Dodaj do ulubionych

Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ...

21.02.06, 23:51
bo wyczytałam na innym forum, że dali do niego na DVD przewodnik po Egipcie
(50 minut), a że u mnie Egipt (i Maroko) na drugim miejscu po Helladzie (ale
daleko, daleko za nią) - no to nabyłam.

Wyczytałam w tymże piśmie, że będzie dodana również "Grecja", a nieco
później - "Wyspy greckie". Za nic nie umiem się tu doczytać kiedy to co
prawda będzie, ale okładki (grzbiety) są pokazane.
Za to co to jest ten przewodnik w sensie merytorycznym odpowiedzialności nie
ponoszę, bo jeszcze Egiptu nie obejrzałam (dziś nabyłam), ale napisałam Wam o
tym, bo może kogoś zainteresuje (ba, sama znam takich stąd, których z
pewnością).
Ja pasjami kupuję wszystko co dotyczy Hellady:-)
Acha: cena - 8,50,-zł
Pozdrowienia. B.
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Tytuł :-) 21.02.06, 23:59
      Acha: tytuł mogę podać mailem, bo nie chcę tu nic, poza Grecją, reklamować:-)
      To chyba byłaby reklama, hmmm...
      B.
      • ewamalgorzata Re: Tytuł :-) 22.02.06, 00:01
        Daawaj:)
        • bebiak Re: Tytuł :-) 22.02.06, 00:04
          ewamalgorzata napisała:

> Daawaj:)

Cześć Ewciu, no kurczę.. ja przeszkód nie widzę, ale jestem ostatnią, która
          chce tu podpaść albo wprowadzić mini-zamęt:-)
          Już wysyłam maila (na ten drugi adres).
          Uściski.
          B.
    • goska52 Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 07:21
      Bardzo proszę również o tytuł na gazetowego

dziękuję
    • Gość: r_hojdus Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: 212.244.115.* 22.02.06, 08:49
      Ja też poproszę o nazwę tego tygodnika. Mój adres:r_hojdus@o2.pl
      • meisser Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 09:06
        Ludzie... nie róbcie takich jaj. Nie dajmy sie zwariowac.. W koncu mozna sie
        wymienic informacja w jakim tygodniku jest cos,co nas interesuje do diabła:)
        Napiszcie normalnie ten tytul a nie schodzcie do podziemia
        • Gość: ewamalgorzata Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.61.rev.vline.pl 22.02.06, 10:14
          Oki, ja juz wiem: Pani Domu ;-)
          • meisser Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 11:17
            Gość portalu: ewamalgorzata napisał(a):

> Oki, ja juz wiem: Pani Domu ;-)
            -------------------
            Brawo Ewo:) Postawa godna "prawdziwego faceta";)))) Dziekuje za info. Wiec
            kiedy ta Grecja ma sie tam pojawic?:)
            • bebiak Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 11:45
              meisser napisał:

> Brawo Ewo:) Postawa godna "prawdziwego faceta";)))) Dziekuje za info.

No to ja nie jestem "prawdziwym facetem" bo się zawsze boję, że nasz Gale mnie
              może za takie wątki wyrzucić do Oślej, co byłoby moją osobistą porażką - nie
              żartuję!

>Wiec kiedy ta Grecja ma sie tam pojawic?:)

Nie umiem powiedzieć, ale zaraz powyjaśniam.
              Najpierw sobie ustaliłam, że ta "Pani domu" to tygodnik (ten ma nr 8 stąd tak
              musi być). Na drugiej stronie okładki jest fotografia wszystkich tych DVD i
              policzyłam sobie, ze jeśli co tydzień to Grecja za 3 tyg., a wyspy - za 7 od
              teraz...
              ale: dostrzegłam tam jakieś dziwne daty, z których mi wychodzi, że następna
              pozycja (chyba Tunezja) to dopiero za 2 tygodnie od dziś (jakoś tak), a nie za
              tydzień - zatem całe to moje rozliczenie upadło::-(((

Acha, następna ma być Tunezja, potem Rzym z Watykanem i już Grecja, ale kiedy???

I przekazałam tyle ile wiem, czyli nic nie wiem:(
              Pozdrowienia. B.
              • neronka Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 11:50
                Bebiaczku
                Jak obejrzysz ten egipt to daj znać czy wogóle te płyty są coś warte.
                Bo może nie ma co rzucać się na Grecję.......
                • bebiak Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 12:30
                  neronka napisała:

> Bebiaczku
                  > Jak obejrzysz ten egipt to daj znać czy wogóle te płyty są coś warte.

Dobrze, skrobnę coś tylko jeszcze nie wiem kiedy ofkors (nie wiem na ile
                  potrafię być obiektywna).

> Bo może nie ma co rzucać się na Grecję.......

Hmmm, może nie powinnam się przyznawać, ale jeśli chodzi o Helladę to ja niczym
                  dziecko.. Od lat wszystko, choćby dla obrazków:-))
                  Ooo, kiedyś na jakiejś aukcji kupiłam sobie absolutnie piękny album o
                  antycznych teatrach w Helladzie... (to chyba ten wtedy był??): bajka poprostu
                  i wspaniale wydany, tyle, że .. po niemiecku, którego zupełnie nie znam.
                  Ale jaka radość - tak piękne tam ilustracje:D
                  Noooo, jak dziecko, jak dziecko!
                  Uściski. B.
                  • aka10 Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 13:14
                    Bebiaczku...a zdjecia przeze mnie podane sobie sciagnelas?Hmmm?
                    • bebiak Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 22:00
                      aka10 napisała:

> Bebiaczku...a zdjecia przeze mnie podane sobie sciagnelas?Hmmm?

Kurczę, ale gapa ze mnie - ten link na GG????
                      Miałam zajrzeć wrrrr - już idę szukać.
                      Efcharisto poly Aka mou!
                      Filakia. B.
                  • Gość: ewamalgorzata Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:35
                    Ja mam to samo.. jak ktoś slusznei powiedział: kupię nawet przegląd wędkarski,
                    jeśli na okładce będzie charakterystyczny, niebiesko - biały kościółek;-)
          • martapodlesna Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 18:03
            Ja też tak mam :)
            Z kolei, gdy kupuję co miesiąc Voyage, wertuje go w poszukiwaniu czegoś
            (artykułu) o Grecji (i gdy nie ma czuje jakiś taki smutek). Choć i o innych
            krajach lubię poczytać, takie przyzwyczajenie.
    • Gość: madarynka Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 22.02.06, 09:12
      Proszę o tytuł tygordnika. Z góry dziękuję.
      • Gość: mysz_bis Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 22.02.06, 09:22
        proszę o tytuł z gory ślcznie dziękuję mysz54@tlen.pl
        • mrowka69 Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 09:25
          ja tez poproszę o ten tytuł ;) pozdrawiam
          • Gość: Muminek Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: 213.195.139.* 22.02.06, 11:55
            Uwzględniając, że "Podróże marzeń" ukazywać sie będą co dwa tygodnie, to Grecja
            ukaże się 3 kwietnia, a Wyspy Greckie 29 maja.
            • Gość: Basia Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:04
              www.axelspringer.pl/infprasowe/artykul.asp?Artykul=752
              • Gość: władek może w tym roku ukaże się gazetka za 2,90 IP: *.mofnet.gov.pl 22.02.06, 14:41
                ta wydawnictwa "Podróże". Wydają taka rzecz raz na kwartał mniej więcej - mieli
                juz Chorwacje, Egipt, Turcje, Tunezję, Baleary i Alpy. Najwyższy czas w tym
                roku na wyspy greckie. Jest to gazetka bardzo praktyczna, w pigułce opisuje
                wiele rzeczy i dosc aktualnie. Przewodniki Wyborczej sa niepraktyczne. One
                opisują encyklopedycznie wszystko, nie skupiajac sie na najwazniejszych
                rzeczach. Np. przy wyspach greckich o Kos bylo z 5 stron, o Rodos z 10. Z tych
                przew. GW to chyba tylko Malta sie przyda, bo na 300 str. o malej wyspie sie
                cos znajdzie. Jak juz ktos obejrzy film z Egiptem, to piszczie opinie.
                • bah77 Re: może w tym roku ukaże się gazetka za 2,90 22.02.06, 19:20
                  > Przewodniki Wyborczej sa niepraktyczne.

Bo to nie są "przewodniki praktyczne", chyba nie taki jest ich cel, to nie
                  są "Pascale".
                  Jednak dzięki takiemu przewodnikowi GW, jak "Grecja - Wyspy" można wyrobić
                  sobie zdanie, np. o tym, na którą z wysp się wybrać i zacząć o niej szukać
                  info, można poczytać o historii itp. ...

bah7 obecnie bah77
    • Gość: miss_grizli Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.chello.pl 22.02.06, 21:13
      Bebiaczku, czy masz w swoich zbiorach "Najpiekniejsze wioski Grecji i wysp
      greckich"?
      A... i jeszcze jedno - wiem, ze swietnie znasz wiele wysp greckich.
      A czy w Twoich planach na przyszlosc jest miejsce na CHIOS ?
      Nikt o tej wyspie w watku "Grecja i Cypr" nie wspominal do tej pory ...

Pozdrawiam serdecznie

miss_grizli
      • bebiak Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 21:57
        Gość portalu: miss_grizli napisał(a):

> Bebiaczku, czy masz w swoich zbiorach "Najpiekniejsze wioski Grecji i wysp
        > greckich"?

Mam: takie potężne albumowe wydawnictwo z pięknymi fotografiami. Poszukać Ci
        tam czegoś?

> A... i jeszcze jedno - wiem, ze swietnie znasz wiele wysp greckich.

Czy znam je świetnie - sama nie wiem, ale faktem jest, że dotąd chyba 30
        zdeptałam (i sporo lądu) - co mnie cieszy niezmiernie:) Taka moja mała ale
        wielka radość:)

> A czy w Twoich planach na przyszlosc jest miejsce na CHIOS ?
        > Nikt o tej wyspie w watku "Grecja i Cypr" nie wspominal do tej pory ...

Chciałabym tam kiedyś dotrzeć, ale niestety przed Chios na mojej liście są inne
        miejsca, a ta wyspa troszkę jeszcze z tyłu, ale cały czas wierzę, że kiedyś
        kiedyś i na niej stanę:) I nawet nie przypominam sobie tak na szybko abym
        tutaj w Polsce znała kogoś kto tam był.
        Mam sporo różnistych książek o Grecji (w tym takie kupowane w Helladzie też) -
        poszukać Ci stron z Chios? Nie ma problemu (skaner mam, z czasem gorzej, ale
        jeśli to nie super-pilne to mogę się pobawić).

> Pozdrawiam serdecznie

Ja ofkors też:)
        B.
        • miss_grizli Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 23.02.06, 00:20
          Dzieki Ci serdecznie za dobre checi.
          Zapytalam o Chios z ciekawosci, bo wydaje mi sie, ze to tez jedna wysp greckich
          wartych odwiedzenia. Wiesz z linkami to nie ma juz takiego problemu ( moj maz
          twierdzi, ze jestem lepsza w tym od Google ;-). Raczej brakuje mi takich
          fajnych, zywych relacji podrozniczych jak Twoje, czy Baha77 (ale sie
          postarzyl...;-)).Z przyjemnoscia je czytam.
          Jesli chodzi o wyspy greckie - to wczesniej marzy mi sie Sifnos ( Ty juz tam
          bylas...).
          www.sifnos.e-sifnos.com
          Pozdrawiam serdecznie,

Kalispera

miss_grizli

PS - A propos książki - ja tez oczywiscie mam ja w domu. Moj ksiegozbior to
          prawie same przewodniki.

• martapodlesna Do Bebiak - Chios 24.02.06, 18:40
          W tym roku, w sierpniu mój braciszek będzie 3 tygodnie na Chios i myślę, że
          bedzie miał bardzo dużo do opowiadania no i zdjęć (uwielbia je robić :D)
          Zatem bedę miała co Ci opowiadać, a najlepiej gdyby sam to zrobił - wiesz te
          emocje po wakacjach - niezastąpione :))
      • bah77 Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 22.02.06, 23:01
        Chios - może Ci się przyda:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=5496237&a=5498034

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6717258&a=6717660

Pzdr

bah77
        • amigo50 ...ja kupiłem to wcześniej 22.02.06, 23:50
          Bebiaczku! Rozmawialiśmyn kilka dni temu na GG o tych "przewodnikach" i traf
          chce, że dwa dni po naszej rozmowie jeden z tygodników (ale to nie jest "Pani
          Domu" !) dodaje jako dodatek płytę w wersji dvd z relacją z podróży po Egipcie -
          wiesz więc już o co chodzi.
          Płyty te zostały wypuszczone już kilka miesięcy temu przez jedno z wydawnictw i
          każda z tych płyt kosztuje tam (ale nie tylko tam) 25 zł bez kilku groszy.
          Co one są warte? Będzie to naturalnie moja subiektywna ocena, ale postaram się
          być w ocenie możliwie najbardziej obiektywnym a mam już i oczywiście oglądałem
          10 filmów z tej serii.
          1. Nie są to wbrew nazwie przewodniki. Są to relacje z podróży odbytej do kilku
          ciekawych miejsc w pokazywanym rejonie. Miejsca nie są koniecznie najciekawsze
          a trasa - choć nie ma to wpływu na treść bywa karkołomna. Np. Płyta "Wyspy
          Greckie" (no, chyba wiadomo dlaczego od tego zaczynam?!)to relacja z Idry,
          Patmos, Mykonos, Delos, Santorini i wąwóz Samaria na Krecie - i tylko tyle.
          Powie ktoś "Hity" - no, w pewnym sensie tak,ale...
          2. W przypadku tej płyty akurat jakość filmu jest niezła, komentarz dość
          ciekawy a dziewczyna podróżująca (Megan McCormick)nawet niezła, choć momentami
          sztuczna. W innych filmach, np w "Egipt" jakość filmów jest momentami
          beznadziejna. Widać, że wykonano dość nieudolny montaż filmów nagrywanych
          kamerą analogową i cyfrową.
          3. Turcja pokazuje np niektóre miejsca znane i ciekawe, ale z jednej strony
          pojawiają się zdjęcia nienajciekawsze z wyprawy gdzieś na daleki północny
          wschód a nie ma np. Pamukkale i wielu innych znanych i ciekawych miejsc.
          Podobnie jest w Tunezji i Algierii i w innych miejscach też.
          itd,itd, itd...
          Reasumując daleki jestem od wpadania w zachwyt. Filmy (bo nie przewodniki!!!)
          oceniłbym na 3 z plusem i nic więcej.
          Uważam, że znacznie ciekawsza jest inna seria, której właśnie 4cz. Grecja
          ukazała się. Szkoda tylko, że przedstawia jedynie Grecję lądową a Grecji
          wyspowej nie przewiduje...
        • miss_grizli Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 23.02.06, 00:22
          Dziekuje bardzo za linki.

Pozdrawiam

miss_grizli
    • Gość: mała Greczynka Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:12
      witam. ja mam również fioła na temat Grecji i gdy ostatnio zobaczyłam kolekcje
      DVD z Grecja właśnie, rzuciłam sie na nią i wydałam ostatnie grosze. Cieszyłam
      się jak dziecko ale niestety nie długo, bo filmik nic specjalnego, pokazuje
      stałe atrakcje Grecji ale w standardowo nieciekawy sposób Ateny, Delfy, Olimp,
      Meteory, Saloniki. film jest stary bo ceny jeszcze w drachmach i BBC lub
      National Goegrafic to to nie jest -niestety.Ale podejrzewam że to nie ta Pani
      Domu, o której piszecie. Acha a cena to prawie 25 zł. nie polecam, ale tej
      płyty o której piszecie to nie widzialam... co to??? pozd Ania
      • amigo50 Re: Kupiłam sobie dziś jeden z tygodników ... 24.02.06, 20:31
        Muszę Cię zmartwić (i innych też). Film, o którym pisze mała Greczynka jest
        filmem z tej właśnie serii i to on właśnie się ewentualnie pojawi jako
        załącznik to tygodnika, który Panią Domu nie jest i nazywa się na 4 litery
        (ech, ta kryptoreklama). Powtórzę raz jeszcze to co już raz rzekłem i napisała
        mG: Filmy są takie sobie a niektóre wręcz fatalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka