Dodaj do ulubionych

rodos/weekend majowy z ecco/mega first minute

06.02.06, 13:38
witam wszytskich, mam pytanie czy ktos wybiera sie z ecco na weekend majowy?
my wykupilismy opcje fist minute nawet mega first, i zobaczymy jak to
bedzie ;) czy moze ktoś z Was ma juz podobne doswiadczenia? jestem bardzo
ciekawa..pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • mrowka69 nikt? 07.02.06, 12:48
      nie dowiary naprawde nikt?tak mysle tylko dlaczego w ciagu tygodnia ofrta
      została rozprzedana...
      • bebiak Re: Rodos z Ecco Holiday 07.02.06, 15:19
        Cześć, skoro nikt i nic to ja napiszę, że raz się z tym biurem zetknęłam, w
        lipcu 2005 (Rodos) - i taką wypowiedź zamieściłam na tym forum (cytuje siebie).
        Pamiętaj Mrówko, że to moja opinia, moje doświadczenia, co nie znaczy, że każdy
        musi mieć takie same - poza tym nie zawsze i dla mnie musi być tak samo.
        Tak było w połowie lipca 2005:

Byłam z nimi na Rodos w lipcu. Wydaje mi się jednak, że byłam z promocji Mega
        Last Minute (nie wiem czy zasady są takie same jak przy Fortunie).
        Leciałam na tydzień i jeśli chciałam mieć gwarancję bycia samej w pokoju -
        musiałabym zapłacić 300 zł więcej (uważam, że to niska dopłata).
        Nie skorzystałam jednak z tego, bo mnie ten pokój był potrzebny tylko na
        pierwszą i ostatnią noc (wypływałam na wakacje na wyspę Karpathos).
        Moja "współpraca" z Ecco od początku układała się świetnie (wszystko załatwiłam
        drogą mailowo-faxową), ba, pozwoliłam sobie nawet znając zasady tego typu
        promocji poprosić - o ile byłaby taka możliwość - o zakwaterowanie mnie w
        hotelu w mieście Rodos (wiecie prom odpływał w nocy i to dla mnie utrudnienie
        mieszkać gdzieś tam hen od portu).
        Prośbę moją uwzględniono (wielka radość i podziękowania dla biura!) i
        zakwaterowano mnie w hotelu w mieście Rodos przy porcie (tu, gdzie stoją statki
        na Simi). W hotelu w sumie byłam krótko, ale pokój miał klimatyzację, JEDNO
        łóżko (czyli klasyczna jedynka ale bez dopłaty), ze sporym balkonem. Czy był
        TV - przyznam: nie wiem (trochę gapa ze mnie!)
        Nie miałam widoku na morze, ale mam prospekt i z niego wynika, że i takie
        pokoje tam są.
        Insektów, w tym karaluchów, nie dostrzegłam:-)
        Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń tak co do biura jak i do hotelu.

Acha, i jeszcze podróż:
        Leciałam Fisherem.
        Na Rodos - wylot w sobotę wczesnym świtem z Warszawy punktualnie, transfer na
        miejscu - bardzo sprawny.
        W samolocie można było kupić jakieś kanapki, soki, coś słodkiego, kawę/herbatę.

Powrót (po tygodniu) - tymi samymi liniami.
        Zadzwoniłam z Karpathos do rezydentki Ecco w czwartek z pytaniem czy godzina
        lotu się nie zmieniła. Zmieniła się: hurrra! Ku mojej radości (naprawdę sie
        ucieszyłam) zamiast rano w sobotę odleciałam z Rodos późnym popołudniem, zatem
        już zupełnie za darmo dostałam parę godzin więcej na szwędanie się po Rodos:-))

Transfer powrotny również w porządku - lekkie opóźnienie, ale to nie wina
        biura: w Ixii czekaliśmy na jakąś turystkę, która się nie zgłosiła (cóż bywają
        tacy niepoważni - jakby nie można było wcześniej poinformować).
        lekkie rozczarowanie w samolocie: nie było już kanapek, tylko słodkości, ale
        trudno.

Rezydentki Ecco - bardzo sympatyczne, szczególnie Pani Ola, choć widziałam je
        tylko w czasie transferu i zakwaterowania. Grecy przy kwaterowaniu zabierają
        paszporty na dobę bodajże - na rezydentki prośbę ja otrzymałam swój paszport od
        razu po spisaniu danych (przecież nie mogłam popłynąć na inną wyspę bez
        paszportu).
        Tyle moich - bardzo pozytywnych - doświadczeń z firmą Ecco Holiday z lipca 2005.

Pozdrowienia. B.
        • bebiak Re: Rodos z Ecco Holiday 07.02.06, 15:23
          I jeszcze dokończenie tamtej wypowiedzi (też cytuję siebie z 2005 roku):

I - żeby było jasne (bo pewnie wkrótce ktoś się w tej kwestii wypowie - bywało
          już tak): NIE jestem pracownikiem biura Ecco Holiday, bliżej biura nie znam,
          leciałam z nimi pierwszy raz, wszystko załatwiłam w ciągu 2 godzin (najdłuzej
          trwało dodzwonienie sie do biura!) a załatwiałam na tydzień przed odlotem, i
          opisałam wyłącznie moje własne doświadczenia.
          Pozdrawiam. B.
          • mrowka69 Re: Rodos z Ecco Holiday 08.02.06, 09:57
            biebiak ;) dziekuję za odpowiedz, wprawdzie czytałat te wypowiedzi, bo czasem
            korzystam z wyszukiwarki, ale tak czy inaczej bardzo dziekuje za odzew ;)
            milaam nadzieję, iż w związku z bardzo szybkim rozejściem się miejscówek
            wałsnie na ten termin i własnie na ten rodzaj imprezy jaka jest /było mega
            first minute znajdę kogos kto tez na to samo co i jak sie wybiera, ale
            widaćpomyliłam się. trudno, w takim razie mam doCiebie prośbę Bebik : jak
            myslisz czy jest jakies miejsce/miasto/miejscowość gdzie polecilabyś mi się
            zakwaterowac?bo tak naprawde wszytko jest do dogadania z biurem? moje
            prefernecje sa takie zeby było nie za daleko ladnych plaz. bo przeciez sama
            wyspa nie jest az tak rozlegla zeby nie moc jej zwiedzic na wlasna ręke
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka