Dodaj do ulubionych

Czy to oszukaństwo? Reklamacja?

12.04.05, 18:10
Kupilam wczasy w Neckermanie od 1 .07 do 15.07. Teraz okazuje się że wylot
jest dopiero 2 lipca o 3.00 rano a powrót 14,07 o 23 z minutami - wylot. Więc
co prawda do domu wrócę 15.07. ale 1 lipca to nawet na lotnisku jeszcze nie
będę.
Może i przynudzam ale zdenerwowalo mnie to. Na zamówieniu i rezerwacji mam
wyraźnie napisane od 01.07 - 15.07. Czy mam prawo do reklamacji? jeśli tak to
kiedy ją zlożyć? A w ogóle jesli będę chciala zlożyć jakąkolwiek reklamację
to kiedy powinnam to zrobić?
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 12.04.05, 18:23
      Moim zdaniem możesz reklamowac tylko datę wylotu , bo nie lecisz 01 tylko 02.07.
      Powrót do Polski masz już 15.07 więc sie zgadza z umową.
      Ale przeczytaj tez warunki umowy bo prawdopodobnie jest tam napisane że biuro ma
      prawo zmienić termin wylotu i ty nie mozesz tego reklamować........
      Sprawdź.
      W razie czego gdybyś chciała reklamowac to jak najszybciej i na papierze.
      • ewamalgorzata Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 12.04.05, 18:50
        > Moim zdaniem możesz reklamowac tylko datę wylotu , bo nie lecisz 01 tylko
        02.07

no, mnie się tez tak wydaje

> prawdopodobnie jest tam napisane że biuro ma
        > prawo zmienić termin wylotu i ty nie mozesz tego reklamować........

No, ale chyba nie ma prawa zamienic dlugosci pobytu? Tak mi sie wydaje,
        teoretyzuję sobie;-)
        • Gość: kasia Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:56
          a dokąd lecisz? Bo ja w tym samym terminie...
    • kakofoniks Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 12.04.05, 20:17
      powinnas udac sie do rzecznika konsumenta lub tam zadzwonic.
      zasadniczo do reklamacji imprezy masz prawo do pol roku po przyjezdzie, ale jesli jeszcze nie wyjechalas to powinnas miec chyba mozliwosc rezygnacji i zwrotu 100% kosztow
      • Gość: Umowa Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 13.04.05, 00:21
        Chyba że w warunkach umowy podpisalaś zgode na to że biuro zastrzega sobie
        możliwośc zmiany terminu wylotu. Często od biura nie zależy
    • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 07:50
      Kurcze ja też wtedy lecę. A tak na marginesie zadałem Neckermannowi kilka pytań
      dotyczących szczegółów wycieczki i bardzo dziwnie "nie posiadali takich
      informacji". Zaczyna mi sie to biuro juz na początku nie podobać. Apja, daj
      znać co będziesz robić.
      • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 08:02
        sprawdziłem teraz, więc ja mam wylot z 1 na 2. 07 o 3 rano, ale powrót pisze
        15.07 23 z minutami, więc w Krakowie będziemy juz 16stego. To by sie zgadzało.
    • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 10:09
      Nie tylko Neckermann zmienia dni wylotu czy powrotu. O ile dobrze sobie
      przypominam, to lecąc ze Scan Holiday na Rodos też kiedyś miałam zmieniony
      dzień wylotu o całą dobę. Ważne jednak jest to ile dni będzie trwał pobyt. Czy
      biuro zapewnia, tak jak było to przy rezerwacji wycieczki, 14 dni pobytu, czyli
      14 noclegów i 14 posiłów? Ważne jest czy nie zmniejszyli Ci długości wakacji.
      Serdecznie pozdrawiam :)
      • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 10:29
        No właśnie. Jak sie liczy dzień pobytu... czy jest to doba? Czy doba tzw.
        hotelowa? Bo zasadniczo kupując wycieczkę 14sto dniową to tylko 12 dni jest
        pełnych a dwa pozostałe to tylko częściowo. Jak to jest?
        • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 11:17
          Ważne jest ile masz dób hotelowych, czyli ile nocy przesypiasz w hotelu i czy
          zgadza się ilość posiłów. Jeśli np. w dniu przylotu jesz kolację, to w dniu
          wylotu jesz tylko śniadanie. A jeśli nie masz takiej możliwości, to za posiłek,
          który Ci przepada (kolację) powinienieś dostać w hotelu voucher na lunch lub
          np. kolację w lodówce w noc przylotu. Moje wakacje ze Scan Holiday lub
          Neckermann trwają zawsze 15 dni i w tym jest zawsze 14 nocy w hotelu.
          Oczywiście noc może być skrócona, np. wylot o 3 w nocy, więc śpi się tylko
          kilka godzin. Ale jak do tej pory zawsze udawało mi się przylatywać w dzień i
          wylatywać w dzień (Kreta, Rodos).
          • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 11:26
            Aha. Czyli ja (i pewnie Apja też) wykupiliśmy 14 dniowe wakacje a noclegów w
            hotelu będzie 13. I ogólnie "wszystkiego" będzie 13. Co proponujesz więc robić?
            Jeszcze całości im nie zapłaciłem.
            • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 13:22
              Po pierwsze upewnijcie się kiedy dokładnie wylatujecie i wracacie. Coś mi się
              nie wydaje aby wylot był przesunięty na 2 lipca a powrót będzie 14 lipca. A
              gdzie dokładnie lecicie?
              Przed chwilą skontakowałam się z biurem Neckermann odnośnie mojego wylotu na
              Zakynthos. Miałam lecieć 21 czerwca br. Otóż lecę 21 czerwca o godz. 5:00 rano
              a wracam 5 lipca o godz. 9:35. Czyli wracam w 15-tym dniu wycieczki. W hotelu
              śpię 14 nocy i mam pełnych 14 dni wakacji.
              • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 13:27
                Sprawdziłam jeszcze mój wylot na Rodos ze Scan Holiday. Wylot przesunięto z 4
                września na 5 września. Wylatuję o godz. 5:05 rano. Wracam nie 18 września a 19
                września po południu o godz. 17:30. Czyli tu znów mam pełnych 14 nocy w hotelu
                i 14 dni wakacji, gdyż wylatuję w 15-tym dniu wycieczki.
                • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 13:34
                  No to czarodziejko nam też na to wychodzi. Chyba przesunęli o 1 dzień. Qrde ale
                  się wypoczniesz. I to wszystko w jednym roku?
                  • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 14:13
                    Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśniło na Waszą korzyść i będziecie na Krecie
                    pełnych 14 dni i nocy :) Co do moich wyjazdów, to ja tak już od 4 lat latam na
                    te wyspy grckie dwa razy do roku :) Na początku wakacji wybieram coś nowego, a
                    we wrześniu oczywiście Rodos! W tym roku już po raz piąty będę na tej wyspie
                    słońca:) Już nie mogę się doczekać chwili kiedy znów stanę na moich ukochanych
                    wyspach:)
                    • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 14:21
                      Ja tam jadę 1 -wszy raz ale też już nie mogę.:))))
            • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 13:32
              ferby26 my lecimy razem. Z Krakowa do Heraklionu. Ja lecę do Katrin do Stalis.
              Mimo wszystko ja lecę. Jeżeli faktycznie 16-tego będziemy w Polsce to nie będę
              się czepiać bo wychodzi na to że impreza jest o 1 dzień przesunięta. Ale jeśli
              wrócimy 15-tego to zlożę reklamację. Impreza zawsze liczy się w dobach nie-
              hotelowych. Czyli dzień wyjazdu i powrotu też się liczy.
              Ferby ja kupilam wczasy jeszcze na początku lutego i nie bylo wtedy określonej
              daty wylotu i przylotu, faksem przyszlo mi potwierdzenie rezerwacji a umowa
              miala przyjść do domu. Ponieważ faks byl nieczytelny pani w Neckermanie w
              Krośnie powiedziala żebym czekala na pocztę i dopiero wtedy zaplacila zaliczkę
              ( imprezę kupowalam w Avanti w Sanoku i tam wlaśnie przyszedl ten faks) pomimo
              iż pieniądze na zaliczkę mialam przy sobie. Co tydzień upominalam się o pocztę
              a Pani w Krośnie co tydzień mówila żebym cierpliwie czekala. Po 3 tygodniach
              przyszlo upomnienie że nie zaplacilam zaliczki a potwierdzenie rezerwacji za 2
              dni. I w ten oto sposób po raz pierwszy zcięlam się z neckermanem. Ale wychodzę
              z założenia że żadne biuro nie jest idealne, i jeśli tylko dolecę na tą Kretę
              to już będę szczęsliwa. Nie jestem upierdliwa ale jeśli skrócą mi termin o 1
              dzień to będę sie klócić. Na razie żyję marzeniami o wakacjach i zbieram
              pieniążki na drobne wydatki a szczególnie na wynajem autka u neronki. Mi do
              zaplacenia zostalo jeszcze 1000 zl. I Qrde boję się lecieć samolotem - to
              będzie mój 1 raz. :((( Chyba się spiję. Jak zobaczysz pijaną blondynkę z
              dwojgiem dzieci na pokladzie to będę ja.:)))))))))))))
              • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:22
                Hehe:) jak będziesz bez męża to się napijemy:)

A na poważnie to dalej te doby sie nie zgadzają, bo: wylatujemy 2.07 o 3 rano,
                a wylatujemy 15.07 o 23ciej. Czyli cholera absolutnie nie doliczam się tutaj
                pełnych 14 dni wypoczynku. Czarodziejka, a jak Ty to obliczasz?;)
                • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:31
                  Ferby ale wrócimy 16.07. i ten dzień musisz policzyć jako dzień powrotu. Noc z
                  15 na 16 też liczy się jako wypoczynek.
                  Mąż będzie i też go upijemy. Tylko kto zajmie się moimi maluchami?
                  A ty lecisz z obstawą czy sam?
                  • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:35
                    No to fajny wypoczynek bujać sie po lotniskach w nocy;)
                    Lece z obstawą;) he.. czyli dwie blondynki na pokładzie już będą....
                  • bebiak Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:36
                    Hej:-)

apja napisała:

> Mąż będzie i też go upijemy.

Nie jest to goopi pomysł:-)

>Tylko kto zajmie się moimi maluchami?

Maluchy też można upić:-))
                    Bosz... odwala mi ale to ze szczęścia (patrz: wątek pt. Amorgos).

> A ty lecisz z obstawą czy sam?

Takie toczą się na forum rozmowy.. no, no, no..:-)
                    Pozdrowienia. B.
                • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:37
                  Przeliczyłam Wasz pobyt. Mnie wychodzi, że będziecie 14 dni na wkacjach i 14
                  nocy w hotelu. Wylatujecie o 3 rano 1 lipca. W hotelu będziecie raniutko, czyli
                  załapiecie się na śniadenie. Powinnicie już dostać pokój, czyli to tak
                  jakbyście spędziły noc w hotelu, gdyż normalnie doba hotelowa kończy się o
                  12:00. Jeśli nie dostaniecie pokoju od razu po przyjeździe tylko po godz.
                  12:00, to w dniu wylotu 15 lipca pokój trzymacie do samego wyjazdu z hotelu,
                  czyli do 20:00-21:00 (już po kolacji), czyli następna doba hotelowa. Tego
                  trzeba się trzymać. Jeśli biuro nie zapewni Wam pokoju zaraz po przyjeździe do
                  hotelu lub nie pozwoli Wam pozostać w pokoju do wyjazdu z hotelu. To niestety
                  tracicie 1 noc i wtedy należy wywalczyć to w biurze tu w Polsce lub u
                  rezydentki Neckermanna na Krecie.
                  • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:40
                    Nie! o 3 rano ale 2 lipca (noc z 1 na 2 lipca).
                  • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:40
                    Oczywiście nie 1 lipca tylko 2 lipca. Sorry!
                  • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:42
                    Dzięki czarodziejko, jesteś czarodziejsko boska.
                    Bebiak masz rację. Maluchy też upijemy. A co. Tylko co ja im później dam na
                    kaca.
                    Ferby do zobaczenia w samolocie. Pomachaj mi.
                    • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 15:48
                      Taaaak czarodziejka jest super:) nastepnym razem jade z nią na wakacje to
                      przynajmniej wszystko bedzie ok od początku do końca:)
                      Apja to daj znać jak Cie mam rozpoznać, ewentualnie postawie drinka wszystkim
                      blondynkom na pokładzie:)
                      • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:00
                        Napewno poznasz mnie po rozbrykanym roczniaku.
                        Będzie go wszędzie pełno. I po wrzeszczącej na niego ośmioletniej siostrze
                        podobnej do mamy. Tylko że ona ma okulary.
                        • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:02
                          Ok, to do zobaczenia:)
                      • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:24
                        Drobiazg, dziewczyny :) Chciałam Was trochę uspokoić :) A tak na marginesie, to
                        ja mniałam w ubiegłym roku więcej szczęścia z podróżą na Kretę. Wylot miałam
                        rano o 5:00, a powrót wczesnym popołudniem. Ale ja leciałam z Warszawy. To też
                        ma znaczenie. Poza tym był inny przewoźnik. Niestety dużo zależy od
                        przewoźnika, biuro podróży nie ma tu nic do gadania :((( W tym roku lecimy
                        nowymi liniamy Central Wings chyba.
                        • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:26
                          O no! Dziewczyny?! Ja jestem facetem! o nie...:((((

• apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:31
                            Tak czarodziejko Central Wiggings (jesli tak się pisze) - na pewno tym lecimy.
                            To odlam LOT-u. Żeby tylko nie zbankrutowal przed wylotem tak jak Air Polonia
                            :((((.
                            A co się tyczy ferby to on jest napewno mężczyzną i to 100 procentowym. Wiem
                            to. On jest FACETEM.
                            • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:38
                              100% facet... Apja.. az mnie uniosło z fotela:))) masz mojego maila to mi dasz
                              znac jaki kolor włosów mieć będziesz:) ferby26@interia.pl
                          • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:42
                            Ale numer........... Sorry Ferby. Wierzę, że jesteś 100% facetem :) Buźka!
    • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:28
      Ferby do zobaczyska.
      Więcej o sobie napiszę ci kiedy indziej, bo... nie wiem jaki będę miala kolor
      wlosów - na glowie :))))
      • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:43
        Ferby a nie boisz się że jakąś babolojzę zobaczysz?
        • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:45
          Eeee tam bać się, w razie czego wyskocze po drodze na wczesniejsza wyspe:)
          Jak to było w Zakopanem... w busie do Morskiego Oka, dwaj metalowcy młodzi
          zagadali do kierocy żeby ich wyrzucić pod Wodogrzmotami Mickiewicza:)))
          • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:54
            No ale z "Wodogrzmotów" to mieli jeszcze daleko do MO.
            Ferby a z kąd ty jesteś?
            Pewnie zaraz Gale nas z tąd wyrzuci. Bo my już trochę z tematu zbaczamy.
            • ferby26 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 16:55
              Pisz na mojego emaila:) papa
              • Gość: web Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:27
                dobra, wszystko wytłumaczę.
                Central wings - tania linia, wyczarterowana przez LOT dla obsługi przelotów
                biur podróży. Przelot bez cateringu, mozna zabrać kanapki:) lub kupć batonik na
                pokladzie.
                - wylot faktycznie w nocy z piatku na sobotę godz. 03.00 przylot do heraklionu
                na godz. 06.30
                powrót w piatek, wylot 21.35 przylot do krakowa 23.10
                Strasznie kiepskie godziny dali na Kraków.
                Ten kto rezerwował wczesniej, nie mógł sie dowiedzieć godzin przelotu, bo nie
                było ich jeszcze w systemie.:(
                • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 18:00
                  A mi podano że wylot o 23.10. To może źle sobie zapisalam. Więc jak wylot z
                  Heraklionu jest 15.lipca o 21.35 i powrót do Polski 15.07. o 23,10 - OOOOOOO to
                  Ferby reklamujemy. Ukradli nam 1 dzień. Hej ale to coś nie tak czyżby w tamtą
                  stronę lecialo się 3 i 1/2 godziny a w tą 1 i pól godziny?
                  • Gość: web Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:15
                    przelot trwa ok. 3godz. Pomiedzy naszymi krajami jest jedna godzina różnicy
                    czasu. A godziny podawane są w czasach miejscowych:))))
                    reklamujcie:)
                    • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 13.04.05, 18:41
                      DZIĘKI.:)))
                      • Gość: EtalTravel Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.04.05, 00:11
                        trzeba korzystać z usług biur polskich jeśli oferują to samo i w podobnej cenie.
                        Niemcy to doskonale robią samochody i wojny
                        • czarodziejka1 Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 14.04.05, 09:21
                          Tak jak już pisałam powyżej, biuro poróży nie ma tu nic do tego. To przewoźnik
                          dyktuje godziny lotów. A przewoźnik (charter) taki jak Central Wings jest na
                          szarym końcu, po samolotach rejsowych. Ja do tej pory zawsze latalam ze Scan
                          Holiday. W ubiegłym roku po raz pierwszy wybrałam się na Kretę z Neckermann i
                          byłam zachwycona. Wtedy Neckermann był obsługiwiany przez LOT a nie przez Air
                          Polonia. Oczywiście napoje, ciepły posiłek i ciepłe napoje były na pokładzie. W
                          tym roku jest już Central Wings. Ale co tam, przecież to tylko ok. 3 godzin
                          lotu! Ważne, aby szczęśliwie dolecieć na miejsce. Pozdrawiam :)
                          • apja Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? 14.04.05, 15:33
                            A polećcie mi proszę prawdziwe Polskie biura podróży, bo osobiście takich nie
                            znam, ale takie żeby mialy biura w calej Polsce albo przynajmniej w większości.
                            Może orbis to polskie biuro podróży ale tam też dostalam katalog neckermana. W
                            katalogu Travel Time - niby orbisowskim nie mieli wcale ciekawej oferty i bylo
                            dosyć drogo. Pozatym pan byl tam bardzo nie mily A o ile się nie mylę to Scan
                            Holiday też leci z Central Wiggings.
                            • Gość: web Re: Czy to oszukaństwo? Reklamacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:07
                              na Kretę? Scan leci przez Wrocław:)))))))))) więc podróż też taka sobie.

• Gość: EtalTravel Polskie Biura IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.04.05, 05:12
                                Widze że mierzysz w górną półkę więc:
                                Rainbow turs
                                Traiada
                                Atena travel (grek właściciel ale firma w polsce)
                                Itaka
                                i zawsze trzymający bardzo wysoki standard Wygoda Travel

Bardzo dobre biura z górnej półki bardzo czesto te same obiekty co Tiu
                                Neckermann i Ving
                                • ferby26 Re: Polskie Biura 15.04.05, 07:55
                                  Czarodziejko, więc jak teraz liczysz te dni? Ewidentnie jezeli do Krakowa
                                  wracamy 15tego to 14 dni urlopu nie ma. Hmmm...?
                                  • czarodziejka1 Re: Polskie Biura 15.04.05, 10:53
                                    Ferby, jeszcze raz przeliczmy :) Wylatujecie 2 lipca o godz. 3:OO rano z
                                    Krakowa. Na miejscu jesteście o 7:00. Po przyjeździe do hotelu zakwaterują Was
                                    w pokojach i zdążycie spokojnie na śniadanie. Wylatujecie 15 lipca wieczorem o
                                    21:00 i w Krakowie jesteście o 23:00. Mnie cały czas wychodzi, że jesteście
                                    całe 14 dni na wakacjach. Nie wiem dlaczego Tobie wychodzi inaczej???
                                    • ferby26 Re: Polskie Biura 15.04.05, 11:20
                                      No... ok:) ten 14 dzień to taki naciągany ale niech będzie. Zobaczymy jeszcze
                                      do której godz. 15tego będzie hotel;)
                                      • czarodziejka1 Re: Polskie Biura 15.04.05, 11:55
                                        Ferby, jeśli po przyjeździe do hotelu dostaniecie od razu pokój i nie będziecie
                                        musieli czekać do godz. 12:00, to ten dzień liczy się już jako noc w hotelu. W
                                        związku z tym w dniu wyjazdu, 15 lipca, powinniście opuścić pokój o 12:00
                                        (koniec doby hotelowej). Licząc wychodzi równo 14 nocy w hotelu. Jednka dobry
                                        hotel zawsze idzie na rękę turyście. Ja jeszcze nigdy nie musiałam opuszczać
                                        pokoju o 12:00 jeśli wyjazd miałam wieczorem. Zawsze dzień wcześniej
                                        uzgadniałam to z recepcją i bez problemu dostawałam zgodę na opuszczenie pokoju
                                        tuż przed opuszczeniem hotelu. Zaznaczam, że wyjeżdżam z Neckermann lub Scan
                                        Holiday.
                                        • apja Re: Polskie Biura 15.04.05, 17:25
                                          Ale to chyba nie jest ważne z jakiego biura podróży się leci. Dogadać trzeba
                                          się w hotelu. Chociaż z drugiej strony to @#$%^& że my musimy sie dogadać a nie
                                          zrobi to za nas biuro podróży.
                                • apja Do EtalTravel 15.04.05, 18:39
                                  Wiesz to nie jest tak że ja mierzę wysoko, tylko mieszkam w malym mieście w
                                  którym nie ma biur podróży żadnych poza pośrednikami.
                                  A te nazwy które wymienileś to szczerze mówiąc wcale mi nie brzmią polsko :)
                                  i nie wiedzialam że są polskie.
                                  I zdziwil byś się ale przeglądalam oferty Scan Holiday, Triada, Itaka, Travel
                                  Time, Tui, Ecco Holiday i już nie pamiętam coś jeszcze bylo i wlaśnie Neckerman
                                  mial najtańszą ofertę jeżeli chodzi o hotel Katrin w Stalis. I żadne z tych
                                  biur nie mialo taniej w żadnym innym nawet hotelu. A wymagalam piaszczystej
                                  plaży i wyżywienia śniadania i obiadokolacje.
                                  Wiem że Neckerman uchodzi za biuro z wyżsżej pólki ale tak jakoś wyszlo. ( A
                                  poszlam kupić wczasy na Tassos z Itaki i w ostatniej chwili zmienilam zdanie).
    • apja do ferby26 15.04.05, 18:39
      Cześć.
      :>)
      • ferby26 Re: do ferby26 16.04.05, 10:56
        Gdybys apja cos wiedziała z nowości o tym wesołym locie to daj znać,
        ferby26@interia.pl
        • apja Re: do ferby26 18.04.05, 07:29
          Jesli tylko będę cos wiedziala to dam znać. Ale widze że ty jestes bardziej do
          przodu niż ja. Hej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka