Gość: Rezydent z Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:34 Polecam Lefkadę jako miejsce wypoczynku.Oferta na stronach www.atlastours.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.r Re: Lefkada 2007 06.02.07, 20:45 Będę tam przejazdem jednodniowym (albo dwu, jak znajdę jakiś fajny nocleg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:11 Na Lefkadzie musisz pobyć min. 3-4 dni bo naprawdę warto.Mogę Ci dać adres biura gdzie załatwisz apt. lub hotelik.Wyspa niejest tania ale urokliwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 2007 07.02.07, 20:24 Masz 100% rację, ale problem jak zwykle jest z czasem :) Nie licząc dojazdu (wydłużonego o objazd Peloponezu, a wcześniej Salonik i Aten) chcę przesiedzieć 5 dni na Zakynthos i drugie tyle na Lefkadzie. Jeden dzień na Itakę i jeden na Kefalonię, tylko tyle mi pozostaje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:42 Na Itakę jeden dzień wystarczy w zupełności.Gorzej z Kefalonią bo wyspa warta jest też min 4-5 dni.Najlepiej przedłuż sobie ten urlop i wszystko będzie ok.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Lefkada 2007 09.02.07, 15:46 Gość portalu: Rezydent z Korfu napisał(a): > Na Itakę jeden dzień wystarczy w zupełności.Gorzej z Kefalonią bo wyspa warta > jest też min 4-5 dni.Najlepiej przedłuż sobie ten urlop i wszystko będzie ok.:) Ja spędziłam na Kefalonii 9 dni (OK, osiem bo jeden na Ithace --> wystarcza jak Rezydent powiedział), ale Kefalonia jest doprawdy dużą wyspą i mając autko wcale tak wiele czasu nie miałam (widziałam wszystko to co chciałam i całą ją zjeździłam w zasadzie, ale gdybym chciała trochę pobyczyć się na plażach to już byłby kłopot (raz pół dnia na jednej boskiej byłam... musiałam, bo doprawdy taka boska...echh) Acha - dopiszę: ja lubię zaglądać tu i ówdzie, tu i tam zasiąść w klimatycznym kafenionie itp., a nie tylko oglądać wyspę z okna autka (to tak apropos czasu). I dość często się zatrzymuję, bo zdjęcia przecież, zdjęcia..:) I trzy razy zmieniałam miejsce zamieszkania (Poros----> Fiscardo---> Agia Efimia), żeby ograniczyć stratę czasu na przejazdy. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:09 Miło Bebiak,że dołożyłaś swoje zdanie do mojego wontku.Zawsze szanowałem i dalej szanuje Twoje sugestie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Lefkada 2007 11.02.07, 15:35 Gość portalu: Rezydent z Korfu napisał(a): > Miło Bebiak,że dołożyłaś swoje zdanie do mojego wontku.Zawsze szanowałem i > dalej szanuje Twoje sugestie. A ja zawsze z wielka frajda Cie tu widze (choc sama pojawiam sie juz tutaj tylko czasami) > Pozdrawiam I ja tez.. zawsze, nieustajaco, serdecznie... cieplo.. I signomi za brak polskich liter. B. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 2007 11.02.07, 13:22 Hehe, gdyby przedłużenie urlopy było takie proste...:) Zarezerwowałem dziś noclegi na Zante - www.kavospsarou.gr (5 dni), dodatkowe 5 będę rezerwował na Kefalonii (na 99% będzie to www.viglavillage.com - wygląda uroczo). Na dojazd z Polski przeznaczam 5 dni (tzn, chcę wyjechać 24 sierpnia, a na Zante rezerwacja jest od 28), założenie jest takie, że po 2 dnich przybywam do Salonik, tutaj chwila zwiedzania, nocleg gdzieś w okolicach Katerini (pewnie Paralia). Następny dzień to Meteory, Weria i okolice (może Delfy?), dojazd w okolice Aten. Czwarty dzień to Peloponez (bardzo szybki objazd, od Koryntu może nawet do Sparty), 5 dzień rano to Killini. Powrót to 3 dni, wyjazd rano z Kefalonii, zachodnim wybrzeżem Peloponezu, dojazd do Aten, w okolicach nocleg. Do południa zwiedzanie Aten, wyjazd w kierunku Belgradu - nocleg. Kolejny dzień do jazda (już bez dłuższego zatrzymywania się) w kierunku Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:49 No to masz faktycznie napięty program. Do promów już Cię nie będę przekonywał bo wyjaśniliśmy sobie wszystko ale dało by Ci to trochę więcej czasu kosztem np. Thesalonik.Ok Lefkada i Korfu może w przyszłym roku.Polecam Ci te wyspy bo naprawdę warto je odwiedzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 2007 12.02.07, 20:17 Tak. Lefkada i Kerkira na inny raz (za mało czasu), ale nie na przyszły rok :) w 2008 planuję Lesbos i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Lefkada 2007 IP: 89.200.209.* 12.02.07, 20:32 m.c.r, gdzie Ty wynajdujesz takie urocze miejscoweczki? :) Jestem pod wrażeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Lefkada 2007 IP: 89.200.209.* 12.02.07, 20:32 Mowa oczywiście o www.viglavillage.com, gwoli ścisłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 2007 12.02.07, 20:41 A to się samo :P A tak poważnie, rezerwowałem nocleg na Zakynthos i napisałem właścicielowi kavospsarou, że później wybieram się na Kefalonie. Podał mi linka dodając, że to fajne miejsce i blisko portu. Faktycznie po obejrzeniu zdjęć zachwyciłem się tym :) jestem praktycznie przekonany, że tam dokonam dalszej rezerwacji.. Odpowiedz Link Zgłoś