Dodaj do ulubionych

Chalkidiki - Hotel Mount Athos

IP: *.itpp.pl 21.09.05, 14:26
Witam wszystkich,
mam pytanko odnośnie hotelu Mount Athos,
jestem przerażona kilkoma opiniami jakie przeczytałam na temat tego hotelu na
forum. Czy może ktoś coś więcej napisać, czy ten hotel jest naprawdę taki zły?

pozdrawiam
weronika
Obserwuj wątek
    • antidotumm Rewelacja 23.09.05, 13:54
      W lipcu wrocilam z tego hotelu. Ogolna ocena bardzo dobra !!!,
      budynek pieknie polozony, sam w sobie tez b. ladny, basen i brodzik tuz przy
      morzu, plaza ok. 100 dluga i 10 m szeroka, piaszczysto-zwirkowa.
      Ja mialam wykupione 2 posilki (nie all inc) i kolacje byly pyszne: rewelacyjna
      kuchnia! W zyciu tak dobrze nie jadlam, a byl to juz moj 11 pobyt w Grecji!
      Zadna tawerna nie pobila zarcia w M.A. Zreszta wszyscy byli zadowoleni.
      My mielismy okna na morze: piekny widok.
      Jedynym minusem jest odleglosc : do najblizszego malego miasteczka Ierissos 1
      km, polecam odwiedzenie:
      Nea Roda (plaza): 5 km na poludnie
      Stratoniti i ew. Stavros i wybrzeze: 17-35 km na polnoc
      polwysep Sithonia
      My mielismy wypozyczony samochod: C3 na 7 dni kosztowal nas 249 E, ale byly i
      tansze wozy.
      Okolica jest PRZEPIEKNA. Pewnego dnia tuz przy brzegu baraszkowaly delfiny...
      Jak na ta cene ktora dalam (ok. 2 tys na osobe na 2 tygodnie z 2 posilkami) to
      REWELACJA.
      Jesli macie jakies pytanie, to zapraszam.
      Acha: mebelki w pokojach sa staruszkami, uprzedzam, jesli to dla kogos
      istotne...
      • Gość: veronyca Re: Rewelacja IP: *.itpp.pl 25.09.05, 21:36
        bardzo dziekuje za tą opinie,
        jutro lecę tam na tydz. ;)
        mam nadzieje, iz bede rowniez tak zauroczona tym hotelem jak ty...
        pozdrawiam
        • Gość: veronyca nigdy wiecej IP: *.itpp.pl 04.10.05, 17:26
          Witam,
          właśnie wróciłam z przecudnego tyg. pobytu na chalkidiki.
          Nie wiem od czego zacząć...
          Może od pozytywów, była bardzo miła obsługa, pokoje spore, choć jak juz ktos
          napisał mebelki starutkie, ale łóżka wygodne;)
          Hotel w okresie swojej świetności musiał być naprawde sympatico...
          ale juz nie jest,
          Jedzenie wcale nie było takie super, było "zjadliwe", po interwencji
          poprzedniej grupy podobno polepszyło się.
          Smutne było to, iż kucharz młody chłopak jedyną "przyprawą" jaką używał do
          mięsa był olej, żarcie tłuste, mdłe ;[
          W opcji ALL Inc. wcale nie było przekąsek typu pita,pizza jedynie sandwicze.
          Alkohole były naprawdę lokalne o metaxie zapomnijcie.
          Z jedzenium wszystko było jakieś oszukańcze, o deserach i świeżych owocach
          (winogrona, nektaryny, brzoskwinie itp.) można było tylko pomarzyć... a nie
          przepraszam był non-stop arbus i budynio-galaretka ;(

Plaża brudna, kamienista, trzeba było uważać na jeżowce. Co gorsza przez plaże
          wychodziła (ukryta) rura, która odprowadzała ścieki z hotelu do morza. Podobno
          ktoś z polskiej grupy (nie wiem jakie biuro) opił się trochę wody morskiej pod
          czas nurkowaniu w morzu i się rozchorował, rezydent jednak szybko go przeniósł
          do innego hotelu by wyciszyć sprawę.
          Pobliskie Ierissos to miastczko zabite dechami po sezonie, nic a nic się tam
          nie dzieje, już lepiej jeździć do Ouranopolis, w tym mieście przynajmniej można
          poczuć trochę Grecji. Plaże polecam tylko na Amouliani.
          Może moje odczucia są tak mało pozytywne, gdyż przez prawie cały pobyt nie
          dopisywała nam pogoda, mieliśmy tylko 3dni całkowice słoneczne.
          Podsumowując hotel jest idealny dla osób starszych, które cenią sobie ciszę i
          spokój, nie wymagają za dużo i nie chcą się kompać w morzu. Lub dla rodzin z
          dziećmi małymi.
          Uprzedzam ten hotel nadaję się tylko na wakacje w sezonie, kiedy jest pogoda
          inaczej nie ma co robić, ani gdzie spacerować, nic poprostu nic...
          Jeśli mam być szczera odradzam go wszystkim, lepiej dopłacić jakieś 100-200zł
          od osoby i mieć gwarancję, porządne warunki, niż się tam męczyć nawet przez
          tydz.
          • antidotumm Re: nigdy wiecej 11.10.05, 00:06
            Zlotko: kąpałam (a nie 'kompalam') sie w morzu codziennie. Bylo wspaniale. All.
            Inc. nie mialam, wiec sie nie wypowiadam...
            Zaplacilam 2 tys za 2 tygodnie, i jak na ta cene warunki byly luksusowe, a
            jedzenie - po prostu poezja, cala grupa byla zachwycona.
          • maja1000 Re: nigdy wiecej 12.10.05, 11:53
            Byłam w hotelu tym samym czasie co Veronyca, ale odczucia mam raczej zbliżone
            do relacji Antidotum. To kwestia podejścia. Nie spodziewałam się luksusów za
            taką niską kwotę. Poza tym nie byłam też w grupie all inclusowców, więc nie
            byłam specjalnie przywiązana do hotelu i serwowanych alkoholi, robiliśmy za to
            jednodniowe wypady w okolicę. Podczas sztormowej pogody (1 dzień) przeczytałam
            książkę, którą zabrałam ze sobą na taką okoliczność. Na jedzenie nie
            narzekałam, było smaczne i różnorodne. Może dlatego, że w Grecji smakują mi
            greckie potrawy. Okolica hotelu zielona i cicha. My mieliśmy w pokoju okna
            wychodzące na samo morze i malutki porcik.

Ale byłam też jeden dzień w Paralii, miasteczku hoteli, innym niż wpomniane
            senne (zwłaszcza popołudniami) Ierissos. Tam atmosfera zgoła inna: wesoło i
            gwarno od świtu do wieczora. Supermarket pogania supermarket na przemian ze
            sklepami futrzarskimi.

I mimo, iż nie jestem 'osobą starszą' ani członkiem rodziny wielodzietnej, to
            zdecydowanie preferuję klimaty hotelu Mont Athos niż najbardziej luksusowego
            przybytku we wspomnianej Paralii. Rzecz gustu, ot co:-))

• antidotumm Re: nigdy wiecej 12.10.05, 12:24
              Fakt, Paralia jest malo sympatyczna. Przy tym zupelnia jalowa krajobrazowo.
              Rownie jalowe krajobrazowo, ale bardzo sympatyczne i ladne jest odlegle od
              Paralii o zaledwie 2 km Olympic Beach.
          • Gość: mara Re: nigdy wiecej IP: *.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 13.10.05, 11:48
            Kochana, to,co dawali na przekąskę w all inc., to właśniee była pita:-)
            Ja byłam w mount athos od 19.09 do 26.09 i pobyt wspominam bardzo miło. Byłam
            jeden dzień w olympic beach i byłam przerażona. Można było wszystko załatwić po
            polsku. Zero Grecji. Tandeta na każdym kroku. Spaliśmy w hotelu Erato, gdzie
            nie było ciepłej wody!!!!!!!!!!!!!!Panienka z obsługi, polka właśnie,
            powiedziała, żebym nie traktowała jej jak popychła, gdy zapytałam , gdzie jest
            ciepła woda z mojego kranu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka