Dodaj do ulubionych

Cypr północny, Famagusta

IP: 91.236.32.* 11.07.13, 11:46
Niedługo tam lecę i chciałabym się dowiedzieć, czy brać tak "na wszelki wypadek" długie spodnie i jakąś bluzę z długim rękawem? Czy to tylko po powrocie do Polski będzie potrzebne? Patrząc na pogodę na najbliższy miesiąc na Cyprze to ma tam być nawet 40 stopni. Noce tam chyba chłodne nie są?
Obserwuj wątek
    • wiem_gdzie_jade Re: Cypr północny, Famagusta 11.07.13, 12:06
      Zdecydowanie NIE brać.
      Wieczory bywają chłodne, ale na zasadzie 'jak to dobrze, że nie ma już takiego upału' ;)
      Warto natomiast wziąć coś z długim rękawem do samolotu, klimatyzacja robi swoje.
      • Gość: Zuzia Re: Cypr północny, Famagusta IP: 91.236.32.* 11.07.13, 12:24
        Bardzo dziękuję ;)
        • grekan Re: Cypr północny, Famagusta 11.07.13, 13:49
          Bylem w lipcu w Aya Napa i nigdy w w miesiacach wakacyjnych na Cypr nie polecialbym; temperatury dla mnie nie do zniesienia/ a wielokrotnie bylem na wyspach greckich i tam tak nie pieklo!/, o polnocy w miescie termometry wskazywaly 31*C/ przy morzu chlodniej/, w dzien w sloncu grubo ponad 40*C, trudno mi bylo wytrzymac, nosilem sie z zamiarem powrotu ale po 3-4 dniach jakos dostosowalem sie, choc komfortu wypoczynku nie bylo, nawet woda w morzu miala 29*C a po piasku nie bylo mozliwe przejsc gola stopa, poparzenie gwarantowane. Dlatego najlepiej wypoczywac na tej pieknej wyspie w w kwietniu, maju, pazdzierniku, listopadzie.
          • wiem_gdzie_jade Re: Cypr północny, Famagusta 11.07.13, 14:00
            Nie wiem jak w Agia Napa, ale w okolicach Famagusty jest znacznie lepiej, niż np. w Kyreni, czy Nikozji. Po tej stronie wyspy jest znacznie bardziej wietrznie, a wiadomo, że wiatr potrafi przynosić znaczną ulgę:) Fakt faktem, w okolicach godzin 13-15 lepiej siedzieć w cieniu, a wtedy upału naprawdę się tu nie odczuwa.
    • szarmila Re: Cypr północny, Famagusta 09.06.15, 09:23
      Gorąco polecam wakacje na północej [tureckiej] części Cypru. Zapraszam na moją autorską stronę, gdzie znajdują się szczegółowe informacje na temat atrakcji turystycznych a także inne praktyczne informacje: cypr.link

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka