roland10 05.02.05, 16:40 Witam wszystkich miłośników Korfu ! Byłem kilkakrotnie na tej ślicznej wyspie jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości chętnie wymienię się doświadczeniami , spostrzeżeniami lub podyskutuję na tematy związane z Korfu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amator11 Re: Korfu 06.02.05, 13:03 Witaj Rolandzie ! Czy możesz mi coś napisać o Miejscowości Agios Georgios i o biurze Atlas tours mam zamiar wykupić u nich wczasy pod koniec czerwca w hotelu Belle Helen . Odpowiedz Link Zgłoś
roland10 Re: Korfu 06.02.05, 13:17 Witaj Amatorze ! Byłem w zeszłym roku w Agios G. w hotelu Belle Helen Z biurem Atlas tours w obecnym roku również jadę i też pod koniec czerwca . Miejscowość spokojna ładne widoki dobrze usytuowana ( wszędzie stosunkowo blisko ) hotel całkiem przyzwoity jak za cenę którą się za niego płaci jedzenie jak na grecję naprawde dobre podróż promem extra ( proponuję wykupić kabiny) . Atlas dla mnie wywiązał się bardzo przyzwoicie z warunków ( nie jechałbym z nimi po raz drugi gdyby byli źli ) ogólnie uważam iż dokonałeś dobrego wyboru będziesz moim zdaniem zadowolony.Jeżeli masz jakieś pytania pisz chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amator11 Re: Korfu 06.02.05, 15:50 Dzięki serdeczne za info jeszcze pewnie o coś zapytam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Korfu IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.05, 11:50 Witaj Rolandzie! Wybieramy się w maju/czerwcu na Korfu z Atlas Tours i w związku z tym mam do Ciebie pytania, na które nie udało mi się otrzymać satysfakcjonującej odpowiedzi w biurze. Jak wygląda to zwiedzanie Wenecji? Bo patrząc na czasy (wyjazd z Wrocławia o 15.45 i odpłynięcie z Wenecji o 14.00) wygląda to raczej cienko. Wprawdzie byłem już dwukrotnie w Wenecji, lecz z przyjemnością zobaczę ją jeszcze raz. I jak wygląda zajmowanie miejsc w autobusie? Czy na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy", czy decyduje kolejność zapisów, jak to jest w niektórych biurach? Pani w biurze mówiła coś niezbyt jasno, że o tym decyduje pilot, że oni nic do tego nie mają, ale mogą zaznaczyć itp. blablabla. Jakie są zatem Twoje doświadczenia? Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:19 Witaj Krzysztofie ! Zwiedzanie Wenecji w moim wypadku przebiegało następująco Po przyjeździe do portu przepłyneliśmy taxi wodnym w okolice placu św . Marka krótki opis przewodnika i czas wolny dokładnie nie pamiętam chyba 3 godz. powrót taxi wodnym do portu a więc nie licz na głębsze zwiedzanie ale dla mnie to było w miarę ok ponieważ nie jestem przekonany czy chciałoby mi się intensywnie biegać po zabytkach pozatym żeby pilot mógł oprowadzać grupę po Wenecji musiałby mieć ichsiejszą licencje a to jest problem. Co do miejsca w autobusie faktycznie przydzielał pilot czy biuro może zarezerwować podejrzewam iż tak pozdrawiam Roland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Korfu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.05, 09:12 Dzięki za informacje. Przepraszam, że dopiero dziś, ale miałem ostatnio kłopoty z komputerem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Korfu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.05, 13:36 Tak dla porownania: 14 dni Korfu w hotelu Belle Helene,sniadanie,obiadokolacja, przelot samolotem kosztuje np.07.06.2005 695 €.Organizator:Neckermann.Wylot Berlin-Tegel. Dla chcacych sprawdzic : www.alwin@reisepreisvergleich.d e.Strona wkrotce rowniez po polsku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Korfu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.05, 14:09 Oczywiscie,blad :podalem z rozpedu e-mail. Prawidlowy namiar jest: alwin.reisepreisvergleich.de. Oczywiscie dla zainteresowanych porownaniem cen, a moze i kupnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:58 Co sądzisz lepiej hotel czy apartament na Korfu , czy uważasz iż lepiej samolot czy autokar i prom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:55 Zdecydowanie hotel dla mnie podróż promem to dodatkowe atrakcje no i wypływając z Wenecji można ją zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzborek Re: Korfu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.05, 19:29 A my wraz z 1,5 roczna dzidzią wybieramy się do Acharavi we wrzesniu. Co warto zobaczyć, czy cos szczególnie polecasz, moze jakies sekretne piękne miejsca, godne uwagi knajpki? Co warto spróbować, co poznać? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator11 Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:50 Witaj Kasiu ! Napisz mi jak masz zamiar spędzić urlop stacjonarnie czy np zwiedzać wyspę samochodem to wtedy napiszę Ci więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kuzborek Re: Korfu 02.04.05, 19:52 Będziemy na Korfu 2 tygodnie, więc pewnie spędzę ten czas i stacjonarnie i chciałabym wyspę zwiedzić samachodem. Gdzie wg Ciebie warto pożyczyc auto ( zeby z nas nie zdarli kasy), jakie miejsca polecasz ( oczywiście gdzie można wjechać z dzidzia wózkiem),co ciekawego polecasz do konsumpcji? a czy we wrześniu jest dużo komarów? Akurat Grecja jest krajem przeze mnie "zaniedbanym" - nigdy tam nie byłam i chciałabym też trochę dowiedzieć sie o zwyczajach, które mi się przydadzą. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Korfu IP: *.kpwig.gov.pl 11.02.05, 12:59 Witam, wybieram się na tą wysepkę w sierpniu, czy mógłbyś coś polecić dla rodziny z małym (mniej niż 2lata) dzieckiem Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: 5.5.* / 80.58.40.* 12.02.05, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland10 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamka Re: Korfu IP: *.oswirus.krakow.pl 17.02.05, 19:07 zapowiadało się dobrze i nagle sięurwało. A więc zapytam sama. Jeżeli chciałabym niezbyt tłoczne miejsce z czystą plażą i takim samym morzem. Dobre warunki. To gdzie? I jeszcze jedno pytanie, czy są na korfu gorące wiatry? Na Majorce i na Cyprze były. Czy więc koniec sierpnia jest dobrym terminem? Pozdrawiam Jamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 11:24 Goracych wiatrow nie przezylem ale jest tam upal w Sierpniu.Osobiscie preferuje Wrzesien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milusińska Re: Korfu IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.02.05, 19:55 w sierpniu wybieram się z Eccoholiday na Korfu.Czy z tym biurem warto podróżować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:06 Witam ! Spokojne i zarazem ładne miejsce to zachodnie wybrzeże np Agios Georgios pozatym blisko do najładniejszych miejsc na wyspie z gorącymi wiatrami również się nie spotkałem a byłem kilka razy jednakże lipiec sierpień to upały ja osobiście zawsze jeżdrzę przełom czerwca lipca a jeżeli miałbym wybierać poza moim terminem to wybrałbym wrzesień bo i ludzi mniej i nie tak duże upały pozdrawiam Roland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:50 Na Korfu akurat bym sie z nimi nie wybrala, bo maja beznadziejnie polozone wszystkie hotele w swojej ofercie - znam je bardzo dobrze. Chyba, ze zamierzasz wypozyczyc samochod i jezdzic po wyspie - wtedy spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagi1 Re: Korfu 03.04.05, 09:00 Wybieramy się na Korfu - miejscowość Roda,przełom maja i czerwca. Czy możesz coś powiedziec o tej miejscowośći, pogodzie w tym czasie, co warto zobaczyć na wyspie, itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRIVE [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 17:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś