Dodaj do ulubionych

MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF!

18.07.05, 13:07
Wybralismy ten hotel.. a właściwie zostaliśmy namówini przez pania z
Neckermana jako bardzo ładny, wygodny oczywiście CZYSTY!!! do tego
bezposrednio na czystej i piaszczystej plaży.
Po przyjezdzie okazało się, że nasz pokój nie jest gotowy.. czekaliśmy 4-
5godz. Pokój nas przeraził! Białe, brudne, krzywe, popękane ściany z
dziesiatkami zabitych komarów. Na ścianie grzyb pod odpadająca farbą.
Wszystko stare, brudne i zniszczone. Po wszystkich powierzchniach swobonie
pisałem palcem na kurzu... Okno w drzwiach balkonowych makabrycznie brudne
(chyba od kilku lat nie myte), rozbita szyba. Futryny rozpadajace sie, w
rogach odpadajacy tynk, pleśń, rdza. Klimatyzacja niedziała. TV SAT i radio
to kpina... W łazience syf i brud, płytki stare, az klejące od brudu i
nalotu, na bateriach zielony nalon od brudu, wanna żółta, porysowana, brudna.
Zasłona prysznica zapleśniała!!! i brudna. Wszystko brudne. W pierwszym dni
zgłosilismy rezydentce... stweirdziła że szef jest uczciwy i napewno bedzie
ok... nie było gdyz pani sprzatajaca "myła" okno szmatą z podłogi która
zdjęła z mopa. Obsługa "hotelu" wraz ze spoconym i smiedzącym menagerem
bardzo nieprzyjemna, ale dla wszystkich, równiez dla Niemców. Na obiad
w "restauracji" wstep obowiazkowo w długich spodniach... chyba tylko po to
aby muchy nie chodziły po nogach tylko w talerzu. Nie było klimatyzacji wiec
temp. na stołówce to ok 40st. Horror. "Basen" połaczony z brodzikiem 2,5x2,5m
był brudny, woda niefiltrowana - filtracja polegała na wrzuceniu do basenu
weza ogrodowego i laniu wody. Na sciankach basenu gruba warstwa brudu. Płytki
strasznie brudne, tak samo jak leżaki i parasole. Drabinka do basenu
zaśniedziała, zardzewiała, odpadajaca od połamanych płytek. Wieczorem obok
śmietnika biegał szczur. Prysznic przy plaży zapleśniały, zagrzybiały,
zardzewiały. Wejscie na bardzo brudna plażę po europaletach.
Syf, brud, smród. Wszystko za 6tys zł z Neckermanem w hotelu NNN+.
Na wszystko posiadamy bogate dowody rzeczowe i w formie zdjęć.
Obserwuj wątek
    • marta11 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 18.07.05, 22:24
      zszokowalam sie!
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 08:36
        Chętnie podeśle Ci fotki... tylko real "hotelu";)
    • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 11:31
      Ferby współczucia. Wiesz oni tam mają inne pojęcie czystości niż my. Ale tak aż
      to sobie nie wyobrażam. A w ile osób byliście za te 6 tys.? Bo my w 3 + mały za
      5400 zł i też NNN+. Jak możesz też poproszę o fotki na mój adres gazetowy.
      Chciałam w przyszłym roku wybrać się do Retymnonu i dobrze wiedzieć aby tego
      hotelu nie wybierać.
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 11:58
        Apja, napisz mi swoje odczucia po tych fotkach, to tylko drobna ich część:(
        • helen.ch Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 12:35
          ferby, to może i ja poproszę te fotki, jakoś tak ciekawa jestem, i współczuję..
          szkoda, ale może chociaż poza tym czas spędziliście miło? Mi się z Tui super
          udało, hotel opisałam właśnie.
          h.chwirot@wp.pl
          • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 13:33
            Wytrzymalismy tylko dzięki temu że mieliśmy samochód wiec przejechalismy ponad
            1000km po wyspie, ogólnie odczucia mieszane. Zaskoczeni bylismy napewno brudem
            który był zauważalny chyba wszędzie. Plaza Elafonisi? i Plakias to było to;)
            Daj apja innego maila to wysle raz jeszcze.
            • helen.ch Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 14:52
              No ten brud, to ten ich "urok", a tak na serio, to fakt czysto nie mają, ale co
              kraj.... a odnośnie Plakias to ja właśnie dzięki niemieckiemu forum dorwałam
              stronę z kwaterami w tym rejonie, bo też mnie tam ciągnie, próbuję wyliczyć jak
              by to się miało z kosztami. www.kreta-sun.de/

Ups... te twoje zdjęcia niezłe... dzięki... powodzenia życzę, kasy szkoda
              zdecydowanie.
              • snowy11 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 13:40
                niesamowite, ja 2 tygodnie temu wróciłam też z Krety, Dimitrios Village przy
                Rethymnonie - było super, czyściutko w pokoju, czyściutko w basenie,
                klimatyzacja jak trzeba, pyszne jedzenie... Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia...
    • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 12:30
      Coś nie może mi się poczta sciągnąc.
      • helen.ch Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 15:11
        Ojejej, tak oglądam te zdjęcia i przerażenie mnie ogarnia.. nic przyjemnego
        takie lokum
        • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 15:45
          To tylko część fotek, inne elementy sa równie imponujące. I to wszystko w BP
          które robi "wszystko aby poziom usług był najlepszy" itp:(
          • helen.ch Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 16:08
            z ciekawości poszukałam opinii niemców na ten temat... hotel wypada cieniutko w
            ogólej ocenie ma tylko 38%, to bardzo mało, możesz zerknąć
            www2.lastminute-express.de/ohg/openhotelguide.php?hotl=1476&bid=__2&pid=
            na wykresach im kolor bardziej żółty czy zielony tym lepiej... no tam czerwono
            jak nic
            teksty typu:

"nigdy więcej" "lepiej umrzeć niż tam jechać" mówią same za siebie,
            • helen.ch Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 19.07.05, 16:12
              a tu dla porównania, oceny innych hoteli

www2.lastminute-express.de/ohg/openhotelguide.php
    • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 10:17
      Już sobie pooglądałam. Jestem w szoku. A tak czekaliśmy na te wakacje co? Ja
      złamałam nogę a Ty miałeś super warunki. Też chciałam jechać na Ellafonisi ale
      już nie mogłam. Czy z Retymnonu długo się tam jedzie? Bo ze Stalidy 5 godzin.
      Ale na Plażę Vai mówili że jedzie się 1,5 godz. a my jechaliśmy 3. Może taki
      zrywny samochód mieliśmy.
      To już pewnie zraziłeś się do Neckermanna? Mi się udało. Bosze jak bym miała z
      tą nogą w takich warunkach? Po wypadku to juz tylko plaża, apartament i nic
      więcej No jeszcze lekarz. Nawet mi mąż jedzenie do pokoju przynosił. Ale na
      pocieszenie dostałam od Elvi wczoraj wieeeeelki bukiet kwiatów.
      A jeśli chodzi o zwrot kosztów to będziesz miał ciężko, widzisz ile kakofoniks
      się ze swoimi karaluchami naciąga. Ale z całego serca życzę ci powodzenia.
      I jeszcze jedno pytanie. Byłeś może wśród tych żółtych? Fajnie wyglądali.
      Powinniśmy się wszyscy tak ubrać, wiadomo by było za kim iść. :)
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 11:07
        Do Elafonisi jechaliśmy jakies 2,5-3godz. Nie byłem tym w żółtym:) oni byli
        przede mną;)
        Z Neckermannem nigdy w życiu, każdemu bede odradzał te firmę.
        Jezeli nie załatwie z nimi sprawy po swojej myśli to roześlę wszystkie swoje
        materiały do mediów oraz do najgorszych brukowców a one w środku sezonu juz
        beda wiedziały co zrobić z takimi materiałami. Sa w tym hotelu jeszcze nasi
        znajomi, tez robia dokumentacje.
        • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 12:17
          No nie dziwię Ci się. Ale pocieszyc możesz się w ten sposób iż z jakiego byś
          biura nie pojechał to i tak w hotelu byłoby tak samo. Złóz jak najszybciej
          reklamację żeby nie było za późno. I zobaczymy jak się Neckermann ustosunkuje.
          Napisz jak poszło.
          • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 12:48
            Jak pojdzie źle to wtedy oglądaj TVN i Uwagę;)
            • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 14:04
              Zawsze to oglądam. Tylko daj znać kiedy będzie. Niestety mój malutki synek
              jeszcze przed wyjazdem wyciągnął mi kartę z dekodera cyfry i do teraz znaleźć
              nie mogę.Muszę nową kupić.
              Ferby a do plaży mieliście blisko? i jaka ona bywa w Retumnonie? Piaszczysta
              czy inna?
              • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 14:07
                Mieszkalismy niby na plaży, plaża przy hotelu brudna, piaszczysto-zwirowo-
                kamienista. Znalezc mogłas np. europalety, deski, butelki, pampersy, buty,
                stara deske surfingowa i mase petów. Przy wiekszych hotelach plaża była
                sprzątana. Chcesz to Ci podesle zdjecia z plaży;)
                • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 14:12
                  zawsze chcę.
                  • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 14:15
                    WOW!!! apja......masz moje gadu?:)hehe
                    • apja Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 15:18
                      Ale zdjęcia :))))
                      A gg mi gdzieś pisałeś.
    • mama75 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.07.05, 14:44
      ja tez poprosze te zdjecia na maila gazetowego - bo az mi sie wierzyc nie chce,
      ze hotel ktory kiedys byl jednym z ulubionch hoteli w Neckremannie teraz jest
      taki jak opisujesz. Moze sie wlasciciel zmienil ?
    • 7arocin Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 30.07.05, 23:55
      Ferby,

Nie mogę uwierzyć, że przepędziliśmy urlop w tym samym hotelu... Ty chyba
      wylosowałeś jakieś czworaki, bo to, co opisujesz, to faktycznie koszmar.
      Szczerze Ci współczuję i życzę powodzenia w potyczce z Neckermanem. Niestety
      nie będę mógł stanąć z Tobą ramię w ramię, bo moje świadectwo wygląda zupełnie
      inaczej.

Pokój mieliśmy bardzo duży, przestronny i czyściutki. Wszystko w porządku.
      Łazienka pewnie już kilka lat po remoncie, ale bardzo zadbana. Żadnych
      zacieków, żadnych plam, nic. Taras - bardzo duży (nawet za duży na nas dwoje).
      Bardzo lubiliśmy tam przesiadywać po kolacji, zwłaszcza, że bujna roślinność
      tworzyła wokół tarasu przyjazne, przytulne sklepienie.
      Pokój był sprzątany codziennie. Całkowicie. Z myciem podłogi, myciem kafli w
      łazience, ze zmywaniem szklanek i popiołki. Codziennie zmieniali nam ręczniki,
      a co drugi dzień była zmieniana pościel. Uznaliśmy nawet, że to lekka przesada.
      Wszystkie sprzęty działały bez zarzutu. (Nie wiem jak z klimą, bo nie braliśmy
      klimy.)

Jedzenie bardzo nam smakowało, choć mankamentem było jednorodne menu
      śniadaniowe. To fakt. Ale obiadokolacje były znakomite. Na czternaście, które
      zjedliśmy w Maravel Landzie, może jedna lub dwie były 'takie sobie'. Reszta -
      naprawdę bardzo dobra, obfita, różnorodna, a przede wszystkim zaskakująca
      podniebienie. Co chwilę kosztowałem czegoś po raz pierwszy w życiu i
      najczęściej było to świetne żarcie. Temperatura na stołówce była bardzo
      przyjemna, okna pootwierane, wiaterek znad morza; te 40 stopni o których
      piszesz w ogóle nie przystają do naszego stołowania się tam.

Obsługi hotelu nie mogę się czepić w ogóle. Poza jednym nerwowym portierem,
      który wydawał nam klucze klnąc po niemiecku pod nosem i drugim takim grubaskiem
      (bodaj to był syn szefa hotelu), który mając posturę niedźwiedzia chodził z
      palców, był mocno zniewieściały i nad wyraz miły, co czyniło go trochę
      śmiesznym. Poza nimi dwoma - reszta to byli normalni, bardzo wyluzowani i
      przyjemni ludzie. Z babeczkami ze stołówki żegnałem się z każdą z osobna i
      dziękowałem im za ich kunszt kulinarny, bo ten - jak powtarzam - przeszedł moje
      najśmielsze oczekiwania.

Basen to rzeczywiście nie była "Warszawianka". Rozmiar taki niezbyt imponujący,
      ale żebym się upaprał w jakimś syfie i brudzie, to nie pamiętam.

Z plażą była mała kiszka na początku jak przyjechaliśmy, bo jakiegoś mazutu
      nawiało od morza. No ale to ponoć na całym północnym wybrzeżu tak się stało
      tego dnia. Potem już z tym nie było problemu. Faktycznie ta plaża Maravelu była
      jakaś taka biedna. Chodziliśmy na tę plażę obok, do Adele Marea, czy jakoś tak.
      Tam było bardzo przyjemnie.

Wiesz co ja myślę, Ferby... Niewykluczone, że Ty i Tobie podobni, wnosząc swoje
      zażalenia i skargi przysłużyliście się nam - czyli tym, którzy do Maravelu
      trafili po Was. (Nasz turnus był od 15 - 30 lipca. Dziś wróciliśmy.)
      Albo po prostu Wy mieliście jakiegoś katastrofalnego pecha, a my jakiegoś
      dzikiego fuksa, bo ja z urlopu jestem bardzo zadowolony. Moja kobitka jeszcze
      bardziej.

Pozdrawiam!
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 08:10
        WOW!!! A masz jakieś np. zdjęcia tego wygodnego i czysciutkiego hotelu???
        W którym pokoju mieszkałes ze był bardzo duzy i przestronny?
        Z myciem masz racje, po awanturze zrobionej w recepcji zaczęto sprzątać pokoje
        tak jak piszesz z tym że co zrobisz ze zdewastowanymi urządzeniami, popękanymi,
        zagrzybiałymi scianami itd??? W basenie tez zrobili filtracje, zmyli brud ze
        ścian? Na plaże dalej wychodziłes po betonowym gruzie, deskach i europaletach?
        A myłes sie w zasyfionym maksymalnie zapleśniałym i zagrzybiono - zardzewiałym
        prysznicu??? AA... jaki miałes TARAS w pokoju??? Przeciez w tym hotelu nie było
        tarasów tylko balkoniki! Jaka bujna roślinność... od strony plaży sam beton ,
        żwir a na nim "plac zabaw" w otoczeniu składu pustaków!. To jakas pomyłka co
        piszesz. Ja to wszystko mam na zdjeciach i filmie.
        I zapomniałes dodać że otrzymałes od managera hotelu 25E za złe warunki...
        czyżby to skłoniło Cie do takiego opisu?
        • 7arocin Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 12:25
          Ferby,
          Nie otrzymałem żadnych 25 Euro za złe warunki, ponieważ nie miałem powodu
          występować o jakąkolwiek rekompensatę. Wiem, że byli Polacy, którzy toczyli
          jakąś krucjatę przeciwko właścicielom hotelu, ale ja się do tego nie mieszałem,
          bo byłby to nie fair z mojej strony. Mój pokój naprawdę był w standardzie za
          jaki zapłaciłem (NNN+). Mam porównanie, bo przez dwa ubiegłe lata jeździłem na
          wakacje do Chorwacji, gdzie w 3 i pół gwiazdkowych APARTMANI były warunki
          tożsame z tymi, które miałem w Maravelu.
          Mieszkałem w pokoju 115 (zaraz za recepcją pierwsza alejka w prawo). Ta część
          hotelu tonie w bujnej roślinności. Taras mojego pokoju był naprawdę duży. Był
          bodaj dokładnie dwa razy większy od tych balkoników innych pokoi, które
          mijaliśmy idąc na stołówkę.
          U mnie nie było zdewastowanych urządzeń. Wszystko - od lodówki do suszarki do
          włosów - działało bez zarzutu. Nie było popękanych, a tym bardziej
          zagrzybionych ścian. Pokój był urządzony bardzo ładnie. Wszystko było w
          porządku.
          O plaży już pisałem; faktycznie to nie była fajna plaża. Betonowego gruzu, ani
          europalet wprawdzie tam nie widziałem; na piach prowadziła taka drewniana
          alejka. Myśmy zresztą - tak jak już wspomniałem - prawie w ogóle nie wychodzili
          na plażę Maravelu, tylko szliśmy przez ten hotel obok (Adele Marea) i tam
          kupowaliśmy leżaki.

Nie mam oczywiście dokumentacji zdjęciowej. Ty, gdybyś miał dobre warunki, też
          byś zdjęć ścianom w pokoju nie robił. Poza tym proszę, nie zrozum mnie źle. Ja
          nie zaprzeczam przecież Twojej historii. Jest mi bardzo przykro, że tak Cię,
          człowieku, wyrolowali. Gdyby mnie spotkało to, co opisujesz też bym się
          wpienił. Za dużo szmalu kosztuje taki wypad, żeby jego główną atrakcją stały
          się grzyby na ścianach. Uważam, że powinieneś dochodzić swoich racji. A to, że
          mój urlop w Maravelu wyglądał inaczej niż Twój niczego przecież nie zmienia.

Dlatego nie napadaj na mnie, nie pisz, że to, co ja piszę to pomyłka i nie
          rozliczaj mnie z pieniędzy, których nie wziąłem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

• ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 14:12
            Hmm... co do pokoju, nie widziałem więc może był nowy. Jak chcesz podesle
            zdjęcia mojego abys nie myslał że spodziewałem sie luksusów. W czasie mojego
            pobytu i wiem że po nim również, Polacy wszyscy wrócili z protokołami
            reklamacyjnymi. O plaży to czarujesz. Syf, gruz, brud, śmieci itd itp. Basen
            tez naprawili i wyczyścili? Leżaki i parasole oraz płytki naprawili i wymyli?
            Każdy kto otrzymał te zdjecia wystraszył się. A widziałeś wieczorem szczury
            przy smietniku obok alejki? Widzisz, jeżeli nazywasz to coś na plaże
            jako "drewniana alejka" to masz prawo nazywać ten "hotel" hotelem. Z
            przyjemnością wysle każdemu zdjecie tej alejki prowadzącej na piach (m.in. ta
            alejka była urzadzona z europalet).
            P.S. Bedąc tam widziałem i mimowolnie słyszałem rozmowe jednej Polki
            mieszkającej w norze w przyziemiu obok basenu. Stoi obok całej zagrzybiono -
            zapleśniałej ściany... i "słuchaj mieszkamy w super hotelu, nad samą plażą,
            jest super basen, mamy balkon nad wodą itp.. wszystko jest super".
            • acek2004 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 15:33
              ferby.. jesli mozesz wyslij i mi fotki..

dzieki
              pozdrawiam
              acek
            • 7arocin Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 15:54
              Jeszcze raz bardzo Cię proszę, człowieku, żebyś przestał dopuszczać się
              insynuacji i uproszczeń w odniesieniu do mnie. Jeżeli to, co piszesz o tej
              kobiece w P.S. ma być analogią do mojej wiarygodności, to zaprzestańmy tej
              polemiki. Nie mam żadnych powodów zmyślać przed kimkolwiek, że coś było inaczej
              niż było. Gdybym zastał w Maravelu syf, tobym napisał, że zastałem syf.
              Zastałem standard za jaki zapłaciłem i moich wrażeń stamtąd nic już nie
              odmieni, choćbyś mi tu wmawiał, że wszyscy dookoła mieszkali w drewnianych
              szałasach i kąpali się w ścieku.

Nie "wszyscy Polacy" wrócili z protokołami reklamacyjnymi, bo my takiego
              protokołu nie mamy. Poznaliśmy dwa młode małżeństwa z Polski, które też żadnych
              skarg nie wniosły. To już sześcioro Polaków. Jest więc nieprawdą Twoje
              uproszczenie i lepiej, żebyś o tym wiedział, skoro deklarujesz ciągnąć dalej tę
              sprawę.

Jeszcze raz powtórzę Tobie, że na plaży Maravelu byłem raz. Zszedłem na nią po
              takich rozłożonych na piachu deskach, które od spodu łączone były z obu stron
              sznurkiem i tworzyły coś na kształt alejki - prowizorycznego chodniczka. Nie
              wiem jak to nazwać i nie wiem czy to jest to samo o co Tobie chodzi. Nie
              widziałem w tym jednak nic skanalicznego. W Adela Marea mieli takie
              same "chodniczki" wiodące przez piach plaży.
              Jeszcze raz powtórzę Tobie, że plaża Maravelu też mi się nie podobała
              (choć "gruzu" na niej nie widziałem) dlatego chodziłem na inną.
              Prysznic plażowy (jeżeli mówimy o tym, co stało w rogu, na tym tarasie przed
              stołówką) tak "na oko" (bo nie studiowałem go dokładniej) nie odbiegał
              standardem prysznicom plażowym sąsiedniego hotelu, ani plaży w Plakais, ani w
              Agia Giannini, gdzie też się kąpaliśmy.
              A czy po wyjściu z Samarii kąpałeś się w morzu i korzystałeś z prysznica?
              Tamten był ciekawy... Ale przecież mówimy tu o prysznicach PLAŻOWYCH...

Szczura jednego widziałem. Trochę mnie to przeraziło. Leżał rozjechany na
              piaszczystej drodze między Maravelem i Adela Marea. Ohyda.

Podeślij mi zdjęcia tej alejki, czy tego "chodniczka".
              • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 01.08.05, 16:46
                Widocznie wychowalismy się i jestesmy przyzwyczajeni do innych standardów
                czystości.
                zastanawia mnie to jakim cudem widziałeś sznurek łączący deski a nie widziałes
                kupy gruzu 2m z boku...
                Zdjęć Tobie nie widze sensu wysyłać bo skoro tam byłeś i widziałes co innego to
                na zdjęciach też pewnie zobaczysz nie to co wszyscy. Innym wysłałem, poczytaj
                wyżej i myśkle niżej tez.
                pozdrowienia

P.S. Nie obrażaj nawet hoteli sąsiednich z tym prysznicem bo ja osobiście sie
                popłakałem prawie ze śmiechu. Jeżeli hotel JaAn Beach miał taki prysznic to
                wybacz ale szkoda pisać.
                • 7arocin Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 02.08.05, 01:21
                  Dobra, czas kończyć tę wymianę, bo coraz więcej w niej osobistych docinków, a
                  coraz mniej konkretów. Usłyszałem już od Ciebie, że wziąłem pieniądze, których
                  nie wziąłem, że złożyłem jakiś protokół, którego nie złożyłem, między linijkami
                  sugestywnie podważasz moją wiarygodność, a teraz pijesz do mojego wychowania.

Powoli zaczynam Cię kumać, człowieku. Skoro dla Ciebie ta prowizoryczna ścieżka
                  z desek na plażowym piachu jest powodem do lamentu, to rozumiem już na czym
                  polega ten Twój rzekomy koszmar. Koszmar polega na tym, że obok jest hotel JoAn
                  Beach i że "tamci mają lepiej". Tyle, że porównywanie Maravelu z JoAn Beach
                  wykoleja tę dyskusję, bo zapomniałeś dodać, że hotel JoAn Beach jest
                  czterogwiazdkowy i że za tydzień pobytu płacisz w nim tyle, co za dwa tygodnie
                  w Maravelu. A jeżeli powołujesz się na JoAn Beach dlatego, że kwestia finansów
                  jest dla Ciebie obojętna, to dlaczego się nie przeprowadziłeś? Podczas mojego
                  turnusu rezydentka zaproponowała wszystkim "zbuntowanym" przeprowadzkę do
                  innego hotelu o wyższym standardzie. Dopłata: 13 euro od osoby za dobę. W
                  przeliczeniu: 1500 zł za dwa tygodnie za dwie osoby. Z tego co wiem nikt się
                  nie przeprowadził. Ciekawe dlaczego...

Czyniąc zadość Twojej ciekawości odpowiadam, że sznurki na tych ścieżkach z
                  desek dostrzegłem dlatego, że kilkadziesiąt razy przeszedłem po nich do baru
                  plażowego przy Adela Marea i z powrotem. Błogo uwalniały moje stopy od gorącego
                  piasku plaży i cholernie byłem rad, że ktoś na pomysł tych skandalicznych
                  ścieżek wpadł.

I na koniec jeszcze jedno.

Zdziwiła mnie ta Twoja opowieść o Maravelu i byłem ciekaw jak to jest możliwe,
                  że w jednym miejscu są dwie różne rzeczywistości. Po tym, co opisywałeś było mi
                  Ciebie szczerze żal i myślałem, że musiałeś mieć jakiegoś cholernego pecha,
                  żeby tak felernie trafić. Teraz - po naszej polemice - widzę Cię raczej wśród
                  tych nerwowych, temperamentnych, nienasyconych i roszczeniowo ustosunkowanych
                  osób, którzy dali się poznać również na moim turnusie już na pierwszym
                  spotkaniu z rezydentką. To była komedia, człowieku. Bareja by tego nie
                  wymyślił! Jedno rozsądne pytanie o dziwny nalot na plaży uruchomiło lawinę
                  absurdalnych żądań o darmowe leżaki na plaży, o to, żeby wozić wszystkich
                  codziennie na południowe wybrzeże wyspy, o darmową klimę w pokojach, które to
                  miały być rekompensatą za ten nalot. 'Lider' tej grupy oświadczył w pewnym
                  momencie, że jest praktykującym prawnikiem, że wniesie sprawę do sądu i chętnie
                  poprowadzi ją "hobbystycznie".
                  No właśnie! Dla mnie, widzisz, koszmar zaczyna się tutaj. Jak słyszę, że ktoś
                  jedzie na urlop, żeby znaleźć dziurę w całym (ten nalot był tego dnia wszędzie,
                  na całym północnym wybrzeżu. W JoAn Beach też go mieli na plaży.) i się potem
                  dla zabawy po sądach szlajać, to już mu nie współczuję, choćby dostał pokój w
                  oborze. To on ma problem. Nie z europaletami, czy jak to się tam zwie, ale ze
                  sobą. Podziękowałem za towarzystwo pana prawnika i tych bardziej krewkich
                  rodaków i już dalej w żadne ustalenia tej komicznej zbiorowości się nie
                  mieszałem.

Chyba sfrajerowałem maksymalnie, bo oni chociaż 25 euro wyszarpnęli, a ja jak
                  ten wał miałem udane wakacje...

• anulaa1975 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 05.08.05, 18:25
                    takich klientów życzę wszystkim pracownikom biur podróży :))))))))))))
    • r_hojdus Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 06.08.05, 13:10
      Mam pytanie do Ferby26. Czy złożyliście Państwo reklamację. Ja po przeczytaniu
      waszego opisu wczasów zadzwoniłam z pretensjami do centrali Nackermana w
      Warszawie i powiedziano mi że nie mają reklamacji na ten hotel. (ja lecę do
      Maravel Sky 20 sierpnia. Kłamią?
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 08.08.05, 09:49
        Reklamacja poszła poleconym 25.07 do samej p.dyrektor.
        • r_hojdus Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 08.08.05, 10:22
          Czy Neckerman ustosunkował się w jakiś sposób do Państwa reklamacji? Tak jak
          piasałam wcześniej mnie poinformowano, że nie mają żadnych reklamacji(pytałam
          jesdnak o hotel M.Sky).Co mi Państwo w takim razie radzą w związku z moim
          wyjazdem do Maravel Sky?
          • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 08.08.05, 10:47
            Hmm... jeżeli nie zależy Ci na tym gdzie będziesz przebywać i wyznajesz zasadę
            że jedziesz podziwiać kraj a nie hotel to mozesz jechać. Ale w to wątpie...
            Zadzwoń do Biura Neckermann do Krakowa do M1. Tam składaliśmy reklamacje, pani
            widziała zdjęcia (a nawet posiada płytkę) poza tym wiem że po 16.07 składali
            tam reklamacje także inne osoby. To jest pewne na 100%.
            Ja napewno nie polecam żadnego z tych hoteli. Ceny mają kosmicznie zawyżone
            patrząc na konkurencję. Np. doba w moim pokoju kosztowała 65e + osobno
            wyzywienie (którego równiez nie polecam) a w sasiednim hotelu JoAn Beach w
            nieporównywalnych warunkach pokój 2os kosztuje 70e.
            My jeszcze czekamy na odp. Neckermanna. Podaj maila to prześle Ci fotki.
    • blue_smoky Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 07.08.05, 20:26
      A ostrzegałam Cię....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=21923653&v=2&s=0
    • jeminna Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 08.08.05, 12:47
      Mogę prosić o fotki. Mam podobne odczucia jak ty w związku z hotelem Elvira.
      KOSZMAR!!!!!
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 08.08.05, 13:12
        Wysłalem na "gazetowego".
        • maeve_magdalena Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 17.08.05, 01:15
          Witam. Wybieram sie we wrzesniu do Rethymnonu i juz wlasnie mialam w tym
          tygodniu wykupowac pobyt w hotelu Maravel Land, ale to co tu przeczytalam lekko
          mnie zszokowalo. Bardzo prosze o przeslanie fotek, jesli to mozliwe, bo musze
          szybko sfinalizowac sprawe wycieczki, a chcialabym wczesniej zobaczyc, co tam
          zastane na miejscu. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Moj mail:
          magdalena29@poczta.fm
    • dziablontko Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 20.08.05, 00:41
      Witam serdecznie!! Jestem studentką i bardzo długo składam pieniądze na
      wymarzona podróż, w biurze neckermann zaproponowali mi hotel w którym miał
      Pan "przyjemność wypoczywać". Czy mógł by mi Pan wysłać zdjecia z tego hotelu -
      bo opis jest przerrażajacy! Czy wie pan o jakimś hotelu godnym polecenia
      pozdrawiam mój mail : djobelki@interia.pl
    • aalka Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 22.08.05, 11:36
      rozważamy wyjazd do tego hotelu
      prosze o wiele fotek
      aalka@.gazeta.pl
      • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 29.09.05, 09:17
        Wracaja kolejne osoby niezadowolone ze skandalicznych warunków w hotelach
        Neckermann'a. Sposób rozpatrywania reklamacji w tej firmie jest żenujący więc
        kazdemu raz jeszcze ODRADZAM firme Neckermann. Kłamią i oszukują!
        • r_hojdus Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 29.09.05, 14:34
          Nie zgadzam się z tą opinią. Dla mnie wczasy w Maravel Sky (z Neckermana) były
          po prostu wspaniałe. Miałam piękny 3 pokojowy apartament(w katalogu pisali i 2
          pokojowym) w pełni wyposażony(lodówka, kuchenka, express do kawy, sztućce,
          garnki, zastawa stołowa), klima działała jak należy , tv też(co prawda nie było
          polskich kanałów ale może to lepiej, jak wypoczywać to wypoczywać). W pokoju
          było czyściuteńko. Pościel zmieniana co 2 dni, ręczników cała fura, bielutkie i
          pachnące.Organizacja całego pobytu wręcz perfekcyjna, wycieczki wspaniałe(może
          drogie ale warto płacić za coś co będzie się długo i z przyjemnością
          wspominać), bez żadnych opóźnień, z polską przewodniczką(super babką zresztą).
        • r_hojdus Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 29.09.05, 14:44
          Jedynie do czego mogłabym się przyczepić to rezydentka, wiecznie zmęczona i
          spocona, nie umiejąca załatwić najprostszej sprawy, nie potrafiąca poradzić
          choćby w najdrobniejszych sprawach, jej rola w naszym wypadku ograniczała się
          do sprzedania nam wycieczek i poinformowania o którwj zbiórka. No i szef
          hotelu, niezbyt przyjemny facet, który dla Polaków nie robił nic a dla Niemców
          gotowy był skoczyć w ogień. Cóż po prostu taki niemiły typ. Reasumując, pobyt z
          Neckermanem oceniam bardzo wysoko i mimo że byłam z nimi po raz pierwszy w
          przyszłym roku również u nich wykupię wczasy.Zapomniałam jeszcze napisać o
          tym ,że dzięki super organizacji Neckermana a także punktualności Central
          Wings nasza podróż do Polski (a miedszkam w Nowym Sączu)trwała niecałe 7 godz.
          Dla mnie to rekord!!! Było super!!!!
          • ferby26 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 29.09.05, 16:20
            No.. jakby nie było mieszkaliśmy w różnych hotelach a rezydentka...:) no cóż.
            Dobrze że dwa pełne protokoły reklamacyjne wypisała;)
            • sulek33 Re: MARAVEL LAND NNN+ Rethymon Kreta SYF! 10.10.05, 01:03
              ferby26 - miałeś rację: TRAGEDIA!!! Odszczekuję to co napisałem na innym forum
              (hauuuuuuuuuuu!!!) Rezydentka bez mrugnięcia okiem zmieniła nam na 2 pokojowy
              apartament w Sky. Było akurat. Na 7 wyjazdów pierwszy raz do czegoś się
              przyczepiłem. Ale nadal nie ma reklamacji, bo szybko zamienili. Winni są
              kwalifikatorzy Neckermana, bo to 2,5 *

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka