Dodaj do ulubionych

Sidari czy Acharavi w sierpniu?

14.02.16, 23:14
Jak w temacie. W sierpniu będę 2 tygodnie na Korfu. Szukam hotelu/apartamentu. Jedziemy w 5 osób (3 dorosłych + dwoje dzieci w wieku szkolnym). Nie upieramy się nad mieszkaniem w jednym pokoju/apartamencie, ale w jednym obiekcie. Przestudiowałam już booking.com. Niby wybór jest, ale nasze preferencje go ograniczają: blisko plaża, obiekt z basenem (i opcja zapłać później). Jakiś spektakularnych cenowo ofert tam nie ma. A jak jest tanio, to opinie przerażają.
Najwięcej ofert jest w Sidari i Acharavi. Myślę o podzieleniu urlopu - tydzień tu i tydzień tu, tylko czy jest sens, bo to miejscowości blisko siebie. Będziemy mieć auto na 7 dni i trochę pozwiedzamy wyspę.
Doradźcie - którą z tych miejscowości wybrać?
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Sidari czy Acharavi w sierpniu? 15.02.16, 02:08
      Przejrzyj oferty na str. ang.: Travel Republic.com , najdrozszy okres wybraliscie, ale mnie spodobal sie cenowo obiekt Salvanos Apartmans w Acharavi/ osobiscie bylem tu, tez w Sidari i prawie cale Corfu zwiedzilem bedac 2x na wczasach, piekna zielona oliwkowa wyspa.../. W sierpniu 2 tyg. w tym obiekcie 15m od plazy za 2+3 to koszt ok. 3500 zl./ 595?/. Depozyt tylko 1?, zaplata pozniej. Jest wiele ofert ale obiekty oddalone sa od plazy o 1km a te blizsze wielogwiazdkowe o wiele drozsze.
      • grekan Re: Sidari czy Acharavi w sierpniu? 15.02.16, 02:10
        ...sorry, te znaki zapytania to ?/funt brytyjski/
        • Gość: ania Re: Sidari czy Acharavi w sierpniu? IP: 185.43.137.* 17.02.16, 09:19
          Byliśmy w Acharavi Eriva apartamenty na uboczu, do plaży jakieś 100 m, plaża z kamykami. W obiekcie czysto bez jakiś szczególnych luksusów. Przy hotelu basen, parking duży z tyłu. Pobyt wspominamy miło.
    • Gość: gtw ani Sidari ani Acharavi IP: *.zalmos.net 18.02.16, 08:17
      obie miejscowości nijakie, w Sidari jest Manał Miłości, ale wystarczy na jedne dzień, Acharavi ma długą plażę i to w zasadzie jednyne plus

znacznie ładniejsze i bardziej malownicze są np. Moraitika albo Paleokastritsa

zresztą Korfu w sierpniu to taki sobie pomysł, tłumy wszędzie....
      • grekan Re: ani Sidari ani Acharavi 18.02.16, 12:02
        ..zadna miejscowosc na Corfu nie ma obiektow do zwiedzania na tydzien lub dwa, pobyt to tylko baza wypadowa do zwiedzania calej wyspy, osobiscie zwiedzilem ja skuterem w ciagu 3 dni; mialem co robic przez 2 tygodnie mieszkajac w Sidari a innym razem 2 tygodnie w Arillas, kwestia wlasnej inicjatywy
        wlasnej, zagospodarowanie kazdego dnia; przeciez to wczasy a nie wycieczka turystyczno-kajoznawcza
        • nuta15 Re: ani Sidari ani Acharavi 18.02.16, 19:14
          Arillas i sąsiednie Agios Stefanos są pięknie położone, mają fajne plaże i dużo apartamentów do wynajęcia.
          • echo1978 Re: ani Sidari ani Acharavi 18.02.16, 22:58
            Przejrzałam wszystko i najtaniej udało się znaleźć lokum na 4 noce w Sidari i reszta w Acharavi. Agios Stefano dużo droższe. A w ciemno z 2 dzieci to jednak trochę się obawiam. Zwiedzać będziemy na spokojnie w połączeniu z plazowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka