Gość: Bożydar IP: *.visp.energis.pl 11.03.05, 21:08 Wybieram się do Faliraki na Rodos proszę o info o tej miejscowoSci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lila Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.otenet.gr 12.03.05, 22:32 witaj.chcesz zie dowiedziec czegos wiecej o faliraki na rodos...a wiec..jest to miejscowosc troszke oddalona od stolicy.glownymi mieszkancami-turystami sa anglicy,ktorzy 24h/dobe bawia sie w licznych klubach nocnych a od bialego rana posilaja sie w tavernach,fast foodach i barach oraz popijaja kawke w licznych kawiarniach.ogolem mowiac zycie nocne toczy cie non stop,liczne taverny i kawiarnie umilaja ci pobyt.a do tego w poblizu znajduje sie aqua park.sama wyspa jest cudowna, a plaze piaszczyste.jesli bedziesz miec okazje udaj sie tez na druga srone wyspy, z rodos masz takze mozliwosc poplyniecia na wyspe kos, a takze do turcji. milego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożydar Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.visp.energis.pl 13.03.05, 10:15 Lila serdeczne dzięki.Myślałem że to wiocha i tego siębałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.03.05, 11:10 Lila chyba bylas tam kilka lat temu. faliraki powoli pada, nie sprzedaja juz go nawet biura specjalizujace sie w wyjazdach dla mlodych. kluby sa zamykane wczesniej, muzyka musi byc cicho, coraz mniej ludiz. lepiej wybierz inna miejscowosc jak sie chcesz pobawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.otenet.gr 31.03.05, 20:42 kochani tak sie sklada,ze na rodos bylam 2lata temu.pracowalam 7lat jako rep w grecji. to co mowisz o sciszaniu muzyki to masz racje lee bo w calej grecji zostal wydany taki nakaz.tzn po okreslonej porze w nocy muzyka gra ale ciszej,a ogolnie mowiac faliraki nie sa taka wiocha....jeszcze nie.teraz ja mieszkam na stale w grecji i szczerze mowiac jeszcze grecy maja ochote na wyjazdy do faliraki.ja osobiscie wybralabym santorini lub krete..ale samo miasto rodos tetni zyciem a taksowki istnieja no nie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.04.05, 08:41 tylko ze nakaz ten nie jest wszedzie stosowany. chociazby na krecie. nie wiem jak z reszta ale wiem ze w anglii (a to oni byli glownymi turystami w raki) ta miejscowosc zniknela z ofert biur specjalizujacych sie w wyjazdach dla mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: *.chello.pl 15.04.05, 21:18 Byłam dwa razy na Rodos, samo Faliraki trochę przypomina Las Vegas, nastawione głównie na Anglików, którzy nie są lubiani przez miejscowych greków, chociaz zostawiają tam sporo kaski. Dowiedziałam sie będac w 2004 że Anglicy pocęli butelką swojego rodaka ( podobno było o tym w TV). Grecka policja nie potrafiła sobie poradzic z angielska młodzieżą i w nastepnym roku właze Anglii przysłała im do pomocy swoich stróżów prawa- widziłam na własne oczy. Od tego momentu osobiście trochę z niesmakiem wracałam do Faliraki, na dodatek tego siedząc w barze widziałam jak wesoły Anglik biega o pierwszej w nocy nago po ulicy.....według mnie lekko przesadzają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: 195.205.3.* 24.04.05, 19:54 W Falirakach byłam rok temu , a wtym jadą tam moi rodzice.... wiec :) Miasteczko jest polozone na wschodnim wybrzezu , mniej wietrznym , z piaszczysta plażą,do Rodos autobusem 15 min , do Lindos ok 1.1/2 godz, Zatoka Antonego Quinna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Proszę o info o Faliraki na Rodos IP: 62.233.204.* 28.04.05, 12:58 Bylam w tamtym roku na Rodos i mieszkłam w mieście Rodos więc w Faliraki spędziłam tylko jeden dzień. I powiem szczerze, że nie miałam ochoty do niego wracać. Pięć sklepów na krzyż, bary takie sobie i w dzień oprócz leżenia na plaży nie ma nic do roboty. Jest po prostu nudno.W Rodos jest ZDECYDOWANIE lepiej.W dzień możesz zwiedzać zabytki, naprawdę fajne sklepy, tawerny z pysznym jedzeniem a w nocy BAR STREET tętniący życiem. Odpowiedz Link Zgłoś