Dodaj do ulubionych

Panorama***Agia Pelagia

12.07.05, 14:26
Witam
może ktoś coś o tym hotelu wie, bo jadę z dzieckiem i nie chciałabym za
bardzo sie rozczarować.
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 13.07.05, 12:37
      Gość: sbs 12.07.2005 15:20 + odpowiedz

Hotel jest całkiem przyzwoity. Pokoje czyste, ale niezbyt komfortowe. Jedzenie
      (dla mnie) smaczne. Hotel jest jednak zatłoczony. Za dużo gości (zwłaszcza
      głośnych Anglików), za mało obsługi. Do baru trzeba było stać czasami w bardzo
      długich kolejkach. No i najgorszy koszmar nad basenem. O godz. 7 rano wszystkie
      leżaki pozajmowane, w ciągu dnia tłok okropny, dlatego polecam pobliską plażę.
      Niestety spacer nad morze dosyć męczący, zwłaszcza z powrotem - pod górę.
      Polecam drogę na prawo, jak się wyjdzie od strony basenu. Na pewno jeśli chodzi
      o drogę powrotną - można ducha wyzionąć! Jeżeli lubicie długo balować (do 3-4 w
      nocy) to jest to hotel dla was, jednak i tak nie polecam pokoi od strony baru.
      Koszmar! Strasznie głośno! Tak poza tym jesteśmy całkiem zadowoleni z pobytu.
      Życzę udanego wypoczynku!
      • grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 13.07.05, 12:38
        Gość: camyk 12.07.2005 23:34 + odpowiedz

Witam, byliśmy tam ze Scan Holiday w 2000-ym w maju. Przyjazd w nocy, więc z
        miejsca dostaliśmy pokój z widokiem na KRZAKI z towarzystwem komarów i o zgrozo
        przykrym zapachem z kanalizacji (po prawej stronie od basenu). A propos
        kanalizacji, podczas pierwszej nocy mieliśmy spore zakłócenia, bo wystarczyło
        że 'sąsiad' z góry skorzystał ze spłuczki wc, to u nas odbijało się
        niemiłosiernym łomotem. Rano wyglądało to jeszcze gorzej, więc trzeba było
        zmienić pokój albo hotel. Interwencja w recepcji kosztowała dodatkowe 50 USD za
        tydzień w super-hiper dużym pokoju na najwyższym poziomie kompleksu z
        możliwością zaparkowania samochodu niemal pod drzwiami (kilka schodków w dół) i
        panoramicznym widokiem między innymi na Athina Palace. Codziennie około 18-tej
        hotelowy DJ aplikował 2-3 krotnie uśpionemu towarzystwu ten sam 'kawałek’
        Believe – CHER, który był w zasadzie zaproszeniem na obiadokolację. Pamiętam
        Niemkę, która akurat pracowała tam jako kelnerka. Natrętnie próbowała ‘wcisnąć’
        alkohol do kolacji aż któregoś razu wyparowała, że gdyby ludzie nie zamawiali
        drinków to nic by nie zarobiła – biedna sfrustrowana „kielnerka”. Podsumowując
        w 2000ym widok i pokoje na samej górze – rewelacja; serwis hotelowy – poniżej
        kategorii; okolica – super. Ale to były dawne czasy, teraz może być inaczej;)
        Naturystom polecam plażowanie na skałkach w okolicy Athina Palace – super
        miejscówka.

• grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 13.07.05, 12:39
        Re: Htotel Panorama agia pelagia IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl
        Gość: sbs 13.07.2005 09:05 + odpowiedz

Zawsze jest jakiś makaron (delikatnie
        doprawiony sosem), ziemniaki w jakiejś postaci (pieczone, gotowane, frytki,
        puree - nie wiem jak to się pisze), potrawa z warzyw lub jakieś tradycyjne
        greckie danie i mięso w dwóch rodzajach lub mięso i ryba (gotowana lub
        paluszki). Do tego kilka rodzajów sałatek, surowe warzywa. Na kolację dodatkowo
        zupa. Na deser melon, lub arbuz , lub pamarańcze, jakieś ciasteczka, galaretki,
        pianki (na przemian - nie było zasady). Po kolacji zawsze lody.
        Co do obsługi, to generalnie nie narzekaliśmy. Niektórzy już trochę zmęczeni i
        zirytowani, pomimo, że to był początek sezonu. Uważam, że obsługi (zwłaszcza na
        restauracji) było trochę za mało, jak na taką ilość gości (2-3 osoby, jak
        dobrze pamiętam), ale poza tym było fajnie. Tak na prawdę to wszystko zależy od
        Waszych nastrojów...

• grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 13.07.05, 12:40
        • Re: Htotel Panorama agia pelagia IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl
        Gość: sbs 13.07.2005 11:25 + odpowiedz

Zbyt dobrze nie pamiętam ile kosztowała klimatyzacja. Chyba 3 Euro za dzień. My
        nie braliśmy. Wieczorami (kiedy się wraca do pokoi) jest całkiem znośnie, w
        nocy było mi nawet za chłodno więc przykrywałam się kocem. Myślę, że
        powinniscie na początku nie brać sobie klimy i zobaczyć jak to będziecie
        znosić... My się obeszliśmy, chociaż chasami było cieplutko...
        Aha jeszcze chciałam napisać o animacji. Jest to hotel, który proponuje program
        animacyjny. Wprawdzie my specjalnie nie korzystaliśmy, bo wiele czasu
        spędzaliśmy poza hotelem, ale myslę że Twoje dziecko będzie zadowolone, bo
        dosyć często organizowane były dyskoteki dla dzieci (takie półgodzinne, ale
        chyba całkiem sympatyczne). Animatorami byli Czech z dosyć dobrym podejściem do
        dzieci (i nie tylko - zauważyłam, że panie też za nim przepadały) i Polka,
        której jednak czasami brakowało entuzjazmu (tzn strasznie flegmatyczna).
        Może na początku trochę Cię zraziłam, co do samego hotelu, ale atmosfera
        panująca wieczorami przy barze była bardzo pozytywna ;-)
        Jeszcze jedno - w hotelu raz zorganizowano karaoke, ale organizator nie miał
        polskich przebojów. Może macie jakąś płytkę. Myślę, że warto zabrać. Polacy,
        którzy bawili się w hotelu bardzo narzekali, że nie mogą pośpiewać polskich
        przebojów.
        Pozdrawiam i życzę miłej zabawy!

• grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 13.07.05, 12:40

• Re: Htotel Panorama agia pelagia IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl
        Gość: sbs 13.07.2005 11:52 + odpowiedz

Basen jest mały i miejscowo bardzo głęboki. Z jednej strony jest płytko, ale
        trudno mi powiedzieć jak bardzo, chyba gdzieś do pasa (dorosłej osoby). Uwaga,
        basen ma strome miejsce (na całej szerokości, mniej więcej w połowie). Niestety
        nie ma brodziku. Może przynajmniej mała nauczy się pływać. Ale na prawdę
        polecam pobliską plaże. Widziałam dużo pluskających się w morzu maluchów
        (z "motylkami" najlepiej). Woda jest cieplutka, nie ma fal, bo to jest
        zatoczka, i jest dosyć płytko (ja sama kiepsko pływam, a tam czułam się na
        pewno bardziej komfortowo niż w zatłoczonym basenie). No i cała przyjemność
        opalania się na materacu pływającym po morzu! Bosko!!! Tak poza tym warto mieć
        materac, bo nie trzeba płacić za leżak na plaży, jedynie za parasol jeżeli leży
        się bezpośrednio w jego cieniu. Plażę na prawdę polecam!
        Pozdrawiam!
        • neronka Re: Panorama***Agia Pelagia 14.08.05, 21:45
          cytat:

Autor: ~Piotr 12-08-2005 23:10 wyślij odpowiedź

Hotel Panorama 3* All Inclusive z Ecco Holiday.

Wspaniałe widoki - jedne z najładniejszych w Agia Pelagia.

Posiłki dobre 3 razy na dzien. W miarę urozmaicone i na miarę hotelu 3*.
          Jedzonko trochę pod anglików ale to jest wszędzie i do tego trzeba się
          przyzwyczaić. Aha schabowego brak a głównych dań na pewno nie zabraknie.

Barek czynny od 10 do 24. Piwko kiepskiej jakości, trochę wodniste i na samym
          początku pachniało drożdżami. Polecam drinki z wódką. Mały Haineken po 24.00
          kosztuje 3Euro.

Hotel trochę przeludniony. Mały jest basen na tyle osób. Mało jest leżaków.
          Na terenie hotelu jest bardzo zielono. Bardzo praktyczne są szeroko rozłozyste
          drzewa położone od basenu w kierunku barku. Niesamowita sprawa dla tych co nie
          lubią godzinami wylegiwać się na słońcu.

W grecji polecam All Inclusive ze względu na drożyzne tam panującą. Ceny średnio
          od 2-4 razy co w Polsce. Jedynie paliwo jest lekko tańsze niż w Polsce. Rezydent
          mówił, że już sami grecy mają dosyć tego Euro bo dla nich jest drogo.

Plaże wąskie piaskowo - żwirkowe a niekiedy kamieniste.

Nie polecam wypożyczanie samochodu w recepcji hotelowej.

Ja miałem w pokoju TV, lodówkę, czystko, ładny widok. Jednak są pokoje z
          kiepskim widokiem i wtedy proponuje się kłucić po angielsku - pomaga.

Nie polecam pewnej rezydentki z Ecco Holiday. Niestety nie pamiętam jej imienia
          ale jej profesjonalizm świadczy tylko o Ecco Holiday. Biura podróży ze względu
          na tą Panią nie polecam.

A tak to polecam Południe wyspy Rodos zamiast Krety - to oczywiście moje
          osobiste zdanie.

Pozdr,
          Piotrek.
    • phans Re: Panorama***Agia Pelagia 15.08.05, 09:40
      Hej, W ramach tego tematu chciałbym przestrzec polaków przed wypożyczaniem
      samochodu w recepcji hotelowej. Oto co napisałem na pewnym forum.
      "
      Byłem na Krecie w Agia Pelagia na początku sierpnia w hotelu Panorama z biura
      Ecco holiday.
      UWAGA jakie podpisujecie umowy podczas wypożyczania samochodu.
      Na pierwszym spotkaniu z rezydentem z Ecco Holiday była poruszona sprawa
      wypożyczania samochodów. Ktoś powiedział, że można wypożyczyć samochód w
      recepcji hotelowej. Było taniej niż to co oferowali rezydencji przez ich tzw.
      pewną firmę. Rezydent dowiedział się w recepcji, że jest full insurance czyli
      tłumacząc pełne ubezpieczenie i pewna część osób wzięła sobie samochody. Ja też
      to zrobiłem i na szczęście nie musiałem sprawdzać co znaczy pełne ubezpieczenie
      po Grecku!!!
      Pełne ubezpieczenie po grecku to jest ubezpieczenie coś po środku naszego OC i
      AC. Obejmuje podobno gdy dwa samochody się zderzą i nawet jak będzie twoja wina
      to odpowiedzialność przejmuje ubezpieczyciel.
      Co na pewno NIE obejmuje te tzw. grecje pełne ubezpieczenie (full insurance):
      kradzież
      wszelkie stłuczki, które nie są z udziałem innego pojazdu!!!

W trakcie mojego pobytu pewna osoba która wypożyczyła samochód poprzez recepcję
      hotelową uderzyła podczas prowadzenia samochodu w drzewo!!!
      Zapłaciła za naprawę zderzaka, przedniej lampy i podobno też chłodnicy czy
      sklaplacza od klimy od citroena C3 kwotę - 1500 Euro czyli ponad 6000zł.!!!
      Ot fajna wycieczka. Dopłacić do niej ponad 6tys. zł.

Podsumowując:
      Uważajcie co podpisujecie na umowach.
      Nie wieżcie słowom greków, że umowa zawiera to co chcesz. Niestety ONI też
      kłamią i to nawet kłamią w samym hotelu!!! Pamiętam jak wypożyczałem samochód
      poprzez recepcje hotelową, pani recepcjonistka wmuwiła mi, że umowa zawiera
      pełne polskie AC. Dopytywałem się na przykładach czy to co podpisuje jest
      pełnym polskim ubezpieczeniem i dostawałem za każdym razem odpowiedź że tak.
      Później oczywiście jak się okazało, że ktoś z naszej wycieczki musi zapłacić
      1500Euro pani recepcjonista zmieniła zdanie.
      Jeżeli chcecie wypożyczyć samochód to lepiej poprzez biuro Ecco Holiday.
      Podobno ręczą za firmę którą proponują. Pamiętajcie że do ceny podawanej przez
      Ecco nalezy dołożyć jeszcze 7Euro za dzień aby mieć pełne polskie AC. W
      podstawowej ofercie mają coś pomiędzy OC i AC + kradzież.
      A i tak radzę nie wieżyć słowom tylko wczytać się w to co podpisujecie. Jeśli
      myślicie, że w polsce tylko kantują to możecie się bardzo pomylić podczas
      swojej wymarzonej wycieczki. Pamiętajcie, że ważne jest to co podpisujecie.

Aha. Rezydenci z Ecco Holiday nie mają kompetencji aby wykonywać swoją pracę!
      Gdyby taka pani rezydentka na początku naszego spotkania wiedziała więcej niż
      my turyści myślę, że do takiego przypadku jaki opisałem by nie doszło. A tak za
      niekompetencję rezydentki Ecco Holiday pewien turysta dopłacił do wycieczki
      6000zł. Rezydentka nie wiedziała w jakiej cenie jest benzyna, jakie są ciekawe
      plaże w pobliżu hotelu i wiele innych... Można by zadać pytanie co pani
      rezydentka wiedziała? Oj bardzo mało.

Aha. Ta pani recepcjonistka co tak oszukuje w hotelu Panorama ma na imie Rena.
      Jeżeli ktoś chce jej zdjęcie mogę przesłać aby wiedzieć która to tak kłamie.
      "

Pozdr,
      Piotrek.
    • k.chmiel75 Re: Panorama***Agia Pelagia 15.09.05, 18:52
      Witam !!! Na początku chcę zaznaczyć,że Agia Pelagia to piekna miejscowość i
      warto tam pojechać. Niestety nie polecam wyjazdu do hotelu PANORAMA Z biura
      podróży "ECCO HOLIDAY" przede wszystkim hotel nie spełnia kategorii 3 gwiazdek i
      na przedstawione pokoje w katalogu i w internecie nie mają podpisanej umowy z
      hotelem. Pokoje w bungalowach są brudne, w jednym połamane barierki na
      balkonie, w niektórych pokojach są betonowe łóżka z materacami jak "ze słomy"
      (nr 740...), a także w jednym z pokoi zapadała sie podłoga, a w jeszcze innnym
      nie można było drzwi otworzyć itp.(np. pokoje nr 631,517). Odradzam także pokoje
      nad barem, bo są bardzo głośne.
      Jeżeli już ktoś jedzie do h."Panorama" to polecam brać pokoje w głównym budynku
      (o nr 210-217 widok na morze i duże balkony, 218-224 komfort pokoju przyzwoity
      natomiast brak jakiegokolwiek widoku - skarpa z krzakami i dość ruchliwa droga
      do centrum Agii Pelagii w odległości ok.5 metrów)i ewentualnie pokoje niektóre z
      300...
      Życzę udanego urlopu, pozdrawiam!!!!
      • grecja-hotele Re: Panorama***Agia Pelagia 12.07.06, 13:44
        cytat:
        • wróciłam właśnie z Agia Plagii hotel Panorama
        markrzan 11.07.06, 23:08 + odpowiedz

Pokój na zdjęciu w katalogu i to, co zastaje się na miejscu to 2 RÓŻNE
        RZECZY!!!
        Pokój mały urządzony prymitywnie, szafy bez półek, jak weźmiecie w łazience
        prysznic to macie zalany również pokój, bo nie ma zasłonek ani ścianek,
        spłuczki w ubikacji się rozlatują, wszystko razem niefunkcjonalne i byle,
        jakie. Jedynie klima działa jak należy. Basen na 300 pokoi wielkości
        chusteczki do nosa, polowa basenu to zresztą brodzik dla dzieci, woda w
        basenie nigdy nie wymieniana, chloru za to sypią ile wlezie!
        Nad basenem garstka bezpłatnych leżaków ( połamanych, wygiętych), na które
        trzeba polować już od 6 rano! Ilość w stosunku do wczasowiczów po prostu
        śmieszna, zresztą są o nie ciągłe awantury. Jedzenie może i greckie, ale
        ciągle to samo, podają wszystko, co najtańsze - najtańsze niejadalne sery
        żółte, wędlina typu najtańszej polskiej mortadeli, feta słona jak sto
        bandytów, itp. sałatkę grecką podają wprawdzie często w jej skład wchodzą
        jarzynki krojone chyba siekierą (takie duże) do plaży ( są dwie) Ok 20
        minut w pełnym słońcu i dość stromo, plaże wąskie małe, brudne, w morzu już
        od popołudnia pływają śmieci w pasie Ok 2 m od brzegu, jeśli ktoś lubi kąpać
        się w śmieciach, siedzieć na petach i śmieciach na plaży szerokości - w
        porywach do 1 m oraz jeść godzien to samo - to polecam ten hotel.
        ODRADZAM!!!!!
        • robbi2 Re: Panorama***Agia Pelagia 14.07.06, 17:08
          Nie bylam w tym hotelu ale wiem że jezeli w nim zamieszkasz musisz sie
          przygotować na spora i meczącą wspinaczkę pod góre po ulicy bez pobocza gdy
          bedziesz wracała z plaży. Moi znajomi umęczeni tymi wspinaczkami w niektóre dni
          wcale nie schodzili na plaże tylko przesiadywali przy hotelowym basenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka