rysiekz38 06.01.06, 08:29 Kalithea Sun & Sky - Rodos - czy ktoś był w tym hotelu i podzieliłby się ze mną opinią na jego temat ? Przymierzamy się do niego z żoną i dwójką dzieci, czy warto ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronka Re: Kalithea Sun & Sky - Rodos 06.07.06, 14:07 cytat: Autor: Mariola58 05-07-2006 Ja byłam od 22 czerwca do 29 czerwca.Upały byly ogromne a klimatyzacja była wyłączona. Dopiero ma działać od pierwszego wiec mam nadzieje ze Ty nie będziesz sie nocami kąpać we własnym pocie jak to z nami "czerwcowymi" było. Biuro Ecco Holidey wprowadzilo nas w błąd bo mówili ze będzie można dokupić klimę za 5 euro dziennie co okazalo sie nieprawdą gdyż klima jest "centralna" w głównym budynku i nie ma możliwości żeby jeden kupił a drugi nie.Budynki osobne przy basenie zajmowali Niemcy i Anglicy i tam była klimatyzacja osobna na każdy budynek.Sorry że tak o tej klimie ale to byla najgorsza "zmora" gdy po gorącej plaży nie masz gdzie odpocząc w chłodzie. Poza tym skromnie ale ok.Troche słabe jak na mój gust obiady (2 razy na 7 dni wątróbka) ale dużo owoców i słodkości pyszne.Basen fajny, brak tam animatorów aby zorganizowali zajęcia i dzieciom i dorosłym. Przez 7 dni ok ale 14 to już nuda. Polecam wyprawe do stolicy -taksówka 6 euro warto. Pozdrawiam Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
amiska Re: Kalithea Sun & Sky - Rodos 18.07.06, 11:16 Jak pisalam bylam w maju - i nie zauwazylam braku klimatyzacji (a juz na perwno nie kapalam sie we wlasnym sosie...). Na tym samym pietrze co my (drugie) mieszkali Anglicy (i na pewno mieli podobne pokoje.... A jesli chodzi o obiady - u nas nic sie nie powtarzalo (zreszta zawsze bylo pare dan do wyboru). Odpowiedz Link Zgłoś
amiska Re: Kalithea Sun & Sky - Rodos 18.07.06, 11:04 Ja bylam w nim (z Ecco) w maju i bylam zadowolona. Hotel jest naprawde przyzwoity - pokoje moze nie "przebogate" (bez zbednych gadzetow) ale czyste i schludne, fajny basen, sporo drzew i cienia, duzy teren hotelowy, niezla lokalizacja, posilki - spory wybor (zawsze moglam cos wybrac dla siebie). Do tego hotel stara sie zapewnic dodatkowe atrakcje (pokaz tancow regionalnych, karaoke...). jak masz jakies dodatkowe pytania - napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
allexis7 Re: Kalithea Sun & Sky - Rodos 23.08.06, 09:45 Spędziłam na poczatku sierpnia wspaniały tydzień w hotelu Sun&Sky. Hotel składa sięz dwóch kompleksów. Główny - na zasadach hotelowca, na poszczególne piętna wjazd windą i drugi położony przy basenie. Parę kroków a bardziej cicho. Mieszkałam właśnie w nim. Balkony wychodził na piękny ogród - dużo zieleni, kwiatów. Wręcz bajkowo. Pokój 3-osobowy składał się z dwóch pokoików, jeden z aneksem kuchennym. Nie korzystałam, bo jedzenie w hotelu było wyśmienite i naprawdę nie miałam zastrzeżeń. Byłam z all inclusive. Drinki lokalnem ale nie zabrakło i Campari, Ginu, Whiski, Wina i Wódki. Hotel zapewnia i atrakcje. Wieczór z karaoke, wieczór z zespołem regionalnem, oraz miłe chwile przy dzwiękach muzyki na żywo. To wszystko przeżyłam w ciągu tygodnia. Przy basenie (swoją drogą bardzo fajnym :D) w godzinach od 11 do 17 urzędowała bardzo miła barmanka, która dawała dziecią lody, starszym kawę + coś mocniejszego bez ograniczeń. Dla ochłody lokalne piwo (wolę nasze polskie). Hotel położony jest na wzgórzu, ale do morze nie jest bardzo daleko. Wieczorami można pojechać autobusem do stolicy wyspy Rodos lub do tętniącego zyciem miasta Faliraki. Byłam, zobaczyłam ;) W Rodos przepiękna starówa, a Faliraki polecam pub "Bedrock". Bawiłam się wspaniale, cały wyjazd uważam za udany. Byłam krótko, ale to co oczekiwałam, otrzymałam. Polecam ;-) Dobrego urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
qbiak2 Re: Kalithea Sun & Sky - Rodos 01.09.06, 17:10 potwierdzam wszystko co wcześniej napisano wróciłem tydzien temu Byłem tam 2 tyg. i było super jedzenie naprawdę extra.Ja mieszkałem w studio z dużym tarasem codziennie sprzątali pokój POlecam plaże przy hotelu LOmniz można nurkowac jest zrobiony pomost z zejściem do wody Odpowiedz Link Zgłoś