racers 03.03.07, 23:08 Witam ! Wybieramy sie na poczatku maja z małymi dziećmi do tego hotelu. Czy ktoś tam był i może podzielić się wrazeniami? Dodam,że lecimy z rainbowstour. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszeki10 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki IP: *.ghnet.pl 05.03.07, 10:25 Witaj My jedziemy do tego hotelu na przełomie maja i czerwca też z małymi dziećmi. Tą ofertę ma też neckermann więc myślę że trafimy dobrze. Poza tym hotel ma same dobre opinie na forum. Wpisz nazwę hotelu w wyszukiwarkę onetu to znajdziesz grecką stronę kompleksu z mnóstwem zdjęć. Mam nadzieję że udadzą nam się wakacje i proszę odezwij się po powrocie z radami co ze sobą zabrać :) Pozdrawiam! Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 05.03.07, 17:41 dzięki za info-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 09.03.07, 11:05 My lecimy na weekend majowy do tego właśnie hotelu, z synkiem 5-latkiem, też z Rainbow. (Wylot 30 kwietnia z Katowic) Opinie na polskich forach o tym hotelu są bardzo dobre, ale trochę mnie niepokoją opinie na niemieckich stronach turystycznych... Zastanawiałam się nawet, czy nie zamienić tego hotelu na Kriopigi Beach (lepsze opinie Niemców;), ale ostatecznie zostałam przy Chrousso Village. Rainbow ma ten hotel w ofercie od kilku lat i polecają go szczególnie. Mam nadzieję, że będzie OK:) Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 09.03.07, 20:57 A co takiego złego piszą na tych niemieckich forach? Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 10.03.07, 23:53 A marudzą - na żarcie głównie, że syf na plaży i że wszędzie daleko;) Chcesz, to Ci linka podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiex77 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 11.03.07, 10:55 www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189468-d290626-Reviews-Chrousso_Village-Kassandra_Halkidiki_Macedonia_Region.html hmmmm ... to chyba nie są fatalne opinie ?? my wybieramy się tam w drugiej połowie maja i zdecydowałam się na ten hotel między innymi ze względu na opinie na forach angielskich :) to, że daleko wszędzie to dobrze - my akurat chcemy odpocząć od zgiełku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiex77 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 11.03.07, 10:59 www.holidaywatchdog.com/3181-Paliouri-Chrousso_Village_Hotel_&_Apartments-Holiday-Review.html tu też kilka opinii Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 11.03.07, 22:01 Cieszę się, że mogę tu poczytać fajne rzeczy na temat tego hotelu, ale że bardziej niemieckojęzyczna jestem, szukałam na stronach niemieckich i znalazłam m.in. niestety coś takiego: www.hotelbewertungen.net/bewertung,bid__558500,kontinent__Europa,land__Griechenland,region__Chalkidiki,ort__Paliouri,hotel__Chrousso+Village.html i coś takiego: www.hotelbewertungen.net/bewertung,bid__566727,kontinent__Europa,land__Griechenland,region__Chalkidiki,ort__Paliouri,hotel__Chrousso+Village.html Ale stwierdziłam, ze nie będę za bardzo się przejmować, skoro tak dużo jest opinii pozytywnych;))) Pojadę i przekonam się sama - mam nadzieję, ze będzie OK:) Odpowiedz Link Zgłoś
kremiarka Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 30.03.07, 10:06 My lecimy 18 czerwca,ale jak narazie nikt się nie odezwał kto leci w tym samym terminie,mam nadzieje że odezwiecie się po powrocie i podzielicie się wrażeniami,pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racers Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki IP: *.master.pl 23.03.07, 16:31 Czy naprawdę nikt nie był w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d a ja bylam:) 30.03.07, 10:35 bylam w chrusso na przelomie maja i czerwca 2006.pokoje ogromne z aneksem w pelni wyposazonym.mieszkalam w nowiutkim budynku na samym koncu i przy tarsie byl orodek gdzie rosly truskawki!a w grecji dojrzewaja wlasnie koniec maja,poczatek czerwca wiec codziennie zbieralam kilka pomimo zakazu!jedzonko pycha,angole moga narzekac bo oni to by tylko fryty i kuraki zarli wiec nie ma sie co tymi burakami przejmowac!fakt,jest ich sporo w ty hotelu,ale glownie okupuja bary i basen.a ja wolalam chodzic na piekna plaze z bialym piaskiem i blekitnym morzem,lezec na lezaczku,sluchac zaj....chill out ktory lecial w barze przy plazy,pic frappe i patrzec na morze!polecam ten hotel glownie rodzinom z dziecmi,zakochanym i tym ktorzy cenia spokoj i cisze bo do rozrywek typu dyskoteka czy pub jest kawalek drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
kremiarka Re: a ja bylam:) 30.03.07, 13:19 nareszcie ktoś sie odezwał!!!!!! HURA!!!!! właśnie takiego miejsca szukaliśmy,mam pytanie jak długo trwa transfer z lotniska i czy korzystałaś z wycieczek fakultatywnych,i pytanie trochę banalne i dla mnie śmieszne ale czy faktycznie papier toaletowy trzeba wrzucać do jakiegoś pojemnika a nie do kibelka, nigdy nie byłam na takim urlopie,to będzie też mój pierwszy lot samolotem, jadę z RT Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: a ja bylam:) 30.03.07, 14:06 kompletnie nie pamietam gdzie wrzucalam papier!wiesz bylam juz w tylu miejscach na swiecie,ze w kilku na pewno wrzuca sie papier do kosza,ale nie pamietam gdzie!sorki!z wycieczek polecam rejs statkiem na atos.super sprawa,piekne widoki i urocze miasteczko gdzie ststek cumuje na kilka godzin.fajny tez jest wypad do slonik,ale polecam wersje bez zwiedzania tylko opcja zakupy.do zwiedzania jest naprwde nie wiele i nic ciekawego.a zakupy owszem.super sklepy z ciuchami,topy i koszulki po 3,4 eur.ja sie obkupilam po pachy:)))potem lunch w knajpce przy promenadzie nadmorskiej.transfer z salonik to ok 2 h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Też byłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:52 Byłem, chętnie odpowiem na szczegółowe pytania. Foty też sie znajdą. GG 4519520 Odpowiedz Link Zgłoś
kremiarka Re: Też byłem 03.04.07, 09:00 jeśli mógłbyś to prześlij mi fotki na mojego maila kremiarka(małpa)wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a ja bylam:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:52 Hotel www.wakacje.pl/hotele/grecja/chrousso-village-894.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzela Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki IP: *.chello.pl 09.08.07, 19:37 wyśmienity arbuz był podawany o wschodzie kreteńskiego słońca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bMocna Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 10:31 Witam wszystkich Bylam w tym hotelu w 2005 roku. Bylo super. Cisza i spokoj. Dojscie do plazy droga bita (psiasek i zwir) okolo 10 min. Hotel polozony nad zatoczka, spacer po plazy to co najmniej godzina. Nad zatoczka jest jeszcze polozony opuszczony osrodek wczasowyoraz pole kempingowe. W maju praktycznie bez gosci. Jest takze mala marina. Przy marinie kamienie. Reszta plazy to cudowny drobny piaseczek. Praktycznie nie ma jezowcow, glownie gniezdza sie przy marinie wsrod kamieni. Woda czysciutka i plaza tez. Hotel pieknie polozony w zielonych ogrodach. Sa dwa baseny i brodzik. Fontanny, strumyk z mostkiem. Pokoje duze i czyste. Wyposazone w lodowke, kuchenke,czajnik, garnki, naczynia itp. Lazienka malutka. Brodzik plytki na 1 osobe i stac na bacznosc. Jednakze pokoj z kuchnia to rekompensuje. Dla dziecka lepiej zabrac maly dmuchany basenik do mycia. Jedynym minusem jest monotonne jedzenie. Mimo to bardzo smaczne. My w zasadzie nie korzystalismy z jedzenia poza hotelem. Dwa razy bylismy na lodach. Busikiem dojechac mozna do dwoch miejscowosci. Dojazd gratis. Na koncu jednej z miejscowosci(blizej hotelu) jest market. Mozna sie tam nie zle zaopatrzyc - jesli jest taka potrzeba. W hotelu przysluguje tylko jeden drink alkoholowy jako gratis tzw. "drink of the day" - wiec nie ma wyboru. Wino do posilkow "no limit". Wycieczki fakultatywne - ze wzgledu na majowy okres poza sezonem - prawdopodobnie bedzie tylko wyjazd na Athos i do Salonik. Tak bylo w 2005. W tym roku bede tu w maju z "prawie dwulatkiem". Mam nadzieje, ze wypowiedzilam sie wyczerpujaco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama my lecimy 26go maja 06.04.08, 18:22 z RT. Cieszą mnie dobre opinie o hotelu. Tym bardziej, że mamy półtoraroczniaka i jedno dziecko w brzuchu :) Mam jeszcze parę pytań do tych którzy lecieli z RT. Jakimi liniami? Dziecko do dwóch lat podróżuje na kolanach rodzica - sa dla niego jakieś dodatkowe pasy? I jeszcze jak wygląda transfer? Jest to bus czy coś w tym rodzaju? Dziecko też na kolanach czy są fotleiki? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Podaję też maila olcia70@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
ws2222 Re: maj-hotel chrousso village-chalkdiki 07.04.08, 10:26 Nie pamietam jakie linie , mamy z maluchami siedzą w pierwszym rzędzie bo ta nieco więcej miejsca. Nie wiem czy na tak krótkich lotach są łozeczka dla maluchów bo w transatlantyckich tak.transfer do hotelu autobusem W Waszym przypadku zabrać mały wózek spacerowy Odpowiedz Link Zgłoś