Dodaj do ulubionych

SUNNY VILLAGE - Rodos

09.12.05, 12:34
cytat:
Autor: ~anart 02-11-2005 15:07
Autor: ~anart 30-10-2005 16:18

Byłem w lipcu 2005 było świetnie. Duży ośrodek z kilkoma basenami , kilkoma
restauracjami , prywatną plażą z leżakami i parasolami. Polecam

Pobyt w tym obiekcie był dla mnie sporym zaskoczeniem , ponieważ wybierajšc
się na wakacje celowałem w mały i skromny o�rodek o niezbyt wygórowanej cenie.
Byłem tam z biura Neckermann , które tak mi go przedstawiło.
Zaskoczenie nr 1 � 3 restauracje ( w tym jedna tematyczna np. chińska ,
meksykańska )
Zaskoczenie nr 2 � 4 bary z przekšskami i drinkami
Zaskoczenie nr 3 � 4 baseny i kilka brodzików
Zaskoczenie nr 4 � Wyżywienie i napoje dobrej jako�ci
Zaskoczenie nr 5 � Drinki w dużym wyborze i w ogóle nie chrzczone
Zaskoczenie nr 6 � Bar na plaży
Zaskoczenie nr 7 � Leżaki i parasole na plaży i przy basenach bezpłatnie
Zaskoczenie nr 8 � Klimatyzacja sterowana indywidualnie
Itp.

Sam o�rodek chociaż spory , oferował dużo spokoju. Animacje dla dzieci
organizowane były w cišgu dnia na placu zabaw po Polsku a wieczorem przy
muzyce w małym � amfiteatrze� w oprawie Międzynarodowej. Animacje dla
dorosłych w cišgu dnia i wieczorem w kilku językach , w tym i po Polsku. Do
pełni szczę�cia brakowało jedynie piaszczystej a nie żwirowej plaży , chociaż
nie narzekam.

Ogólnie pobyt upłynš miło i przyjemnie i wydaje mi się że do mojego bardzo
pozytywnego wrażenia przyczyniły się trochę małe wymagania z którymi jechałem
, co zdecydowanie kompensowało małe niedocišgnięcia o których nawet nie pamiętam.
Obserwuj wątek
    • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 10.12.05, 19:01
      Jaki jest koszt pobytu w tym ośrodku, 2 tyg. opcja all inclusive z Neckermanem.
      • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 16.01.06, 16:36
        ok 9500-10000 za 2+2
    • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 17.01.06, 10:47
      Może ktoś coś jeszcze dorzuci od siebie na temat tego hotelu. Będę wdzięczna za
      każde info.
      • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 17.01.06, 17:57
        Polecił mi to znajomy który był w tym ośrodku w zeszłym roku(straszna maruda i
        nażekacz!!!!) Po przyjeżdzie byli zadowoleni bardzo! Teraz jedyną rzecz jaką
        pamiętał na minus to to, że było ciut brudno ale tylko ciut bo nie narobił
        awantury!!! A reszta była podobno OKI.
      • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 17.01.06, 18:02
        polecam strony:
        www.rhodos-info.de/hostgeor1.htm
        www.hotelbewertungen.net/anz_ob,hid_70817,kontinent_Europa,land_Griechenland,region_Rhodos,ort_Lardos,hotel_Sunny+Village+Clubhotel.php

www.votello.de/hotels/Hotel7964.html
        www.trivago.co.uk/lardos-31254/hotel/sunny-village-7741
        Są tam opisy niemieckich i angielskich turystów którzy tam byli!
        JA TAM, TAK CZY SIAK JADĘ Z RODZINA!!!
        • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 18.01.06, 13:34
          Czy ktoś mógłby mi powiedzieć , jak wygląda sprawa dojścia do plaży (podobno
          ruchliwą ulicą)i jak długo się tam idzie. Proszę jeszcze o informację, czy są w
          okolicy jakieś miejsca do spacerów, promenada, deptak, aby wieczorem gdzieś
          wyjśc z wózkiem (jadę z małym dzieckiem), jak daleko są jakieś sklepy, czy są
          dogodne połączenia autobusowe i jakie są odległości. Będę wdzięczna za każdą
          informację, gdyż jestem bliska zarezerwowania miejsca w tym hotelu ale wciąż
          mam wątpliwości.
    • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 26.01.06, 16:16
      W poniedziałek wpłacam pieniądze rezerwując wczasy w tym właśnie hotelu. Czy
      ktoś ma może jeszcze jakieś informacje odnośnie tego hotelu, pozytywne lub
      negatywne. Będę bardzo wdzięczna.
      • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 29.01.06, 17:13
        Widzę,że z nikąd żadnych wieści!!!!
        W czwartek rozmawiałem z kolegą ktory tam był.
        Narzekał ,że napoje podawali w plastikach (piwo, soki, wodę) ale można je było
        wyrzucić bez problemu. Ulica o którą pytałeś nie jest specjalnie ruchliwa!!!
        Ruchliwa omija bokiem tę miejscowość. Z trzech restauracji na śniadanie
        polecał tą koło recepcji, ta ze zdjęcia (Neckermann) koło basenu ,nie specjalna
        (regionalna meksykańska i włoska) baseny podobno dobre, zachwycony był plażą z
        własną restauracją . Siedzieli tam do nocy (z kolacją!) i oglądali WSCHÓD
        KSIĘŻYCA. Jak BODZIO nie narzekał!!!! to musi być nieźle!!! Wypożyczalnia aut
        jest tuż obok, oni mieszkali w bungalowach. tyle wiem!!!
        • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 29.01.06, 17:17
          Z lotniska jechał około godziny.
        • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 30.01.06, 11:17
          Brzmi optymistycznie. Mnie specjalnie plastikowe kubki nie przeszkadzają, a że
          mam 4 letnie dziecko to nawet lepiej bo nic nie stłucze. Czytałam opinie na
          niemieckich stronach. Są różne . Od "super, super" po ""beznadzieja. Zatem
          pośrodkując to hotel średniej klasy(za taki też płacę).Zresztą Niemców trudno
          zadowolić. Zawsze im źle. Ja się wybieram 18.08 więc być może się spotkamy.
          Dziś wpłaciłam zaliczkę.
          • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 23.02.06, 18:31
            Może ktoś sobie przypomniał jakieś info na temat tego hotelu?
            • notuski Re: Sunny Village - Rodos 24.02.06, 22:31
              Uwierz mi!!!
              BOGDAN nie marudził!!!!
              Źle nie będzie!!!
              On mi się zgubił na lodowcu w Kaprun, na 50 metrach( pomylił wyciąg z
              kolejką)!!! Dym był przez 2 (dwa) miechy po powrocie do domu!!!
              Zawsze z mapką, zawsze ŹLE,a tu prawie złego słowa!!!!
              Ja jadę 24 czerwca to Ci napiszę jak było.
              Obiecuję napiszę PRAWDĘ. Chyba,że nie chcesz by Cię dobić, to będę tylko
              kadził!!!
              • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 25.02.06, 09:50
                Nie, nie, żadnego słodzenia i kadzenia. Tylko prawda.Fajnie że jedziesz przede
                mną to będę miała wrażenia opisane na gorąco. Swoją drogą zastanawia mnie
                dlaczego tak mało jest opinii na temat tego hotelu, i w zasadzie nikt oprócz
                nas się tam nie wybiera. Fakt, jest dopiero luty, i nie każdy tak wcześnie
                rezerwuje, jednak trochę się martwię......
                • notuski Re: Sunny Village - Rodos 14.06.06, 18:19
                  Byłem na "oglądaniu zdjęć" u Bogdana!!!
                  Do zwiedzania na wyspie MASA!!!
                  Wypożyczalnia aut obok ośrodka!!! I trzeba wziąć bryczkę na 2-3 dni. Obsługa
                  daje mapę- co zwiedzić ,a na czerwono zaznaczają drogi po których nie WOLNO
                  jeżdzić. Ośrodek- całkiem, całkiem! Na mapie którą dostaje się w recepcji są
                  zaznaczone wszystkie obiekty (spory teren!!!) Polecał restauracje koło recepcji
                  i na plaży. A!!! Jeżeli nie będzie podobała Ci się lokalizacja twojego
                  bungalowu to trzeba prosić o zamianę!!! W miarę wolnych miejsc zmieniają!
                  Ale de best są WSCHODY KSIĘŻYCA na plaży!!!! Z lampką wina! Na plaży!!!
                  Mój Boże CZYSTY ROMANTYZM!!!!!
                  Jadę za tydzień z okładem i po powrocie masz pełną relację!!!!
                  Mam na płycie zdjęcia, jeżeli chociesz to mogę przesłać!!!
                  mój adres: notuski@poczta.onet.pl
                  Pozdrawiam Jacek
                  • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 16.06.06, 22:39
                    Wszystko co podesłałeś naprawdę wygląda zachęcająco, ale w/g mnie zupełnie nie
                    zgadza się z tym co jest prezentowane w katalogu. Tam jest jakiś inny basen i
                    inne zabudowania (mają jakieś takie łukowate wejścia- Katalog Neckermanna str .
                    181 Hotel Lindos Sunny Village w Lardos).Czy my mówimy o tym samym kompleksie?
                    Bardzo proszę o informacje bo zaczynam się martwić......
                    • notuski Re: Sunny Village - Rodos 20.06.06, 16:44
                      Innch zdjęć niestety nie mogłem wysać bo byli na nich ci znajomi a na taką
                      wysyłkę zgody ich nie miałem!!!!!!! Ale z tamtych zdjęć widać,że to TEN!!!!
                      Na wałczerze mam adres:
                      LINDOS SUNNY VILLAGE
                      LARDOS
                      85109 Lardos
                      Za to godzina wylotu jest REWELACYJNA!!!!
                      6-50,a zbiórka 4-30
                      • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 20.06.06, 17:00
                        No to już jestem w miarę spokojna. Zajrzałam jeszcze na forum niemieckie i
                        jakaś rodzina która była w Sunny Village w maju (czyli przed sezonem, nie
                        wszystko jeszcze było czynne)wystawiła mu baaaaardzo dobrą opinię. Ocena
                        5,5.Życzę zatem udanego pobytu z niecierpliwością czekając na opis hotelu i
                        Państwa wrażenia po powrocie.
                        • notuski Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 15:00
                          BYŁEM i WRÓCIŁEM!!!!
                          OSOBIŚCIE nie miałem powodu do niezadowolenia-ALE!!!!
                          Jedziesz pewnie z Neckermanna bo TYLKO tam występuje taka nazwa obiektu!!!
                          Jest to MOLOCH pod nazwą MONTEMAR i TAKA nazwa jest oficjalna!!!!
                          Nasze domki są usytuowane na uboczu(+), trzeba ciut wysiłku włożyć by do nich
                          dojść z plaży(+), klima i TV(2 programy polskie ale kiepskie!). Jak Ci nie
                          będzie chodził pilot od tv lub klimy KUP baterie w sklepie u Dziadka (szkoda
                          nerwów!!!) Łazienka mogła by być tropchę większa. Lodówka, 2 oddzielne pokoje
                          (byłem z 2 dzieci).Fool barek na początku ale wystarczyło.
                          Jedzenie-w 3 restauracjach do wyboru do koloru( I TU JEST RZECZ STRASZNA!!!!
                          Przytyłem 4 KILO!!!) radzę nakładać za mało niż za dużo! Jest tu bieda ze
                          znalezieniem stolika w cieniu! i czasami są kolejki(nie polecam jedzenia przy
                          recepcji -KOLEJKI są tu zawsze) Drinki i napoje dla dzieciaków na fool.
                          I niestety -PLAŻA. Mała ,żwirowa, parasole z leżakami i materacami trzeba
                          rezerwować ok.7-30 (kładziesz na leżaku ręcznik na to kamienie i już) ale jak
                          jedziesz z dzieciakami to tam się nudzić nie będą a i gimnastyki dla
                          przejedzonego to dobra rzecz!!! przy plaży są 4 baseny różnej wielkości i
                          głębokośći, jedzenie i napoje.
                          Zwiedzanie- LINDOS-obowiązkowo,dla dzieciaków wjazd osiołkiem do akropolu fajna
                          sprawa(NIE IDŹ ZA OSŁEM!!!! osrał moją starszą córkę!!!) Osły stoją na
                          ryneczku, a bez nich i tak nie trafisz. Wieczorem coś pięknego!
                          Rhodos(miasto) z cytadelą też obowiązek (w niedzielę parkowanie jest za friko i
                          jedz do samego portu przy jachtach). Do zwiedzania polecam port i zamek mistrzów
                          ( choć z małymi dziećmi to może być różnie!)
                          Można wypożyczyć auto w "Maratonie"-obok sklepu ale nie wywal jak ja ,że chcesz
                          kabrioleta bo cię oskubią!!!! Za 60 euro + paliwo możesz jeździć Getzem z klimą-
                          wystarczy
                          I RZECZ najważniejsza!!!!!

JEDZIESZ NA URLOP.
                          OLEJ FRUSTRATÓW Z POLSKI!
                          UŚMIECHAJ SIĘ!
                          A JAK COŚ NIE JEST PO TWOJEJ MYŚLI TO SAMA KOMBINUJ JAK TO OMINĄĆ!
                          JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONY, OPALONY, UTYTY!!!
                          CZEGO I TOBIĘ ŻYCZĘ!!!
                          POZDRAWIAM JACEK!
                          jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem!!!!
                          • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 15:30
                            Co za świetne wiadomości. Bardzo się cieszę, że udał Ci się urlop(czego i sobie
                            życzę). Po wcześniejszych opiniach dotyczących MONTEMAR byłam nieco
                            zfrustrowana. Mam do Ciebie wiele pytań związanych z wyjazdem, zatem troszkę
                            Cię pomęczę.Oto lista:
                            1. Jak podróż, czy były opóźnienia, jakimi liniami lecieliście?
                            2. Jak z przydzielaniem pokoi, które są ok, a których nie brać, jak wyglądają w
                            środku, czy czysto w łazienkach?
                            3. Jakie jest dojście do plaży, którędy z dzieckiem iść?
                            4. Jakie zejście do morza i czy jest od razu głęboko?
                            5. Gdzie jeść jakie posiłki i jaki system przyjąć aby nie stać zbyt długo w
                            kolejkach?
                            6. Co dawali(dobrego)do jedzenia a czego lepiej nie tykać?
                            7. Czy jest gdzie spacerować z dzieckiem i czy są jakieś atrakcje dla 4,5
                            latki?
                            8. Czy klima w pokojach jest ok?
                            • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 15:32
                              Gdybyś był tak uprzejmy przesłać mi jakieś fotki to podaję adres: r_hojdus@o2.pl
                              • notuski Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 16:37
                                1. podróż bez większych opóżnień-(20-30 min) Lecieliśmy Centalwingsem. Z
                                lotniska do hotelu ok 45 min.Tak więc podróż spoko!!!
                                2. przydzielanie pokoi polega na tym ,że dostajesz klucze i JUŻ!!!
                                Jest czysto!! sprzątają codziennie!!!
                                3. dojście do plaży na dobrą sprawę jest jedno ale polecam drogę koło nowych
                                budynków z śmiesznym długim basenem(łatwo ją znaleść jak się wraca)
                                4 może nie odrazu jest głęboko ale tu gdzie jest płytko to jest żwir a ciut
                                głębiej piękny piasek
                                5 z obiadami jest kicha, bo przy morzu jest jedna knajpa, a nie ma co wracać!
                                Ale od czego jest chłop!!! Jak już o 7 zajmie leżaki to niech przed śniadaniem
                                i obiadem idzie 5 minut wcześniej i niech zajmie stolik w cieniu ,a Ty
                                przychodzisz, sadzasz dzieci na miejscu i idziecie wybierać jedzonko!!! ( A co
                                darmo ma drinki pić i na obce się przyglądać?)
                                Na kolację polecam Olimpię koło górnego basenu (PRZEPIĘKNY WIDOK i mało ludzi-
                                na obiedzie też)
                                6. trzeba wszystkiego spróbować-NIESTETY!!!
                                Nie było miny! Ale to rzecz gustu, nam wszystko BARDZO smakowało!!!!
                                Nakładajcie sobie mało bo was rozerwie!!!
                                7. spacery tylko plażą, brak chodników i "luźna" jazda greckich kierowców
                                przekreśla chodzenie jezdnią!!!!!!
                                Na plaży koło restauracji jest miejsce gdzie moja młodsza córka chodziła ok 10
                                na gry i zabawy-prowadzi to polka i była bardzo zadowolona!!!!
                                8. Klima w pokoju jest OK jak cholera raz przegiąłem i w nocy odmroziłem sobię
                                stopę!!!!! Jak już pisałem musi Ci działać pilot bo TYLKO nim sterujesz, na
                                recepcję nie licz ,że ci wymienią baterię, bo to tobie jest gorąco ,a nie im!!!!

Na konieć zapytaj się o możliwość przedłużenia pobytu w pokoju o 1 godzinę(
                                zależy o której masz wylot, nas zabrano o 16-10, a pokoje trzeba opuścić do 12)
                                tylko nie więcej bo cię skasują na 20 euro a szkoda!!!

Zdjęcia podeślę jak się rozpakuję i zobaczę co mi z nich wyszło!
                                • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 16:57
                                  Dziękuję ci serdecznie za bardzo przydatne informacje. Zapytam jeszcze czy w
                                  tych pokojach rodzinnych (wnioskuję że w takich mieszkaliście) jest jakiś taras
                                  czy balkon gdzie można wieczorem wypić winko. I czy te pokoje wyglądają tak jak
                                  w katalogu tzn. mają takie łukowate okna , i czy wszystkich z Neckermanna tam
                                  kwaterują. Aha czy są problemy ze zmianą pokoju jak się trafi na jakąś "kiszkę"
                                  o ile takie są. Jak rezydent/ka? Co warto na Rodos zobaczyć z 4,5 latkiem?
                                  • notuski Re: Sunny Village - Rodos 10.07.06, 22:57
                                    Taras oczywiście jest ale po co tam pić wino i jak otworzysz tą małą flaszkę
                                    którą dostaniesz skoro NIE MA KORKOCIĄGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    Polecam knajpę nad morzem lub koło basenu są czynne chyba do 22, nad morzem
                                    jest w amfiteatrze disco dla dzieciaków a potem jakieś występy, a Olimpii jak
                                    pisałem wcześniej wspaniały widok na morze i góry!!!
                                    Ja łukowatych okien nie miałem choć takie są, za to miałem za tarasikiem drzewa
                                    między którymi ktoś wcześniej rozwiesił sznurki i suszyliśmy ręczniki i mokre
                                    kostiumy. Rozmawiałem z ROŻNYMI polakami ale nikt akurat na pokój nie marudził
                                    nie sądzę by w NASZEJ części tego ośrodka były jakieś kiszki!!! Pokoje są
                                    naprawde niezłe! Natomiast jak ja byłem to był FOOL, a ty jedziesz w sierpniu i
                                    napewno wszystko będzie zajęte!!
                                    Rezyden, no cóż by go nie obrazić powiem ,że był lekko dupowaty. Mam
                                    nadzieję,że do niczego ci nie będzie potrzebny, 2 dni przed końcem w "sali
                                    spodkań" w segregatorze Neckermana-Polska będzie termin odjazdu i TYLE kontaktu
                                    z nim!!!Sprawdzaj ostatnią KARTKĘ z 2 stron!!!!!!!!
                                    Z 4,5 latkiem-OSIOŁEK W Lindos!!! Można tam dojechać autobusem ale jak się chce
                                    jechać jeszcze np do Rhodos to się to nie opłaca!!! Lepiej wynająć auto!
                                    Fajne jest -na samym południu wyspy, połączeni morza Egejskiego i Śródziemnego
                                    i masę kolorowych kaytów (cudaków na dziwnych sprzętach do "pływania")
                                    Jak się zdecydujesz na auto to dostaniesz mapę ze zdjęciami miejsc gdzie jechać-
                                    poproś by ci zaznaczył na niej ZŁE DROGI!
                                    "Dolina motyli" to wąwóz z ćmami na drzewach( bez rewelacji), "7 zródeł" to 180
                                    metrów wąskiego i ciemnego tunelu oraz te 7 źródeł ale cymes niewielki,
                                    Dla takiego małego dziecka to są ciężkie wyjazdy bo musisz wyjechać o 9 i
                                    wracasz na 17-18. W Rhodos MUSISZ być dla samego bycia w porcie i zakupu gąbek
                                    na targu obok!!!!
                                    Ja już dzieciaki w takim wieku miałem(niestety!!!) ich nic specjalnie nie
                                    interesuje, jak byliśmy kilka lat temu w Wenecji to dla nich 2 rzeczy były DE
                                    BEST-MC DONALD i karmienie gołebi na placu św Marka!!!
                                    Tak więc wybieraj krótkie trasy i zwiedzaj sama!!!
                                    • r_hojdus Re: Sunny Village - Rodos 11.07.06, 09:29
                                      Czy mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jak się pożycza samochód tzn, jak się
                                      targować, jakie dokumenty, na co zwracać uwagę przy wyborze auta itd. Jakie są
                                      drogi na Rodos? Aha, jakie towarzystwo przeważa w hotelu, chodzi mi o
                                      narodowość, słyszałam że jest dużo Czechów a obsługa ukraińska.....
                                      • mk110 Re: Sunny Village - Rodos 11.07.06, 10:00
                                        Czesi, Polacy, Niemcy i Rosjanie(albo Ukraincy) a obsluge glownie grecka i
                                        czeska. Drogi na Rodos jak dla mnie przyzwoite.
                                      • notuski Re: Sunny Village - Rodos 11.07.06, 16:23
                                        Co do towarzystwa ,obsługi i dróg odpowiedż już otrzymałaś!!!
                                        Takie właśnie są!
                                        Ja w Maratonie wziąłem Getza-60euro za 3 dni z fool ubezpieczeniem + za paliwo!
                                        Tańszy jest Matiz ale jest za słaby jak na tamtejsze górki szczególnie z
                                        włączoną klimą (a bez jest za mały na grobowiec rodzinny).
                                        Pytaj się o promocje!!!
                                        Musisz mieć prawo jazdy i już!
    • anis75 Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 15.06.06, 09:59
      Jak wygląda plaża, czy faktycznie jest to żwir i czy jest szeroka czy wąska?
      Czy dzieci będą mogły bezpiecznie kąpać się w morzu, bez obawy , że rozwalą
      nogi o jakieś kamienie? Czy hotel jest dobry dla dzieci (w wieku
      przedszkolnym)? Czy jedzenie jest smaczne i urozmaicone? Z góry dzięuję za
      odpowiedzi na moje pytania.
      • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 15.06.06, 10:19
        Przesłałem kilka fotek z ośrodka!
        Plaża rzeczywiście żwir ale nie było nieszczęścia.
        Są na terenie ośrodka 3 restauracje to myślę,że można coś ciekawego do jedzenia
        znaleść.A dla dzieciaków są baseny i animacje i jak wynika ze zdjęć sporo
        miejsca do biegania. Ośrodek jest DUŻY!!!!
        • r_hojdus Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 16.06.06, 08:55
          Ja też proszę o fotki, a przy okazji pytam czy ktoś się tam wybiera? Ja lecę 18
          sierpnia.
          • notuski Re: SUNNY VILLAGE - Rodos 16.06.06, 15:11
            Wysłałem na konto na GAZECIE!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka