Dodaj do ulubionych

centralna klimatyzacja

IP: *.idea.pl 31.07.05, 21:55
w grecji - co konkretnie oznacza? widzimisie hotelarza, czy np. wlaczanie na
wieczor?
Obserwuj wątek
    • Gość: GOLOB Re: centralna klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:41
      Nie wiem jak w Grecji ale w USA centralna klimatyzacja to tak jak centralne
      ogrzewanie :) czyli sa otwory w suficie albo w podłodze którymi leci sobie
      zimne powietrze z agregatów które sa do całego domu/budynku w przeciwienstwie
      do takie klimatyzacji ze w scianie lub oknie pokoju jest wsadzony jeden maly
      agregat i chłodzi pokój - wg mnie to o to chodzi ale jesli sie myle prosze mnie
      poprawić.

• Gość: renata Re: centralna klimatyzacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 18:29
        tak - tylko kiedy to wlaczaja - tak w/g waszych doswiadczen? w opisie hotelu
        jest napisane wyraznie, ze hotelarz wlacza na kilka godzin dziennie, wg siebie
        wybranych. rozumiem, ze w poludnie nie wlaczy, bo mysli, ze wszyscy na plazy.
        ale np. wieczorem?
        • bebiak Re: centralna klimatyzacja 01.08.05, 19:03
          W Grecji nie doświadczyłam, ale w Tunezji (cóż za porównanie, no ale może
          chociaż coś) włączali od ok. 15-tej do 19-tej.
          Pozdrowienia. B.
          • Gość: evulevu Re: centralna klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:10
            Godziny działania klimy będą wywieszone w hotelu, przeważnie działa od ok. 22
            do 5-6 rano, czasem włączają tez wciągu dnia na 2-3 godziny.
            • Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 04.08.05, 17:16
              A co w przypadku klimatyzacji sterowanej indywidualnie? Czy płaci się za
              faktyczny czas działania klimatyzacji, czy np. za pełną dobę?
              Z góry dzięki za informacje:)
              • Gość: renata Re: centralna klimatyzacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 19:01
                no nie - tu nic nie placilam, tego chyba nawet nie da sie sprawdzic:)
          • Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 05.08.05, 09:31
            A masz może doświadczenia z hoteli, w których klimatyzacja jest płatna? Jak to
            wygląda? Jak taki system działa, a dokładnie jak się za niego płaci? Czy np. za
            dobę, czy za faktyczną liczbę godzin działania klimatyzacji?
            Dzięki i pozdrawiam
            Ewa
            • Gość: A.E. Re: centralna klimatyzacja IP: *.tauzen.net 05.08.05, 09:43
              Opłaty są za dobę i nie ma znaczenia ile razy w ciągu doby załączysz. Tak
              przynajmniej miałam do tej pory tam gdzie wykupywałam klimatyzację na miejscu w
              hotelu.
              • Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 05.08.05, 09:52
                Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka