Gość: Maczek IP: 217.153.106.* 27.06.02, 10:52 Służę wiedzą i pomocą, jeżeli ktoś ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata Re: Wróciłam z Hersonissos IP: 157.25.180.* 28.06.02, 12:47 Jestem zainteresowana życiem towarzyskim tego miasteczka. Jest gdzie spędzić popołudnie tudzież miły wieczór? Szukam miejsca gdzie coś się dzieje, gdzie można spotkać fajnych ludzi. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczek Re: Wróciłam z Hersonissos IP: 217.153.106.* 28.06.02, 13:13 Gość portalu: agata napisał(a): > Jestem zainteresowana życiem towarzyskim tego miasteczka. Jest gdzie spędzić > popołudnie tudzież miły wieczór? Szukam miejsca gdzie coś się dzieje, gdzie > można spotkać fajnych ludzi. Z góry dziękuję. O życie nocne/towrzyskie tego miasteczka nie musisz się naprawdę martwić. Misto jest pełne kafejek, kafejeczek, knajpek, itp. Jedna na drugiej, wszystkie tętniące życiem, itp. Jest jedna fajna (czytaj noramlna) dyskoteka ARENA w centrum miasta (kierunek stacja CPN). Ja chodziłam do jednej z miejscowości w górę od Hersonissos, gdzie panowała typowa grecka atmosfera. Tawerny fajnieszje, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Wróciłam z Hersonissos IP: 195.205.44.* 02.07.02, 12:37 Hersonissos to jeden wielki ciag knajp z naganiaczami, sklepow z pamiatkami i drogich restauracji jesli chcesz cos zobaczyc typowo greckiego nie wybieraj sie tam ale pobawic sie - miejsce najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Wróciłam z Hersonissos IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 12:47 Nad Hersonissos są 3 wioski z typowym greckim klimatem, wspaniałymi tawernami itd. Jest to Kutulufari, Piskopiano i Stare Hersonissos. Polecam przejechanie się (np. spod Hard Rock Cafe) kolejką czu-czu. Z wagoników można sobie te miejscowości obejrzeć, wstępnie ocenić knajpki i potem wybrać się na spacer. Myśmy w ogóle nie jedli kolacji w Hersonissos, bo fast foody to można mieć i w domu, poza tym jadąc do Grecji niekoniecznie mam ochotę jeść w pubach do złudznenia przypominających angielskie puby czy holenderskie kafejki. Codziennie łaziliśmy do Piskopiano albo Starego Hersonissos, gdzie jedliśmy pyszne rzeczy, ceny nie były wysokie, a gościnność tubylców niezapomniana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczek Re: Wróciłam z Hersonissos IP: 217.153.106.* 02.07.02, 16:36 Gotrąco polecam Kutulufari. ja właśnie tam chodziłam, jadłam i bawiłam się. Naprawdę cudne miejsce, z typowo greckim klimatem. Jednak na zabawę Hersonissos jest ok. Zależy, co kto lubi. ja wolałam Kutulufari, mimo, że mieszkałam w centrum Hersonissos. Odpowiedz Link Zgłoś