Gość: inka IP: *.pzuzycie.com.pl 02.08.04, 14:32 Gdzie najlepiej pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wloszka27 Re: rodos IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 19:06 Najlepiej do samego rodos a jak nie chcesz byc w miescie to z małych miejscoosci bez problemu dostaniesz sie do stolicy rodos jest super , piekne stare miasto i uliczki, polecm rowniez wyprawe na wyspe Simi oraz park wodny do ktorego mozna dojechac z rodos za darmo specjalnym autobusem pozdrawiam i milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
iblan Re: rodos 04.08.04, 12:19 Gość portalu: inka napisał(a): > Gdzie najlepiej pojechać? zależy co lubisz. Jeżeli zwiedzanie - to samo miasto Rodos lub Ixia (jakiej 5 km od Rodos) można wtedy nawet dojść pieszo ok.1 godz. spacerkiem promenadą nadmorską. A z Rodos masz wszystkie autobusy. Polecam Lindos ! W niedziele zwiedzasz wszystko za darmo ! Jeżeli byczenie się - to południe wyspy, czyli np.Katithea lub Faliraki. Tam na południu nie wieją wiatry, morze jest spokojniejsze i cieplejsze, a plaże ładniejsze (tzn z piaskiem. a nie żwirkiem jak w Ixii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: rodos IP: 217.153.30.* 04.08.04, 18:36 Odradzam stanowczo miasto Rodos !!! Przede wszystkim dlatego, że nie ma tam przyzwoitej piaskowej plaży, tylko same kamienie. A samo miasto nie robi takiego wrażenia, jak na przykład Lindos, które jest jakieś 30-40 km na południe. Zasadniczo najciekawsze są miasta (i plaże) położone na wschodnim wybrzeżu: Faliraki, Kolymbia, Lindos. Ja mieszkałem w Kolymbii. Miałem blisko i do Lindos (przepiękny akropol i całe miasteczko) i do Rodos, które nie zrobiło na mnie wrażenia. w pobliżu Kolymbii (są w niej trzy piękne zatoki/ plaże) jest również Tsambika Beach i Golden Beach (na motorowerku 5-10 min.), a i również niedaleko wybrzeże na którym nagrywano Działa Nawarony. Sama Kolymbia może nie należy do największych kurortów, jakkolwiek dla młodego człowieka jest wszystko co być powinno: ciekawe nocne życie, piaskowe plaże (żwirek na szerokość 1,5 m przy samej linii brzegowej), sporty wodne (parasailing, banany, rejsy żaglówką). To tyle Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario29 Re: rodos IP: *.bphpbk.pl 04.08.04, 18:37 Piotrek kiedy byles w kolymbii ? i w jakim hotelu z jakim biurem ? Odpowiedz Link Zgłoś