Dodaj do ulubionych

wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii

IP: 213.199.197.* 10.07.05, 22:51
Chetnie udziele informacji na temat polwyspu Peloponez,oraz Aten, Salonik czy
tez bardzo popularnej wsrod polakow Paralii. Wszystkie te miejsca odwiedzilam
w ciagu ostatniego miesiaca wiec pytac:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:19
      A wiesz moze ile w parali trzeba zapłacic za wycieczke na meteory i skiatos????
      • Gość: All Meteory IP: 213.199.197.* 11.07.05, 17:40
        Nie wiem niestety - bylam wlasnym samochodem. Ale wycieczki tam sa
        organizowane, radze poszukac w biurach turystycznych w miescie a niekoniecznie
        decydowac sie na to,co oferuje hotel/przewoznik bo te ceny sa raczej wyzsze a
        oferta czesto mniej ciekawa.
        Jedno jest pewne - Meteory warto odwiedzic, wrazenia niesamowite.Nie polecam
        jedynie osobom z lekiem wysokosci.
        Pozdrawiam
    • Gość: martens Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:29
      Witaj,
      ja wybieram sie do Drepano (tuz obok Tolo) z malymi dziecmi na pocz. wrzesnia.
      Polecasz? Mam szanse na spokoj i jednoczesnie atrakcje dla dzieci?
      Pozdrawiam, Marta (niezdecydowana)
      • Gość: Sylwia Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 12:44
        Ala czemu nie polecasz osobom z lekiem wysokosci? czyzby trzeba bylo balansowac
        po jakichs krawedziach? ja wiem jak meteory sa usytuowane, mam lek wysokosci
        ale mimo to sie tam wybieram, najwyzej nie dojde :|
        • Gość: Ala Meteory i lek wysokosci IP: 213.199.197.* 14.07.05, 09:59
          Meteory sa na takich kamieniach//formach skalnych, na samym ich szczycie.
          Rowniez punkty widokowe sa na wierzchołkach tych form i ta perspektywa napawa
          strachem/lekiem juz zwyklego czlowieka. Ale do kilku klasztorow, tych
          udostepnionych do zwiedzania jest droga i mozna pod nie podjechac bez zadnych
          problemow, zostawic samochod na bezplatnym parkingu i kawaleczek podejsc.
          Raczej nie ma niebezpiecznych miejsc, w sensie jakies krawedzie czy urywiska,
          balnsowac tez nie bedziesz musiała. Ale strachu mozna sie najesc patrzac w
          dół:/ Pozdrawiam
      • Gość: Ala Drepano i okolice IP: 213.199.197.* 14.07.05, 09:47
        Witam,
        Drepano jest bardzo miłą miejscowoscia, podobna do Tolo czy Assini. Widoki
        piekne, niedaleko do takich miejsc jak Nafplio, Epidaurus czy nawet Mykeny wiec
        jest co zwiedzac.Spokoj z pewnoscia znajdziesz, bo Drepno nie jest tak
        popularne jak Tolo i nie tak tłumnie odwiedzane.Tylko plaza tam jest
        kamienista/żwirkowata i to moze nie jest najodpowiedniejsze dla malych dzieci.
        Ale juz w Tolo plaża jest piaszczysta i mozna tam rozłożyć wlasne koce,
        parasole czy zabawki dla dzieci - mozecie tam dojezdzac jesli bedziecie
        samochodem. Woda jest suuuper przezjzysta, rybki plywaja wokol nog :) Pozdrawiam
        • Gość: jola Re: Drepano i okolice IP: 213.25.149.* 21.07.05, 10:40
          proszę powiedz czy Nafplion to dobte miejsce na wypoczynek, czy jest plaża, czy
          lepiej wybrać Tolo? Czy z Nafplion do Tolo jest autobus? Czy Tolo to tylko
          turystyczne miasteczko, czy ma też cośjakby starówkę? Pokój 2 os. ile muszę
          wydać? pozdrawiam Jola
      • Gość: niebieskooka Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 11:24
        W Tolo fatalna jest plaża! Kamienie bardzo ranią stopy, niesamowicie ciężko
        wejśc do morza! Byłam w lipcu na objazdówce po Grecji, nocowaliśmy m.in. w Tolo
        i Korinos nad morzem. W Korinos - super, Piasek, swobodne wejście do morza, a w
        Tolo - koszmar!
        • Gość: Jola Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: 213.25.149.* 22.07.05, 12:51
          dzieki, ile płaciliście za noc? Jola
          • Gość: niebieskooka Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 16:26
            Byłam na wycieczce objazdowej z biura podróży.
            • Gość: piękna Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:33
              Hej!Ja mam pytanie o Paralię.Wybieram się pod koniec sierpnia do Paralii.Napisz
              mi jak tam było.Czy są atrakcje i można świetnie się pobawić.Czy to jest
              misteczko typowo turystyczne czy bardzo spokojne? I napisz co jescze przyjdzie
              Ci do głowy,no. co polecasz?
              Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: wlasnie wrocilam z Tolo i Paralii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:37
      Zamierzam zwiedzać Grecje samochodem, wiesz może jakie tam są drogi? I czy sa
      jakieś wolne pokoje ( przykładowo z łazienką) do wynajęcia w okolicy Aten ( czy
      dużo jest ofert z wolnymi pokojami - prywatne kwatery)? Z góry dzieki za
      odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka