Dodaj do ulubionych

wybór wyspy pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:50
Witam wybieram sie w tym roku na jakąś grecka wyspe tylko nie wiem na którą
sie zdecydowac moze wy mi pomożecie moje wymagania to
- sredniej wielkosci miejscowosc koniecznie z wypozyczlnią skuterów i
samochodów
- plaża koniecznie piaszczysta
- wysepka na której poprostu jest co robic co zwiedzac itp
zastanawiam sie nad rodos zakynthos czy naksos a moze jakas inna napiszcie
cosmoze bedzie mi łatwiej
Obserwuj wątek
    • gale ot ale nie tylko 28.12.05, 12:12
      bede zapewne nie jedynym uczestnikiem tego forum zobowiazanym za korzystanie ze
      znakow przestankowych oraz wielkich liter w miejscach tradycyjnie oczekujacych
      takich znakow to bez watpienia poprawiloby czytelnosc posta i przyczynilo sie
      do dalszego rozwoju tego skromnego forum osobiscie moge polecic wyspe kos ktora
      spelnia podane wymogi a dodatkowo ma calkiem przyzwoita komunikacje z
      sasiednimi wyspami i wysepkami na ktorych rowniez jest co zwiedzac zycze milych
      wakacji i serdecznie pozdrawiam gale
    • Gość: antiq KRETA oczywiście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:37
      A miasto - Rethymno. Samo w sobie prześliczne, na co najmniej całodzienne
      zwiedzanie. Poza tym najdłuższe piaszczyste plaże. I świetny punkt wypadowy do
      innych atrakcji Krety: Samarii, Knossos, Arkadi, Preveli, Chanii, Festos i
      Matali. Cudo!
      • Gość: orija A Rodos??????? IP: *.tvgawex.pl 28.12.05, 15:47
        Wyspa Rodos jest piękna. Polecam plaże piaszczyste po str. Morza Śródziemnego
        np okolice Tsambiki - cudna plaża. Dużo do zwiedzania, wypożyczalni aut i
        skuterów mnóstwo. Pzdr
    • Gość: evulevu Re: wybór wyspy pomocy IP: *.chello.pl 28.12.05, 16:39
      RODOS, byliśmy pod wielkim urokiem wyspy w tym roku, a dodam że kilka greckich
      wysepek mam już na koncie. Na 2 tygodnie idealna by zwiedzić- na skuterach
      oczywiście /mnóstwo wypożyczalni/ i odpocząć- trzeba jednak wybrać wschodnią
      część wyspy, gdzie jest mnóstwo pięknych piaszczystych plaż, my zaliczaliśmy je
      po kolei.
      • Gość: Katarzyna Re: wybór wyspy pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:20
        cześc ja w tym roku we wrzesniu byłam na małej greckiej wyspie Thassos jechałam
        z triadą.
        Wyspa cudowna drzewa , góry i boskie plaże .Dużo taniej niż na Robos i Krecie.
        Ludzie cudowni - wiele do zwiedzania .
        Jechałam także na kontynent do Kawali zwiedzac ruiny.
        Zwiedziłam na skuterach całą wyskę w okołO.
        bYŁAM W HOTELU cORAL *** - NA WARUNKI GRACKIE JESTEM SUPER ZADOWOLONA.
        Jezeli cie to zainteresuje pytaj....
        • Gość: lamia68 Re: wybór wyspy pomocy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.12.05, 21:54
          Kos - pólnoc wyspy, plaże Mastichari i Marmai
    • amigo50 Re: wybór wyspy pomocy 30.12.05, 01:50
      Jeżeli zależy Ci na zgiełku i tłumach, to oczywiście Rodos, Mykonos, Santorini,
      Kreta. Wymieniłeś w swoim pytaniu jednak wyspę, na którą ja namawiałem już
      wielokrotnie. Wyspa, na ktorą nie dociera zbyt wielu turystów z Polski i
      spełnia wszystkie Twoje pozostałe oczekiwania. Ta wyspa to Naxos. Pisałem o
      niej już tutaj wielokrotnie. Jeśli pogrzebiesz trochę, to znajdziesz informacje
      o niej i duuuużo zdjęć. Miłego wypoczynku na Naxos.
      • Gość: Jolka Re: wybór wyspy pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:37
        po samodzielnej yprawie na Santorini w ubiegłym roku czas na naxos, chciała bym
        zatrzymać sie w mieście Naxos, jak daleko z miasta do plaży? Czy powinnam
        zarezerwować wcześniej noclegi czy podobnie, jak na Santorini przypływający prom
        oblegają chętni z pokojami do wynajęcia, z jaką ceną powinnam sie liczyć pod
        koniec sierpnia dla 2 niewymagających osób? Prom z Krety czy jest codziennie?
        dzięki za pomoc Jola
        • Gość: władek Re: wybór wyspy pomocy IP: *.mofnet.gov.pl 30.12.05, 15:02
          jesli ktos mysli kategoriami sprzed 100 lat, to uderzę w jego czuły punkt.
          Dlaczego? Bo stwierdze, że najlepiej jechać na Kos lub Rodos, bo stamtąd
          bliziutko do równie pieknego kraju - do Turcji. Tak jak ważne jest pojednanie
          polsko-niemieckie czy polsko-ukraińskie, tak ważne jest pojednanie grecko-
          tureckie. Inaczej się będzie, słusznie czy nie, uważać Greków i Turków za
          pastuchów.
          • gale Re: wybór wyspy pomocy 30.12.05, 16:15
            W ubieglym roku nie po raz pierwszy odwiedzilem Kos, a i do Turcji zajrzalem,
            chocby po to aby zobaczyc jak tam jest, w tym sasiednim ale - tradycyjnie, w
            kazdym razie - wrogim kraju. Owszem, podobalo mi sie, choc byl to dosc meczacy
            dzien. I nie chodzi mi tylko o fatalna organizacje podrozy (przez Grekow) ale o
            inna, zdecydowanie inna kulture Turkow i Turcji. ale warto.
            • bebiak Re: wybór wyspy pomocy 30.12.05, 16:44
              A może, jeśli lot na Rodos, to po to, aby wakacje sobie spędzić na niedalekiej
              ale jeszcze niezmanierowanej turystycznie Karpathos?
              Doprawdy śliczna to wyspa:-)
              Karpathos widziana moimi oczami w lipcu 2005 na mojej betaki.friko.pl, o
              tutaj:
              www.betaki.friko.pl/www_g36.htm
              z całkiem sporą galerią zdjęć (ale amatorskie).
              Pozdrowienia. B.
        • amigo50 Naxos 03.01.06, 23:25
          Miasto Naxos, jak na warunki greckich wysp, jest dość duże. Na południe od
          portu, w kierunku południowym zaczynają się plaże. Im dalej na południe - tym
          lepsze. Najlepsza plaża znajduje się w odległości około 6 km od Naxos i ciągnie
          się na południe od miejscowości Agia Anna. Plaka, bo o nią chodzi, jest plażą
          piaszczystą i ma około 5 km długości. Spotkasz na niej naturystów i
          tekstylnych. Na południe od Plaki, aż do południowego cypla wyspy, ciągną się
          plaże - przeważnie piaszczyste. Cudowne są wydmy w okolicy Mikri Wigla.
          Warianty z zamieszkaniem w Naxos przerabiałem stojąc w porcie jachtem. Kiedy
          jednak wybraliśmy się tam na dwutygodniowy pobyt wybraliśmy sobie na miejsce
          zakwaterowania miejscowość Agia Anna a w niej hotelik o tej samej nazwie.
          Zdjęcia z mojego pobytu na Naxos znajdziesz na tym forum.
          Pobyt, jak wszystkie moje pobyty na wyspach, był wyjazdem "w ciemno", bez
          wcześniejszych rezerwacji. Na przystani promowej czekają oferujący
          zakwaterowania. Są tam również trzy czy cztery "kioski" posiadające oferty z
          całej wyspy. Bez problemów przedzwonią do hotelu, który sobie wymyślisz,
          sprawdzą aktualność oferty, uzgodnią posiłki, ściągną taksówkę itd.
          Ceny - byliśmy na przełomie sierpnia i września i jeśli dobrze pamiętam
          płaciliśmy po 25 euro za pokój za dobę a na koniec dostaliśmy 50 euro rabatu.
          Promem na Kretę się nie interesowałem, bo na Naxos jest co robić przez całe dwa
          tygodnie a jednodniowa wyprawa na Kretę to nieporozumienie. Wiem jednak, że są
          codziennie połączenia promowe z Kretą obsługiwane przez HighSpeedy.
    • Gość: Katarzyna Wyspa Thassos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 09:57
      W wrzesniu 2005 roku zawitałam na tę wyspe do hotelu Coral.Jestem bardzo
      zadowolona.
      Hotel ***wszystko - ok.
      Wyspa jest cudowna w 2/3 składa sie z marmuru.
      Sa piekne plaże , góry i dużo roślinności - oliwki na każdym kroku.
      Jest to miejsce dośc tanie w porównaniu z bardziej znanymi wyspami greckimi.
      Ja za 2 tyg. -wylo z katowic + HB.PŁACIŁAM 1700,00 ZŁ.
      Triada mnie mile zaskoczyła było wszystko oki.
      Wypożyczalnia samochodów i skuterów jest w każdym miasteczku.Ja byłam w Skala
      Rachoni do wypożyczalni ok.1 km.Wybrzezem plaży lub droga.Do zwiedzania jest
      cała wyspa - ja objechałam ja na skuterkach w jeden dzien - głąb wyspy ma wiele
      czarodziejskich miejsc na południu sa ruiny w Aliki i jeszcze dużo ,,dużo
      zwiedzania.
      Dwa razy zaliczyłam wypad do Kawali na kontynent promem z Prinos.Tma zajechałam
      busem do tzw.Kawala Filipi "- zwiedzanie na kilka godzinek - warto...
      jeseli cie to zainteresuje - pytaj - chętnie pomogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka