Dodaj do ulubionych

Odradzam Neckermanna

29.10.14, 20:38
Odradzam podróżowanie z biurem Neckermann Polska. Wykupiliśmy tygodniową wycieczkę na Rodos, zapłaciliśmy za nią po czym biuro zmieniło nam godziny wylotu i powrotu. Na stronie jednak nadal sprzedawano korzystne godziny! Przesunięcie godzin wylotu z Warszawy spowodowało, że na miejsce dotarliśmy w nocy (zero posiłku czy choćby wody w pokoju). W drodze powrotnej zamiast z hotelu wyjechać rano po śniadaniu wyjechaliśmy w środku nocy (a pokój trzeba było rzecz jasna zwolnić o 12 w południe...)Pokój dostaliśmy na parterze z widokiem na parking i ulicę!!! Rezydent na to rozłożył ręce i proponował dogadywać się jakoś z właścicielem hotelu Venezia Faliraki. Pomijam, że na transfer powrotny czekaliśmy godzinę, bo pan kierowca Filemon się spóźnił. Po napisaniu reklamacji Neckermann odpowiedziało, że czasem są zmiany w ruchu lotniczym itp. Przy czym nasz wykupiony przelot odbył się planowo, nie odwołano go, tyle, ze dla nas tam nie było miejsca! W efekcie wracaliśmy samolotem, który tego dnia tylko co wrócił z Warszawy i miał już za sobą dwa kursy, obsługa Small Planet omiotła go z grubsza, w samolocie już na wejściu śmierdziało kiblem nie do wytrzymania. Do tego zapach ludzi, którzy tak jak my zwolnili pokój hotelowy o 12 w południe i nie mieli dostępu przez kolejne 12 godzin do prysznica! Neckermann Polska nie ma nic wspólnego z jakością Neckermann de.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Odradzam Neckermanna 30.10.14, 08:05
      napisz coś więcej o tym zapachu po 12 godzinach bez prysznica :)
      • Gość: Gluś Re: Odradzam Neckermanna IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.14, 08:56
        Biuro jak każde inne, nie ma idealnych.
        A dlaczego nie mogliście skorystać z łazienki w pokoju, który jest przeznaczony do dyspozycji dla wszystkich wyjeżdzających, po co robić z siebie męczenników? Wykwaterowanie między 10-12 to norma, choć czasami zdarzają się wyjątki i spokojnie można to przeżyć, nawet z małymi dziećmi, wystarczy zorganizować czas, a nie siedzieć kolejnych12 godzin na walizkach i biadolić, nie dramatyzujmy.
    • soul01 Re: Odradzam Neckermanna 30.10.14, 11:08
      Wymeldowanie do godziny 12 to międzynarodowy standard i nic na to nie poradzisz, gdy ty wylatujesz, to na twoje miejsce przylatują nowe osoby. Jak chcesz przedłużyć dobę hotelową to musisz po prostu dopłacić na recepcji. Jak mają jakieś wolne pokoje, to udostępnią ci taki za dopłata, często jest szansza na zachowanie opaski "all inclusive". Ja dopłacałem nie raz, gdyż wylot miałem raz o 20, a raz o 21, walizki spakowałem i poszedłem na plażę, miałem też możliwość zjeść obiad, kolację i umyć się porządnie przed wyjazdem. Jak w danym hotelu są pokoje z widokiem na parking, czy drogę, to ktoś czasami musi je dostać, dostajesz taki, bo inne są po prostu zajęte. Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie widok z pokoju do rzecz mało istotna, gdyż będąc na wczasach w ciągu dnia przebywam na zewnątrz, najczęsćiej poza hotelem.
    • Gość: Asia Re: Odradzam Neckermanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.14, 11:32
      marsjanka59 napisał(a):

........
      > zapłaciliśmy za nią po czym biuro zmieniło nam godziny wylotu i p
      > owrotu. Na stronie jednak nadal sprzedawano korzystne godziny! Przesunięcie god
      > zin wylotu z Warszawy spowodowało, że na miejsce dotarliśmy w nocy (zero posiłk
      > u czy choćby wody w pokoju). W drodze powrotnej zamiast z hotelu wyjechać rano
      > po śniadaniu wyjechaliśmy w środku nocy (a pokój trzeba było rzecz jasna zwolni
      > ć o 12 w południe...)Pokój dostaliśmy na parterze z widokiem na parking i ulicę
      > !!! Rezydent na to rozłożył ręce i proponował dogadywać się jakoś z właściciele
      > m hotelu Venezia Faliraki. ......

Chyba każde biuro zastrzega w umowie, że godziny przelotu mogą ulec zmianie (nawet na 48 godzin przed wylotem), więc tego raczej nie uda ci się zareklamować. A jeżeli nie miałaś zarezerwowanego pokoju z widokiem na morze to pokój z widokiem na parking (jeżeli był wyposażony standardowo) też raczej mieści się warunkach umowy. I faktycznie ewentualną zmianę pokoju załatwia się w recepcji hotelu, jeżeli są jakieś wolne pokoje lepiej położone to najczęściej nie ma z tym problemu.
      I tak jak ktoś wcześniej napisał opuszczenie pokoju o godz. 12 to standard w każdym hotelu, bo tak się kończy doba hotelowa i nie ma zupełnie znaczenia kiedy gość hotelu ma wylot powrotny. Po prostu trzeba sobie ten czas zagospodarować we własnym zakresie (szczególnie w szczycie sezonu trudno liczyć na przedłużenie doby hotelowej, bo na zwolniony pokój czekają już kolejni goście). Jeżeli pobyt był w opcji all inclusive to na ogół aż do wyjazdu z hotelu można korzystać z posiłków i napoi, więc te kilka godzin bez pokoju można przeżyć bez większego problemu.
      • Gość: Andrzej Re: Odradzam Neckermanna IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.14, 16:53
        No to miałeś(aś) pecha. Przyznam że to Twój problem i tak jak ktoś napisał wyżej - nie rób z siebie męczennika tylko jak Ci nie pasi i uważasz że masz racje wal do sądu tam rozstrzygać spór a nie bluzgać na forum. Ja na miejscu Neckermana zrobiłbym Ci sprawe za pieprzenie głupot. Neckermann to markowe biuro a Ty sieroto nie umiesz zadbać o swoje interesy tylko stękasz.
        Burak i tyle.
        • Gość: inny punkt widzeni Re: Odradzam Neckermanna IP: *.unknown.vectranet.pl 01.11.14, 21:49
          Nie takie markowe, raczej sie popsuł, oferuje gorsze hotele aczkolwiek czasem tanio. Niestety z tymi godzinami lotów inni robią podobnie - to się niestety może zmieniać. Natomiast tym samym samolotem leciało z 6 biur, więc dotyczy to niestety każdego biura. Koniec doby o 12-ej - też normalne niestety. Mozna dokupic. Polaka nie stać więc psioczy. Ale tak jak wspomnaiłem na początku - Neckermann został bardzo w tyle za Itaką czy RT w ilości sprzedazy. Jakościowo tez bywa róznie.
          • Gość: inny pkt widzenia Re: Odradzam Neckermanna IP: *.unknown.vectranet.pl 01.11.14, 21:51
            "W drodze powrotnej zamiast z hotelu wyjechać rano po śniadaniu wyjechaliśmy w środku nocy (a pokój trzeba było rzecz jasna zwolnić o 12 w południe...)"
            Cos mi tu nie gra. Pokój trzeba było zwolnić np. w poniedziałek o 12, a we wtorek rano miał byc wylot, a był w nocy z pon. na wtorek?
    • aankaa Re: Odradzam Neckermanna 03.11.14, 00:24
      Pokój dostaliśmy na parterze z widokiem na parking i ulicę
      ...
      Do tego zapach ludzi, którzy tak jak my zwolnili pokój hotelowy o 12 w południe i nie mieli dostępu przez kolejne 12 godzin do prysznica!

pokój dostajesz taki, za jaki zapłacisz
      nikt Cię nie wyrzuca poza ogrodzenie hotelu po 12.00
      przy basenie jest zawsze prysznic, można z niego skorzystać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka