Dodaj do ulubionych

SUNSHINE- Kreta - Hersonissos

02.06.05, 18:32
cytat:
Autor: ~salus 02-06-2005 18:20

byłem w Sunshine!!!

Standard - 3*, apartamenty 2-pokojowe, aneks wyposażony kiepsko, tzn kilka
szklanek, ale jest czajnik i lodówka. Aparamentowce są położone w ładnym
ogrodzie, basen niezły, okolica spokojna, na wzgórzu - widok piękny, ale
trzeba wejść pod stromą górkę. Dla mnie super spacerek. Plaże jak to w Grecji
- średnie.
Na dole - blisko market, aquapark Star Beach - wstęp wolny - opłaty tylko za
leżaki i parasole, zjeżdżalnie - cały dzień 8 euro.
Wyżywienie w hotelu dobre, zwłaszcza kolacje, śniadania standardowe -
monotonne, ale spoko.
Polecam ten hotel raczej rodzinom z dziećmi, ludziom co lubią troszkę
pochodzić, do centrum iprezowego - spacerkiem 10-15 minut.
Jakieś pytania? - odpowiem!
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 05.06.05, 20:41
      Autor: jendras5 04-06-2005 14:56

Witamy Wszystkich.
      My rowniez wrocilismy z tego hotelu.Za te pieniadze to powiem ze bylo
      suuuuuper.Dwa tygodnie za.....ch wakacji.Widoczki piekne, pokoj (a raczej dwa)
      wielkie i czyste.Mielismy szczescie i trafilismy pokoj na 2 pietrze z widoczkiem
      na morze i cala panorame Hersonissos.Naprawde REWELACJA. Co do wyposazenia
      aneksu kuchennego to byly tylko jakies szklanki,deska do krojenia chleba,
      czajnik no i co najwazniejsze LODOWKA!!!!! (Wodeczka i piwko mielismy zawsze
      zimniutkie!!!). Jedzenie w hotelu pierwsza klasa.Kucharz robil co mogl i
      smakowalo naprawde dobrze.Smaki zupelnie inne niz w Polsce.Sniadania i
      obiadokolacje byly w formie bufetu i mozna bylo sie najesc do syta,ale nic
      zabrac ze soba ze stolowki.Godziny wydawaia 7-9 i kolacja 18-20. Basen w hotelu
      duzy i zawsze czysty.Woda rewelacja blekitna i cieplutka.Nad morze trzeba sioe
      kawalek przejsc z gorki.Powrot pod gorke i bez zimnego Mythos'a (greckie piwko)
      bylby malo przyjemny.Ale jakos za kazdym razem sie wdrapalismy.
      • miiw Pytanie do jendrasa 08.06.05, 16:32
        Chciałam ponowić moje pytania: z jakim biurem podróży lecieliście na Kretę? i
        czy w tym aneksie jest też jakaś kuchenka? Bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję.
    • miiw Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 05.06.05, 22:21
      Witam wszystkich.
      Muszę powiedzieć, że trochę uspokoił mnie Twój głos na forum dotyczący hotelu
      Sunshine. Wybieram się tam z małym dzieckiem, a po tym co przeczytałam na forum
      o różnych hotelach mam naprawdę stracha. Jeżeli chodzi o ten aneks kuchenny,
      czy jest tam jakaś kuchenka? I jeszcze jedno pytanie, z jakiego biura podróży
      byłeś? Z góry dziękuję za informacje.
      • neronka Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 24.06.05, 21:26

• Sunshine na Krecie
        miiw 14.06.2005 15:04

Napiszcie, czy był ktoś w tym hotelu z biurem podróży Triada? Bardzo proszę o
        bliższe informacje dotyczące warunków w tym hotelu. Na forum są dwie opinie
        lecz niestety nie wiadomo z jakiego biura podróży leciały te osoby, a
        niestety jak zdążyłam się juz przekonać, biura podróży wykupują różne miejsca
        w hotelach. Dziekuję za wszelkie informacje.
        • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 25.06.05, 11:47
          bardzo miło mi to wszystko slyszec, bede tam przebywac od 6 lipca.jade z Triada
          poraz kolejny. ciekawe jak teraz bedzie..tez jestem troche uspokojony...
    • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 25.06.05, 12:00
      once again..jakies fotki z hotelu i okolicy?
      • czmy Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 30.06.05, 23:36
        witam,mam wielka prosbe poniewaz lece na krete do tego wlasnie hotelu czy moze
        ktos mi wyslac kilka wlasnych zdjec...i jescze jedno...wyczytalem na jakims
        forum ze ktos trafil nie do hotelu a obok do dwuosobowego bungalowu w ktorym
        byly kiepskie warunki...jak to wyglada naprawde...pozdrawiam
        • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 05:17
          jak mozesz trafic do czegos innego? jest przeciez umowa. Nawet mnie nie
          strasz :)
          z jakiego biura tam lecisz?
          • czmy Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 13:06
            z triady...i ten gosc co tak napisal tez lecial z triady i powiedzial ze byla
            tragedia bo0 mieszkal w bungalowie gdzie byla kupa komarow...i jeszcze jedno na
            stronie triady w opisie jest napisane ze zakwaterowanie odbywa sie w zaleznosci
            od liczby gosci...jak jest naprawde nie wiem...ale chce sie dowiedziec zanim
            bhedzie za pozno...a to jest strona z opisem hotelu na stronie triady
            www.triada.pl/strony/1/i/100995.php?ID=
            • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 13:37
              hmm ja tez lece z Triady..czytalem to wczesniej ale nie zwrócilem na to
              uwagi..nie biore nawet tego pod uwagę..zaraz zadzwonie do Triady..
            • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 13:51
              pierwsze primo: na Krecie komary to standart, zadna niespodzianka i trzeba byc
              na to przygotowanym, wiem bo już byłem i Raid to podstawa:)
              drugie primo: standart jest podobno ten sam, jak i pokoi jak i bunglowów.
              roznica jest tylko w połozeniu ich w samym ośrodku..mam nadzieje,ze wszedzie
              jest dostepna klimatyzacja.
              w jakim terminie tam lecisz?
              • czmy Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 02.07.05, 13:12
                planowalem wyjazd pod koniec lipca ale po tym co uslyszalem i przeczytalem
                chyba zrezygnuje...nie mam zamiaru mieszkac w jakims bungalowie,hotel to hotel
                a nie jakies pomieszczenie socjalne drugirj kategori na uboczu
                • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 02.07.05, 21:10
                  i tu wynikają nieścisłości..jedni zachwalają obiekt, drudzy nie chca jechac...a
                  ja tam lece w środe i olewam wszystko:)
      • czmy Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 04.07.05, 15:53
        jesli ktos wrocil i mieszkal w tych bungalowach...bardzo prosze o
        opis ,Pozdrawiam
    • ahsam Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 15:00
      Ludziska nie róbcie sobie "jaj" nie zamierzam mieszkać w jakimś podłym
      bungalopie. W umowie pisze mi "HOTEL" nie interesuje mnie nic innego. Zamierzam
      domagać się swego !!! Nikt, mi nie robi łaski za moje pieniądze.
      • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 01.07.05, 15:58
        niech sie ktos odezwie kto już był tam....
        • bbc-1 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 08.07.05, 19:49
          Ja wrocilem niedawno.bylem tam z triada.po pierwsze hotel znajduje sie na gorce
          dosyc stromej gdzies 500 m od glownej ulicy z ktorej do morza jest ze
          150.mieszka sie w bungalowach w ktorych sa dwa pokoje i dwa balkony.jeden duzy
          z czterema krzeslami i stolikiem a drugi raczej symboliczny.basen wydaje sie na
          pierwszy rzut oka nieduzy ale okazuje sie super basenem z max glebokosci
          3m .bungalowy sa dopiero co po remoncie to widac bo zabite przeze mnie komary
          byly pierwszymi na scianach(bialych).sniadania w hotelu typowo kontynentalne
          tzn. ser zolty jakas mielonka z psa dzem miod i platki z mlekiem.obiady nieco
          lepsze.przy basenie od 12.00 do 17.00 mozna kupic piwo amstel 0.33 ml po 2.2E i
          pzze po 5E-lepiej kupowac piwo w supermarkecie selekt ktory znajduje sie jak
          dojdziecie do glownej ulicy.na polakow patrza w hotelu tak jak by ich interes z
          triada byl ich najgorszym interesem jaki podpisali z ktorymkolwiek z
          biur.Pamietajci zadnych wycieczek nie kupujcie od rezydentki.wszystko maja co
          najmniej dwa razy drozej!jak dojdzieci do glownej ulicy to idac w strone centrum
          (ok 400 m)po prawej jest biuro wypozyczania samochodow i sprzedazy wycieczek
          uniwersal gdzie pracuje polka pani beata lub po lewej stronie biura
          sprzedazy "ela".przyklady santorini w triadzie 103 E a w biurze na miesci 60-
          70e spinalaga 48 w triadzie a w biurze 28E samaria 52 a w biurze 30 kreta night
          42 -25 i ciekawostka czy sie kupi wycieczke u triady czy na miesci to i tak
          jest przewodnik polski.na karci wpisuje sie jezy ktory sie zna.jak jechalismy
          na santorini to byly po zejsciu na lad podstawione autokary z napisami .polacy
          jechali razem z ruskimi a przewodniczka byla ukrainka ktora mowila najpierw po
          polsku a pozniej po rosyjsku.wypozyczalni samochodow jest multi na glownej
          ulicy.najlepiej zeby zwiedzic krete to trzeba wziac samochod i go.wjazd na
          spinalonge 2 e do knossos 6 e do parku wodnego 13e do jaskini zeusa 2 e .paliwo
          kosztuje ok 1e.milego wypoczynku.teraz w hotelu sunshine jest marcin mroczek z
          dziewczyna ten blizniak z " m jak milosc"mieszkaja w pokoju 301 na pierwszym
          pietrze i maja szczescie bo na parterach sa mrowki i karaluchy a w piwnicy
          (polowicznie) to maja tylko jedno okno.
          ps.nie kupujcie wycieczek(santorini i samarie trzeba wykupic w biurze na
          miescie )zwiedzajcie krete sami na wlasna reke .taniej i wygodniej a jak
          kupicie wycieczki w biurze to i tak za wjazd bedziecie musieli placic.
        • dalebor Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 13.07.05, 02:04
          Było świetnie – jeżeli chodzi o nasze oczekiwania.

Chociaż wiem , że niektórzy nie byli zbytnio zadowoleni.

Ale do rzeczy:

Sunshine to właściwie wioska białych (z kolorową stolarką) bungalowów
          dwukondygnacyjnych – chyba około 60 apartamentów – z centralnie położonym
          budynkiem głównym (recepcja, bar, TV, stołówko-restauracja, ubikacje do basenu,
          barek przy basenie) i basenem jak na zdjęciu w katalogu. Obiekt czysty,
          zadbany, pielęgnowana zieleń, dużo kwiatów, cisza i spokój. Położony na uboczu
          (!) na górce (dla słabszych kondycyjnie uciążliwe podejście) wejście główne ok.
          800 m od głównej drogi biegnącej przez Hersonissos, na skróty przez płot można
          zaoszczędzić ok. 200 m (ale lepiej nie chodzić nocą bo wertepy). Po dojściu do
          drogi głównej masz możliwość

– 1) iść obok do marketu SELECT jeden z większych spożywczaków w Hersonisos
          (owoce dość drogie, alkochole raczej tanie wino do butelki po 1 E za litr
          (lepiej mieć swoja po wodzie) piwo od 0,59 E, woda niegazowana od 0.3 E za
          PET, gazowana 0,6 E, smakowa od 1,3 E, pieczywo, serki wędlinki (najtańsza
          mielonka jak na śniadanie po 4? E za kg

- 2) iść w lewo do miasteczka główną drogą – Hersonisos zaczyna się praktycznie
          za ok. 200 metrów i dalej to już tylko sklepy, wypożyczalnie samochodów, biura
          podróży, tawerny sklepy tawerny sklepy kluby dyskoteki tawerny sklepy…aż do
          portu

- 3) iść na wprost na Star Beach (tu link -
          www.starbeach.gr/parksmap.php
          ) – płatne tylko leżaki ( 3 E) zjeżdzalnie (8 E za cały dzień) i inne atrakcje
          specjalne. Trawa piasek baseny i przebieralnie – FRIKO. Bungie - skok 50E ale
          wygląda b bezpiecznie :-) i non stop skaczą Dalej w prawo aż do skansenu
          Lychnostatis (nie zdążyliśmy zwiedzić L ) też są ze dwie małe plaże. Generalnie
          w Hersonissos jest z plażami słabo, ale akurat w tej części jest chyba
          względnie najlepiej. Co tam, -
          • filip1981 Re: SUNSHINE- Kreta - Hersonissos 21.07.05, 03:37
            witam!
            ja wlasnie wróciłem...
            zgadzam sie z opiniami..ten hotel i tak jest pierwszy i ostatni raz w ofercie
            Triady, tak slyszalem. Wogole jezeli chodzi Triade to ma coraz to gorszą opinie
            na Krecie, nie wiem jak gdzie indziej, ja przynajmniej z Triady juz nie pojade.

hehe...mam pare fotek M jak Miłość:) strasznie hamsko zrobione:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka