Dodaj do ulubionych

Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS

05.04.07, 16:49
Witam,

był ktoś może w którymś z hoteli:

Aparthotel Palm Bay
Coralli Beach

Wiecej pozytywow słyszałam jednak o Palm Bay...proszę o jakies informacje
jesli ktos był, wie..albo słyszał...

Obserwuj wątek
    • amelia_j Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 02.06.07, 16:14
      Mnie też intersują opinie o tych hotelach, wybieram się we wrześniu. A gdzie
      znalazłaś coś na ten temat, ja szczerze mówiac miałam z tym problem
    • ageska3 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 14.07.07, 14:02
      właśnie wróciłam basen ok ale właściciel hotelu nie lubi Polaków przyklejony
      uđmiech duzo nie zdradza, zatrudnia Ukrainki do sprzątania, niestety sprzątają
      raz w tygodniu niezbyt dokładnie, w pokoju mrówki lub inne insekty,za
      klimatyzacje trzeba dodatkowo zapłacić 6 Euro za dobe, dość drogo, kiepska
      obsługa, plaża raczej kamienista brak dojścia, raczej polecam hotel Coralli
      mieści sie obok dużo taniej (nawet w sklepiku) i miła obsluga, sama właścicielka
      wita gości, pyszne jedzenie i przyjemniejsza atmosfera, pokoje w standardzie z
      klimatyzacją bez doplaty

• sandra55 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 16.07.07, 10:15
        jadę w sierpniu do palm bay.
        jakie są pokoje i jedzenie? co prawda mam tylko śniadania ale interesuje mnie to.
        czy w pokojach jest czysto?
        • neronka Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 16.07.07, 13:03

-Gość: henry 24.06.07, 21:48

Miejsce spokojne porównując oferty w Faliraki czy bliżej Rodos . Rezydentki z
          Grecos bardzo mili ,starają się dobrze wykonywać swoją pracę . Rewelacyjna jest
          natomiast grecka linia lotnicza Aegan ,z którą współpracuje Grecos -
          punktualność ,posiłki ,miłe greckie stewardesy .
          Jak na hotel 3* jest oki. Tak jak w ofercie wymiana pościeli 2 razy w tyg.
          ,kosze opróżniane codziennie ... jak nie zdążyliśmy umyć filiżanki itp. pani
          zawsze to robiła czyli za obsługę plus. W ofercie pokoje i widoki z nich są
          ślicznie pokazane ...ale oczywiście nie każdy dostanie folderowy pokój , jeden
          będzie bardziej zadowolony inny mniej . Nas chciano umieścić w pokoju z widokiem
          na ścianę - stanowczo odmówiliśmy i po 10 minutach znalazł się dla nas pokój
          tzw. "folderowy" z pięknym (nie patrz dokładnie w lewo :-) )widokiem na morze .
          Mało ruchliwa droga - tak piszą w ofercie - czasami nie jest tak mało ruchliwa.
          To minus ale generalnie nam to nie przeszkadzało. Basen hotelowy duży , parasole
          bezpłatne,knajpa spoko ,sklepik obok - p. Irina woli po polsku niż angielsku .
          Nikt się nie czepia gdy przynosi się wodę ze sklepiku a nie z baru .. w końcu to
          ten sam właściciel . (W Faliraki znajomym zwracano na to uwagę .)
          Plaża przy basenie to niezagospodarowane miejsce , ale nie dziewicze ..trochę
          pozostałości po jakiś starociach,wejście do wody łagodne - blisko świetne plaże
          w Pefkos . Obecnie jest tam cholernie gorąco - na miejscu można dokupić klimę 6E
          doba. Gdyby nie ciągły wiatr od morza to byłoby ciężko . Obok jest konkurencja
          czyli Hotel Corali . W jednym Corali zdecydowanie góruje - mają rewelacyjną
          knajpę i super obsługę . Wniosek nie kupować oferty z żarciem a wybierać
          miejscowe knajpki - jak się nie pochłania tyle żarcia co angole to chyba
          wychodzi nawet taniej . Do Pefkos 7 minut łagodną piechotą a tam zagłębie
          knajpiane . Czasami do rana słychać śpiewy z knajp .... no ale nikt nie mówił
          ,że będzie cisza nocna . W porównaniu do Faliraki to oaza spokoju.
          Jeszcze jedna rewelacja w sklepiku u konkurencji Lowenbrau za jedyne euro !!!
          Pod hotelikiem przystanek autobusowy : do Rodos około 1h20m ,do Lindos 15m ,
          w drugą stronę do mekki surfu i skate około 40m . Samochodem oczywiście szybciej.
          pozdr
          henry
    • gonia144 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 11.06.08, 15:59
      Coralli Beach znacznie lepszy. Grecka rodzina, miła obsługa, szacunek dla
      Polaków.Typowo grecka tawerna, pyszne i urozmaicone jedzenie, klimat grecki .
      • jacek1f up dla Ewy...n/t 16.06.08, 23:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka