Dodaj do ulubionych

Lefkada 2007

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:34
Polecam Lefkadę jako miejsce wypoczynku.Oferta na stronach www.atlastours.pl
Obserwuj wątek
    • m.c.r Re: Lefkada 2007 06.02.07, 20:45
      Będę tam przejazdem jednodniowym (albo dwu, jak znajdę jakiś fajny nocleg).
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:11
        Na Lefkadzie musisz pobyć min. 3-4 dni bo naprawdę warto.Mogę Ci dać adres
        biura gdzie załatwisz apt. lub hotelik.Wyspa niejest tania ale urokliwa.
        Pozdrawiam
        • m.c.r Re: Lefkada 2007 07.02.07, 20:24
          Masz 100% rację, ale problem jak zwykle jest z czasem :)
          Nie licząc dojazdu (wydłużonego o objazd Peloponezu, a wcześniej Salonik i Aten)
          chcę przesiedzieć 5 dni na Zakynthos i drugie tyle na Lefkadzie. Jeden dzień na
          Itakę i jeden na Kefalonię, tylko tyle mi pozostaje :(
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:42
            Na Itakę jeden dzień wystarczy w zupełności.Gorzej z Kefalonią bo wyspa warta
            jest też min 4-5 dni.Najlepiej przedłuż sobie ten urlop i wszystko będzie ok.:)
            • bebiak Re: Lefkada 2007 09.02.07, 15:46
              Gość portalu: Rezydent z Korfu napisał(a):

> Na Itakę jeden dzień wystarczy w zupełności.Gorzej z Kefalonią bo wyspa warta
              > jest też min 4-5 dni.Najlepiej przedłuż sobie ten urlop i wszystko będzie
              ok.:)

Ja spędziłam na Kefalonii 9 dni (OK, osiem bo jeden na Ithace --> wystarcza jak
              Rezydent powiedział), ale Kefalonia jest doprawdy dużą wyspą i mając autko
              wcale tak wiele czasu nie miałam (widziałam wszystko to co chciałam i całą ją
              zjeździłam w zasadzie, ale gdybym chciała trochę pobyczyć się na plażach to już
              byłby kłopot (raz pół dnia na jednej boskiej byłam... musiałam, bo doprawdy
              taka boska...echh)
              Acha - dopiszę: ja lubię zaglądać tu i ówdzie, tu i tam zasiąść w klimatycznym
              kafenionie itp., a nie tylko oglądać wyspę z okna autka (to tak apropos
              czasu). I dość często się zatrzymuję, bo zdjęcia przecież, zdjęcia..:)
              I trzy razy zmieniałam miejsce zamieszkania (Poros----> Fiscardo---> Agia
              Efimia), żeby ograniczyć stratę czasu na przejazdy.
              Pozdrowienia. B.
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:09
                Miło Bebiak,że dołożyłaś swoje zdanie do mojego wontku.Zawsze szanowałem i
                dalej szanuje Twoje sugestie.
                Pozdrawiam
                • bebiak Re: Lefkada 2007 11.02.07, 15:35
                  Gość portalu: Rezydent z Korfu napisał(a):

> Miło Bebiak,że dołożyłaś swoje zdanie do mojego wontku.Zawsze szanowałem i
                  > dalej szanuje Twoje sugestie.

A ja zawsze z wielka frajda Cie tu widze (choc sama pojawiam sie juz tutaj
                  tylko czasami)

> Pozdrawiam

I ja tez.. zawsze, nieustajaco, serdecznie... cieplo..

I signomi za brak polskich liter.
                  B.

• m.c.r Re: Lefkada 2007 11.02.07, 13:22
              Hehe, gdyby przedłużenie urlopy było takie proste...:)
              Zarezerwowałem dziś noclegi na Zante - www.kavospsarou.gr (5 dni), dodatkowe 5
              będę rezerwował na Kefalonii (na 99% będzie to www.viglavillage.com - wygląda
              uroczo).
              Na dojazd z Polski przeznaczam 5 dni (tzn, chcę wyjechać 24 sierpnia, a na Zante
              rezerwacja jest od 28), założenie jest takie, że po 2 dnich przybywam do
              Salonik, tutaj chwila zwiedzania, nocleg gdzieś w okolicach Katerini (pewnie
              Paralia). Następny dzień to Meteory, Weria i okolice (może Delfy?), dojazd w
              okolice Aten.
              Czwarty dzień to Peloponez (bardzo szybki objazd, od Koryntu może nawet do
              Sparty), 5 dzień rano to Killini.
              Powrót to 3 dni, wyjazd rano z Kefalonii, zachodnim wybrzeżem Peloponezu, dojazd
              do Aten, w okolicach nocleg. Do południa zwiedzanie Aten, wyjazd w kierunku
              Belgradu - nocleg. Kolejny dzień do jazda (już bez dłuższego zatrzymywania się)
              w kierunku Polski.
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Lefkada 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:49
                No to masz faktycznie napięty program. Do promów już Cię nie będę przekonywał
                bo wyjaśniliśmy sobie wszystko ale dało by Ci to trochę więcej czasu kosztem
                np. Thesalonik.Ok Lefkada i Korfu może w przyszłym roku.Polecam Ci te wyspy bo
                naprawdę warto je odwiedzić.
                Pozdrawiam
                • m.c.r Re: Lefkada 2007 12.02.07, 20:17
                  Tak. Lefkada i Kerkira na inny raz (za mało czasu), ale nie na przyszły rok :) w
                  2008 planuję Lesbos i okolice
                  • Gość: Jacek Re: Lefkada 2007 IP: 89.200.209.* 12.02.07, 20:32
                    m.c.r, gdzie Ty wynajdujesz takie urocze miejscoweczki? :) Jestem pod wrażeniem!
                    • Gość: Jacek Re: Lefkada 2007 IP: 89.200.209.* 12.02.07, 20:32
                      Mowa oczywiście o www.viglavillage.com, gwoli ścisłości :)
                      • m.c.r Re: Lefkada 2007 12.02.07, 20:41
                        A to się samo :P
                        A tak poważnie, rezerwowałem nocleg na Zakynthos i napisałem właścicielowi
                        kavospsarou, że później wybieram się na Kefalonie. Podał mi linka dodając, że to
                        fajne miejsce i blisko portu.
                        Faktycznie po obejrzeniu zdjęć zachwyciłem się tym :) jestem praktycznie
                        przekonany, że tam dokonam dalszej rezerwacji..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka