karolaz1 05.04.07, 16:49 Witam, był ktoś może w którymś z hoteli: Aparthotel Palm Bay Coralli Beach Wiecej pozytywow słyszałam jednak o Palm Bay...proszę o jakies informacje jesli ktos był, wie..albo słyszał... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelia_j Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 02.06.07, 16:14 Mnie też intersują opinie o tych hotelach, wybieram się we wrześniu. A gdzie znalazłaś coś na ten temat, ja szczerze mówiac miałam z tym problem Odpowiedz Link Zgłoś
ageska3 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 14.07.07, 14:02 właśnie wróciłam basen ok ale właściciel hotelu nie lubi Polaków przyklejony uđmiech duzo nie zdradza, zatrudnia Ukrainki do sprzątania, niestety sprzątają raz w tygodniu niezbyt dokładnie, w pokoju mrówki lub inne insekty,za klimatyzacje trzeba dodatkowo zapłacić 6 Euro za dobe, dość drogo, kiepska obsługa, plaża raczej kamienista brak dojścia, raczej polecam hotel Coralli mieści sie obok dużo taniej (nawet w sklepiku) i miła obsluga, sama właścicielka wita gości, pyszne jedzenie i przyjemniejsza atmosfera, pokoje w standardzie z klimatyzacją bez doplaty Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 16.07.07, 10:15 jadę w sierpniu do palm bay. jakie są pokoje i jedzenie? co prawda mam tylko śniadania ale interesuje mnie to. czy w pokojach jest czysto? Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 16.07.07, 13:03 -Gość: henry 24.06.07, 21:48 Miejsce spokojne porównując oferty w Faliraki czy bliżej Rodos . Rezydentki z Grecos bardzo mili ,starają się dobrze wykonywać swoją pracę . Rewelacyjna jest natomiast grecka linia lotnicza Aegan ,z którą współpracuje Grecos - punktualność ,posiłki ,miłe greckie stewardesy . Jak na hotel 3* jest oki. Tak jak w ofercie wymiana pościeli 2 razy w tyg. ,kosze opróżniane codziennie ... jak nie zdążyliśmy umyć filiżanki itp. pani zawsze to robiła czyli za obsługę plus. W ofercie pokoje i widoki z nich są ślicznie pokazane ...ale oczywiście nie każdy dostanie folderowy pokój , jeden będzie bardziej zadowolony inny mniej . Nas chciano umieścić w pokoju z widokiem na ścianę - stanowczo odmówiliśmy i po 10 minutach znalazł się dla nas pokój tzw. "folderowy" z pięknym (nie patrz dokładnie w lewo :-) )widokiem na morze . Mało ruchliwa droga - tak piszą w ofercie - czasami nie jest tak mało ruchliwa. To minus ale generalnie nam to nie przeszkadzało. Basen hotelowy duży , parasole bezpłatne,knajpa spoko ,sklepik obok - p. Irina woli po polsku niż angielsku . Nikt się nie czepia gdy przynosi się wodę ze sklepiku a nie z baru .. w końcu to ten sam właściciel . (W Faliraki znajomym zwracano na to uwagę .) Plaża przy basenie to niezagospodarowane miejsce , ale nie dziewicze ..trochę pozostałości po jakiś starociach,wejście do wody łagodne - blisko świetne plaże w Pefkos . Obecnie jest tam cholernie gorąco - na miejscu można dokupić klimę 6E doba. Gdyby nie ciągły wiatr od morza to byłoby ciężko . Obok jest konkurencja czyli Hotel Corali . W jednym Corali zdecydowanie góruje - mają rewelacyjną knajpę i super obsługę . Wniosek nie kupować oferty z żarciem a wybierać miejscowe knajpki - jak się nie pochłania tyle żarcia co angole to chyba wychodzi nawet taniej . Do Pefkos 7 minut łagodną piechotą a tam zagłębie knajpiane . Czasami do rana słychać śpiewy z knajp .... no ale nikt nie mówił ,że będzie cisza nocna . W porównaniu do Faliraki to oaza spokoju. Jeszcze jedna rewelacja w sklepiku u konkurencji Lowenbrau za jedyne euro !!! Pod hotelikiem przystanek autobusowy : do Rodos około 1h20m ,do Lindos 15m , w drugą stronę do mekki surfu i skate około 40m . Samochodem oczywiście szybciej. pozdr henry Odpowiedz Link Zgłoś
gonia144 Re: Palm Bay/Coralli Beach - PEFKOS 11.06.08, 15:59 Coralli Beach znacznie lepszy. Grecka rodzina, miła obsługa, szacunek dla Polaków.Typowo grecka tawerna, pyszne i urozmaicone jedzenie, klimat grecki . Odpowiedz Link Zgłoś