Dodaj do ulubionych

resortt52@gmail.com airbnb oszust

18.06.15, 10:53
uwaga na oszustów grasujących po airbnb. Reklamują piękne wille, za dość niskie pieniądze, ale zamiast standardowej formy komunikacji używają gmaila. Proszą cię o przesłanie danych a potem dostajesz spreparowaną wiadomość z adresu <booking@airbnb-approved.com> idealnie udającą airbnb z podanym numerem konta, na który trzeba wpłacić pieniądze.
Bank Name : ING BANK
Name : Airbnb Inc
IBAN : PL20 1050 1038 1000 0092 1120 6223
SWIFT/BIC : INGBPLPW
Adress: Ul. Puławska 2, Warsaw, 02-566, Poland

Już po raz kolejny natykam się na ich ogłoszenia, które zgłaszam do Airbnb, ale wszystkich oszustów zlikwidować się nie da..
Obserwuj wątek
    • Gość: Niki Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.15, 16:50
      Witam czy moze mi Pan pomoc sprawdzić czy mam 'przyjemność ' z oszustem ? Ponieważ tak jak napisałeś kontaktują sie ze mną poprzez e-mail.
      • arch_goga Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust 01.07.15, 11:14
        Hej, jeżeli ktoś kontaktuje się przez prywatny e-mail a nie oficjalne konto z airbnb jest duża szansa że to oszust. Tylko kontakt formalny poprzez ich system wysyłania wiadomości gwarantuje, że masz jakikolwiek dowód. Powinien też formalnie zaakceptować ofertę, którą Ty klikając opłacasz portalowi. Airbnb nigdy nie wysyła maili z prośbą o przelew na konto.
        • Gość: Mmm Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.15, 17:04
          Szukam mieszkania do wynajęcia i właśnie natrafiłam na świetny apartament, w nadzwyczaj niskiej cenie. Mailowalam z kobietą, która powoływania się na portal Airbnb. Po trzecim mailu, Chciała moje dane i oczywiście przelew na konto.
    • Gość: Mmm Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.15, 17:06
      W jaki sposób zgłosić to naruszenie do Airbnb??

• pawus90 Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust 01.08.16, 20:14
      Nie spotkałem się z tym, a sporo podróżuje z airbnb.

Paweł
      okazyjny.net
    • Gość: Mat Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust IP: *.icpnet.pl 30.08.16, 16:08
      Z taką próbą oszustwa nigdy się nie spotkałem, dużo korzystam z airbnb. Rozwiązaniem jest faktycznie prowadzenie całej korespondencji i płacenie tylko w serwisie.

Czasami gospodarze stosują też inne sztuczki, żeby im wyszło na lepiej: Pisałem o tym u siebie
    • profitster Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust 24.04.17, 15:56
      Niestety weryfikacja Airbnb pozostawia wiele do życzenia i nieprawdziwe oferty wystawione przez oszustów trafiają na prawdziwą stronę portalu - wystawiają je osoby zweryfikowane przez Airbnb !!!. Ponoć za to Airbnb nie ponosi odpowiedzialności, ja straciłem 10k pln.
      • Gość: pulpfiction Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.17, 20:21
        Dzień dobry, chciałabym prosić o kontakt, ponieważ jestem obecnie w takiej samej sytuacji, czy może mógłby Pan poradzić jak to zgłosić, czy jest sens i szansa jakakolwiek na odzyskanie pieniędzy?
        • x5656 Re: resortt52@gmail.com airbnb oszust 11.07.17, 08:15
          A moja babcia mówiła -chytry 2 razy traci....
          • glupota.nie.boli 5* hotel z basenem za bardzo niską cenę 11.07.17, 09:27
            Ludziki opanujcie się. "Inwestowaliście" w Amber Gold?
            Jeżeli coś wygląda jak gó..., pachnie jak gó... to jest gównem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka