p307 13.06.06, 23:33 Witam. Wyjeżdzamy do tego hotelu w lipcu - 12 i jesteśmy ciekawi czy będzie tam spora grupa Polaków? Jedziemy w 2 rodziny z dziecmi - wylot z Warszawy. Czekamy też na opnie o tym hotelu od osób które już tam były. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pppp Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:36 Witam Jeżeli wybierasz się z Opena/Podrozetv to jak do tej pory nikt nie trafil do tego hotelu podobno zamieniają na Mediteranneo ja mam wylot we wrześniu ale pani mnie poinformowala ze na dzien dzisiejszy nic nie wiiadomo o zmianach w moim terminie, napisz jak to jest u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I_WW Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 16:45 Nam Podróże TV też zmieniły Armindę na Hera Vilage w Agios Nicolaos. Wylatujemy 28.06... Odpowiedz Link Zgłoś
p307 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 16.06.06, 00:32 Witam. Wybieramy się tam z Podróże Tv i na dzień dzisiejszy nic nas nie informowali o zmianie hotelu. Ale jutro zadzwonię i dowiem się szczegółów. Co do wylotu to chciałbym wiedzieć czy podano godzinę wylotu ? Z tego co sprawdzałem na stronie Open travel to jest to wylot w nocy o 23.15. I jak rozwiążecie sprawę powrotu - a mianowicie doba hotelowa kończy się o 12.00 i co z resztą dnia ? www.opentravel.pl/wyjazdywyloty.php Każą Wam - i nam o ile polecimy - czekać na walizkach i zapłacić za następną dobę ? Byliśmy świadkami takiego scenariusza 3 lata temu - też na Krecie w Chanii. CO Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.96.25.132.rev.deltatrans.pl 16.06.06, 14:42 Jestem jednym z tych, którzy musieli czekać 13 godz. Była alternatywa - zapłacić 90 euro za pół doby hotelowej ( bez wyżywienia) To był jedyny problem z jakim się spotkałem. Hotel i cały pobyt był super. Odpowiedz Link Zgłoś
p307 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 16.06.06, 22:37 czy 90 euro od osoby ? i czemu bez wyżywienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
p307 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 16.06.06, 22:35 Bercik a czy byłeś tam z Podróże Tv / Open travel czy może z innego biura ? Kiedy tam byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.06.06, 11:39 Byłem z Open Travel i nie w hotelu Arminta tylko w Capsis. Miałem taki sam problem jak Wy, ponieważ biuro na 5 dni przed wylotem zmienili nam hotel ( na szczęście zdecydowanie lepszy od Armindy). Cenę za pół doby podał nam rezydent po konsultacji z recepcja ( 90 euro bez wyzywienia). Tak jak zaznaczyłem to był jedyny minus tej imprezy - reszta była super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.06.06, 11:44 Aha, jeszcze zapomniałem dopisać 90 euro od pokoju, byłem pod koniec maja oczywiście 2006 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: 80.68.236.* 19.06.06, 13:33 Witam, wróciliśmy z Krety 15.06, też mieliśmy mieć hotel Arminda, ale Podróże TV zmienili go na Hotel Mediterraneo. Prawde mówiąc, wogóle nie żałowalismy. Hotel bardzo przyjemny, chociaż obsługa hotelowa mniej:-(Chodzi głównie o kelnerów podczas posiłków. Plusem napewno jest to, że nasz hotel był bliżej miasta, a Arminda jeszcze z 1,5 km dalej. Oglądalismy z czystej ciekawości Armindę, jedyny chyba plus hotelu to bezpośrednie dojście do morza, nie przez ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
p307 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 20.06.06, 22:23 Witam. Dzwoniłem do Podróże TV i nic konkretnego nie powiedzieli. Że nie z ich winy były zmiany tego hotelu na inny i takie tam tłumaczenia.... Co do sprawy wylotu to Pani powiedziała że latają JUŻ DZIEŃ WCZEŚNIEJ ale nie bardzo chce wierzyć, tj. data wylotu 5 lipiec a samolot wylatuje z W-wy 4 lipca o 23.15. Czekam na rozwój wydarzeń tylko żebym nie musiał jechać palcem po mapie na tą Kretę...... Dziękuje za wszelkie info. Pozdrawiam i opiszę wszystko jak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadsa Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:07 Milego wypoczynku jak wrócisz napisz w jakim hotelu zostaliście zakwaterowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.chello.pl 23.06.06, 22:37 chcialem sie wlaczyc do dyskusji i powiedziec co sie dowiedzialem: mianowicie tez kupilem wyjazd przez podroze tv ktorego open travel jest organizatorem-niestety!!! a dlaczego niestety???bo dopiero po zakupie dowiedzialem sie co to za firma. podzwonilem popytalem i okazuje sie ze: 1)polisa opena jest minimalna ale zgodna z prawem-tylko ze jakby co to na nic praktycznie nie wystarczy 2)za zeszly rok open zalega hotelarzom na krecie na kilkadziesiat tysiecy euro!!! 3)wyloty z wawy sa o takich godz ze na pokoj czeka sie ok 10godz - chyba ze sie doplaci, a powrot jest o 3 w nocy jednego dnia przyczym doba hotelowa konczy sie o 12:00 dnia wczesniejszego 4)do hotelu arminda nie wpuszczono turystow pierszej tury bo hotelarz nie jest frajerem i chce wreszcie odzyskac kase - a tak wogole to jesli juz wpusi to do pokoji wychodzacych na gory i na droge!!! ja niestety kupilem wyjazd na koniec wrzesnia i boje sie zeby calej kase nie stracic bo jak zbankrutuja to z ubezpieczenia nie starczy na moje roszczenia wiec zamierzam zrezygnowac i strace 400zl niestety-ale za gapowe sie placi piszcie prosze jesli macie jakies info o armindzie i openie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.chello.pl 23.06.06, 22:44 a jeszcze jedno co nie swiadczy dobrze o openie: ci co kupili juz wyjazd pewnie wiedza ze trzeba doplacic 65zl od osoby bo wzrosly ceny paliw na rynku swiatowym. i wszystko ok zgodnie z umowa i prawem TYLKO!!!wszystkie biura wysylaja info do klienta ze doplacic trzeba ale 60zl!!! wiem ze chodzi tylko o 5zl ale juz sam fakt ze nawet tutaj sobie naliczaja mowi co to za firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:15 Mam ten sam problem Armindę zamieniono na Mediterraneo? Osobę która tam była prosze o więcej informacji o tym hotelu. Np. w ofercie hotelu klima tylko w określonych godzinach, za lodówke trzeba płacic( mamy opcje ALL), jakie baseny i plaża itd. Jak Open/PTV rozwiazały problem opłat z aklime i lodówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 13.07.06, 20:37 ja dzis wrocilam z krety, arminda/open, biuro beznadzieja hotel ok, to prawda ze czekasz poad 12 godzin na walizkach my dokupilismy pokoj za 60 euro, rezydent jest chamski, ale czegoz sie spodziewac, oszukal nas tez na samochodach dziwne rozliczenia bezplatnych aut ktore mielismy w cenie. szkod gadac nigdy wiecej open. zycze udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
p307 Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 30.07.06, 11:28 Witam. A jednak trafiliśmy do Hotelu Arminda. Ogólne wrażenie - dobre. Nasz pokój - duży i wygodny. Wyżywienie - dostateczne - ciągle jajka, frytki i makaron. Czystość - poniżej krytyki - basen brudny, sprzątnięty raz po naszej interwencji, w pokojach tylko wynoszono śmieci i zmieniano ręczniki i pościel. . Co do biura podróży Open Travel to niestety nie pozostawia dobrego wrażenia. Rezydenci tylko obiecują i nic nie robią. Sprawa opuszczenia pokoju i oczekiwania na transfer na lotnisko - bez komentarza - żądają 50 euro za pokój do godziny 20.00. Dla zainteresowanych mogę przesłać więcej info i zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 23:21 hotel zaluguje na dwie gwiazki,brudny,napoje fatalne, brak plazy,brak animacji,za pokój w nowym korpusie dla klijentow Open Travel platne 10 eur. za osobę na dobę.Jedzenie dobre,jedyny plus. Alkohole, lepiej nie mówic,co dopiero pić, napoje bezalkoholowe lekarz tamtejszy zabronił dzieciom również pić ! Foldery reklamowe w internecie to fotomantaż.Oczywiście byli turysci niektórzy zadowoleni ,była ciepła woda w kranie,ręcznik i mydło,i telewizor,i piękna pogoda,a i rozcienczone ale piwo. Współczuje ludziom,którzy lecą z Open Travel,czy Podróże TV, ja lecialem z tego biura istny KANT.super hotel 4* Wykupilem w lutym cena 4600zl. druga osoba gratis.Za dzieci zaplacilem 30% znizki.W swojej reklamie Open Travel uzywalo w tym czasie sloganow; .Wszystkie miejsca sprzedane byly w tym hotelu juz w styczniu w roku 2005.Odnośnie rezydentów gorszych jeszcze nie widzialem.Za nic nie odpowiadaja,nie podnoszą telefonów, a turystom tylko proponowali produkty z czego mieli prowizje ,czyli wypożyczalnie samochodów ,ktorzy proponowali rozbity samochod niezgodny z umową pod grożbą utraty pieniedzy !oraz wycieczki. Na pierwszym spotkaniu proponuja udzielają 10% rabatu dla chętnych ,apotem ich nie ma nie podnoszą sluchawki wysyłają na umówine w hotelu spokanie młoda dziewczyne,ktora nic nie wie.Zarowno pan Piotr jak i pani Małgorzata bez przerwy zsylali sie na to ,ze w umowie z Open Travel nie ma opieki nad turystami tylko co ?!przetlumaczenie rozmowy z recepcjonistą.Odnosnie otatniego dnia to chetnie bym zaplacil 60 eur. za pobyt w pokoju od 12godz. w dzień do 01 w nocy ze względu na dzieci.Ale nie bylo wolnych miejsc w pokojach.Więc dzieci spaly wieczorem na lezakach przykryte recznikiem.Za tyle pieniedzy czulismy sie jak bezdomni na dworcu w oczekiwaniu na autobus.Nie pomgly zadne prosby, ani blagania w recepcji(tak Open Travel ma podpisaną umowę z hotelem)pani rezydenka Małgorzata pierw nie podnosila telefonu, a potem zczęła mnie straszyc policją jesli nie opuszczę na czas pokoju.(jedno z naszych dzieci było chore na anginę 4 lata ,drugie jest diabetykem 6 lat).Tak, ze to co ludzie tu pisali wcześniej o rezydentach jest calkowitą prawdą. Tak, że wspolczuje ludziom latającym z OPEN TRAVEL, PODRÓZE TV i chcących leciec do Armindy (jedno z dzieci mialo anginę 4 lata, drugie jest dibetykem 6 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
slkkoz Re: Hotel Arminda - czy ktoś się tam wybiera ? 28.08.06, 23:35 Tylko nie przez Open Travel, naciągacze,znaczenia słow uczciwosc i rzetelnoć, którego używaja w umowinie jest tej firmie nieznana. Ich rezydenci ...., hotsztaplerzy,widządcy tylko swoje małe interesy, pieniądze ,ile zarobić na turystach,mają przygotowane teksty SMSów dla turysów!! i nic po zatym,i nie do hotelu Arminda,on tylko stoi obok hotelu cztery gwiazdki,nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
slkkoz hotel Arminda 28.08.06, 23:37 Tylko nie przez Open Travel, naciągacze,znaczenia słow uczciwosc i rzetelnoć, którego używaja w umowinie jest tej firmie nieznana. Ich rezydenci ...., hotsztaplerzy,widządcy tylko swoje małe interesy, pieniądze ,ile zarobić na turystach,mają przygotowane teksty SMSów dla turysów!! i nic po zatym,i nie do hotelu Arminda,on tylko stoi obok hotelu cztery gwiazdki,nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
slkkoz Arminda 28.08.06, 23:40 Tylko nie przez Open Travel, naciągacze,znaczenia słow uczciwosc i rzetelnoć, którego używaja w umowinie jest tej firmie nieznana. Ich rezydenci ...., hotsztaplerzy,widządcy tylko swoje małe interesy, pieniądze ,ile zarobić na turystach,mają przygotowane teksty SMSów dla turysów!! i nic po zatym,i nie do hotelu Arminda,on tylko stoi obok hotelu cztery gwiazdki,nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś