Dodaj do ulubionych

gdzie na Kretę ?

23.10.15, 14:21
Witam.
Wybieram się w przyszłym roku na wakacje na Kretę. Poszukuje spokojnego miejsca, niedaleko piaszczystej plaży dla 4 osób. Jeśli ktoś może mi pomóc w wybraniu kierunku / miejscowości będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • gabrysiowe.podroze Re: gdzie na Kretę ? 23.10.15, 14:37
      My bylismy 2 lata temu w Gerani, obok Platanias. Nie ma tam co prawda piaszczystej plazy, ale udalo nam sie zwiedzc troche okolicuy (w tym kilka pieknych piaszczystych plaz). Zapraszam do zapoznania sie z relacja z naszych wakacji na gabrysiowepodroze.wordpress.com/category/europa/kreta/
      • Gość: ARSZ Re: gdzie na Kretę ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.15, 14:58
        My wybraliśmy hotel Carolina Mare - m.in. dzięki dobrym opiniom i fajnej plaży.
        Rejon Mali.
        • grekan Re: gdzie na Kretę ? 24.10.15, 01:50
          Polecam Krete poludniowa- Matala, Agia Galini, Kalamaki, piekne morze libijskie i wiecej natury, mniej betonu. Kalamaki maja dluga , szeroka piaszczysta plaze, malo ludzi i spokojnie.
        • olgiusza Re: gdzie na Kretę ? 03.11.15, 09:08
          Ja również polecam hotel Carolina Mare - Malia. Jedzenie pyszne i różnorodne, pokoje odremontowane, fajne baseny i plaża. Świetna baza wypadowa do zwiedzania wschodniej Krety.

kochamlego.pl/kreta/
          • Gość: Anna Re: gdzie na Kretę ? IP: *.play-internet.pl 07.11.15, 15:12
            Malia to imprezowania dla młodocianych Anglików na tzw. wczasy alkoholowe. O greckie klimaty tam raczej trudno. Jest po prostu brzydka. Zgadzam się z przedmówcą powyżej, że Kreta południowa jest najpiękniejsza, okolice Chani to łatwy dostęp do najpiękniejszych plaż na Krecie: Balos, Falasarna, Elafonisi.
      • gabrysiowe.podroze Re: gdzie na Kretę ? 09.01.16, 23:09
        Witam, chcielismy uprzejmie poinformowac ze zmienilismy adres bloga na www.gabrysiowepodroze.com

Powyzsza relacja z naszych wakacji na Krecie jest dostepna tu: www.gabrysiowepodroze.com/?cat=7

Zapraszamy!
    • nusia271 Re: gdzie na Kretę ? 26.10.15, 21:57
      Nam się podobało w Misirii (okolice Rethymno) byliśmy w hotelu przeznaczonym głównie dla rodzin z dziećmi.
      • Gość: Earvin Re: gdzie na Kretę ? IP: *.google.com 03.11.15, 09:50
        A co to był za hotel?!
        • nusia271 Re: gdzie na Kretę ? 03.11.15, 17:59
          www.holidaycheck.pl/hi/337195df-01a9-3194-813a-6f1ffa21bc5d?q=Hotel+Dimitrios+Village+Beach+Resort+%26+Spa+%2F+Rethymnon+%28Hotel%29 To był ten hotel :)
    • Gość: Ian Re: gdzie na Kretę ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.11.15, 01:00
      Zachód Krety jest bardziej komercyjny. Dobrą lokalizacją może być Kissamos, stąd jest niedaleko do pięknej plaży Elafonissi. Warto się tam wybrać bo jest tam przepięknie. W samym Kissamos i w okolicy znajduje się kilka dobrych plaż, w Kissamos można znaleźć dobre hotele w przystępnej cenie. Sama miejscowość jest spokojna, można znaleźć tam kilka tawern, z tego jedna jest naprawdę świetna. Niedaleko jest także do Chanii, gdzie znajduje się lotnisko i która jest bardzo piękna i warta zwiedzenia. Wschód Krety to miejsce już mniej odwiedzane przez turystów, bardzo dobre plaże można znaleźć w okolicach urokliwego miasteczka Agios Nikolaos. Można także pomyśleć o Rethymnonie, który znajduje się w centrum Krety, na północnym wybrzeżu, gdzie są dobre hotele i równie dobre plaże. Kreta to dobry wakacyjny wybór. Życzę udanego wakacyjnego wyjazdu!
      • Gość: Karina Re: gdzie na Kretę ? IP: 46.250.168.* 04.11.15, 11:30
        witam
        była niedaleko Agios Nikolaos-pięknie, można dużo zwiedzać(wykopalisak w Lato, jaskinie, niedaleko jest (ok.13 km)-i wyspa Chrisi )) ale tu trzeba wypożyczyć samochód -najlepiej , bilety autobusowe wychodzą drożej. Bylismy niedaleko (ok.2km) do centrum Agios Nikolaos, autobusem z pod hotelu w jedną stronę to koszt 2,5 Euro/oso.. Faktycznie turystów jest mniej niż bliżej stolicy. Dojazd z Heralkion do Ag.Nikolaos ok. 1,5 H-transferem..
    • Gość: turystka Re: gdzie na Kretę ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.11.15, 10:57
      na Krecie jest ciężko z piaszczystymi plażami. My bylismy w hotelu w Adelianos Kampos, hotel przepiękny, ale plaża taka sobie.
      Plaże ciągną się aż do samego Rethtymno, ale wszędzie jest plaża kamienista.
      Na piękne piaszczyste plaże jak Elafonissi trzeba wypożyczyć auto i dojechać (my jechalismy 3 godziny z naszego hotelu, plaża piękna, ale ten dojazd...)
      Kreta jest ciekawą wyspą, ale plaże beznadziejne.
      • Gość: viki Re: gdzie na Kretę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.15, 11:02
        Piaszczysta plaża jest w Agia Marina,Kato Stalos /koło Chanii/
        Kolejne miejsca to Georgioupolis,Malia,Scaleta,Ammoudara
      • ian255 Re: gdzie na Kretę ? 08.11.15, 18:22
        Piaszczyste plaże są na wschodzie Krety (okolice Agios Nikolaos), na zachodzie okolice Kissamos (plaże nieduże, ale piaszczyste) no i oczywiście Elafonissi. Słyszałem, że piaszczyste plaże są wokół Rethymnonu.
      • Gość: Qbal Re: gdzie na Kretę ? IP: *.play-internet.pl 11.12.15, 10:15
        Bzdura. Byłem w tym roku na Krecie (zachód). Na lokalizację wybrałem Kissamos, autko na 7 dni. Kissamos z uwagi, że wszędzie najbliżej, dla mnie noclegownia. Piękną plażą jest wspomniana Elafonissi, ale równie ładną plażą jest Falasarna i to właśnie na niej spędziliśmy najwięcej czasu (15 min autem od Kissamos). Balos też piękne i polecam do zaliczenia w 1 dzień. Jak ktoś nie chce w Kissamos (mi się nie podobało, ale jak pisałem tylko ze względu na punkt wypadkowy wybrałem) to polecam Agia Marina, Kato Stalos.
        • Gość: ala Re: gdzie na Kretę ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.15, 22:47
          > Jak ktoś nie chce w Kissamos (mi się nie podobało, ale jak pisałem tylko ze względu na punkt wypadkowy wybrałem) to polecam Agia Marina, Kato Stalos.

A widzisz , to ja zupełnie odwrotnie:-) Byłam kilka dni w Kissamos i kila w Kato Stalos i zdecydowanie jeszcze raz wybrałabym Kissamos, a do Stalos nie wróciłabym już.
    • izka15759 Re: gdzie na Kretę ? 12.12.15, 17:12
      Wszystko zależy od tego, w jakim wieku są osoby jadące na wakacje i czego oczekują i co chcą robić, jak spędzać czas.
      Byłam na Krecie 3razy i jeśli mogę pomóc coś wybrać, bądź doradzić, chętnie odpowiem na pytania.
      Mój e-mail:iza15759@wp.pl
      Pozdrawiam
    • kappala1 Re: gdzie na Kretę ? 13.12.15, 12:45
      My lecimy w drugiej połowie lipca na Kretę, wybraliśmy okolice Plakias na 4 dni i okolice Falasarny na kolejne 4 dni. Ostatniego dnia jedziemy do Chani i tam spędzimy jedną noc. Piaszczysta plaża była tez dla mnie priorytetem, bo jedziemy z małymi dziecmi.
    • Gość: JOGI Re: gdzie na Kretę ? IP: *.ists.pl 13.12.15, 21:11
      Bylismy 2 razy na Krecie i chętnie wybiorę sie tam kolejny raz Plaze ,,,,,no cóz Polska ma piekne niestety pogoda u nas jest do kitu A Kreta,,,,,ładnych plaż trzeba poszukać Mieszkałam w Atenach prawie 2 lata zwiedziłam dużo ładnych plaż Gdy po 20 latach pojechałam na Krete byłam zawiedziona Wydawało mi się że jak wyspa powinno być cudownie Potrzebowałam 2 dni zeby sie odnaleść Zawsze w pobliżu hotelowej plazy mozna przejść się w jedną lub w drugą strone i coś się znajdzie Na pewno Malia do której dotarłam zwiedzając Plaże urokliwe , piasek , woda ,,,,no i Elafonissi z różowym piaskiem .Tylko trzeba przejśc przez wode na cypelek Tam nie ma leżaków ani gastronomi a przy przechodzeniu woda siegała mi w najgłębszym miejscu do biustu a mam zaledwie 153 Było warto cudowna płycizna , cieplutka woda a tam gdzie głębiej woda krystaliczna UWAGA małe rybki podgryzają po nogach Ponadto Balos istne cudo Mozna autem lub statkiem zaliczajac po drodze wyspe piratów Falasarna tez ok Ale to po prostu piękna piaszczysta plaz z dużą ilością leżaków Dla mnie dla widoków warto Balos i Elafonisi Mieszkaliśmy w miejscowosci Kawros to około 120 km do Elafonisi troche bliżej na Balos Mysle ze warto wybrac dobry hotel z fajna okolica a pięknych plaz po prostu szukać Pozdrawiam serdecznie zyczę udanego urlopu Ja w tym roku wybieram się na Rodos
    • wiem_gdzie_jade Re: gdzie na Kretę ? 12.01.16, 11:25
      a może Agia Marina niedaleko Chanii?
      Miasteczko pełne kawiarenek itp., z piaszczystą plażą.
      Na wielki plus bliska odległość Chanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka