Dodaj do ulubionych

KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida

27.07.04, 19:40

(cyt. Gość: jannn 14.05.2004 09:37)

Byłem hotelik jest ok czysto basen mały ale do pływania wystarczy min głębokość
1.2m także trzeba uważać na dzieci.Miejscowość typowo turystyczna lepiej
wypożyczyć samochód i ruszyć w głąb krety.Nie kupujcie wycieczek u rezydenta
tylko w biurze w Stalidzie jest czasami połowę taniej.np.wieczór kreteński u
rezydenta orbisu 41 e, u greka 22e.
Obserwuj wątek
    • neronka Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 27.07.04, 19:43

(cyt. aka10 05.03.2004 19:36)

www.traveltime.pl/index.php?sk=t3-01
      Troche informacji na temat Katia Maria :-) Pozdrawiam.
      • neronka Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 13.08.04, 21:08

Autor: Monica 13-08-2004 19:58

witam
        no więc, w apartamentach jest aneks kuchenny z lodówką , talerze, garnek,
        patelnia, szklanki, filiżanki, dzbanek na herbate i taki czajniczek do parzenia
        kawy oraz sztućce i otwieracz. W łazience jest prysznic, małe ,mydełko i komplet
        ręczników (sprzątanie i wymiana raz w tygodniu). Wszystkie apartamenty mają
        balkon albo taras z suszarką na bieliznę. Aha, w szufladzie toaletki przy
        lustrze jest suszarka do włosów. Ogólnie wszystko jest czyste i porządne, brak
        insektów (no chyba że sobie wejdą z zewnątrz). Klimatyzacja płatna 6 e za dobe,
        ale my nie korzystaliśmy bo w nocy nie było tak gorąco a w dzień nie
        siedzielismy w hotelu. Przy hotelu jest basen z czystą wodą (tak sądzę, bo kąpie
        się tam dziecko właścicieli). Prowadzący hotel to młode małżeństwo, bardzo mili
        i przyjaźni ludzie, można się spokojnie dogadać po angielsku. Zaraz w
        sąsiedztwie jest super market Gemini, gdzie można się zaopatrzyć we wszystko w
        stosunkowo niskich, jak na Kretę cenach.
        no to chyba wszystko. Jeśli jeszcze o czymś zapomniałam to pytaj
        pozdrawiam
        Monika
        • neronka Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 20.08.04, 19:56

cytat: Autor: Maja 15-08-2004 21:31

hej! bylam w apartamentach Katia Maria w czerwcu. Bylo super, apartamenty
          czyste, sprzatanie dwa razy w tyg, zmiana recznikow i poscieli tez. Na dole
          basen i maly bar i przemila wlascicielka Eleni. A miejscowosc CUDOWNA!!!!!! Co
          do wyc
          ieczek to najlepiej wykupic w miejscowych biurach - jest taniej.
          Milego pobytu!! Pozdrawiam
          • neronka Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 27.01.05, 12:54

cytat: Gość: Kasia 26.01.2005

Byliśmy w Katia Maria w drugiej połowie sierpnia. Podobało nam się to, że jest
            to kameralny hotelik, z okna mieliśmy widok na basen -dość głęboki od 1,4m do
            2,5m chyba. Nasza 6 letnia córcia nauczyła się w nim pływać.Do plaży,kameralnej
            blisko. Jedzenie sami sobie organizowaliśmy - jak mieliśmy ochotę to
            ugotowaliśmy sobie makaron z jakąś pastą, ryż itp., ale pochodziliśmy też po
            tawernach. Sniadania robiliśmy sobie samii wykorzytywaliśmy produkty z
            Polski:). Była to tania oferta i dlatego nas mile zaskoczyła. PLaciliśmy chyba
            około 7200 za 4 osoby. Dzieci żadnej zniżki nie miały. Byłto apartament 4
            osobowy. Wchodziłosię do pokoju z aneksem kuchennym i było tam jedno łóżko,
            wejście do łazienki,i wejście do sypialni z podwójnym łózkiem i pojedyńczym,
            taletką i wyjściem na tarsik, na którym były krzesełka i stolik. Cudowne
            miejsce na wieczorne piwko. A te cykady...Zakochaliśmy się w Stalidzie,
            wieczorem cudownie było przejść się kolorową uliczką, wejść do pabu na coca
            colę,dzieci czasami oglądały filmy (np. Shreka 2)w tych pabach, zachwyciło mnie
            to poczucie bezpieczeństwa. Niestety, jest tam dużo motorów,Malia pod tym
            względem jest okropna. Wg mnie zdecydowanie nie nadaje się na odpoczynem z
            dziećmi, jest głośna, mnóstwo rozbawionej młodzieży. Klimatyzacja była
            dodatkowo płatna 6e za dzień.My nie korzystaliśmy, ale było nam aż tak gorąco.
            Jakieś pytania jeszcze? Chętnie odpowiem
            • ella35 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 29.01.05, 10:39
              Znalazłam właśnie ofertę w Stalidzie w apt. Katia Maria i chciałabym wybrać się
              tam latem, w sierpniu. Mam pytanie. Sprawdzając na mapie miasteczka zauważyłam,
              że hotel ten jest pomiędzy autostradą a ulicą, czy dochodzi tam hałas od
              autostrady albo tej ulicy?
    • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 30.01.06, 14:47
      a my juz, juz prawie mamy rezerwacje w apartam.3-osob. w Katia Maria
      jest to pobyt bez wyzywienia (ale chyba tego wlasnie szukalam)
      interesuja mnie okolice: sklepy, knajpki, no i ten basem (z platnymi
      lezakami??), jak to z tymi lozkami jest (czy mozna podwojne-nie wiem czy synus
      bedzie chcial sam spac) no i o ogolne w miare najnowsze wrazenia ;)))

pozdrawiam
      • nutka34 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 01.02.06, 22:59
        w okolicy jest wszystko - sklepiki, knajpki.
        basen nieduzy ale czysty, kilka platnych lezakow
        Katia Maria sklada sie z 2 oddzielnych budynkow i jeden z nich jest bezposrednio
        przy ulicy, gdy okna na nia wychodza (a ja tak mialam) jest troche glosno.
        W moim pokoju (apartament 3 osob.) bylo jedno podwojne lozko i jedno pojedyncze,
        wmurowane wiec juz bez mozliwosci przestawiania.

ogolne wrazenia sa super:)), no moze nie tyle z samej Stalidy co ogolnie z
        Krety. Wypozyczyc samochod i w droge:)))
        • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 02.02.06, 09:43
          super...dziekuje za odpowiedz...
          pocieszylas mnie tym ze jest 1 podwojne i 1 pojedyncze lozko bo na tym
          podwojnym jakos w trojke sie moze pomiescimy w razie czego ;))

tylko powiedz mi-jak zalatwiliscie to podwoje lozko i jak mozna zalatwic pokoj
          ten ze spokojniejszej strony...

moze nam sami dadza - jak zobacza nas z 2,5 letnim dzieckiem???

pozdrowionka
          • nutka34 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 02.02.06, 15:39
            lozka nie zalatwialismy, po prostu tak bylo w 3 osobowym apartamencie i wedlug
            opisu w katalogu tak jest tam w kazdym.
            Zapytaj w biurze w ktorym kupowalas, moze bedziesz miala mozliwosc
            wczesniejszego wyboru pokoju.Na miejscu na to nie licz, hotelik jest zapelniony
            (nawet w czerwcu) i nie ma znaczenia ze bedziesz z malym dzieckiem (my bylismy z
            1,5:).
            Lozko ogromne nie jest ale my w 3 sie jako tako miescilismy.
            pozdrawiam:)
            • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 06.02.06, 12:01
              no wiec my mamy 3-osob.apartament ale w kilku miejscach sprawdzalam i sa 3
              pojedyncze lozka-ale to nic...jakos sobie poradzimy

chcialam zapytac jeszcze o ta autostrade czy co tam w poblizu jest (widzialam
              na mapce) czy to jest w miare daleko od hotelu-czy nie przeszkadza??

Podobno w aneksie kuchennym jest jakies wyposazenie typu garnki,talerze,sztucce-
              trzeba cos ze soba wziac?

Jesli ktos jeszcze tam byl-prosze o jakies rady

Pozdrawiam
              • nutka34 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 06.02.06, 13:17
                rzeczywiscie w opisach tak jest i jeszcze ze jedno stoi w aneksie a dwa w
                sypialni a u nas wszystkie byly w sypialni. Nie wiem, byc moze w drugim budynku
                jest inaczej, moze ktos sie jeszcze wypowie, ja sie na tym nie skupialam, moge
                napisac tylko jak bylo w naszym.
                Autostrada jest dalej, to nie ta ulica przy budynku.
                Aneks jest wyposazony wystarczajaco, ja przed wyjazdem doczytalam ze brakuje
                duzych kubkow, sa tylko filizanki, wiec kubki zapakowalam. Rzeczywiscie tak bylo:))

Pozdrawiam i jakbys miala jakies pytania dotyczace pobytu zapraszam na gg6068035
              • gunia0074 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 08.02.06, 20:55
                Ja jeszcze doradzam wzięcie ze sobą ostrego noża, ewentualnie tak jak my to
                zrobiliśmy pożyczyliśmy od właścicielki. Jeśli chcesz mogę podać Ci adres
                mailowy do właścicielki. Ona nam doradziła, że możemy napisać wcześniej które
                pokoje chcemy i ona to sobie zaznaczy. Wybieram tam się po raz drugi, chociaż
                bywalcy tego forum strasznie krytykują tą miejscowość, ale my traktujemy ją
                jako bazę wypadową.
                Życzę miłego wypoczynku.
                • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 09.02.06, 09:41
                  dziekuje za podpowiedz....jesli mozna to podaj mi tego maila do wlascielki,
                  tylko jesli my jedziemy z biura to czy ona moze nam ustawic tak jak my chcemy??

widzialam, ze troszke krytykuja ta miejscowosc ale ... co tam przekonamy sie
                  sami

pozdrawiam
      • b-w-w hop hop.... 10.08.06, 14:45
        ktos niedawno wrocil??

bo my juz za 3 tyg ruszamy ;))
    • b-w-w Re: Katiw Maria (***) - Kreta - Stalida 23.02.06, 13:03
      Prosze o jakies opinie jeszcze....bo sie doeczekac nie moge ;)))))
    • gerwina5 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 13.03.06, 19:23
      czy ma moze ktos maila do włascicielki app katia maria.

Bede wdzieczna za udostepnienie

Pozdrawiam
      • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 14.03.06, 10:40
        wlasnie ja tez czekam i czekam na info

gunia mi obiecala i nie odzywa sie od tamej pory....a szkoooda
        • romeska Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 18.03.06, 09:54
          hej a kiedy jedziecie do Katia Maria? ja oczywiscie tez bym byla zainteresowana
          mailem do wlasciciela:)
          bede tam w sierpniu
          • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 18.03.06, 17:07
            my jedziemy 31 sierpnia na 2 tygodnie...jejku juz sie doczekac nie moge

pozdrowionka
            • romeska Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 19.03.06, 11:43
              aha no to ja ja wroce:))
              • flying_k8 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 28.06.06, 18:47
                Wraz z koleżaknami wybbieramy się już niebawem w/w miejsce. Naczytałam się
                bardzo pozytywnych opinii o hotelu, mam jednak kilka pytan odnosnie samego
                miasta: czy jest tam raczej spokojnie, wypoczynkowo, czy tetni zyciem? Czy w
                okolicy jest duzo pubow i dyskotek, w kt.órych bawi sie duzo MLODYCH osob (a
                nie malzenstwa po 60tce)? Panie w biurze bardzo zachwalaly to miejsce, ale
                chcialabym poznac klka opinii uczestnikow wycieczki:) I jeszcze jedno pytanie
                odnosnie skuterow - czy da sie je wypozyczyc nie posiadajac prawa jazdy? Z gory
                dziekuje wszystkim za odp i zycze udanych wakacji:D
                • jokacha1 Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 29.06.06, 12:50
                  hej, ja rowniez jade do stalidy tylko do innego hotelu i w sumie jestem
                  nastawiona na zycie nocne, chyuba tak jak ty.. czyltalam mnostwo opini na
                  forach internetowych i stronach biur podrozy, z tego co wyczytalam jest tam
                  gdzie wyjsc, sa knajpki, bary tawerny i podobno dyskoteki, a kiedy sie
                  wybieracie?
    • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 30.08.06, 08:55
      i juz jutro wyjezdzamy!!!! Ktos jeszcze???

Pozdrawiam
      • maaagia Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 01.09.06, 17:56
        Witam wszystkich:)
        b-w-w, mogłabyś napisać mi czy masz może jakiegoś maila do właściceli hotelu?
        Sami organizujemy sobie wakacje, bez pośrednictwa biura podróży, a ten hotel
        wydaje się sympatyczny:)
        Jeśli ktoś ma maila do właścicieli to poproszę:)mój mail: gofomofo@wp.pl
        • b-w-w Re: KATIA MARIA (***) - Kreta - Stalida 26.09.06, 12:46
          odpisalam na maila....w razie czego pytaj ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka