wojtekb.1 21.11.08, 17:22 Wiem, że obecnie pole na dodatkowy HTML ma dużą pojemność, ale czy moglibyście ją jeszcze zwiększyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sgk Re: Dodatkowy HTML 27.11.08, 22:28 Żeby zmniejszyć ilość kodu w Twoim polu HTML pozbądź się bezwględnego adresowania linków odnoszących się do Twojego bloga. Są zbędne, a jego długa nazwa marnuje tak na oko ze 30% objętości. Zamiast http: //masterton0wojtekb.blox.pl/lokalizacja/... wystarczy /lokalizacja/... Poza tym identyfikatory/klasy obiektów nie musisz nazywać WSkrocieTytulWpisu - WSTytWp też wystarczy A jeśli i tak będzie za mało miejsca, to możesz "uciec" do javascriptu -> sgk74exp.blox.pl/2007/06/blox-i-obejscie-limitu-4KB-na-kod-HTML.html PS. W zwiększenie pojemności nie wierzę. Pamiętam ile się naczekaliśmy na zmianę z 4KB na obecne 8KB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Dodatkowy HTML IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 11:58 Próbowałam tę opcję z adresowanie linków do mojego bloga wykorzystać. Linki skróciłam o adres mojego bloga i zostawiałam samą lokalizację, poprzedzając ją / i wszystko bylo ok do momentu następnej aktualizacji, kiedy / zniknęło sprzed lokalizacji (we wszystkich przypadkach) i teraz ten link prowadzi do mojego bloga ogólnej strony, a nie pod konkretną lokalizacje. Testuję i za każdym razem przy aktualizacji html tak się dzieje, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekb.1 Re: Dodatkowy HTML 09.12.08, 12:48 Ja już kilka razy aktualizowałem i nic się nie dziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Dodatkowy HTML 27.11.08, 23:42 Zrób sobie jakiś plik HTML ze wszystkimi wklejonymi kodami, dodaj jeszcze ze 120 i niech mają nawet 1MB. Wrzuć je do zasobów bloga i użyj definicji "iframe". Co to jest i jak się to je znajdziesz tutaj. I już nie musisz nikogo prosić. Masz 30MB przestrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Dodatkowy HTML 28.11.08, 17:01 No nie do końca, bo formatowanie obiektów i działanie kodów/skryptów będzie dotyczyć dokumentu wewnątrz iframe, a nie bloga. A to trochę ogranicza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekb.1 Re: Dodatkowy HTML 30.11.08, 17:31 Dziękuje za wszystkie porady. Na pewno na nich skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś