Dodaj do ulubionych

Wyspy greckie

03.02.18, 21:40
W ubiegłym roku byliśmy na Krecie. W tym roku chcemy znowu zwiedzić jakąś wyspe, w październiku. Co radzicie- oprócz zwiedzania, chcielibyśmy jeszcze się wymoczyć, na której wyspie woda będzie jeszcze ciepła w X?
Obserwuj wątek
    • gona31 Re: Wyspy greckie 03.02.18, 21:57
      polecam Kos-byłam w październiku w ubiegłym roku i pogoda była rewelacyjna :-)
      • lena354 Re: Wyspy greckie 03.02.18, 22:07
        O tej porze roku to Rodos i Kos będą najlepszym wyborem.
      • bywalec.hoteli Re: Wyspy greckie 27.06.18, 12:45
        gona31 napisała:

> polecam Kos-byłam w październiku w ubiegłym roku i pogoda była rewelacyjna :-)
        Było 30 stopni i słońce?
    • jorkidwa Re: Wyspy greckie 04.02.18, 02:06
      Rodos
      • Gość: Xxxx Re: Wyspy greckie IP: *.internetunion.pl 04.02.18, 13:01
        Cypr jest najcieplejszy zdecydowanie. I trochę potanial a Grecja podrożała. Nie zgodzę się też że na Cyprze nic nie ma do zwiedzania.
    • bebiak Re: Wyspy greckie 05.02.18, 12:42
      Ja byłam w 2016 na cykladzkiej Ios w październiku i woda była fantastyczna (a ja zmarzlak jestem): lot do Aten i prom na wyspę (ewentualnie lot na Santorini i stamtąd prom, a to już bliziutko - z Pireusu spory kawałek na Ios).
      Tu można poczytać o tej mojej Ios (obejrzeć galerię też), tyle, że trzeba w opowieści minąć Sifnos i Serifos, bo najpierw na nich byłam, a potem na Ios dopiero: w październiku Ios jest cudna :)
      betaki.pl/pages/pod46/Sifnos_Serifos_Ios_Ateny_(2016).html
      Pozdrawiam, B.
      • grekan Re: Wyspy greckie 06.02.18, 13:20
        ..zdecydowanie Cypr, woda bardzo ciepla ok. 25*C, temperatury ok. 28*C w cieniu a i zwiedzac jest co. Ciekawostka niech bedzie w pazdzierniku Kyrenia na Cyprze Pln. o wiele taniej niz Pld., np. hotel Ada Beah z HB 13 dni od 4.10.18 4032 zl.!za dwie osoby pelny pakiet./Exim Tours/ , strona: fly.pl
    • bah77 Re: Wyspy greckie 06.02.18, 22:53
      Polecam Ci Rodos w I poł. października, wygląda tak:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,140524071,140868492,0,2.html?v=2

bah77
    • el_mondo0 Re: Wyspy greckie 11.03.18, 17:13
      Cypr
      ale w październiku udało mi się nawet na Santorini opalać. Do wody nie wchodziliśmy.
      • mariza11 Re: Wyspy greckie 12.03.18, 10:32
        W pierwszej połowie października można było się opalać i na Tinos i na Mykonos w zeszłym roku. Woda była wystarczająco ciepła, choć wiadomo, ze nie tak samo jak w lipcu. Czuć jednak było, ze słońce jest nisko, bo koło godziny 16, pomimo słońca, robiło się już chłodnawo na plaży. No i wieczory i ranki chłodne, zwłaszcza w górach (duża różnica temperatur miedzy takim Tinos-Chora a Arnados, czy Aghapi).
        • dodekanezowiec Re: Wyspy greckie 12.03.18, 12:24
          Jeśli chodzi o październik, to dotarłem do danych (Wikipedia, inne portale), z których wynika że Cypr ma 9 godzin słońca, Rodos, Samos i południowa Kreta - 8, a północna Kreta, Peloponez czy Korfu - 6. Różnica duża. Wiem, ze ktoś zarzuci mi że to tylko statystyki, ale na południu pogoda jest jednak bardziej przewidywalna i usystematyzowana niż w Polsce.
    • carolinewawa Re: Wyspy greckie 28.06.18, 20:29
      Warto pomyśleć o Santorini, byłam w zeszłym roku z biurem Holidea - Wycieczki Kreta. Na Santorini jest cieplej o około 6 stopni niż na Krecie i o wiele mniej turystów w tym okresie. Wiem, że na stronie www.holidea.eu mają promocje na Santorini.
      • carolinewawa Re: Wyspy greckie 28.06.18, 20:33
        Ich strona www.holidea.eu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka