajduje sie po lewej
                  stronie klawiatury, wystarczy go zwolnic aby pisac normalnym "glosem".

Milego,
    • Gość: issey Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.04, 23:43
      Widze ze szczurek i Alkion maja sie dobrze mam nadzieje ze choc Nikosa krew
      zalala
      • Gość: Turystka Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:38
        Popieram Cię Aniu !!!! Dobrze że są takie osoby na tym forum, które piszą
        prawdę o jakości hoteli, bo co niektórzy to choćby siedzieli w syfie i brudzie,
        to po przylocie do Polski będą opowiadali znajomym, rodzinie jakie to niby
        mieli luksusy na wczasach.Dzięki Tobie Aniu napewno będę omijała
        Amnissos,Alkiony i inne paskudne hotele z daleka!!!!
        Pzdr.
        • greeks Pogawędka Ani z sama soba:-) 04.08.04, 10:45
          Widzę że Pani Ania zaczyna juz konwersowac sama ze sobą...Wątek nabiera tempa:-
          ) Ech ludzie...
          • Gość: Turystka Re: Pogawędka Ani z sama soba:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:05
            Greeks gdybyś dokładnie popatrzył na adres autora wątku , to takich głupot
            napewno byś nie pisał!!!Chyba że masz jakąś wadę wzroku...
            • greeks Re: Pogawędka Ani z sama soba:-) 04.08.04, 11:25
              AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!!!!!!!
              Autor: Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Data: 26.07.2004 15:51

Re: Pogawędka Ani z sama soba:-)
              Autor: Gość: Turystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Data: 04.08.2004 11:05

Jakos mi to wyglada podobnie..Ale może rzeczywiście wzrok masz lepszy..;-)
          • Gość: Anka I kto tu nie potrafi dyskutować.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:36
            no coments... szkoda że nie wierzysz że można mieć krytyczne uwagi i ktoś to
            popiera....
        • Gość: Jo31 Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.test.so / *.crowley.pl 04.08.04, 10:47
          Nikt nie neguje zdania Ani tylko sposób jego wypowiadania, nie skumałaś
          Turystko o co chodzi!!!!A swoją drogą skąd wiesz, że ona pisze prawdę????????
          • Gość: AniaK Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 16:06
            I po co te wasze "swary dłupie"? Ludzie pomagajmy sobie aby biura nie robiły
            nas w konia a nie kłócmy się jeszcze między sobą! My turyści musimy trzymać się
            razem! Ja tu liczę na jakieś miłe słowa pocieszenia - jutro przecież lecę do
            nieszczęsnego amnissosa a wy co?
            Bądźcie jednak pewni, że jak wrócę 19.08 to opiszę wszystko dokładnie a nie
            jestem wyjątkową pedantką - wszystko w normie!(o ile nie zjedzą mnie
            karaluchy!!)Jestem dobrej myśli i jakoś to będzie!! Trzymajcie kciuki!!! Pa
            • Gość: mario29 Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.bphpbk.pl 04.08.04, 18:29
              Brawooo Aniaaaaa.. Koniecznie opisz po powrocie.... Zycze Ci milego
              odpoczynku... Mnie zycz tego samego na Rodos ;)))
            • Gość: bywalec grecki Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 02:29
              AniuK życzę Ci udanego urlopu, obyś zapamiętała Grecję tak jak ja !!!
              Odrobina egzotyki i przygody nikomu jeszcze nie zaszkodziła (no powiedzmy te
              karaluchy); Jeżeli śmierdzi to źle, ale czym że to jest w porównaniu do wakacji
              z przygodą na egzotycznej wyspie z ukochaną osobą (tak myślę) i wspólnie
              snutymi wspomnieniami w przyszłości ??? Ja często bywałem na półwyspie
              Pefkohori i objazdowo na grackich cykladach - dziś wspominam z rozrzewnieniem
              tamte chwile i nie narzekam że plaża była za daleko i kamienista, muzyka w nocy
              za głośna, czasami widziałem karaluchy (choć dzisiaj mam mieszkanie z dwoma
              łazienkami - CZYSTYMI DLA ZAINTERESOWANYCH), a miałem wtedy... pare lat mniej
              niż dzisiaj, a świat stał przed nami otworem...;
              Pozdrawiam i życzę wspomnień na miarę moich.
              Kay
              • Gość: AniaK Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:53
                Dzięki bywalcu! każde słowo otuchy w tej chwili( za godzinę lecę) jest gla mnie
                ukojeniem!
                Będę o tym pamiętać i zapisywać w pamięci tylko to co piękne Hej!!
    • Gość: Paweł Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 04.08.04, 16:54
      cześć,
      jaka to miejscowość, bo właśnie przymierzam się do wyjazdu i nie chciałbym tam
      trafić ?
      • Gość: Aniak Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:55
        Hotel Amnissos w miejscowości Piganos Kampos ( nie wiem jak to się pisze, ale
        jakoś tak podobnie) koło Rethymnonu.
        Dzięki wszystkim za życzenia udanego pobytu! pa
    • Gość: Turysta Re: AMNISSOS hotel KRETA wróciłam - odradzam!!!!! IP: *.amg.gda.pl 06.08.04, 07:10
      Kreta jest wspaniała, trzeba pojechać z dobrą firmą NIGDY Z TRIADĄ.
      Ma dużo bzdurnych folderów i katalagów. Z T R I A D Ą można tylko jechać raz
      i końiec, może nabiorą dalszych frajwerów.
      • Gość: anka TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:40
        Właśnie po to napisałam ten wątek, żebyście się nie "przejechali" tak jak ja.
    • Gość: anka podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:46
      NAPISAŁAM wątek żeby obiektywnie ocenić miejsce - hotel amnissos. Poza tym
      postarałam się Wam wskazać które miejscowości mi się podobały....cóż myślałam
      że o to chodzi na portalu.

Nieprzyjemnie zaczęło się od drugiego (cd pierwszego) wątku Piotra:" jeszcze
      jedno .
      Droga Aniu, niewiem jak ty z Amnissos schodziłaś na plażę i bałaś sie o nogi.
      My schodzilismy po prosu po schodach , przez tą nadmorską tawernę pod dachem z
      liści palmowych ( nawiasem mówiąc szalenie droga tawernę).

PS
      Czasem czytając takie kategoryczne wypowiedzi jak Ani , zastanawiam się ( teraz
      z perspektywy doświadczenia pobytu) czy nie służą one czemus innemu, naprzyład
      konkurencyjne walce biur podróży"

Szanowny Pan nie zrozumiał schodzenia do morza a poza tym rozpoczął litanię
      uwag w stylu " mój post był napisany bo jestem w konkurencji"....

Moi drodzy, kończę, opisałam jak ja to widziałam i mam nadzieję że zajrzycie na
      Grecja - hotele... tam są również dopiski i błagam nie sugerujcie że jak ktoś
      mnie popiera to znaczy że to ja popieram sama siebie...

Nie widzę sensu dalej dyskutować bo nie to było moim celem - chciałam żebyście
      z wielu ofert nie wybierali takich na które pieniędzy szkoda bo dobra kuchnia w
      hotelu to naprawdę nie wszystko!!
      Pozdrawiam wszystkich i życzę miłych wyjazdów !
      Żegnam zastanawiając się po co to forum....

• arwena Re: podsumowanie 09.08.04, 15:45
        Gość portalu: anka napisał(a):
        > Żegnam zastanawiając się po co to forum....
        nie przejmuj sie nonsensownymi uwagami - one byly, sa i zawsze beda
        nie tylko na forum, w prawdziwym zyciu rowniez

warto powymieniac doswiadczenia, czasami poplotkowac, czasami ostrzej
        podyskutowac - po to wlasnie jest forum
        a ze nie wszyscy dorastaja do poziomu - trudno. zreszta - moze nikt tu nie mial
        zlych zamiarow, czasami przeinacza sie intencje piszacych, z drobnych roznic
        urasta problem.

zycze przyjemnych doswiadczen z forum, naprawde pozyteczna i ciekawa sprawa
        pzdr!
      • gale Re: podsumowanie 09.08.04, 21:58
        Aniu, wszystkie wypowiedzi - jesli mieszcza sie w granicach ogolnie przyjetych
        zasad kultury osobistej, netykiety i regulaminu Forum - sa tu mile widziane.
        Krytyczne i krytyczne wobec krytycznych. Jak powiada pewien Madry
        Facet, "pogodnie ignoruj" i mysle, ze to jest to. Zostan z nami na Forum.

Milego,
      • Gość: Piotr Re: podsumowanie IP: *.coig.katowice.pl 10.08.04, 08:07
        Nieprzyjemnie zaczęło się od drugiego (cd pierwszego) wątku Piotra:" jeszcze
        > jedno .
        > Droga Aniu, niewiem jak ty z Amnissos schodziłaś na plażę i bałaś sie o nogi.
        > My schodzilismy po prosu po schodach , przez tą nadmorską tawernę pod dachem
        z
        > liści palmowych ( nawiasem mówiąc szalenie droga tawernę).
        >
        > PS
        > Czasem czytając takie kategoryczne wypowiedzi jak Ani , zastanawiam się (
        teraz
        >
        > z perspektywy doświadczenia pobytu) czy nie służą one czemus innemu,
        naprzyład
        > konkurencyjne walce biur podróży"
        >
        > Szanowny Pan nie zrozumiał schodzenia do morza a poza tym rozpoczął litanię
        > uwag w stylu " mój post był napisany bo jestem w konkurencji"....

No cóż , ja w tych pytaniach (retorycznych zresztą) jak i stwierdzeniach nie
        widzę nic nieprzyjemnego lub agresywnego. Były to po prostu moje uwagi ,
        wyrażone , myślę w sposób ogólnie akceptowalny i zrozumiały. Każdy mól się z
        nimi zgodzić lub nie
        Agresywność i chamstwo cechowała natomiast Twoje wypowiedzi kierowane pod moim
        adresem.
        - pisanie dużymi literami (capps lock), zgodnie z netykietą oznacza mówienie
        podniesionym głosem, czyli wrzask
        - imputowanie komuś zamiłowania do brudu , obrażlwe insynuacje dotyczące
        miejsca pracy tez nie dają dobrego swiadectwa dotyczącego poziomu rozmówcy.

Myślę Anko, ze postępujesz zgodnie z zasadą , że jeśli się nie ma argumentów
        dot meritum dyskusji atakuje sie osobę rozmówcy.
        I prosze nie wskazuj mnie teraz jako osoby która wprowadziła nieprzyjemną
        atmosferę na tym wątku , bo to jest nieuczciwe i niezgodne z prawdą
        przeczytaj sobie jeszcze raz wszystkie posty,może Ci sie coś przypomni......
        Zyćzę miłego dnia ( mimo wszystko ) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka