neronka 24.05.06, 11:49 Stali bywalcy forum znają tą stronę ale podaję ją dla osób nowych, dopiero wybierających się na Kretę. Fotki są śliczne i wprowadzają w grecki klimat. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=20755436 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viola Re: Zdjęcia z Krety IP: *.chello.pl 24.05.06, 12:08 Owszem widoki są piękne, zaczynam się powtarzać na tym forum:-). Ale nie samym powietrzem, widokami i miłością można przeżyć:-)). W związku z tym mam prozaiczne pytanie do ciebie i innych bywalców Krety o żywność. Tyle się naczytałam o specjałach ale nie zaspokoiłam ciekawości o jakość i rodzaj pieczywa oraz tzw napojów do obiadokolacji. Proszę o obszerne wypowiedzi:-)). Czy jest do śniadania wybór pieczywa (****hotel) oraz ceny napojów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: neronka zajrzyj tu! IP: *.chello.pl 25.05.06, 09:32 i odpowiedz,proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f wybacz, ale trudno mówić o specjałach jesli ma sie 25.05.06, 11:55 wykupione zywienie hotelowe:-(( W kazdej malej piekarni, w kazdej malej i duzej miejscowosci masz wspanialy wybor pieczywa co rano: chleby i bulki z oliwkami czrnymi i zielonymi, cynamonowe chleby, bulki, i chalki z rodzynkami, mmmm, serowe, szpinakowe, cebulowe, czosnkowe rogale rogaliki i zawijance. Ale nie w hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: wybacz, ale trudno mówić o specjałach jesli m IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:40 Myślę,że jako rezydent Krety z niejednego pieca chleb jadłeś jacku1f:-).Jednak ja mam wspomnienie nie do zatarcia, kiedy będąc po raz pierwszy w basenie Morza Śródziemnego i czując olbrzymi głód nie mogłam go zaspokoić bo wszystkie restauracje były akurat nieczynne. Mogłam jedynie wypić napój w barku co mnie zupełnie nie zadowoliło a wręcz bardzo zdziwiło,że w krajach utrzymujących się z turystyki pozamykano restauracje w najbardziej pożądanej porze:-). Dlatego dziękuję neronce za informacje bo jest "w temacie" na bieżąco; jak również tobie za uzupełnienie wypowiedzi; wiem czego mam poszukiwać w sklepikach i oby były akurat otwarte:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Klimat Krety IP: *.chello.pl 28.05.06, 20:18 Podrzucam wam temat zapoczątkowany przez neronkę. Podziwiajcie fotografie i siłą wyobraźni przenoście się moi mili greko-entuzjaści z zimnej, deszczowej i wietrznej Polski do Hellady. Ja właśnie kończę pakowanie walizki i wkrótce "fizycznie" zmieniam miejsce pobytu aby rozkoszować się słońcem,oleandrami i śpiewem cykad. Zajrzałam tu aby pożegnać się na krótki czas z wami, pozdrowić neronkę i bah77 ; podzielę się wrażeniami po powrocie. Tymczasem! Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Klimat Krety... 28.05.06, 20:36 Pozdrawiam także i zazdroszczę... ;-) www.wunderground.com/global/stations/16754.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Klimat Krety... IP: *.chello.pl 20.06.06, 06:49 Fotografie to tylko "przedsmak" tego co można przeżyć naprawdę:-). Witam po powrocie z upalnej i nieco wietrznej Krety oraz dość zatłoczonej Santorini:-). Przesyłam gorące pozdrowienia wraz z uśmiechem opalonego "lica":-))). Pomalutku dochodzę do siebie po pełnej wrażeń wyprawie do Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś