Dodaj do ulubionych

Gdzie na Rodos??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:10
Witam
Gdzie najlepiej wybrac sie na Rodos? Z jednej strony chciałabym nauczyc sie
pływac na desce, z drugiej natomiast, aby w miasteczku cos sie dzialo - bary,
tawerny, kluby... Rozwazam wyjazd z Triada do hotelu Ambelia, ale nie wiem
czy to dobry pomysl..Czekam na rady i na info. Dzieki. Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: malina Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:23
      Z Genadi (Ambelia) szybko dojedziesz do szkółki serfingowej, ale w samym
      miasteczku niewiele się dzieje. Wieczorem możesz zjeść coś w tawernie, popatrzeć
      na wystawy tych samych kilku sklepików, pospacerować nad morzem i ...już
      Z kolei z innych miejscowości na płw.Personisi jest już dużo dalej.
      • kiitek Re: Gdzie na Rodos?? 14.05.05, 11:47
        Gość portalu: malina napisał(a):

> Z Genadi (Ambelia) szybko dojedziesz do szkółki serfingowej, ale w samym
        > miasteczku niewiele się dzieje. Wieczorem możesz zjeść coś w tawernie,
        popatrze
        > ć
        > na wystawy tych samych kilku sklepików, pospacerować nad morzem i ...już
        > Z kolei z innych miejscowości na płw.Personisi jest już dużo dalej.

przepraszam,ze poprawiam,ale nie Personisi,tylko Prasonissi ;)
        • Gość: malina Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 09:22
          Spotkałam sie na greckich mapach z nazwą Prasonesion. Wiemy jednak o co chodzi
          • Gość: Ania Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:11
            dzieki wielkie za info, slyszlam tez, ze w Lindos jest ciekawiej jesli chodzi p
            zycie nocne - czy orientujecie sie moze jak wyglada tam kwestia windsurfingu??
            czy sa tam jakies szkolki i czy mozna sie uczyc?
            zalezy mi, aby nie bylo to duze miasto, ale i nie mala wioska gdzie nic sie nie
            dzieje i zeby mozna byklo uczyc sie plywac na desce
    • Gość: ewak Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.mos.gov.pl 25.05.05, 13:30
      Byłam w Genadi, w hotelu Ambelia na początku maja. Podobno jest to najlepsza
      baza wypadowa do mekki windsurfingowców. W Prassonisi jest wiele szkółek, w tym
      podobno również polska. Samo miasteczko Genadi jest małe, ciche i spokojne, ale
      jest tam kilka fajnych tawern i pubów. Hotel Ambelia jest całkiem na
      przyzwoitym poziomie, czysty, codziennie sprzątane pokoje, duży basen.
      Śniadania kontynentalne (wędlina, ser, dżem, pieczywo, musli) serwowane w
      postaci szwedzkiego stołu, codziennie wszystko świeże i apetyczne.
      Obiadokolacje podawane do stolika, codziennie coś innego, naprawdę smaczne i
      sporo tego.
      • kongool Re: Gdzie na Rodos?? 21.06.05, 16:26
        Ja również byłam w hotelu Ambelia. Fantastycznie wspominam pobyt w Gennadii.
        Objechaliśmy Lindos na skuterach (razem z ekipą zapoznaną na miejscu). Nie chcę
        wprowadzać Cię w błąd, ale nie widziałam tam surfingowców. Lindos otoczone jest
        raczej małymi zamkniętymi skałkami zatoczkami. Natomiast Prasonissi... tam od
        surfingowców się roi. W Gennadii może faktycznie nie dzieje sie nic wielkiego
        ale są urocze tawerny i stosunkowo niedalego do Faliraki - miejscowości
        słynącej z wielkiego ruchu i życia nocnego. tam na pewno można się zabawić! Ale
        za to do plaży pory kawałek (z tego co się orientuję).
        W każdym razie, gdziekolwiek pojedziesz - miłej zabawy. Rodos jest naprawdę
        uroczą wyspą i można ją zjeżdzić samemu wynajętym samochodem lub skuterem.
        osobiście polecam skutery. Świetna zabawa!!! Zwłaszcza gdy jeżdzi się grupką na
        kilku skuterach!
        Pozdro,
        Masza
        • etykietka Re: Gdzie na Rodos?? 21.06.05, 16:44
          Prostuję -hotel Ambelia położony w Genadi od morza ok 100m a od Faliraki
          tętniącego nocnym życiem ok 50 km
          Koogool będąc w Ambeli naprawdę musiała się dobrze zabawiać skoro
          stwierdziła,że morze jest dalej od Faliraki:)
          • kongool Re: Gdzie na Rodos?? 22.06.05, 14:08
            Hmmmm. No tak. Bawiłam się rzeczywiście świetnie. Ale miałam na myśli, że w
            Faliraki od centrum imprezowago jest nad morze kawałek, a nie że z Gennadi do
            Faliraki bliżej niż do plaży. Mam też poczucie, że do Faliraki jest jednak
            bliżej niż 50 km, ale może coś mi się pomyliło. To było przecież aż rok remu.
            Pozdrawiam, Masza
    • Gość: pg1912 Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.06.05, 20:39
      Witam
      Własnie wróciłem z Rodos ( miejscowość IXIA - raj dla deskarzy, zawsze wieje
      zachodni wiatr, bardzo przyjemnie nie czuć tego potwornego upału jaki jest po
      drugiej stronie wyspy, do miasta Rodos - stolicy rozrywki 4 km, można dojechać
      autobusem 1,7 Euro, lub taksówką 6 Euro.... na plaża Ixia to plaża kamienisto-
      żwirowa, da się przeżyć... naliczyłem szkółki windserfingowe...ceny lekcji nie
      znam....bardzo dobrze uczą w szkółce nr 2 licząc od hotelu Belair Beach w
      kierunku lotniska....było super, żal było wyjeżdzać, hotel ok!"Scan Holiday"
      Czekam do przyszłego roku
      Pozdrawiam
      Piotr
      pg1912@poczta.onet.pl
      • Gość: Łukasz Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 21.06.05, 20:59
        Witam!

Piotrze, byłeś może w hotelu Belair Beach, bo ja wybieram się z tam z rodzinką
        25.07 także ze Scanem, a niewiele jest informacji o tym hotelu?

pozdrawiam

• Gość: Basia Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 21.06.05, 22:00
          W Prasonissi jest szkółka Triady, na własne oczy widziałam :)
          W Lindos jest swietnie ale zycie nocne tylko do 24 bo potem ustawowo nie moze
          leciec głosna muzyka. szaleństwa w Faliraki ale nie sprawdzałam tych nocnych.
          • madeleine7 Re: Gdzie na Rodos?? 22.06.05, 09:03
            Gość portalu: Basia napisał(a):

> W Prasonissi jest szkółka Triady, na własne oczy widziałam :)

Nie ma czegoś takiego jak szkółka Triady. Na Prasonissi są 3 szkoły: 2 polskie
            i jedna austriacka. Triada (jak i kilka innych biur) pośredniczy tylko w
            organizacji szkoleń windsurfingowych.
          • kiitek Re: Gdzie na Rodos?? 24.06.05, 14:55
            To nie szkółka Triady-Triada tylko organizuje tam wyjazdy...
            są 2 polskie szkoły
        • Gość: pg1912 Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 22.06.05, 22:59
          Łukaszu !!!!
          Pod koniec tygodnia będę miał zdjęcia hotelu...wtedy wszystko opiszę...napisz
          co cię dokładnie interesuje....bo można o hotelu, miejscowości, atrakcjach,
          wyspie napisać kolejny przewodnik :)
          Pozdrawiam
          Piotr
          Napisz do mnie e-maila to będe ci mógł wysłać zdjęcia...
          POzdrawiam
          Piotr
        • Gość: pg1912 Re: Gdzie na Rodos?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 23.06.05, 20:01
          Łukaszu przyślij mi swojego e-maila...
          Piotr
    • Gość: Aga Re: Gdzie na Rodos?? IP: 62.233.204.* 22.06.05, 09:46
      Njalepiej mieszkać w Rodos (życie nocne, zabytki, tawerny z dobrym jedzonkiem)a
      na deskę do Ixia (tylko 4 kilometry).
      • aka10 Re: Gdzie na Rodos?? 22.06.05, 23:17
        Albo mieszkac w Ixii i wieczorami brac taxi do Rodos:-)Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka