Dodaj do ulubionych

Santorini czy Samaria

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:41
Witam!
wyjeżdzam na urlop na Kretę, zamierzam wybrać się na wycieczke ale z powodu
ograniczonych funduszy musze wybierac miedzy Santorinii a Samarią. co wybrać?
Proszę o refleksje z wycieczek.
Obserwuj wątek
    • monalisa.pl sanotrini santorini santorin 25.08.06, 14:43
    • aniella2 Re: Santorini czy Samaria 25.08.06, 14:55
      zależy jak wolisz spędzac czas: Santorini -rejs statkiem i zwiedzanie ,
      Samaria - dla lubiących chodzic bo to ok. 16-17 km do przejscia wiec moze
      zmeczyc ale warto!!! trzeba tylko pamietac o dobrych i wygodnych butach!
    • Gość: niunia Re: Santorini czy Samaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 15:55
      Samaria tańsza,warto!Boskie widoki!
    • Gość: bb Re: Santorini czy Samaria IP: *.dsl.hol.gr 25.08.06, 16:25
      Sandorini ,najlepiej zostac tam na dwa dni.
      mozesz wtedy poplynac stateczkiem na wulkan -swietna wycieczka,
      zobaczyc czerwona plaze ,oraz w swietny sposob wyeksponowane wykopaliska
      Samaria tez jest nie zla wycieczka ,ale poza skalnymi wrotami ,krajobrazem nie
      ma nic, co bedzie dla ciebie inne niz nasze polskie gory .Miasto Skalne u
      czechow podobalo mi sie bardziej
    • Gość: Iga Re: Santorini czy Samaria IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.08.06, 14:17
      dzięki za info
      • Gość: Basia Re: Santorini czy Samaria IP: *.imz.pl 28.08.06, 07:05
        Jeśli masz wątpliwości to wyrażę się krótko: Santorini i tylko Santorini!!!!!
        • Gość: gaba Re: Santorini czy Samaria IP: *.lot.pl 28.08.06, 07:42
          Tylko i wyłącznie Santorini!!!
          • Gość: Iga Re: Santorini czy Samaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:22
            a jak przebiega ta wycieczka- trochę daleko na to Satnorinii- jest czas na
            miejscu na zwiedzanie? ponoć połowa ludzi leży na pokładzie z chorbą morską ;-)
            • Gość: evulevu Re: Santorini czy Samaria IP: *.chello.pl 28.08.06, 10:13
              W zasadzie trudno wybrać, bo oba miejsca trzeba zobaczyć koniecznie. Jeśli
              planujesz osobny wypad 1-2 tyg. na Santorini to wybierz Samarię. A propos
              Santorini- płynie się ok. 4 godz. w jedną stronę wiekim promem i z chorobą
              morską nie jest tak żle. Ja niestety mam z tym problem, bo zawsze muszę brać
              aviomarin na prom czy samolot . Ale ze wszystkich morskich podróży tylko na
              Santorini nie miałam problemu i nawet mogłam jeść śniadanie i obiad na promie,
              z tego co pamiętam to nikt nie chorował. Inaczej jest na małych wodolotach-
              wszyscy leżą pokotem na pokładzie :(
              • Gość: Iga Re: Santorini czy Samaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:54
                dzięki, hmmm 4 godziny w jedną stronę- to jest czas na zwiedzanie tam na
                miejscu?
                • tomskey Re: Santorini czy Samaria 28.08.06, 14:03
                  Polecam raczej wodolot,a nie prom. Szkoda czasu na prom,jesli to wycieczka
                  jednodniowa
                  • Gość: evulevu Re: Santorini czy Samaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 15:32
                    Wyrusza się wczesnym rankiem, a wraca pózna nocą. Wodolotem owszem krócej, ale
                    wszyscy pokładają się na pokładzie- choroba morska :) Wybór należy do Ciebie.
                    Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka