joter19481 09.01.07, 08:34 Jeśli był ktoś na Rodos w hotelu Doreta Beach; wg. Triady 4 gwiazdki, proszę uprzejmie o opinię. Cena dość umiarkowana, jak na standard opisany w katalogu. Oby to była prawda. Serdecznie proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: donata Re: Doreta Beach Rodos IP: 212.160.156.* 09.01.07, 09:35 właśnie też zastanawiam sie nad tym hotelem z TRAIDY i byłoby miło gdyby ktoś podzielił się swoja opinią. Fajny też jest hotel FILERIMOS też 4 gwiazdki z Triady. A może ktoś jaka jest tam pogoda w 2 połowie Maja ?? Donata Odpowiedz Link Zgłoś
joter1948 Re: Doreta Beach Rodos 09.01.07, 09:51 W forum wyczytałem bardzo złe opinie o hotelu Filerimos. Radzę ostrożność. Opisy katalogowe Triady nie zawsze są do końca uczciwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drsj Re: Doreta Beach Rodos 09.01.07, 10:02 dzięki za informację. Ciekawe co mówią o Doreta Beach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
joter1948 Re: Doreta Beach Rodos 09.01.07, 11:04 Znalazłem opinie o interesującm nas hotelu. Niestety w języku angielskim. jeśli możesz przetłumaczyć, bardzo bym prosił. A oto strona www.booking.com/hotel/gr/hoteldoretabeach.html?label=gog235jc#top. Pozdrawiam i czekam na odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
olmapluta Re: Doreta Beach Rodos 09.01.07, 12:10 ja wybieram sie z rodziną na Rodos do Doreta Beach 31 maja przetłumaczyłam trochę opinii o tym hotelu. jest to hotel sezonowy otwieraja go dopiero w kwietniu .Pokoje wyposażone w minilodówkę, suszarkę do włosów, żelazko ,jest radio i satelitarna telewizja ,jedzenie jest w restauracji lub w tawernie na terenie hotelu,dośc urozmaicone rózna kuchnia.Trochę zniszczone jest boisko do tenisa ale to chyba nie jest najważniejszy problem. Hotel ma prywatną plażę gdzie rowery wodne leżaki są bezpłatne. Sprawdz sobie doreta-beach.com tam są zdjęcia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drsj Re: Doreta Beach Rodos 09.01.07, 13:51 dzięki za info, zaraz jeszcze sama poczytam coś o tym hotelu, ja wybieram, się 17.05, ciekawe czy pogoda będzie ok ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hbeatka Re: Doreta Beach Rodos 11.01.07, 11:28 CZEŚC ja tez się wybieram do tego hotelu. wyjazd z Triady wydaje mi się ze hotel będzie ok. ale mam wątpliwości co do tej miejscowości Tholos. oby to nie była jakaś dziura, jest co tam robić wieczorami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Doreta Beach Rodos IP: 62.87.161.* 09.01.07, 15:21 Sprawdziłam na: www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Doreta+Beach-ch_hb-hid_49173.html opinie raczej kiepskie, na 23 opisy zadowolonych 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
hbeatka Re: Doreta Beach Rodos 11.01.07, 11:31 Pani z Triady powiedziała że Doreta Beach jest o wiele lepszym hotelem niż FILEROMIS, chyba mówiła prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:04 Pani w Triadzie to tyle wie co zje, Pewnie Sugeruje sie tylko ceną, plus tego hotelu to taki że jest przy plaży i ma leżaki bezplatne w porównaniu z Filerimos-em. Opinie na forach niemieckich angielskich, holenderskich, ma podobne co hotel filerimos, a w niektórych przypadkach. Nawet gorsze. Ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agao15 Re: Doreta Beach Rodos 28.01.07, 11:19 też się zastanawiałam nad tym hotelem, także nad Forum,ale to z drugiej strony Rodos-podobno tej wietrznej ostatecznie jednak zdecydowałam sie na hotel Evi,Faliraki,opcja ALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:20 Tez myalałam nad tym hotelem. Przeczytałam kilka opinii o nim i nie wiem co mysleć. Wg opinii które czytałam lezy w okolicy gdzie nic nie ma dookoła, tylko elekrtownia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:18 wczoraj wykupilam wakacje w DB więc klamka zapadła.Czekam na wszelkie informacje dot. hotelu, okolicy itp. Opinie, do których dotarłam sa bardzo zróżnicowane. Prosze o szczere wypowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:54 na niemieckiej stronie holidaycheck.de hotel ma ****. na 26 opinii 14 powyzej 3,5 słoneczek tj. 53,8%. Myslałem ze taka rozbiezność w ocenach to typowo polska specjalność. Odpowiedz Link Zgłoś
olmapluta Re: Doreta Beach Rodos 28.02.07, 12:33 Witam Ja równiez wybieram sie do tego hotelu z rodzinką i lecę 31 maja ale z Warszawy więc pewnie spotkamy sie na miejscu byłoby miło spotkać kogoś mówiącego w tym samym języku Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Doreta Beach Rodos IP: *.subscribers.sferia.net 11.08.07, 15:40 Maz racje. Trzy to ledwo mozna dac. Nigdy wiecej z Triada. Nawet na biletach powrotnych napisali ze mozna wziac w podroz 20 kilo choc przepisy przewoznika mowia o 18. Czy rezydentka cos zalatwila oprocz sprzedazy wycieczek ??? Dno, kompletne dno !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: Doreta Beach Rodos 13.08.07, 10:20 w katalogu Triady są wyraźnie podane informacje odnośnie limitu bagażu, trzeba umieć czytać:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Doreta Beach Rodos IP: *.subscribers.sferia.net 13.08.07, 11:02 > w katalogu Triady są wyraźnie podane informacje odnośnie limitu bagażu, trzeba > umieć czytać:P Triada na biletach powrotnych wydawanych na lotnisku zaznaczyła że limit jest 20 kg. Trzeba było być na lotnisku i słuchać awantur pasażerów i rozkładane ręce rezydentek......... Mnie to akurat nie dotyczyło, pomijając fakt dłuższego oczekiwania w kolejce. A, że w katalogu było napisane ?? I co z tego. Napisali tez, ze doba hotelowa konczy sie o godz 12 w dniu wyjazdu, ze hotel jest po remoncie ......... Nawet informacje na hotelowej tablicy ogłoszeń Triady w czesci nie były zgodne z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: Doreta Beach Rodos 13.08.07, 11:48 A mi się wydaje, że ludzie trochę przesadzają...posunę się nawet do stwierdzenia, że ludzie Ci mieli bagaże o wadze grubo ponad 20 kg i pretensję do całego świata. Jasne, ze w BP nigdy nie poinformują nikogo dokładnie, ale człowiek po to ma oczy, żeby od czasu je użyć :P Opinie o powyższym hotelu również czytam z przymrużeniem oka, sama akurat wybieram się do niego w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, ze tak źle nie będzie. A tak na marginesie, gdzieś czytałam, ze ten hotel był tylko klasyfikowany wg kategorii lokalnej(wg niej ma A). Uważam, że każdy, kto był chociaż w 2-3 krajach wie, że gwiazdka gwiazdce nie jest równa:) Natomiast chętnie poczytam o tym hotelu troszkę więcej. Czy jest w pobliżu jakaś wypożyczalnia samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Doreta Beach Rodos IP: *.subscribers.sferia.net 13.08.07, 12:22 W hotelu nie ma wypozyczalni, choc hotel oferuje posrednictwo, ale nie ma to znaczenia bo mozesz wynajac poprzez biuro lub w wypozyczalni po drugiej strony ulicy. Ceny od ok 45 euro za dzien. Trzeba rezerwowac auta 2-3 dni wczesniej. Choc nie zawsze sie to oplaca, bo odleglosci nie sa duze. My pojechalismy taksowka do aquaparku , tego samego dnia do Rodos i za powrot do hotelu zaplacilicmy w sumie 50 euro,czyli tyle samo co za wynajecie auta, a klopot z wynajeciem , parkowaniem nas ominal. Nastepnego dnia wynajelismy auto aby pojechac do Doliny Motyli i na piaszczysta plaze na wschodnim wybrzezu. W tym przypadku wynajecie auta tez bylo porownywalne z taxi. Taxi ma ustalone ceny na danych trasach. Generalnie licza sobie 1 euro za kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: Doreta Beach Rodos 13.08.07, 12:38 Super:) Wobec tego mam jeszcze parę pytań: 1) Jeżeli doba kończy się o 12, to opłaca się brać dodatkową dobę i kiedy trzeba to zgłosić? 2) Odnośnie Aquaparku, czytałam trochę negatywnych opinii, a jaka jest Twoja? 3) Wyżywienie, czy jest w miarę możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Doreta Beach Rodos IP: *.subscribers.sferia.net 13.08.07, 12:31 > A mi się wydaje, że ludzie trochę przesadzają...posunę się nawet do > stwierdzenia, że ludzie Ci mieli bagaże o wadze grubo ponad 20 kg i pretensję d > o > całego świata. No to wiesz jak to wygladalo....... Jasne, ze w BP nigdy nie poinformują nikogo dokładnie, ale > człowiek po to ma oczy, żeby od czasu je użyć No wlasnie i dlatego przeczytali info na biletach. A tak na marginesie, gdzieś czytałam, ze ten hotel był tylko > klasyfikowany wg kategorii lokalnej(wg niej ma A). > Uważam, że każdy, kto był chociaż w 2-3 krajach wie, że gwiazdka gwiazdce nie > jest równa:) Gwiazdki miejscowe ? Zgoda, czasem trzeba ująć.Tylko ze Triada w katalogu nadaje swoje " słoneczka " a tu dala cztery. Jesli wszyscy byliby zakwaterowani w nowych pokojach to OK. Ale jesli nie widzialas to lepiej nie miej okazji zobaczyc pokojow w bungalowach, czy np 120, 120A, 120B, 220 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: Doreta Beach Rodos 13.08.07, 12:40 Czyli gdybym miała się kłócić, to zdradź mi przynajmniej które pokoje należą do tych lepszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Doreta Beach Rodos IP: 217.153.205.* 14.08.07, 11:31 Pokoje generalnie sa male ale ok, lazienka czyta, łóżka z nowymi materacami. W pokoju jest się przeciez tylko na nocleg. My mieszkalismy na piatym pietrze od strony ulicy tj wschodniej. Nie było głosno. Ale komary dolatywały. Gryzły mocno. Marta miała 40 znaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 13:38 Wybieram się w tym roku 28.08 na Rodos. Myślałam o dwóch hotelach Doreta Beach i Filerimos. Jadę z malutkim dzieckiem, więc nie mogę pozwolić sobie na kiepskie warunki. Prosiłam bym o dużo informacji (może jakieś zdjęcia :-) ). Jak wyglądają hotele, pokoje, jedzenie, zejscie do plaży, okolica? Czy waszym zdaniem można pojechać tam z rocznym bobasem i wózkiem? Czasami w katalogu jest napisane 200 metrów do plaży, ale nie wspominają że ostro z góry i po kamieniach. Komentaże na www.holidaycheck.com przeczytałam, ale zdania tam są podzielone, więc proszę o więcej info. Czy kominy elektrowni widać i czuć z plaży Doreta Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Doreta Beach Rodos IP: 217.153.205.* 01.02.08, 14:34 Z tych dwóch to bierz Doretę. Bylam w ub r. Jak wracaliśmy to ludzie narzekali na Filerimos. Z ich relacji zapamiętałam że były tam jakies robaczki, do plaży daleko, basen przy samej ulicy. Doreta ma własną plaże zaraz przy hotelu. Zerknij sobie w google maps jak jest położony, widać wszystko dokłądnie. Plaża nie najlepsza, kamyków dużo. Kominy widać, ale nie przeszkadzaja. To samo z samolotami. Przeszkadzają komary. Moje dziecko miało 40 znaczków. Brodzik dla dzieci fajny i duży. Duży basen jest bardzo głęboki. Okolica spokojna czyt, poza hotelem nie ma nic, nawet spacery trudne. Gdybym miała jeszcze raz jechać wybrałabym inny hotel jakis na wschodnim wybrzeżu, gdzie wieje znacznie mniej niz w Tholos i plaże są ładniejsze. Może zobacz w Faliraki. Ja napewno wolałabym coś koło Lindos. Przeurocze miasto. Ale z lotniska kawałek się jedzie. Czy w tym roku godziny lotów sa juz znane? Niedaleko Lindos super plaża!!! POlecam!!!! Aghati Beach. Piaseczek jak nad naszym morzem. Tylko autkiem trzeba dojechać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 19:39 Witam, mam pytanie odnośnie tego basenu. Ten duży basen jest rzeczywiście taki głęboki? W całości? od momentu wejścia? W najnowszej edycji katalogu podają 3,2 m głębokości. Wiem że to może głupie pytanie.. ale powiedzcie...ten kto był i widział :) Pozdrwoeinia i do zobaczenia na Rodos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Doreta Beach Rodos IP: *.centertel.pl 27.02.08, 12:57 Wiec tak:ja byłam w hotelu Doreta Beach w tamtym roku od 7-21 czerwca z dwójką dzieci w wieku 2 i 6 lat.Tholos to wioska nie za bardzo jest tam gdzie spacerować po drugiej stronie ulicy ze trzy sklepy tawerna wieczorem dyskoteki obok wypozyczalnia samochodów najlepiej wypozyczyć na 3 dni i zwiedzić po troche całą wyspe jest przepiekna szczególnie Lindos(wsch.strona wyspy)zamek cudnie połozony widoki super,morze kryształ,piaseczek ok.Zwiedzilismy też miasteczko Faliraki,Kalithee i oczywiście przecudne miasto Rodos (stolica wyspy) z pieknymi zabytkami.Hotel położony blisko morza tak że nawet z wózkiem super dojazd do plaży,baseny ok duzy plus ze nie trzeba płacic za leżaki chociaz my rezerwowalismy kładąc reczniki gdzies przed sniadaniem przed 8.oo i zawsze miejsce było bo pozniej ciezko znalesc miejsce.Koło basenów bufecik z drinkami (my byliśmy mając wersje all inclusive wiec wszystko do woli a troszke dalej bufecik z jedzonkiem otwarty od 11-17.W hotelu duża jadalnia bardzo sobie chwaliłam obsługa uwijała sie jak mogła jedzonko pyszne i duzo tego że jakies 5 kilo w cigu 2 tyg.można przytyć:)Codziennie wieczorki mini disco dla dzieci(w hotelu) pozniej skecze grecki wieczór i oczywiscie bufecik z napojami.Pokoje troszke małe telewizor suszarka do włosów balkony od strony ulicy ale chyba dobrze bo z widokiem na morze od strony pd.za gorąco ponieważ klime włączyli dopiero po tyg. pobytu bo działa dopiero od 15 czerwca.Jak była to wieczorami zamykało sie balkon i komarów zero a bez klimy trzeba było otwierać wszystko i dzieciaki były pogryzione(trzeba sie zaopatrzyć w preparaty p/komarom).Wiatr faktycznie wiał mocno i przy temp.25st dało sie go odczuć a pod koniec pobytu(jakis tydzien)było 30st. i wtedy przydał sie ten mocny powiew od morza.Acha samoloty non stop nad głowami niedaleko lotnisko ale dla dzieci to atrakcja a mnie to wogóle nie przeszkadzało. Także ogólnie byłam zadowolona z pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona1004 Re: Doreta Beach Rodos 14.06.08, 19:00 bylam 2 lata temu i jestem bardzo zadowolona sa male minusy brudna plaza male pokoje ale jedzenie dobre czysty basen spokojna okolica autobus pod hotelem wiec wszedzie mozna sie dostac aha jeszcze jedno fajna muzyka i barmani robia dobre drinki Odpowiedz Link Zgłoś
jasiela Re: Doreta Beach Rodos 30.07.08, 09:09 Witam! Ja też lecę 28.08 z małym dzieckiem.Masz jakieś wieści, czy można tam kupić jedzenie dla dziecka i pieluchy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Doreta Beach Rodos IP: *.acn.waw.pl 25.08.08, 18:27 mozesz spokojnie jechac z malym dzieckiem a jedzonko i pieluchy kupisz w sklepie na przeciwko hotelu.Czynny jest do 23 z hakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Doreta Beach Rodos IP: *.acn.waw.pl 25.08.08, 18:41 Witam zainteresowanych.Kilka słów o hotelu Doreta Beach.Hotel umiejscowiony nad samym morzem,olbrzymi basen o gł.175-320cm.Jest też brodzik dla maluchów o gł.70cm.Plaże nie są brudne tylko kamieniste.A jeślui zdaży się słomka lub kubek to tylko dlatego,że jakiś lord nie zabrał swoich śmieci.Plaża,basen i leżaki są codziennie sprzatane i myte.Posiłki znakomite a jak będziecie mili dla Greków to oni wam nieba przychylą.Warto nauczyć się kilka podstawowych zwrotów po grecku,zyskacie szacunek i dobrze wynegocjujecie ceny w mieście.Same Theologos to niezbyt duże miasteczko.Nie ma tam życia nocnego,ono się kończy ok. 1 w nocy.To typowe miasteczko dla rodzin z dziećmi.Pokoje małe,ale bardzo czyste.W tym sezonie trochę głośno,ale dlatego,że dobudowywane jest jeszcze jedno piętro.Pracują tylko wtedy kiedy ludzi nie ma w pokojach.Pokoje sprzątane codzienne,zmieniana pościel i ręczniki. Nie ma rezerwacji leżaków więc warto pójść trochę wcześniej.A barmani faktycznie robią boskie drinki.Polecam serdecznie ten hotel,ja wróciłam tydzień temu i nie mam się do czego przyczepic.UDANEGO URLOPU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiela Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:41 Anika,dziękuję za odpowiedź.Mam nadzieję,że wrócimy równie zadowoleni jak Ty.Pozdrawiam serdecznie!Napiszę coś po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Doreta Beach Rodos IP: *.acn.waw.pl 27.08.08, 19:53 Bawcie się dobrze,miejsce naprawdę sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:20 A to z tego ze katalog jest integralna czescia umowy!!!!!ludzie czytajcie i sluchajcie pan w biurach.Mnie od razu powiedziala ze jej informacje sa na podstawie katalogu i jesli tak jest napisane to nie mozna sie spodziewac czegos innego.a to co sobie przeczytacie na forum to..roznie bywa. mialam przyjemnosc czekac w kolejce przed panem ktory np domagal sie aby mu zagwarantowac godzine odlotu w umowie i mowil bo w biurze x y z to jest tak czy inaczej...a co pania w orbisie interesuje jak jest w eximie??? Odpowiedz Link Zgłoś
mona1004 Re: Doreta Beach Rodos 14.06.08, 19:07 pisze z zapytaniem,czy ktos kto byl w doreta beach wsluchal sie moze w piosenk" shake your boom"bardzo fajna szybka muzyczka czesto puszczana do cwiczen na plazy niestety ne wiem kto to spiewa ani jaki jest dokladny tytul wiec jesli ktos tam byl i zan tyul lub wykonawce bede wdzieczna lub moze ktos jedzie i mogl by sie dowiedzies z gory dziekuje moj email sliweczka7@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&A Re: Doreta Beach Rodos IP: *.chello.pl 20.09.08, 20:05 Jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu Doreta Beach na Rodos. Hotel jest duży, przestronny, Jest tam sklepik z pamiątkami, sala telewizyjna, stanowiska komputerowe z dostępem do internetu, choć nieco drogim za godzinę 6 euro. Oprócz tego jest bardzo duża jadalnia, gdzie serwowane są dania w formie bufetu, dwa bary (jeden w hotelu drugi przy basenie) oraz snack bar z różnymi przekąskami. Pokoje są dość ładne a ich standard zależy od piętra - parter i I piętro maja niższy standard, piętra wyższe są wyremontowane i mają nawet wanny z hydromasażem. Przy hotelu jest naprawdę duży basen i brodzik, również sporych rozmiarów, dla dzieci. Jedzenie dobre,choć co tydzień dania się powtarzały, ale z pewnością nikt nie chodził głodny. Do miasta Rodos jest 17 km, można dojechać autobusem za 2,50 euro. Przystanek jest zaraz przy hotelu. Samo miasto Rodos jest cudowne. Mnóstwo tam wąskich uliczek, kafejek, restauracji, straganów i wiele zabytków. Warte polecania są również: wyspa Symi z kolorowymi domkami i miasto Lindos o tradycyjnej greckiej architekturze. Warto wybrać się także na wycieczkę objazdową po wyspie. Jedynymi minusami jakie zauważyliśmy były: brak żelazka w hotelu. Za każdą rzecz oddana do prasowania się płaci np. koszula 7 euro. Drugim minusem jest fotograf, który czatuje na pary przed wejściem do hotelowej restauracji. Za 3 zdjęcia życzy sobie 18 euro. Należy zwrócić uwagę na porę odlotu do kraju ponieważ doba hotelowa kończy się o 12 i jeżeli wylot jest o 21 lub 4 rano to te kilka godzin trzeba przesiedzieć z bagażami w holu lub ewentualnie zapłacić za kolejną dobę. POLECAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 23:09 Wróciliśmy z tego hotelu 9-go października 2008r. Ogólne wrażenie super!!! Hotel jest bardzo duży i zadbany, z ładnym ogrodem, wielki basen(trochę za głbęboki i zimny) oraz duży brodzik dla dzieci. Plaża bez rewelacji(kamyki i zimny wiatr o tej porze roku) jednak obok hotelu jest pełno wypożyczalni gdzie można wynająć samochód i pojechać na jedną z pięknych i spokojnych plaż na drugim wybrzeżu (polecam Tsampika Beach). Restauracja hotelowa wielka i czyściutka, jedzenia mnóstwo i pyszne. Każdy znajdzie coś dla siebie, nawet dzieci. Napoje rozcieńczane wodą ale znośne. Lody dla kazdego.Jest też snack bar przy basenie, gdyby ktoś nie chciał się ruszać z leżaka. O tej poże roku hotel był tylko w połowie obłożony więc nie było tłumów i nie trzeba zajmować lezaków. Drinki w barze przy basenie i w hotelu bardzo smaczne i mocne. Obsługa w hotelu bardzo miła. Język angielski i niemiecki na porządku dziennym. Tylko rezydentka z Triady robiła wszystkim łaskę, że musi pracować podczas gdy inni są na wczasach. Za to minus dla Triady, mogliby lepiej dobierać ludzi. Chyba wiecej człowiek załatwił bezpośrednio w recepcji niż u rezydentki:( Pokój dostaliśmy na I piętrze ale całkiem przyzwoity. Były to faktycznie dwa pokoje, łazienka i mały przedpokój dla naszej 4-osobowej rodziny (pokój 5-osobowy). Były dwa podwójne łóżka i jedno pojedyncze. Dostalismy również nieodpłatnie łóżeczko turystyczne dla 8-mies. dziecka, co było dla nas zaskoczeniem. Łazienka czysta, duże lustro, wanna z prysznicem. Co prawda bez jacuzzi ale kto miałby czas siedzieć w wannie kiedy na zewnątrz cieplutkie morze. Niestety pokój miał jedną wadę, nie było balkonu a widok był na okna innych pokoi, ale to też jakoś przeżyliśmy bo praktycznie przez cały czas zasłony były zaciagnięte z powodu upału a my byliśmy na zewnątrz. Klimatyzacja była tylko w jednym i nie było hałasu.Ogólnie bardzo udane wakacje. Polecam ten hotel bo jest bardzo przyjemny i ładny.Okolica trochę pusta ale jest kilka tawern, sklepików, apteka, bankomat i oczywiście wypożyczalnie samochodów. Samoloty nie są zbyt uciażliwe, a w ok. 40 min. można dojechać do miasta Rodos autobusem. Polecam również wycieczkę na Symi i do Lindos. Bardzo pięknie. Warto też zwiedzić wioskę Embonas i skosztować pysznego tamtejszego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jz Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 18:23 Dziwi mnie ze przy 50% oblozeniu dostaliscie marny pokoj. Balkon lub taras to podstawa tym bardziej ze to nie jest tani hotel. Jest to bez watpienia szkoda. Wazne jednak ze zachowaliscie ducha i nie psioczycie. Jesli chodzi o mnie to cale zachodnie wybrzeze Rodos odpada w przdbiegach. Tak sie sklada ze mieszkamy w W-wie pare kilometrow od lotniska a samoloty smigaja setkami tuz nad dachem maszego domu. Na sama mysl o wysluchiwaniu tego ryku w czasie wakacji trafia mnie szlag. Jest to jednak moje subiektywne odczucie. Z pewnoscia sa ludzie ktorym samoloty nie przeszkadzaja a nawet moga byc dodatkowa atrakcja szczegolnie dla dzieci. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tortila Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 16:12 Hotel spoko, lotnisko nie jest az tak blisko. Jedzonko super. Jedyny minus jak dla mnie to zbyt malo sie dzieje wogol hotelu, ale zawsze mozna podjechac autobusem badz taksa do miasteczka. Hotel raczej dla rodzin z dziecmi. pl.youtube.com/watch?v=oVO_8geRNEg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:25 Witam:) Mam pytanie, czy jadąc z TRIADY jest mozliwosc przy rezerwacji wyjazdu zastrzec sobie zeby zakwaterowano nas w pokojach ktore przeszly juz remont?bo nie wyobrazam sobie spac w pokoju przypominajacym polskie schronisko mlodziezowe za czasow prl-u bo podobno tak wygladaja pokoje ktore nie przeszly remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2601 Re: Doreta Beach Rodos 15.01.09, 10:52 Pytała o to samo i dosłałam informację, że oni mogą taką prośbę wpisać w rezerwacji ale nie jest to zobowiązujące i hotel nie ma obowiązku dostosować się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:01 ja juz zrobilamzrezerwacje w triadzie i facet powiedzial mi ze przy wczesnej rezerwacji ktorej dokonalam jest niemalze w 100% pewne ze zostaniemy zakwaterowani w pokoju ktory jest juz po remoncie,poza tym powiedzial,ze w razie czego niepowino byc problemow ze zmiana pokoju.Mam nadzieje,ze tak bedzie,ale niestety roznie to bywa w zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia.pl Re: Doreta Beach Rodos 21.01.09, 21:02 Ja też już wykupiłam i to z Triady ale jestem optymistką i mam nadzieje że będzie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.09, 21:13 mam pytanie na jaki termin Pani wykupila, ja jade z mezem i 3 latkiem w erminie od 18 czerwca do 2 lipca 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia.pl Re: Doreta Beach Rodos 26.01.09, 22:00 Wylatujemy 9 lipca 2+1. Szkoda że się miniemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.09, 22:24 poszukuje osob z dziecmi wyjezdzamy od 18 czerwca do 2 lipca 2009 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 22:38 Witam My jedziemy od 24 czerwca z córką 11letnią, która uwielbia dzieci! Czy taki wiek dziecka pasuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Doreta Beach Rodos IP: *.gprs.plus.pl 08.02.09, 16:07 My tez wylatujemy 9 lipca 2+ 1 z Warszawy z Triady mam nadzieję ze tam bedzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AŚKA Re: Doreta Beach Rodos IP: *.chello.pl 11.03.09, 09:41 2+1 My lecimy 2 lipca 2009 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Doreta Beach Rodos IP: 160.83.57.* 05.05.09, 10:37 My lecimy 14 maja na dwa tygodnie:) Mam nadzieje ze bedzie ciepło i nie bedzie tego wiatru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 18:21 To po powrocie koniecznie napisz jak aktualnie wyglada ten hotel i sytuacja w nim,bo my dopiero we wrześniu się tam wybieramy i jestem bardzo tego ciekawa:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.09, 21:56 mam pytanie czy caly hotel jest juz wyremontowany, cZy jestescie zadowoleni z pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agadam Re: Doreta Beach Rodos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.05.09, 07:28 my też lecimy 2 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 19:12 czy ktos moze byl juz w tym roku w hotelu doreta beach?prosze o jakies opinnie,jak aktualnie wyglada tam sytuacja i jak z remontami ktore w zeszlym roku jeszcze tam trwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loda Re: Doreta Beach Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:18 Hotel czysty. Miła obsługa. Wyżywienie wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
robertzgor Re: Doreta Beach Rodos 05.06.09, 12:26 Potwierdzam, A tu www.mixhotel.pl/hdoreta_beach.html kilka fotek i film z hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 15:20 a z jakiego biura podrozy byliscie w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troszczu Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 16:18 Ja zarezerwowalem w listopadzie 2008 jade z Triady- wyjazd 23.07.2009 z Wawy...Jak ktos byl niedawno to niech napisze czy hotel jest juz caly wyremontowany i wszystkie pokoje sa juz ok. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoludek Re: Doreta Beach Rodos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.09, 09:37 Witam ja tez mam wylot 23.07 tyle ze do hotelu Ideal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troszczu Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 14:21 To udanego wyjazdu zycze :) Szkoda ze po 2 stronie wyspy... Pozdrawiam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jst07 Re: Doreta Beach Rodos IP: 80.48.134.* 02.07.09, 21:49 Tego hotelu w takim tempie nie wyremontują do 2012 roku /ekipa dwie osoby przez dwa tygodnie kręciły się przy jednym balkonie/ no w końcu pracę trzeba szanować. POkoje standard pierwsze i drugie piętro tylko dla Triady jak chcieliśmy zmienić na lepsze dopłata 6-7 euro odo osoby za dzień /ale pod warunkiem że były miejsca w hotelu/. Generalnie nikt z Polaków nie wybrał tej formy. Nasz pokój miał przynajmniej widok na morze, gorzej jeżeli pokój jest od strony ulicy. Korytarze na piętrach 1i2 to raczej bunkier przedwojenny, ciemne i nieciekawe. Na pocieszenie w pokoju spędzaliśmy b.mało czasu więc po trzech dniach dyskusje przy barze zeszły n ainny temat niż standard pokoju. Jeżeli interesuje coś jeszcze mój mail jst07@wp.pl pozdrawiam i miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: Doreta Beach Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:20 Byłam w Doreta jakis czas temu i moim zdaniem to porażka. Hotel blisko lotniska ( dla mnie za głośno), beznadziejne pokoje na 1 i 2 piętrze, słabiutkie all inclusive ( tylko do 23-ciej), lokalne alkohole = mały wybór, jedzenie monotonne i takie sobie , tylko basen ok, bo animacje są na bardzo niskim poziomie. W Triadzie daja mu 4 gwiazdki,ale dla mnie nie zasługuje on nawet na dwie. Jeżdzę duzo po świecie i niestety mam porównanie co znaczą prawdziwe 4 czy 5 gwiazdek. Ten hotel moim zdaniem zasługuje na może 2, choć moim zdaniem nie może sie równać choćby z hotelem Ibis, który w teorii ma tylko 2 gwiazdki. Po drugie druga część wyspy jest ciekawsza. Ma bliżej wszystkie zabytki, ładne plaże, spokojniejsze morze i całkiem fajny hotel Iberostar ;-) Tak na marginiesie polecam sieć hoteli Iberostar bo niezależnie gdzie sie jest na świecie trzymają poziom. Choć w Meksyku moim zdaniem sa najlepsze na świecie:-) A wracając do Dorety to hotel dla niewymagających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Doreta Beach Rodos IP: *.interpc.pl 24.07.09, 17:59 Witam,w dniu dzisiejszym wróciłem z tego hotelu. Tak jak ktoś już tutaj napisał jeżeli chodzi o Polaków to wyjazd tam jest czystą loterią. Pisze w katalogu że przeszedł remont kapitalny w 2008r. natomiast nikt już nie wspomniał o tym że w tej chwili remont przeszły piętra nr 3 i 4 dla Polaków niedostępne (nie ma możliwości przeniesienia nawet za dopłatą bo jest pełne obłożenie hotelu). Jeżeli chodzi o Nas to trafiliśmy całkiem przyzwoicie,poza klimatyzacją wyglądającą jak grzejnik sprzed 20 lat i brakiem pilota do TV jak i polskich kanałów nie można się do niczego przyczepić. Widok na morze,chociaż z boku było trochę widać owe kominy z elektrowni. Pokoje jak na 3 osoby były trochę ciasne,łazienka bardzo ładna i czysta,jedynym problemem był brak jakiejkolwiek wentylacji w WC,ręczniki i pościel zmieniane codziennie. Były jednak też osoby które narzekały na pleśń w łazience,mrówki oraz karaluchy. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest wręcz fantastyczne choć praktycznie codziennie to samo więc może się wreszcie znudzić ale można sobie naprawdę dobrze pojeść. Problem może być z małymi dziećmi bo poza płatkami na śniadanie,naleśnikami i nutellą ciężko będzie coś dla nich znaleźć. Co do całego hotelu to również narzekać nie można,korytarze dla Polaków trochę staro wyglądają ale chyba nie jest to wielki problem,windy jeżdżą dosyć opornie,czasem trzeba czekać na nie nawet po 5 minut,ogromny problem stanowi internet którego ciągle nie ma (kosztuje 1 euro za 10 minut)a naprawy trwają po kilka dni. Plaża kamienista,do morza najlepiej wchodzić w butach ale czysta,jedyną wadą jest obecność 3-4 bezpańskich psów które są co prawda wyjątkowo spokojne ale jednak ich obecność może trochę irytować,co bardzo ważne jest sporo leżaków więc można spokojnie się wyspać bez potrzeby walki o nie od świtu. Jeżeli chodzi o kwestię animacji to moim zdaniem osoby chcące aktywnie spędzić czas nie mogą narzekać,codziennie jest siatkówka plażowa (2 razy w ciągu dnia),tenis stołowy,piłka nożna,tzw. boccia-animatorzy bardzo się starają zapewnić dobrą zabawę i są wyjątkowo pomocni i sympatyczni względem gości. Czasami można mieć wrażenie że faworyzują Anglików ale to przez to że jest ich tam po prostu najwięcej i najbardziej się udzielają we wszystkim. Ważna uwaga:jeżeli ktoś chce zażyć tam trochę sportu najlepiej niech zabierze ze sobą własny sprzęt do tenisa stołowego i ziemnego bo widać że "generalny remont" sprzętu sportowego nie objął. Wieczorem o 21 codziennie jest "Mini Disco" dla najmłodszych-naprawdę super sprawa,dorośli też potrafią się nieźle pobawić przy tym. Potem jest bingo (jeden kupon za 5 euro) w którym można co nieco wygrać ale trwa to dosyć długo i jest dla niegrających bardzo nudne. O 22 są animacje trochę skromne ale za to ciekawe. Minusem jest fakt że nie ma w hotelu dyskoteki i nie za bardzo można się na jego terenie pobawić poza wspomnianym disco dla dzieci,na szczęście po drugiej stronie jest dyskoteka nocna bardzo sympatyczna. I to co budzi najwięcej zastrzeżeń z naszej strony i nie tylko czyli opieka rezydenta. Rezydentów jest dwóch,nawet nie pamiętam ich imion bo praktycznie nie widziałem ich na oczy poza spotkaniem po przylocie. O ile koleś jeszcze w jakiś tam sposób się stara pomagać to laska jest po prostu tragiczna,poza zapisaniem się do niej na wycieczkę nie załatwiło się z nią nic bo jej nie było a umawianie się telefonicznie na spotkanie zawsze kończyło się hasłem "nie mam czasu w tej chwili". BARDZO WAŻNA SPRAWA DLA LUDZI LECĄCYCH DO WARSZAWY I KATOWIC: dowiadujcie się od razu kiedy jest wylot i czy nie trzeba będzie spędzić ostatniej nocy "na walizkach" bowiem pokoje trzeba opuścić o godz.12 a wyloty są następnego dnia o 2 i 3 w nocy więc trzeba siedzieć ponad pół dnia w recepcji,oczywiście rezydenci mówią że tak musi być i nic się zrobić nie da. Na koniec jeszcze uwaga związana z ALL INC,absolutnie nie zgadzam się z tym że Polacy są gorzej obsługiwani,każdy jest równy a Grecy są wyjątkowo mili,sympatyczni i gościnni,byliśmy wszyscy bardzo pozytywnie zaskoczeni. My jesteśmy z pobytu tam zadowoleni mimo tej "polskiej" dyskryminacji jeżeli chodzi o pokoje,zawsze znajdą się jakieś wady ale czasami wydaje mi się że ludzie oczekują nie wiadomo jakich luksusów a cena trzeba sobie powiedzieć jest bardzo przystępna jak na 4* hotel. W razie pytań służę pomocą pod numerem gg 4871357 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Doreta Beach Rodos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 16:36 Zgadzam sie z AB w 100% tez niedawno wrócilismy z tego hotelu było fajnie jedzenie super ani w Turcji czy Egipcie nie było takich przysmaków jedyny mankament to pokoje na dolnych pietrach mozna im dac 3 gwiazdki 4 to przesada Odpowiedz Link Zgłoś