Dodaj do ulubionych

3 tygodnie na Cykladach

IP: *.inet.pl 26.06.02, 20:47
Czołem ludziska! Mamy taki plan: 3 tygodnie (sierpień/wrzesień)totalnego luziku
na Cykladach. Chodzi nam o "złapanie" wyspiarskiego klimatu. Grecka sałatka,
nurkowanie z fajką i wieczorne, romantyczne ;-) spacerki do tawerny, może
jakieś tańce... Bądźcie ludźmi i doradźcie, dokąd się taka zakochana parka może
wybrać????? Marzy nam się Santorini... niekoniecznie w namiocie a raczej w
pokoiku z "kuchnią". Jakieś przetestowane miejsca? Chętnie wymienię informacje
(Chorwacja, Maroko...). Buziaki :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kiraly Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: 195.94.210.* 27.06.02, 08:10
      Jako "bazę" polecam raczej Paros-cudowna wyspa,jest na niej wszystko,i
      prawdziwe kurorty i miejsca zaciszne pełne typowej greckiej atmosfery.
      Podobnie jesli chodzi o Naxos... Chcecie spędzić tam trzy tygodnie,więc
      Santorini raczej odpada-jest za mała na tak długi pobyt,choć oczywiście
      koniecznie trzeba ją zobaczyć.Koniecznie trzeba także zobaczyć Mykonos,ale
      raczej nie planując docelowego tam pobytu.W sierpniu pęka w szwach i jest
      zdecydowanie najdroższa. W ogóle w sierpniu będzie trudno o ten romantyczny
      czar,którego szukacie.. Ale i tak wam zazdroszczę i życzę cudownego
      pobytu.Cyklady są cudowne! Ja wybieram sie w tym roku na wyspy egejskie
      (Lesvos) i mam nadzieję ze bedzie równie miło.Hej!
      • Gość: Myszka-M Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: *.pbks.pl 27.06.02, 08:30
        Hej Kiraly :-) dzięki za odzew i oczywiście za życzenia - wzajemnie. Właśnie z
        powodu ilości turystów skłaniamy się do podróży we wrześniu. Tak się składa, że
        miałam kiedyś okazję być na Naxos (super), ale po wycieczce na Santorini :-O
        zamarzyło mi się posiedzieć tam dłużej i "naładować akumulatory" tym
        widokiem...rozumiesz co mam na myśli...Pozdrawiam.
    • miriam_73 Re: 3 tygodnie na Cykladach 27.06.02, 10:27
      Myszko, jesli możesz ew. poczekac ok. 2 tygodnie to Ci z samego Santorynu
      (jeśli tylko znajdę jakąś cyberkafejkę) przeslę informacje z pierwszej ręki, bo
      bedę tam na urlopie. Pzodrawiam.
      • Gość: Myszka-M Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: *.pbks.pl 27.06.02, 15:22
        Miriam_73 - baaaaardzo Ci dziękuję za chęć pomocy :-))))))). Czekam na wieści.
        Udanych wakacji!
        • miriam_73 Re: 3 tygodnie na Cykladach 27.06.02, 15:47
          Dzięki. Na pewno się odezwę.
          • Gość: zuza Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.06.02, 18:39
            Myszko M! Pomysł z Paros jest bardzo dobry - trochę prawdziwej Grecji! Można
            połączyć Paros z Santorini, to przecież niedaleko. Trochę na jednej wyspie,
            trochę na drugiej. Jeśli chcesz i możesz podać mi swój adres to prześlę Ci
            namiar na fantastyczne miejsce na Santorini. Trafiliśmy tam przez przypadek.
            Byliśmy tam tylko 4 dni, ale - oczarowani - postanowiliśmy jeszcze kiedyś tam
            wrócić. To nie jest miejsce wzięte z propozycji biur turystycznych, to jest coś
            zaskakującego. Mam nadzieję, że nic się od czasu kiedy tam byliśmy (3 lata
            temu) nie zmieniło.
            Pzdr
            • Gość: Myszka-M Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: *.pbks.pl 28.06.02, 09:23
              Cześć Zuza! Będę bardzo wdzięczna za kontakt w sprawie Santorini na adres:
              agatas@pbks.pl. Pozdrawiam serdecznie :-)))
              • Gość: Myszka-M Re: 3 tygodnie na Cykladach IP: *.pbks.pl 18.07.02, 15:38
                Hej! Odświeżam swój apel, szczególnie dla Zuzy :-) Pozdrowienia.
            • Gość: Krzysztof Re: 3 tygodnie na Cykladach (do Zuzy) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 11:34
              Jestem takze zainteresowany tym ciekawym adresem na Santorini.
              Jeśli możesz, to prześlij ten namiar na moj adres e-mail:
              wikel@inetia.pl
              Serdeczne dzięki
              Pozdrawiam
              Krzysztof
              • Gość: zuza Re: Do Myszki - M IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 16:57
                Wysłałam Ci już dawno e-maila. Nie doszedł????
                • Gość: Myszka-M Re: Do Myszki - M IP: *.pbks.pl 25.07.02, 09:41
                  Hej Zuzo! Ja też czekam na obiecaną informację o tym miejscu na Santorini. Z
                  góry baaaardzo dziękuję. agatas@pbks.pl
                • Gość: Myszka-M Re: Do Myszki - M IP: *.pbks.pl 25.07.02, 09:44
                  Ups! zagapiłam się myśląc, że odowiadasz Krzysztofowi...Czekam na info.
                  Pozdrowienia.
                  • Gość: zuza Re: Do Myszki - M IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 17:18
                    Jutro rano wyślę Ci jeszcze raz tego nieszczęsnego maila, z którym nie wiem, co
                    się stało. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka