reeniiaa 11.06.15, 17:20 jak wyżej :) Czy są przystanki w Tsilivi , czy w miarę często jeżdżą , do której godziny wieczorem, gdzie najlepiej wysiąść w Zakynthos , żeby coś ciekawego zobaczyć ??? Z góry dzięki za pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deec2 Re: Autobusem z Tsilivi do Zakynthos 11.06.15, 18:53 Oczywiście, że są przystanki autobusowe. Jeden na pewno w centrum, na skrzyżowaniu niedaleko biura Zante Magic Tours. pozostałe w stronę Tragaki oraz miasta Zakynthos. Autobusy do miasta Zakynthos odjeżdżają mniej więcej co godzinę. Teraz rozkład pewnie jest już inny, taka częstotliwość była do końca maja. Kursów jest niezbyt wiele, około 10 par połączeń, ostatni był dość wcześnie (około 19 lub 20). Znawcy tematu twierdzą, że rozkład jazdy jest traktowany przez kierowców dowolnie, choć akurat tego nie mogę potwierdzić, bowiem interesujące mnie połączenia odbyły się o czasie. W Zakynthos chyba najlepiej wysiąść na przystanku końcowym, zejść na nabrzeże portowe i tam zacząć poznawanie miasta. W samym mieście moim zdaniem najciekawsze jest wzgórze Bohali, skąd można podziwiać panoramę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
reeniiaa Re: Autobusem z Tsilivi do Zakynthos 12.06.15, 20:53 czy Tragaki to miasteczko na lewo od Tsilivi(stojąc przodem do morza) , a jeśli tak to czy można do niego dojść plażą ? Na mapce widziałam porcik na lewo od portu Tsilivi i zastanawiam się czy można tam ,,dospacerować " :) Odpowiedz Link Zgłoś
deec2 Re: Autobusem z Tsilivi do Zakynthos 12.06.15, 23:20 Tragaki to taka mała miejscowość (osada) na zachód od Tsilivi, lecz w głąb lądu. Tak daleko pieszo nie dotarłam. Plażą to do Planos, najdalej doszłam do takiej małej przystani i jeszcze kawałek do skał. Hotel, w którym się zatrzymałam był dość daleko, praktycznie na wschodnim krańcu Tsilivi, więc to już była spora wyprawa, a na spacery chodziłam tylko po kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś