Dodaj do ulubionych

Villa Rita- Kreta

19.08.05, 14:28
wybieram sie na poczatku pazdziernika i mam do wyboru to miejsce albo Rodos.
Jeżeli ktoś zna Villa Rita to proszę o jakieś info.
Obserwuj wątek
    • mmmmm253 Re: Villa Rita- Kreta 21.08.05, 17:17
      Wlasnie wrocilismy dzis rano z Villi Rita, wiec wrazenia na goraco: Wszystko
      zalezy od tego, czego oczekujesz. Generalnie sa to bardzo sympatyczne
      apartamenty, dosc kameralnie - calosc to dwa budynki oddzielone basenem, w
      kazdym po kilka apartamentow.My mieszkalismy w czterosobowym apartamencie w 2
      osoby - sypialnia z duzym lozkiem i szafa, spora lazienka i salon z aneksem
      kuchennym (podstawowe wyposazenie) i rozkladana kanapa. Nie wiem jednak, czy
      tak wygladaja wszystkie pokoje, czy moze sa tez mniejsze studia tylko dla 2
      osob. Do kazdego apartamentu jest duzy taras lub balkon. Calosc w ladnym
      zielonym otoczeniu. Basen sredniej wielkosci, ale spokojnie wystarcza. Poniewaz
      pokoi jest malo, osob tez nie za wiele, wiec czesto basen niemal do
      indywidualnego uzytku. Dojscie do plazy albo przez pole "na skroty", albo
      utwardzana droga tez niedaleko. Plaza niestety glownie kamienista z kawalkami
      piachu. Sama miejscowosc bardzo kameralna - kilka tawern w miescie i przy plazy
      (chociaz niektore naprawde godne polecenia), trzy sklepy - taka raczej wioska
      niz miasteczko. Ale 2,5 km dalej bardzo fajne portowe miasteczko Kolimbari, do
      ktorego mozna dojsc plaza, 7 km imprezowo zakupowe Platanias, a 17 Chania.
      Autobusy jezdza co ok 30 min.
      Acha, wlasciciel. Poczatkowo wydawal sie bardzo sympatyczny, ostatni dzien
      lekko zatarl to wrazenie, ale ogolnie raczej nieprzeszkadzajacy.
      Jesli masz jakies dodatkowe pytania, chetnie odpowiem:)ogolnie, miejsce dla
      kogos kto szuka spokoju, albo dobrej bazy wypadowej do dalszych wycieczek.
      • gacek95 Re: Villa Rita- Kreta 21.08.05, 23:39
        Ooooj, to bardzo dziękuję za informacje, uspokoiłam się trochę. Chciałam
        jeszcze zapytać czy w dniu wyjazdu musieliście opuścić apartament do jakiejś
        godziny? Bo np. w ubiegłym roku jak byłam w Kato Stalos Mare i wylatywałam o 2
        w nocy to do ostatniej chwili mogłam być w pokoju a przeglądając różne oferty
        dziś (czyli na tegoroczny wyjazd) w wielu miejscach zaznaczają że trzeba
        opuścić pokój do 10. Nawet na tym forum ludzie narzekają, że musieli jak te
        kołki siedzieć przed hotelem na walizkach przez kilka godzin. No i czy możecie
        napisać z jakiego biura pojechaliście? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odzew.
        • mmmmm253 Re: Villa Rita- Kreta 22.08.05, 10:07
          Bylismy z biurem Easy Travel (male dosyc nowe biuro, ktore poki co robi tylko
          Krete). Jesli chodzi o wyjazd to rzeczywiscie opuszczalismy pokoje wczesniej
          (to chyba jest tak, ze jesli wyjezdzasz przed 12 to wczesniej, a jak po to nie,
          ale nie jestem pewna - my tez rok temu wyjezdzalismy ok 4 i bylismy do konca w
          pokoju). W zasadzie wlasnie z tym opuszczaniem pokoi wiazal sie konflikt z
          wlascicielem. W skrocie zostala nas 6 Polakow (3 pokoje).Pierwszego dnia na
          spotkaniu informacyjnym rezydent poinformowal, ze pokoje musimy opuscic do 12,
          a jezeli bedzie taka mozliwosc (nie przyjezdza kolejna grupa i wlasciciel sie
          zgodzi), mozemy je przedluzyc za 15 euro. Dzien wczesniej spytalismy
          wlasciciela, czy mozemy przedluzyc i jedni z nas dowiedzieli sie, ze nie i
          musimy sie wyniesc do 10 a najlepiej jeszcze wczesniej, a drudzy, ze moze
          znajdzie jakis pokoj ale to bedzie kosztowalo 20 euro. Postanowilismy, ze w
          takim razie spakujemy sie wczesniej (po interwencji u rezydenta byla to jednak
          12), a pokoj wezmiemy jeden dla calej 6, bo chodzilo tylko o bagaze i prysznic.
          Kiedy juz spakowani poszlismy do wlasciciela poinformowal nas, ze mozemy
          wszyscy zostac w swoich pokojach do 22, za 20 euro kazdy (szkoda, ze powiedzial
          to jak juz bylismy spakowani). Ale poniewaz i tak juz bylismy przygotowani do
          opuszczenia pokoju, powiedzielismy, ze chcemy tylko jeden, zeby moc sie wykapac
          i przebrac. Wtedy dowiedzielismy sie, ze to bedzie jednak 30 euro za pokoj,
          wiec wkurzeni (bo nie chodzi nawet o cene, ale o sam fakt - zaczelo sie od 15)
          zrezygnowalismy w ogole z pokoju. Bagaze zostawilismy przy wyjsciu z naszego
          budynku i wiekszosc dnia spedzilismy nad basenem. Wlasciciel wskazal nam to
          miejsce jako bezpieczne, ale pojechal gdzies ok poludnia i wrocil poznym
          wieczorem, wiec... Jednak mimo wszystko nie bylo to zbyt uciazliwe. Byla nas 6
          wiec wlasciwie zawsze ktos zostawal na terenie, a hotel jest w takiej
          odleglosci od drogi i na uboczu, ze nikt tam nie zaglada, korzystalismy z
          prysznica i toalety na basenie. Bardziej meczace bylo czekanie w nocy na
          opozniony samolot :(
          Mimo wszystko zamierzam zglosic ta sytuacje do biura, bo byc moze sa
          nieswiadomi, ze oni jedno a wlasciiel drugie. A pozostal pewien niesmak -
          najpierw byl przemily, zagadywal, przynosil owoce, a pozniej najwyrazniej
          uznal, ze trzeba zarobic na nas ile sie da;)
          Jesli chcesz jakies fotki z apartamentow, to podaj adres. Jak juz troszke sie
          ogarne po powrocie i dojde do zdjec, to wysle - mam kilka zdjec samych
          pomieszczen.
          Pozdrawiam
          • gacek95 Re: Villa Rita- Kreta 25.08.05, 19:24
            Droga/drogi mmmmm253, piszę na forum bo nie byłam pewna czy na Twój adres
            dochodzi poczta, czy możesz napisać czy wzdłóż plaży biegnie droga? bo byłam na
            stronie Tavroniyis i trochę się zaniepokoiłam bo na fotkach była droga przy
            plaży. Czekam (nie)cierpliwie na Twoje fotki z Rity- mój adres-
            gacek95@gazeta.pl, no i jeszcze czy w tym portowym miasteczku jakieś ryby
            pieczone np.? Bardzo pozdrawiam i wybacz niecierpliwość ale już muszę
            finalizować wyjazd wi ec lepiej wiedzieć jak najwięcej, ja też z Easy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka