Gość: Kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:13 Właśnie wróciłam z pięknej wyspy Rodos jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie udziele odpowiedzi (zwiedziłam cała wyspę) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klik Re: Rodos-cudownie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 13.08.05, 14:54 a gdzie mieszkalas w jakiej czesci?ja sie wybieram za 2 tygodnie do IXII, z travel time, hotel lito...moze znasz? opowiedz ogolnie wrazenia... Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Rodos-cudownie 14.08.05, 00:18 hej, jak tam jest z nurkowaniem, snoorklingiem?? są fajne warunki, gdzie najlepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Rodos-cudownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 09:31 Z nurkowaniem nie mam najmniejszego problemu.W naszym hotelu w Ixii przychodził chłopak i za darmo uczył nurkowania (w basenie) pozniej jezeli chcialas to moglas z nim isc nad morze.Najlepsze jednak warunki do wszelkich sportów wodnych sa np. w Prassonissi,Plimiri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Rodos-cudownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 09:25 Ja własnie mieszkałam w IXII byłam z biurem ecco holiday polecam gorąco!!! Ogólnie w tym miasteczku jest dużo sklepów z pamiątkami,restauracji,supermarkety (w których jest najtaniej).Plaza w samej Ixii jest kamienista rewelacji nie ma :( Do Rodos jest 6 km mozna jechac taksówką za 6 euro, tam sa lepsze plaze ale jezeli chcialabys piaszczysta to polecam miejscowosc Faliraki!!!Tam tez znajduje sie Water Park polecam kazdemu ktory lubi "ostra jazde" jest swietnie!Z Ixii do Wodnego Parku mozna dojechac w latwy sposob najpierw taksowka do Rodos a pozniej z Rodos bezplatnym autobusem do Faliraki do Wodnego Parku.Przyjemnosc ta kosztuje 20 euro (wejscie za 1 osobe).Pozniej polecam miejscowosc Lindos jest tam przecudownie na szczycie gory w Lindos znajduje sie zamek warto tam wejsc zeby zobaczyc z piekne widoki (wstep 6 euro za osobe).Tam tez jest piaszczysta plaza i dno w morzu.Pamiatki najlepiej kupowac w Ialissos bo najtaniej.Jezeli jeszcze sa jakies pytania to prosze pytac!Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Rodos-cudownie IP: *.crowley.pl 14.08.05, 16:04 A w jakim hotelu bylas? Pozdr Monika Odpowiedz Link Zgłoś
charlotta_lotta Re: Rodos-cudownie 15.08.05, 01:17 Ja bylam z ecco w Ixii 15 lipca :)))))))))))))) Rodos jest cudowna to fakt :) Plaza moze nie cudowna, ale moz ema sliczny kolor, i wieje caly czas przyjemnie :)) Ja napewno wróce na Rodos:) Ciesze sie, że Ci się podobało!! Ps. Ja bylam w hotelu Solemar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Rodos-cudownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 09:34 Ja byłam w hotelu Nathalie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhalacz Re: Rodos-cudownie 22.08.05, 12:43 Witam, My wyruszamy na Rodos 10.09 z Eco Holiday wiec mam troche czasu na pozbieranie rad bardzo prosze o spostrzezenia i uwagi troszke sie denerwuje bo bardzo chcialabym zeby wycieczka wypaliła, nawet nie wiem gdzie nocujemy ponieważ korzystamy z oferty mega fortuna z Ecco holiday, czy ty tez może kiedys z tego korzystałas i czy na Rodos? Prosze o informacje jak zorganizowaliście sobie dni, bardzo podobała mi się wypoiwiedz o parku wodnymi i pamiatkach czy masz moze jeszcze jakies takie uwagi? pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Rodos-cudownie 22.08.05, 19:06 mhalacz napisała: > My wyruszamy na Rodos 10.09 z Eco Holiday wiec mam troche czasu na >pozbieranie rad bardzo prosze o spostrzezenia i uwagi troszke sie denerwuje >bo bardzo chcialabym zeby wycieczka wypaliła, nawet nie wiem gdzie nocujemy >ponieważ korzystamy z oferty mega fortuna z Ecco holiday, czy ty tez może >kiedys z tego korzystałas i czy na Rodos? Ja o swoich tegorocznych (lipiec) doświadczeniach, jak najbardziej pozytywnych wz Ecco Holiday [wyjazd z promocji ofkors], napisałam w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=27642494&a=27642494 Przyznam, że też się troszkę bałam po poczytaniu tego i owego, ale nie mam do biura żadnych zatrzeżeń. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Rodos-cudownie 16.08.05, 12:47 O jak przyjemnie usłyszeć jest, że ktoś jest tak zauroczony Rodos, że tam jeszcze wróci :) Rodos mnie wręcz zniewoliła :) Za 3 tygodnie lecę tam po raz 5 !!! Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników Rodos :) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Rodos-cudownie - do Czarodziejki1 16.08.05, 16:56 Czarodziejko, w jakim hotelu zatrzymujesz się na Rodos. wprawdzie w tym roku nie wybieram się w tym kierunku, ale ciekawska jestem. pzdr. molo Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Do Molo000 17.08.05, 09:52 molo000 napisała: > Czarodziejko, w jakim hotelu zatrzymujesz się na Rodos. wprawdzie w tym roku > nie wybieram się w tym kierunku, ale ciekawska jestem. > pzdr. > molo Molo, zawsze zatrzymuję się w tym samym hotelu :) To taka moja baza wypadowa :) Jest to hotel Kresten Palace i znajduje się w Kalithea (wschodnie wybrzeże wyspy) 6 km od miasta Rodos. Jeżdżę tam ze Scan Holiday. Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Do Molo000 17.08.05, 10:32 dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości:) Wtym roku wybieramy się za tydzień do hiszpani przy granicy Z Portugalią (iberostar a jakże) ale myslę o Rodos w przyszłym roku, bo uwielbiam greckie klimaty... pozdrawiam serdecznie molo Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Do Molo000 17.08.05, 10:47 Fajnie, że jedziesz do Hiszpanii :) A propos sieci Iberostar na wyspie Rodos. Jeszcze chyba nie ma, ale może już jest :) W każdym bądź razie sieć Iberostar ma przejąć Hotel Atlantica Imperial Beach w Faliraki, który do tej pory był w TUI. www.tui.pl/strony/50337.php Też fajny hotel. Może w przyszłości przeniosę się do niego??? Kto wie??? Jak wiesz, ja też jestem fanką Iberostar :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Do Molo000 17.08.05, 11:06 fajny hotel:) - gdyby go Iberostar przejął to do niego pojadę - jakoś mam zaufanie do tej sieci i jak na razie się nie zawiodłam. zobaczymy jak będzie w Hiszpanii (i Portugalii bo lecimy do faro a hotel jest 7 km od granicy z Portugalią). pzdr. molo Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Do Molo000 17.08.05, 11:15 w Portugalii na pewno będzie wspaniale. To piękny kraj, ludzie serdeczni i warto go zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Do Molo000 17.08.05, 11:18 dzieki, wlaśnie dlatego wybralismy hotel przy granicy żeby troche i tego i tego kraju łyknąć:) no ale to temat nie na to forum:))) pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Do Molo000 17.08.05, 11:21 Kurcze, coś mi się pokręciło :( Ten hotel nie jest w Faliraki tylko w Kolimbia, a to daleko od miasta Rodos. Więc dla mie odpada. Sprawdzę jeszcze raz w domu czy to chodzi właśnie o ten hotel, gdyż pamiętam z ich nowego katalogu Iberosta 2005, że było napisane coś o Faliraki. A może to nie o ten hotel chodziło? Sprawdzę i jutro napiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Do Molo000 17.08.05, 11:23 ale ten hotel co wysłałaś z TUI wyglada bardzo fajnie:) ja lubię jak sa w hotrelu duże baseny, blisko plaża, ogór i dobre jedzenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Do Molo000 18.08.05, 15:13 molo000 napisała: > ale ten hotel co wysłałaś z TUI wyglada bardzo fajnie:) ja lubię jak sa w > hotrelu duże baseny, blisko plaża, ogór i dobre jedzenie;) No tak, oczywiście pokręciłam hotele :) Hotel, który przeszedł do sieci Iberostar to LOUIS COLOSSOS BEACH HOTEL przed Faliraki. Na ich stronie piszą, że on jest niby w Kalithea, ale na prawdę on znjaduje się przed Faliraki. Czyli dobrze pamiętałam :) Jeśli on będzie w przyszłym roku w ofercie Neckermanna i w sieci Iberostar to pewnie zmienię Kresten Palace na Colossos Beach :) www.louishotels.com/greece_rhodes/greece_rhodes_colossos_resort.htm Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Do Molo000 18.08.05, 15:23 widziałam go, z zewnątrz wygląda super;)) Jest 5 gwiazdkowy o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Do Molo000 18.08.05, 15:58 super, jak będzie w neckermanie to ja też pojadę:)) A jak nie to do jakiegoś innego, bo zaczęłam mieć ostrą chrapkę na Rodos po Waszych wypowiedziach. pozdrawiam cieplutko. molo Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Do Molo000 18.08.05, 16:09 przyznaję, że byłam sceptycznie nastawiona do Rodos...nasłuchałam się , że to podobno skalista wyspa, na której nic nie rośnie (tak pięknych lasów nie widziałam ani na Kos ani na Krecie, jak na Rodos), że wieje (owszem, po stronie zachodniej, a my spędzaliśmy czas po stronie wschodniej i było dobrze) i innych takich. CZarodziejki zachwyty dopiero naprowadziły mnie na myśl, że to coś nie tak z tymi opiniami innych i czas samemu sprawdzić, jak jest. I okazało się, że jest pięknie i wspaniale i Rodos jest zaraz na drugim miejscu po Krecie u mnie w greckich specjałach:) Jednym słowem, jedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violetta Re: Rodos-cudownie IP: 217.11.141.* 16.08.05, 14:19 Mam 2 pytania: Czy można popłynąć z Rodos na Santorini? Czy są jakieś połączenia promowe? Czy można wypożyczyć samochód bez międzynarodowego prawa jazdy (tylko nasze polskie)? Z góry dziękuję za odpowiedź Lecę w czwartek :->> Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: O promach Rodos - Thira 16.08.05, 16:52 Gość portalu: violetta napisał(a): > Mam 2 pytania: > Czy można popłynąć z Rodos na Santorini? Czy są jakieś połączenia promowe? Tak, promy linii LANE Rodos - Pireus przez: Chalki (nie każdy wpływa do portu), Karpathos (dwa porty), Kassos, Kreta (dwa porty: Sitia i Agios Nikolaos na pewno, choć wydaje mi się, że Heraklion doszedł w tym roku ale pewna nie jestem), Thira, Milos, Pireus. W takim wątku Czarodziejki1 pt. "Bebiaczek na Karpathos" (chyba ostatni wpis pod koniec lipca tego roku) wpisałam godziny wypływania tych promów z Rodos (nawet taki tytuł dałam temu postowi) a notowałam to w lipcu tego roku). Niestety, nie zanotowałam godzin powrotu z Thiry bo osoby, które mnie o te godziny prosiły - zainetersowane są powrotem z Karpathos i to im ustalałam. Musisz się liczyć z tym, że to baaaardzo długi rejs:-)) A poza tym to spróbuj szczegóły ustalić z biurem LANE (ich adres mailowy na www.lane.gr bodajże), bo coś mi się wydaje, że nie każdy ich prom zawija na Thirę. > Czy można wypożyczyć samochód bez międzynarodowego prawa jazdy (tylko nasze > polskie)? Tego nie wiem bo w ogóle nie mam prawa jazdy :-(((( > Lecę w czwartek :->> Zazdroszczę, choć nie tak bardzo bo ja za 9 dni na boskie Cyklady:-)) Pozdrowienia i fajnych wakacji. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: O promach Rodos - Thira (do Violetty) 16.08.05, 17:03 Tutaj ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26592336&a=26592336 I tam, jest taki mój post pt. Promy Rodos - Karpathos - Rodos. Ciebie interesują ofkors tylko te wypływające z Rodos. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reja Re: Rodos-cudownie IP: *.ptedom.pl 16.08.05, 14:22 Czy wiadomo komuś o możliwościach wycieczek jednodniowych z Rodos do Turcji(to b. blisko)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghandi Re: Rodos-cudownie IP: *.tvgawex.pl 16.08.05, 16:24 Ktoś pisał, że mozna dopłynąć do Turcji z portu Mandraki w mieście Rodos (taniej) lub wykupić wycieczkę fakultatywną u rezydenta (drożej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Rodos-cudownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:52 Mozna wypozyczyc samochod na nasze prawko bez problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violetta bardzo dziekuje za odpowiedz! IP: 217.11.141.* 17.08.05, 09:54 Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi na moje pytanka. Jutro o tej porze będę już w samolocie! :->> Odpowiedz Link Zgłoś