Gość: ela IP: *.eia.pl 08.02.06, 12:21 Ceny biletów do Grecji centralwings kompletnie mnie załamały.Ceny prawie jak rejsowe. Nie wiem juz czy mam liczyc na promocje czy kupic bilet wizzair za 600. Bardzo sie zdenerwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewamalgorzata Re: centralwings lato IP: *.61.rev.vline.pl 08.02.06, 12:25 Dokładnie miałam to samo napisać.. Heraklion we wrześniu wychodzi blisko 800 zł/osobę, Chania jeszcze drożej. Chyba Bóg ich opuścił. Mam teraz tylko nadzieję, że się opamiętają.. Do września mi jeszcze sporo czasu zostało. Acha, nie tylko Grecję tak dowalili - kolezanka była napalona na Hiszpanię- wyszło jej 900 zł/osobę. Poleci za 500 SkyEurope. BTW - oni chyba mają Ateny, z Krakowa bodaj Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: centralwings lato 08.02.06, 12:26 też się rozczarowałam....... pewnie będą promocje jak w zeszłym roku ale kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: centralwings lato IP: *.eia.pl 08.02.06, 12:40 Ja juz nie wiem co mam robic, planuję wyjazd pod koniec czerwca. Skyeurope boję sie trochę lecieć bo nie raz widziałam ludzi od nich zestresowanych na lotnisku. A jak bedę czekac a centrawings nie zrobi promocjii to nigdzie nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: centralwings lato IP: *.61.rev.vline.pl 08.02.06, 12:42 Dokąd chcesz dokładnie jechać/lecieć? BTW - to skrót od By The Way - "swoją drogą" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: centralwings lato IP: *.eia.pl 08.02.06, 12:54 Jade na Fourni obok Samos ale moge tam dopłynac obojetnie skąd poza Korfu. W tamtym roku płynęłam tam przez Krete, na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: centralwings lato 08.02.06, 13:03 to na twoim miejscu kupiłabym ten bilet wizza do aten.......... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f tia, jednak kupilem za 1000 normalny czarter..:-( 08.02.06, 13:15 Musieli cos wiedziec cwaniaczki, bo 4 dni temu aero.pl podniosłło z 599 na 699 bez slowa! Obowiązkowe oplaty dodatkowe są powalające! Ale i tak tym razem czarter po takiej cenie plus moj prywatny pobyt w pieknym ukochanym miejscu w warunkach jakie chce i potrzebuje jest tańszy niż pobyt z biura turystycznego - w podobnych - ale tylko podobnych warunkach! Nie jest żle, ale szkoda troche, bo pare fajnych kolacji by bylo za te oszczedzone na centralwingu...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: tia, jednak kupilem za 1000 normalny czarter. IP: *.eia.pl 08.02.06, 13:30 no to kupiłam wizzair za 670 do Aten a mogłam kupic wczesniej dużo taniej.No i jeszce musze dojechać z Gdańska do Katowic, na drogi koniec polski. Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Re: centralwings lato 08.02.06, 20:27 Zawsze można autobusem a dalej już promem na wyspy. Wychodzi cenowo tak samo ale spędza się "trochę" czasu w niezbyt wygodnym fotelu. Zawsze jest jakaś alternatywa dla transportu lotniczego. Do Aten jest pełno regularnych połączeń.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
k0k centralwings lato- to jakiś żart te ich ceny 08.02.06, 12:59 nic więcej nie napiszę bo napaliliśmy się jak szczerbaty na suchary i co i k..a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marina Dziekuje ewomalgorzto!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:47 W zeszlym roku wlasnie dzieki Tobie i wpisowi nt.centralwings wyjechalismy na cudne 3tygodnie.Zbieralam sie z pofdzikowaniem tak dlugo,ze zapomnialam!!Ale jedno pamietam,ze bilety na poczatku uruchomienia tez byly drozsze a potem - byly tansze i tansze..i miejmy nadzieje,ze bedzie tak i w tym roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek gdzie indziej tez bez rewelacji IP: *.mofnet.gov.pl 08.02.06, 14:42 Biura podrozy tez chyba maja drozej niz rok temu. Np. scan holiday, bardzo chwalony np. na wakacjach.pl. Oni chyba tez czytaja te chwalenia, np. neronki wieczne podkreslanie o lotach za 600 zł... Nie mam pretensji, bo sam z kolei chwalilem niektore biura... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Central proponuje za 900 zł lot w obie:-( To wolał 08.02.06, 14:45 em normalny regularny czarter za 1000, bez ryzyka opoznien i przesuniec i czekania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: Dziekuje ewomalgorzto!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:22 Cieszę się, że byłam pomocna;-))) I- też mam szczerą nadzieję na tańsze nieco bilety.. Odpowiedz Link Zgłoś
eridan To i tak nie jest drogo, w porównaniu z rejsowymi. 08.02.06, 20:23 Ja moge tylko o Krecie, bo dość dobrze orientuję się w tamtych cenach. Bilet w obie strony do Heraklionu za około 800 złotych jest w sumie atrakcyjną propozycją. To zrozumiałe, że przy tak ogromnym popycie ceny idą ostro w górę. Z moich doświadczeń wynika jedno: każda cena w obie strony za około 500 złotych jest bardzo dobra i gdy trafia się jakaś promocja w tych granicach, można śmiało kupować. Ale w tym roku, jeśli jacyś inni polscy przewoźnicy nie zaczną konkurować na tych samych trasach cenami, to promocji nie będzie za dużo. Na razie centralwings wywalczył sobie pozycję quasi monopolisty na Grecję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: To i tak nie jest drogo, w porównaniu z rejso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:35 > Bilet w obie strony do Heraklionu za około 800 złotych jest w sumie atrakcyjną > propozycją. W tamtym roku bywały i za 500... Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. 08.02.06, 20:44 Oczywiście, że bywały, sam nabywałem za kwote bodaj 450 w obie strony, ale z dużym wyprzedzeniem, w promocji i bez stresu. Tak jednak jak już mówiłem na tym wątku: stres, że sie nie pojedzie, nie ma sensu. Pozostaje inny środek transportu, chociażby autobus, albo promocyjny pobyt za 8 stówek/tydzień. W ogóle, to centralwings współpracuje z biurami, stąd indywidualni klienci nie mają wielu szans. Te połączenia nie są stałe i jest ich zbyt mało, by zaspokoić rosnący popyt. Jakąś alternatywą dla Grecji są oczywiście połączenia z Atenami, ale wydolność przewoźników i tutaj jest niewysoka.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:18 > Oczywiście, że bywały, sam nabywałem za kwote bodaj 450 w obie strony, ale z > dużym wyprzedzeniem, w promocji i bez stresu. No własnie - na to chyba sporo osób liczyło: promocja typu first minute, z dużym wyprzedzeniem.. w koncu luty mamy:) >Te połączenia nie są stałe No jakby jednak stałe w sezonie letnim: stale, raz na tydzień mniej więcej:) > Jakąś alternatywą dla Grecji są oczywiście połączenia z Atenami, No, nie bardzo jeśli ma się tylko tydzień wakacji.. telepać się do Katowic lub Krakowa (jesli się "niefartliwie mieszka), do Aten, potem promem na Kretę..czy nawe nie na Kretę, tylko jakąś bliższą cykladę - jak się ma pecha i sie ładnie prom nie zgra - to niemal zaraz trzeba wracać:((( A wiem, tak se marudzę, bo doła mam dzisiaj..;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. 08.02.06, 21:54 E tam, tydzień wakacji to malutko. W takim przypadku to tylko biuro podróży. Szkoda nerwów.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata no dobra: konkurs;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:24 Skoro biuro to ogłaszam konkurs - nawet przy założeniu troszkę nieprawdziwym'- ), ze cena nie gra roli: Kto zna ofertę jakiegoś biura będącą odpowiednikiem Triadowego Little Bay? Czyli: pensjonat, bez wyżywienia, nie w mieście tylko na tak zwanym zadupiu, żeby morze szumialo niemal dosłownie pod balkonem?:) I żeby też tuż obok była jakaś wielka góra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek Re: no dobra: konkurs;-) IP: *.product / 62.233.238.* 09.02.06, 10:28 ja ci moge tylko przesac namiary na takie miejce :) na poludniu.. pensjonat, tak ze pokoje z kuchnia, tylko ze to totalne zdupie i bez samochodu no way :).. do najlbilszego sklepiku ok. 20 minut na piechote, a do wiekszej miesciny pol godzinky samochodem :).. a poza tym raj... a Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: No, no, no ------> do Eridan'a:) 08.02.06, 22:33 eridan napisał: > E tam, tydzień wakacji to malutko. W takim przypadku to tylko biuro podróży. > Szkoda nerwów.pzdr. No no no - bez urazy. Całkiem udane (ba, nawet bardzo!!) wakacje (tygodniowe) spędziłam sobie np. na cykladzkiej Tinos (lot do Aten), np. na Karpathos (lot na Rodos), np. na Kefalonii (lot do Aten), np. na południu Peloponezu (lot do Kalamaty). Jak się dobrze wszystko rozplanuje to nie ma nic lepszego jak indywidualne szwędanko - choćby i tygodniowe:-) Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. IP: *.eia.pl 09.02.06, 07:49 ja kupiłam w tamtym eoku bilety z centralwings na krete 3 tygodnie wczesniej za 350. Odpowiedz Link Zgłoś
k0k Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. 09.02.06, 08:49 a w jakim miesiącu leciałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. IP: *.eia.pl 09.02.06, 09:29 7 lipca miałam wylot.Może w tym roku też tak będzie, liczyłam na bilety do 550 zł.Jak nie to trudno nie polece. Bilet z wizzair za 700 to dla mnie za drogo jednak. Zawsze zostaje samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek Re: 500 złotych to tylko wyjątek a nie reguła. IP: *.product / 62.233.238.* 09.02.06, 10:25 ja osobiscie bede czekal na wyjatki :) i mam andzieje, ze podobnnie jak w zeszlym roku sie uda :) acek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: centralwings lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:41 tez wiazalem wielkie nadzieje z "tanim" przelotem na krete w czerwcu. nie wiem czy was to pocieszy , ale symulowalem zakup przelotu na stronie wakacje pl, gdzie otrzymalem nastepujacy wynik: w-wa- ateny( lot) przesiadka w atenach do heraklionu( olimpic air ways) powrot podobnie z przesiadka w atenach . cena jak mi zaoferowali za dwie osoby wyniosla brutto: 15.676,80 zł. bład systemu czy moze to sa normalne ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f central vs aero 09.02.06, 10:58 tiny.pl/m71m tu nadal 699 zł plus 259 zł obowiazkowych :-((( plus 80 = 1038 zł do Iraklio. a cental :-( 916 zł..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek Re: centralwings lato IP: *.product / 62.233.238.* 09.02.06, 11:03 15.000 ????? to chyba w First Class :) i pol samolotu do dyspozycji :) a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: centralwings lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:12 probowalem jeszcze raz i mysle ze to jest cena za samolot a nie przelot nim. a powaznie to najtansze co znalazlem to centralny wings za 945 zł do chanii. Odpowiedz Link Zgłoś
clavdia Re: centralwings lato 09.02.06, 11:48 Nie wiem na ile pewna to wiadomość, ale zaprzyjaźniony pracownik jednego z biur podróży w zaufaniu przekazał mi, że centralwings będzie miało tańsze bilety na lato w ostatniej chwili, ale nie z Warszawy (zapewniał, że będzie Poznań). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: centralwings lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:20 no, ja myślę..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata źle się w watek wstrzeliłam:) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata jeśli ktos mieszka na południu Polski 10.02.06, 15:35 .. to pewną alternatywą jest wizzair z budapesztu do Hreklionu na przykład. Wyszło mi, że z lotniskowymi mozna polecieć za 35 000 forintów, co daje mniej więcej 500 zł. Latają tez na Rodos. I do Aten oczywiście. No, chyba, że coś źle policzyłam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: jeśli ktos mieszka na południu Polski 10.02.06, 15:36 Pomyliłam się, najwyraźniej do Aten z Budapesztu nie latają. Ale latają tez na Corfu. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: jeśli ktos mieszka na południu Polski 10.02.06, 15:51 Jeśli ktoś by miał zamiar lecieć z Budapesztu to doskrobię, że kilka lat temu moja koleżnka leciała stamtąd do Aten za jakieś przyzwoite pieniądze (nie pamiętam ile ale to była super oferta). I to był chyba Malev. Acha, ona leciała z Warszawy tym Malev-em, z międzylądowaniem w Budapeszcie. Z ceny koleżanka była bardzo zadowolona, natomiast z umiejętności pilota.. znacznie mniej (też uprzedzam, choć do dziś nie wiemy czy to pilot był fatalny w tym rejsie akurat czy też zupełnie inna technika węgierskich pilotów). Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: centralwings lato 10.02.06, 20:57 Ja też się złapałam za głowe jak zobaczyłam. Ale Centralwings co jakiś czas na kazdy kierunek robi promocje i myśle że tam też będą. Odpowiedz Link Zgłoś