05.02.05, 16:40
Witam wszystkich miłośników Korfu !
Byłem kilkakrotnie na tej ślicznej wyspie jeżeli macie jakieś pytania lub
wątpliwości chętnie wymienię się doświadczeniami , spostrzeżeniami lub
podyskutuję na tematy związane z Korfu.
Obserwuj wątek
    • amator11 Re: Korfu 06.02.05, 13:03
      Witaj Rolandzie !
      Czy możesz mi coś napisać o Miejscowości Agios Georgios i o biurze Atlas tours
      mam zamiar wykupić u nich wczasy pod koniec czerwca w hotelu Belle Helen .
      • roland10 Re: Korfu 06.02.05, 13:17
        Witaj Amatorze !
        Byłem w zeszłym roku w Agios G. w hotelu Belle Helen Z biurem Atlas tours w
        obecnym roku również jadę i też pod koniec czerwca . Miejscowość spokojna ładne
        widoki dobrze usytuowana ( wszędzie stosunkowo blisko ) hotel całkiem
        przyzwoity jak za cenę którą się za niego płaci jedzenie jak na grecję naprawde
        dobre podróż promem extra ( proponuję wykupić kabiny) . Atlas dla mnie wywiązał
        się bardzo przyzwoicie z warunków ( nie jechałbym z nimi po raz drugi gdyby
        byli źli ) ogólnie uważam iż dokonałeś dobrego wyboru będziesz moim zdaniem
        zadowolony.Jeżeli masz jakieś pytania pisz chętnie odpowiem.
        • amator11 Re: Korfu 06.02.05, 15:50
          Dzięki serdeczne za info jeszcze pewnie o coś zapytam pozdrawiam
        • Gość: Krzysztof Re: Korfu IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.05, 11:50
          Witaj Rolandzie!
          Wybieramy się w maju/czerwcu na Korfu z Atlas Tours i w związku z tym mam do
          Ciebie pytania, na które nie udało mi się otrzymać satysfakcjonującej
          odpowiedzi w biurze. Jak wygląda to zwiedzanie Wenecji? Bo patrząc na czasy
          (wyjazd z Wrocławia o 15.45 i odpłynięcie z Wenecji o 14.00) wygląda to raczej
          cienko. Wprawdzie byłem już dwukrotnie w Wenecji, lecz z przyjemnością zobaczę
          ją jeszcze raz. I jak wygląda zajmowanie miejsc w autobusie? Czy na
          zasadzie "kto pierwszy ten lepszy", czy decyduje kolejność zapisów, jak to jest
          w niektórych biurach? Pani w biurze mówiła coś niezbyt jasno, że o tym decyduje
          pilot, że oni nic do tego nie mają, ale mogą zaznaczyć itp. blablabla. Jakie są
          zatem Twoje doświadczenia?
          Pozdrawiam
          Krzysztof
          • Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:19
            Witaj Krzysztofie !
            Zwiedzanie Wenecji w moim wypadku przebiegało następująco Po przyjeździe do
            portu przepłyneliśmy taxi wodnym w okolice placu św . Marka krótki opis
            przewodnika i czas wolny dokładnie nie pamiętam chyba 3 godz. powrót taxi
            wodnym do portu a więc nie licz na głębsze zwiedzanie ale dla mnie to było w
            miarę ok ponieważ nie jestem przekonany czy chciałoby mi się intensywnie biegać
            po zabytkach pozatym żeby pilot mógł oprowadzać grupę po Wenecji musiałby mieć
            ichsiejszą licencje a to jest problem. Co do miejsca w autobusie faktycznie
            przydzielał pilot czy biuro może zarezerwować podejrzewam iż tak
            pozdrawiam
            Roland
            • Gość: Krzysztof Re: Korfu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.05, 09:12
              Dzięki za informacje. Przepraszam, że dopiero dziś, ale miałem ostatnio kłopoty
              z komputerem. Pozdrawiam
      • Gość: Pawel Re: Korfu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.05, 13:36
        Tak dla porownania:
        14 dni Korfu w hotelu Belle Helene,sniadanie,obiadokolacja, przelot samolotem
        kosztuje np.07.06.2005 695 €.Organizator:Neckermann.Wylot Berlin-Tegel.
        Dla chcacych sprawdzic : www.alwin@reisepreisvergleich.d e.Strona wkrotce rowniez
        po polsku.Pozdrawiam.
        • Gość: Pawel Re: Korfu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.05, 14:09
          Oczywiscie,blad :podalem z rozpedu e-mail.
          Prawidlowy namiar jest: alwin.reisepreisvergleich.de.
          Oczywiscie dla zainteresowanych porownaniem cen, a moze i kupnem.
    • Gość: Andrzej Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:58
      Co sądzisz lepiej hotel czy apartament na Korfu , czy uważasz iż lepiej samolot
      czy autokar i prom ?
      • Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:55
        Zdecydowanie hotel dla mnie podróż promem to dodatkowe atrakcje no i wypływając
        z Wenecji można ją zwiedzić.
    • Gość: kuzborek Re: Korfu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.05, 19:29
      A my wraz z 1,5 roczna dzidzią wybieramy się do Acharavi we wrzesniu. Co warto
      zobaczyć, czy cos szczególnie polecasz, moze jakies sekretne piękne miejsca,
      godne uwagi knajpki? Co warto spróbować, co poznać?
      Pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: amator11 Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:50
        Witaj Kasiu !
        Napisz mi jak masz zamiar spędzić urlop stacjonarnie czy np zwiedzać wyspę
        samochodem to wtedy napiszę Ci więcej.
        • kuzborek Re: Korfu 02.04.05, 19:52
          Będziemy na Korfu 2 tygodnie, więc pewnie spędzę ten czas i stacjonarnie i
          chciałabym wyspę zwiedzić samachodem. Gdzie wg Ciebie warto pożyczyc auto
          ( zeby z nas nie zdarli kasy), jakie miejsca polecasz ( oczywiście gdzie można
          wjechać z dzidzia wózkiem),co ciekawego polecasz do konsumpcji? a czy we
          wrześniu jest dużo komarów? Akurat Grecja jest krajem przeze
          mnie "zaniedbanym" - nigdy tam nie byłam i chciałabym też trochę dowiedzieć sie
          o zwyczajach, które mi się przydadzą.
          Pozdrawiam
          Kasia
    • Gość: Robert Re: Korfu IP: *.kpwig.gov.pl 11.02.05, 12:59
      Witam, wybieram się na tą wysepkę w sierpniu, czy mógłbyś coś polecić dla
      rodziny z małym (mniej niż 2lata) dzieckiem
      Dzięki
    • Gość: olo [...] IP: 5.5.* / 80.58.40.* 12.02.05, 20:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: roland10 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:30
    • Gość: jamka Re: Korfu IP: *.oswirus.krakow.pl 17.02.05, 19:07
      zapowiadało się dobrze i nagle sięurwało. A więc zapytam sama. Jeżeli
      chciałabym niezbyt tłoczne miejsce z czystą plażą i takim samym morzem. Dobre
      warunki. To gdzie? I jeszcze jedno pytanie, czy są na korfu gorące wiatry? Na
      Majorce i na Cyprze były. Czy więc koniec sierpnia jest dobrym terminem?
      Pozdrawiam Jamka
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 11:24
        Goracych wiatrow nie przezylem ale jest tam upal w Sierpniu.Osobiscie preferuje
        Wrzesien.
    • Gość: milusińska Re: Korfu IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.02.05, 19:55
      w sierpniu wybieram się z Eccoholiday na Korfu.Czy z tym biurem warto
      podróżować?
      • Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:06
        Witam !
        Spokojne i zarazem ładne miejsce to zachodnie wybrzeże np Agios Georgios
        pozatym blisko do najładniejszych miejsc na wyspie z gorącymi wiatrami również
        się nie spotkałem a byłem kilka razy jednakże lipiec sierpień to upały ja
        osobiście zawsze jeżdrzę przełom czerwca lipca a jeżeli miałbym wybierać poza
        moim terminem to wybrałbym wrzesień bo i ludzi mniej i nie tak duże upały
        pozdrawiam
        Roland
      • Gość: Mała Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:50
        Na Korfu akurat bym sie z nimi nie wybrala, bo maja beznadziejnie polozone
        wszystkie hotele w swojej ofercie - znam je bardzo dobrze. Chyba, ze zamierzasz
        wypozyczyc samochod i jezdzic po wyspie - wtedy spoko.
    • magdagi1 Re: Korfu 03.04.05, 09:00
      Wybieramy się na Korfu - miejscowość Roda,przełom maja i czerwca. Czy możesz
      coś powiedziec o tej miejscowośći, pogodzie w tym czasie, co warto zobaczyć na
      wyspie, itp.?
      • Gość: DRIVE [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 17:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka