Dodaj do ulubionych

Grecja - miasteczko Platamonas

IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.04.06, 14:50
mam pare pytań na temat greckiego miasteczka Platamonas.

jak z rozrywkami? zyciem nocnym?
czy jadąc tam można nastawiać się na tętniące życiem miasteczko dla młodych
ludzi?
a jaka plaża?

nei pori czy platamonas lepiej się sprawdzi? ;)

dziękuję za odp ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: stasio Re: Grecja - miasteczko Platamonas IP: *.devs.futuro.pl 01.04.06, 15:35
      generalnie jestem przeciwnikiem Riwiery Olimpijskiej, ale mnie sie Platamonas
      nawet podobal. Ladniejsze morze niz w Nei Pori, czystsze, bo...plaza kamienista
      a w Nei Pori piaszczysta, fajny piasek. Dla kazdego cos dobrego, bo wzdluz
      plazy to chyba 2 km roznicy. Wlasnie Platamonas, w przeciwienstwie do Nei Pori,
      oferuje rozrywke i zycie nocne. Ma tez bardziej grecka atmosfere.
      • bebiak Re: Grecja - miasteczko Platamonas 02.04.06, 16:03
        Nie podoba mi się klimat i atmosfera Riwiery i wakacji tam jako takich nie
        spędzałam i nie zamierzam, ale - podkreślam - są różne upodobania. Ja lubię
        greckie klimaty i po to jeżdżę do Grecji, inni wolą klimaty nieco inne i jeżdżą
        na Riwierę - jeśli świadomie, dlaczego nie?
        Zdarzyło się tak w maju 2003 roku, że musiałam gdzieś spędzić dobę (na
        Riwierze), aby stamtąd uderzyć w góry Epiru (taki miałam program wakacji). Nie
        chciałam również aby ta doba była stracona i stąd rozczytywałam się we
        wszystkim co o Riwierze oraz rozpytywałam zaprzyjaźnionych Greków z Aten, gdzie
        winnam tę dobę spędzić. Odpowiedź była tylko jedna: jeśli już muszę gdzieś na
        Riwierze to tylko i wyłącznie w Platamonas, bo tam jeszcze można znaleźć jakiś
        klimat.
        Byłam zatem w Platamonas, ale pozaglądałam (z niezdrowej ciekawości!) też do
        innych miejscowości w tymże rejonie: Platamonas zdecydowanie górą. Znalazłam
        tam parę sympatycznych zakątków, a dla tych którzy lubią imprezować też niezłe
        to miejsce: nad morzem, przy takiej jakby promenadzie (idąc w stronę fortecy)
        widziałam sporo barów muzycznych (i podobnych miejsc) z tętniąca anglojęzyczną
        muzyką i tam przewalało się sporo młodych ludzi różnych subkultur. Być może
        jeszcze gdzieś w Platamonas jest takie "zagłębie", ale ja ofkors nie szukałam
        takich miejsc.
        Miłych wakacji. B.
        • Gość: konio Re: Grecja - miasteczko Platamonas IP: 83.238.70.* 02.04.06, 16:43
          www.moon.r4.pl/neipori/info.htm
    • jac12345 Re: Grecja - miasteczko Platamonas 03.04.06, 16:41
      Platamonas jest stare, i zniszczone, trochę nieprzyjemne z kamienistą plazą,
      ale ma trochę więcej sklepów niż Nei.
      Nei Pori jest nowe i łądne, bardzo zadbane, chociaż mniejsze, ma zdecydowanie
      lepszą plażę, w zasadzie najlepszą jaką widziałem. Jest tez tam stacja kolejowa
      z której można dojechac do Aten i Salonik.
      Miasta są w odelgłości ok 3 km. od siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka