Dodaj do ulubionych

Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:03
Wybieramy się w kwietniu na parę dni do Aten. Chcielibyśmy zatrzymać sie
niedaleko centrum .Czy ktoś może pomóc i dać namiary na sprawdzone niedrogie
(50-80 EUR za noc) hotele.Z góry dziękujemy.
Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • Gość: etaltravel Re: Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.02.05, 01:49
      mamy hotel przy omoni, klima szwedzkie stoly itp
      • Gość: etaltravel Re: Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.02.05, 15:38
        dajcie mail
        • Gość: Katka Re: Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:56
          nasz mail kasiabilska@op.pl
          • Gość: etaltravel Re: Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 12.02.05, 02:19
            do srody moze byc odpowiedz?, bo bede wtedy w atenach
            • mika_forum Re: Sprawdzony) Nocleg w Atenach!!! HELP!!! 17.02.05, 11:58
              Ja dluuugo szukalam taniego hotelu w centrum Aten, w koncu mieszkalam w hotelu
              Cecil (ok 70E za pokoj dwuosobowy) - samo centrum.:
              www.cecil.gr/site/pricelist.html
              Hotel jest b. urokliwy, a mieszkajac w centrum unikniesz korkow (no chyba ze
              interesy masz zupelnie poza centrum). Staraj sie dobrac dzielnice hotelu blisko
              miejsca na ktorym Ci zalezy: atenskie korki sa niewyobrazalne. Z lotniska
              jechalismy do hotelu 5 godzin (co tam jechalismy: stalismy w megakorku).
              • Gość: podróżniczek Do Aten nie samochodem!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 18.02.05, 11:00
                lecąc samolotem nie ma sensu pakować się w taksówke żeby dotrzeć do
                centrum!!!!! najlepszym i najszybszym środkiem transportu jest METRO albo
                PROSTIAKOS - kolejka podmiejska; w ciągu 30 minut jest się na Syntagma albo
                Omonia czy Monastiraki czyli w ścisłym centrum miasta!!! w metrze z lotniska są
                specjalne półki na walizki
                • mika_forum Re: Do Aten nie samochodem!!!!!!! 18.02.05, 12:48
                  Wtedy jeszcze metro nie dopelzlo do lotniska.
                  • Gość: EtalTravel mam hotel IP: *.zax.pl / *.zax.pl 18.02.05, 14:05
                    hotel nazywa ilon, jest przy omonii czy samo centrum, na atenska starów, 15
                    minut pieszo albo jeden przystanek metrem, cena za pokój 2 osobowy ze
                    śniadaniem (szwedzki stół), 60 euro
                    • arwena Re: mam hotel 18.02.05, 16:15
                      omonie odradzam!
                      ja mieszkalam na place za 55 EUR/2 os z lazienka
                      hotel niskiego standardu, ale mozna zanocowac, chyba to sie zwalo International
                      Students Hostel albo tak jakos, w recepcji sympatyczny wielojezyczny Jarek

jak potrzebne dokladniejsze namiary to poszukam, daj znac
                      • Gość: EtalTravel Re: mam hotel IP: *.zax.pl / *.zax.pl 18.02.05, 19:49
                        Hotel ilion nie jest na omoni ale 30 m od niej na ulicy Agiu KOnstantinu,
                        omonia do doskonały węzeł komunikacyjny, przy okazji jest się akurat miedzy
                        muzeum a akropolem i to hotel na pewno nie niskiego standardu
                        www.greekhotel.com/athens/ilion/home.htm
                        a do plaki jest 15 minut ulicą athinas, czyli taki jak z wawelu pod kościół
                        mariacki w krakowie. Oczywiscie klima tv szwedzki stół itp. Zresztą opis na
                        stronce, jak ktoś chce może sobie bezpośrednio rezerwować, albo przez nas, u nas
                        dwójka z BB kosztuje 58 euro, a może przez stronę hotelową będzie taniej.
                        Po co mieszkć w niskim standardzie jak obok jest hotel za te same pieniądze o
                        wysokim stadardzie.
                        • elinida Re: mam hotel 18.02.05, 20:46
                          a pokoje jednoosobowe ile kosztuja tam? :( na kwiecien...
                          chyba bede mieszkala pod mostem, sa jakies mosty w Atenach?...
                        • Gość: Ilonka Re: mam hotel IP: *.otenet.gr 18.02.05, 20:54
                          Pokoje w tym hotelu sa naprawde ladne i duze. Jedyny minus to ulica na ktorej
                          sie znajduje. Wieczorem radzila bym unikac wychodzenia z hotelu samemu bo jest
                          troche nie sympatycznie.
                          • arwena Re: mam hotel 18.02.05, 21:41
                            www.studenttravellersinn.com/index.html
                            na pewno daleka jestem od zachwytu, ale miejsce powinno byc, no i okolica
                            spokojna
                            • elinida Re: mam hotel 19.02.05, 01:27
                              no to juz mamy... pisalam dzisiaj do nich, ale jeszcze nie odpisali.
                              • Gość: Etaltravel Re: mam hotel IP: *.zax.pl / *.zax.pl 19.02.05, 02:17
                                niektórzy tu byli na weekend w atenach a piszą co najmniej jakby tam pół życia
                                mieszkali. Arwena z całym szacunkiem, nie wiem co ty słyszałas o omoni ale
                                grubo przesadzasz. Ellenida jak pogadasz Adonisem to on ma mieszkanie w
                                Atenach, a jak ci nie da kluczy to weż od niego gg do mnie. I pogadamy o hotelu
                                dla Ciebie ale top secret, pojedziesz jako predstawicielka biura :-)
                                • arwena Re: mam hotel 19.02.05, 14:51
                                  taa kocham takie slowa 'z calym szacunkiem' wyrazajace kompletny jego brak
                                  nie ukrywam ze bylam w Atenach 2 dni i pisze z tej perspektywy subiektywnie,
                                  nie ukrywam zlych raczej wspomnien i raczej braku poczucia bezpieczenstwa,
                                  rowniez na Place, o Omonii nie wspominajac

jesli ktos zna miasto, moze sie po nim wloczyc po nocy, to jego biznes. jesli
                                  natomiast turysta chce spedzic w nim spokojnie kilka dni, to podejrzanej
                                  okolicy na nocne powroty nie nalezy mu polecac, albo przynajmniej o tym
                                  napomknac

ja nie mam zadnego interesu w polecaniu ISH (chyba w przeciwienstwie do Ciebie,
                                  Etal, prawda?) i po prostu podaje linka, jako podstawowa zalete podajac cene i
                                  polozenie, nigdy standard.

A w Atenach po prostu ciezkie jest zycie turysty, i wylaza najgorsze cechy
                                  wszystkich turystycznych miejsc. Ciekawe - kto powie ze na Omonii spokojnie
                                  noca wracac mozna do hotelu?
                                • elinida :-) 19.02.05, 17:59
                                  :)
                                  • Gość: Etaltravel powrót nocą IP: *.zax.pl / *.zax.pl 19.02.05, 18:30
                                    A na przykład turyści z grup objadowych, którzy nocują w tym hotelu i o 2 w nocy
                                    wracają z wieczoru greckiego. Po to także niektore biura robią nocleg w Atenach
                                    żeby w nocy jechac na Likavetos, albo pochodzic po mieście. Przecież na Omoni
                                    czy Syndagmie całą dobę są ludzie, otwarte są restauracje i kioski. I jest
                                    pełno policji. Arwena ty się nie obrażaj ale troche za szybko wydałaś sąd na
                                    centrum aten, zresztą tam nawet nie mieszkając. Uważam że to przesada nie wiem
                                    w imię tego żeby być omnibusem w greckich sprawach dezinformowac ludzi.
                                    PRoponuję niech elenida leci i powie jak jest na omoni. Strasznie czy nie
                                    strasznie.
                                    • bebiak Re: powrót nocą 19.02.05, 18:58
                                      Witaj Etal,

Gość portalu: Etaltravel napisał(a):

> PRoponuję niech elenida leci i powie jak jest na omoni. Strasznie czy nie
                                      > strasznie.

Problem w tym, że Elinida znalazła sobie hotel na Omonii i skontaktowała się w
                                      tej sprawie ze mną a ja posłałam namiar do mego greckiego przyjaciela do Aten z
                                      prośbą o konsultację. Jego (człowiek stateczny, 50-letni, od urodzenia
                                      mieszkający w Atenach - dzielnica Halandri jeśli Ci to coś mówi) fakt, iż
                                      samotna, młoda dziewczyna z tzw. bloku wschodniego (czyli Polski) miała by
                                      zamieszkać przy Omonii i najbliższym sąsiedztwie - przeraża i absolutnie się na
                                      to nie godzi.

Ja byłam wielokrotnie w Atenach i zdarzyło mi się dwa czy trzy razy przejść
                                      późną porą (sporą grupą) przez Omonię i okolice - fakt i tu Ci rację Etal
                                      przyznaję: ludzi tam nocą całe mnóstwo, ale czy zauważyłeś jacy to ludzie i
                                      jakie to okolice?
                                      Z czystym sumieniem jesteś w stanie polecić (powtarzam) samotnej, młodej
                                      dziewczynie z tzw. bloku wschodniego (czyli Polski) zamieszkanie przy Omonii i
                                      okolicach?
                                      Czy podobnie poleciłbyś jej hotel w okolicach ulicy Pireos, tam ciut dalej (jak
                                      się idzie w stronę Kerameikos)?
                                      Widzisz, mnie moi Grecy kilkakrotnie pokazali całe Ateny, w tym ich ciemne
                                      strony, i świetnie wiem, które rejony należy stanowczo omijać.
                                      Pozdrawiam Cię serdecznie. B.
                                      • bebiak Re: I jeszcze jedno Etal 19.02.05, 19:03
                                        Żebyś nie musiał stawiać mi podobnego zarzutu jak Arwence od razu dodam, że ja
                                        akurat mieszkałam w Atenach 4 miesiące w 1989 roku i doskonale je poznałam (już
                                        wówczas Omonię, tamtejsze towarzystwo i okolice również). Od tamtej pory byłam
                                        w Grecji kilkanaście razy i każdemu powiem (Arwence też swego czasu tak
                                        powiedziałam): unikajcie Omonii i okolic.
                                        Pzdr. B.
                                        • arwena Re: I jeszcze jedno Etal 19.02.05, 19:59
                                          o dzieki bebiak, fajnie napisalas
                                          wlasnie tak myslalam - co innego objazdowe grupy na 1 noc, a co innego samotne
                                          wloczegi

poza tym etal - nie robie z siebie omnibusa, wiem ze im wiecej wiem tym mniej
                                          wiem, po prostu dziele sie swoim (skromnym) doswiadczeniem, bo bardzo mi tego
                                          brakowalo rok temu (bebiak - raz jeszcze dzieki, bylas nieoceniona! z wydrukiem
                                          chodzilam;)

pzdr
                                          • gale Re: I jeszcze jedno Etal 19.02.05, 22:13
                                            > co innego objazdowe grupy na 1 noc, a co innego samotne
                                            > wloczegi

A tu sie z Toba nie zgodze - mialem watpliwa przyjemnosc spedzic w okolicach
                                            Omonii dwie noce (w hotelu, nie w kartonie). Bylo to bardzo nieprzyjemne, chocby
                                            ze wzgledu na otoczenie, przez ktore trzeba bylo przejsc idac po jedzenie, na
                                            spacer etc. Fu!

Milego,
                                            • Gość: etaltravel omonia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 20.02.05, 02:39
                                              moi drodzy ale na omoni to jedzenie jest o kazdej porze dnia i nocy co cenie
                                              niezwykle. ja pisze to z mojej perswpektywy. I to wazne ze wczesnie rano moge
                                              coś zjesc i mam 2 minuty do stacji metra. ale przecież nikomu nic sie nie stało.
                                              Przecież jak ktoś lubi przygody i wszytsko na własną rękę to nie moze oczekiwać
                                              ze go po parkach będą w lektyce wozić
                                              • Gość: etaltravel Re: omonia IP: *.lar.theweb.gr 25.02.05, 17:11
                                                bylem wczoraj na omoni, i dalej nic sie zlego tam nie dzieje, nie wiem moze ich
                                                recepcjonista uprzedza jak wychodze z hotelu i robia porzadek....
                                                • Gość: armarika omonia IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 01:18
                                                  a co powiecie o hotelu Alma (w okolicach omoni własnie)z góry pisze ze nie
                                                  szukam miejsca o wysokim standardzie, ale taniego i w samym centrum...

www.pracowniabizuterii.prv.pl
                                                  • elinida re: Alma 28.02.05, 14:23
                                                    Gość portalu: armarika napisał(a):

> a co powiecie o hotelu Alma (w okolicach omoni własnie)z góry pisze ze nie
                                                    > szukam miejsca o wysokim standardzie, ale taniego i w samym centrum...

Hej, jeszcze nie tak dawno bylam na poziomie szukania hotelu w Atenach i
                                                    natrafilam na ten. Juz chcialam go rezerwowac, bo pokoje byly tanie
                                                    niesamowicie, a cena potwierdzona w hotelu. Ale poprzez znajomej znajomego Pana
                                                    Greka, postanowilismy sprawdzic ten hotel na miejscu. Po ogledzinach przez Pana
                                                    Greka, otrzymalam odpowiedz, ktora spowodowala, ze dluzej sie nad nim nie
                                                    zastanawialam. Jestem mu za to wdzięczna :) I jej tez oczywiscie :)
                                                    Pozdrawiam.
                                                    Eli
    • elinida The Student & Travellers Inn, Plaka 28.02.05, 14:50
      Hej
      Mam ceny pokojow w hotelu The Student & Travellers Inn, który wczesniej był już
      tu wspominany.
      From 1st March to 30 April 2005 we have the following rooms available:
      Single with shared facilities at 40 euros per night.
      Single with private facilities at 45 euros per night.
      Double with shared facilities at 50 euros per room per night.
      Double with private facilities at 55 euros per room per night.
      Triple with shared facilities at 66 euros per room per night.
      Triple with private facilities at 69 euros per room per night.
      Dorm (4 sharing) with shared facilities at 20 euros per person per
      night.
      Dorm (4 sharing) with private facilities at 22 euros per person per
      night.
      Sprawdzona mila okolica na Place :)
      Jakby ktos byl zainteresowany: www.studenttravellersinn.com/.
      Mają e-mail i nawet odpisują, wprawdzie po kilku dniach, ale odpisują.
      Pozdrawiam
      Eli
      • Gość: etaltravel Re: The Student & Travellers Inn, Plaka IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.03.05, 19:07
        a jak ktoś lubi eleganckie meble ładną pościel klimę i TV to po 5 euro na osobę
        dopłaci i jest w Ilionie
        • elinida Re: The Student & Travellers Inn, Plaka 03.03.05, 20:04
          5 euro x ilosc dni, np. 10 to juz daje nastepne 50 euro :)
          • Gość: etaltravel Re: The Student & Travellers Inn, Plaka IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.03.05, 20:08
            to trzeba sie brac do pracy zeby te 50 euro nie było dylematem życiowym
            • elinida Re: The Student & Travellers Inn, Plaka 03.03.05, 20:46
              a kto powiedzial, ze jest dylematem...
              po co szastać kasą, jak to powiedziales na innym wątku, jesli mozna taniej cos
              miec.... a nie trzeba miec extra ulepszaczy takich jak telewizor :P
              a jak sie zaoszczedzi na hotelu to bedzie sie mialo 50 euro na co innego :P
              Eli
              • mika_forum Re: The Student & Travellers Inn, Plaka 04.03.05, 15:00
                Hotel Cecil (ok 70E za pokoj dwuosobowy) - samo centrum, na Monastiraki,
                www.cecil.gr/site/pricelist.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka