Gość: gosć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:11 pytanie jak wyżej,jakieś świeże informacje!!!!Bogna wróciłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:15 JEST TAM KTO???? Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 10.05.07, 11:31 Wróciłam i mogę odpowiedzieć na wasze pytania. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Teren zadbany, piękny ogród z drzewkami pomarańczowymi, winoroślą, palmami, kaktusami itp., a w nim 2-piętrowe budynki, w których mieszczą się pokoje (duże, wygodne, tylko łazienki nie za bardzo - brodzik ciasny, chlapie się wszystko podczas prysznica). Jeżeli jesteście nastawieni na spokojny wypoczynek z dziećmi, będziecie bardzo zadowoleni (chociaż nie wiem, jak to będzie w sezonie, teraz było super - cisza i spokój, bo nie było zbyt wiele ludzi). Jeżeli natomiast jesteście ludźmi nastawionymi na rozrywkę, to kiła - do najbliższej miejscowości, w której się coś dzieje jest ok. 9 km. (Bus hotelowy wozi gości 2x dziennie, ale powrót jest najpóźniej o 22.30) Większość gości hotelowych to Rosjanie, ale jakoś nawet kulturalnie się zachowywali (bo nie zawsze potrafią;) Plaża jest nieciekawa (wąska, ale piaszczysta) - może w sezonie ją zagospodarują, ale teraz było kilka leżaków i parasoli w niezbyt ciekawym stanie - nawet nie wiem, czy one należały do hotelu. Jest na plaży bar, ale wali głośna muzyka i żeby skorzystać z ich leżaków trzeba kupić w barze coś min. za 5 Euro od osoby. Jak macie jakieś konkretne pytania, to zapraszam - odpowiem na wszystkie, a teraz to nie bardzo wiem co pisać, bo każdego interesuje pewnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:49 a korzystałaś z jakiś wycieczek fakultatywnych?i gdzie mieliście pokój?ja lecę 18 czerwca to myślę że ludzi będzie jeszcze niewiele,jedziemy w trójkę sami dorośli,liczę na odpoczynek i spokój,co do rozrywek to można na terenie hotelu wypożyczyć skuter?a jak z jedzeniem i jaką mieliście pogodę,a tak poza tym podobało ci się,a jakimi leciałaś liniami i jakie wrażenia i jak długo trwał transfer?mamy wylot 0 23.30 z Poznania cały dzień w plecy może coś jeszcze zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 10.05.07, 12:09 Dziękujemy za te informacje . Prosimy o jeszcze np. czy są animacje dla dzieci , czy sa ciekawie i w jakim języku prowadzone. Jak z higieną w hotelu/ czy są ręczniki i jak czesto wymieniane/ i jak z czystością w restauracji. Jak często wymieniana woda w basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 10.05.07, 13:14 Z tego, co widziałam, animacje dla dzieci są (latały po ośrodku dzieciaki z paszczami wymalowanymi w różne króliczki i inne stwory;), ale nasz Młody nie korzystał, więc szczegółów nie znam. Było też ze dwa razy mini-disco. Są dwa place zabaw i wielki dmuchany zamek, na którym moje Młode spędzało większość czasu;) Pokoje są czyste, ręczniki oczywiście, że są (ale nie ma basenowych do wypożyczenia) Myśmy co drugi dzień zostawiali pani sprzątającej 2 Euro na łóżku i ręczniki wmieliśmy wymieniane w zasadzie codziennie. Nie mam pojęcia, jak często wymieniają wodę w basenie, Nie widziałam, zeby to robili, sprzątają basen odkurzaczem, woda jest czysta. W restauracji też było czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Czesc Bogno, czy mozesz tez przekleic swoje opisy 10.05.07, 13:17 tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21755 zakladajac "Chrusso village" Przyda sie taka fajna relacja tam tez. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 10.05.07, 13:08 Byliśmy na wycieczce do Meteorów (to trzeba zobaczyć, ale długo się tam jedzie - wyjazd 5.45 rano, powrót 21.00, ale warto było. Przewodniczka jest bardzo kompetentna, ma dużą wiedzę, polecam mimo wszystko;), popłynęliśmy również wokół świętej góry Atos - też w zasadzie cały dzień. Widoki fajne, płynie się wygodnym statkiem, dziecku się podobało, mnie i męża to trochę znudziło. Nie polecam natomiast absolutnie wyjazdu do tzw. gorących źródeł (śmierdzący jajami basen z brudną wodą - podobno leczniczą, ale naprawdę - nie warto jechać do tego niewykończonego SPA) i winnicy. Jest to jedna, krótka w sumie (3 godziny) wycieczka, ale odpuście sobie. Facet mówił, że odwiedza się winnicę, że dowiemy się różnych rzeczy o wyrobie wina, itp, okazało się, że to normalny sklep z winami, żadna winnica, a gość - znawca win dla ubogich - popisywał się swoją pseudo-wiedzą. Chodziło tylko o to, żeby tam właśnie zrobić jakieś zakupy. Nie dajcie się na to nabrać - nie jest to warte tych 15 Euro (+ 4 za możliwość wykąpania się siarkowodorze). Skuter, samochód - można wypożyczyć - rezydentki mają ofertę i hotel ma ofertę - sprawdźcie, która będzie korzystniejsza. Jedzenie w porządku, smaczne - fajny patent jest z tarasem obrośniętym winoroślą przy restauracji - można sobie zjadać posiłki na dworze - baaardzo to przyjemne:). Pogoda była Ok, ale upałów nie było - woda w basenie i morzu chłodna. Młody się kąpał, ja się trochę opalałam. W czerwcu już powinno być OK. Lecieliśmy Centalwingsem, w porządku, wszystko sprawnie i punktualnie. Transfer z lotniska do hotelu to ok. 1,5 godziny. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu. Powinno Wam się też podobać. Jest czysto, miło, spokojnie. Tylko plaża nie za bardzo. Mieliśmy pokój 112, w fajnym budynku (zapomniałam nazwy), bo zaraz koło basenu, ale nie tego głównego, przy restauracji, tylko w głębi - cisza, spokój, mało ludzi. (W sezonie możliwe tłumy dzieciaków;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 10.05.07, 14:32 Jeszcze raz dziękujemy za wyczerpujący raport z wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:11 Jeszcze parę pytań do Bogny 71 1. Z jakiego biura leciałaś ? 2. Jak sprawowali się rezydenci ? 3. Jak rozwiązana jest sprawa jedzenia w przypadku wycieczek , szczególnie Meteory ( suchy prowiant ) ? 4 . Czy Meteory mogą zwiedzać ludzie z lękiem wysokości ( czytałem że trzeba się wspinać , przechodzić przez kładki ) ? dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:15 1) Rainbowtours 2) Panie rezydentki - miłe, ale nie do końca kompetentne. Nie udzieliły same z siebie informacji wg. mnie dość istotnych - np. że w Grecji powinno się papier toaletowy wrzucać do kosza, a nie do kibelka;), że można z recepcji wziąć pilota do klimatyzacji i nastawić sobie grzanie (wieczorami to się przydało, wierzcie mi), i takie tam drobiazgi:) 3) Kiepsko - dostajesz tzw. Lunch Paket - dwie kromki chleba tostowego przełożone wędliną i serem żółtym (jak dla mnie - nie bardzo jadalne - ichniejszej "wędliny" nie jadałam wogóle), jabłko i małą wodę niegazowaną. Z tym to faktycznie porażka - ma ci to niby zrekompensować cały dzień posiłków...:/ Po zwiedzaniu Meteorów wiozą do miasteczka nieopodal, do knajpy, którą polecają i kupujesz sobie obiad. 4)U nas w autokarze była pani z lękiem wysokości i powiem Ci tylko, że nie skorzystała za wiele z wycieczki... Faktycznie, jak ktoś się boi wysokości, to i podczas jazdy autobusu i podczas zwiedzanie klasztorów (zwiedza się dwa) może mieć niemałe problemy. Jest przejście przez mostek nad przepaścią, trzeba się skrobać po schodach do góry. Ja nie mam lęku wysokości, ale powiem szczerze, że byłam lekko zmrożona widokami - zwłaszcza przy podjeżdżaniu pod górę. (Autokar podwozi praktycznie pod sam klasztor). Jak będziecie mieć jeszcze jakieś pytania, to śmiało. Zazdroszczę, ze ja już po, a Wy jeszcze przed...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:56 Do Bogny : Ja też wybieram się z Rainbowtoursem ale dopiero 16 lipca z W-wy . Na pewno miałaś opcję posłków all in. Jest tam pewnie jakaś forma oznakowania ( opaska )? . Może masz jeszcze jakieś ciekawostki z pobytu . Pozdrawiam slawo97 Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 12.05.07, 14:05 Tak, w hotelu, jako, że było to All inclusive, oznakowali nas opaskami:) Ciekawa, jestem, jak tam będzie w pełni sezonu. Nam się teraz bardzo podobało - chyba zwłaszcza ze względu na ten spokój....:0) Fajne są posiłki na świeżym powietrzu - robią grilla i pan na żywo gra i śpiewa po grecku;) (Chociaż po pewnym czasie to już czastuszki walił i "wychadiła na bierieg Katiusza" z elementami greckiego folku, bo się radzieckie towarzystwo rozbawiło:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 13.05.07, 14:00 do Bogny : pytanie - czy w poblizu hotelu sa sklepy sprzedajace miejscowe towary i produkty np. ziola ( tymianek itp ) , miód i jakies tam . Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 13.05.07, 21:53 W pobliżu nie - jest mini-market zaraz koło hotelu, ale tam nie ma wyboru w zasadzie żadnego, a przy tym jest cholernie drogo - kupiliśmy Młodemu ręcznik kąpielowy za 7 E, a takie same ręczniki w Pefkochori przy plaży kosztowały 4,5 E - różnica raczej spora). Najbliższa wiocha to Paliouri - 1,5 km, taka typowa, nie turystyczna wioska, więc może coś znajdziecie w markecie, ale w Pefkochori (9 km od hotelu, busik z hotelu darmowy jeździ 2 razy dziennie w większość dni tygodnia, rozkład jazdy jest w recepcji) jest sklep z "greckimi specjalitetami";) (przy głównej ulicy, jak wysiądziecie z busika, musicie iść w tę stronę, w którą on jedzie dalej i po prawej stronie w którymś momencie tam traficie) - tam są oliwki różnorakie w fajnych słoiczkach, owoce w syropie, zioła, miody, mydełka i kosmetyki z oliwą, oliwa też w różnych postaciach, całkiem fajne miejsce. Myśmy tak kupowali parę pierdółek na prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:06 właśnie też słyszałam o tym papierze,tylko znajomi mówili ze tak mieli w Egipcie,zastanawiałam się czy tak jest też w Grecji,lęk wysokości nie jest mi obcy ale jak dałam radę wjechać i wejść na wieżę Eiffle,to dam rade i na Meteory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 14.05.07, 10:40 Witam! My wylatujemy 28.05 na 2 tyg. Mięliśmy zrezygnować ale jednak jedziemy i już nie możemy się doczekać. Mam pytanko odnośnie komarów. Czy mamy zabrać coś na komary? W ubiegłym roku byliśmy na Rodos w podobnym terminie i komary wręcz żywcem zjadały nam dziecko :( I jeszcze pytanie odnośnie wózka dla niemowlaka: jedziemy z 8-miesięczniakiem i nie wiem czy w ośrodku (lub jak się idzie na plażę) są w miarę dobre dróżki i wystarczy spacerówka czy lepiej jednak dla wygody dziecka i prowadzącego "pojazd" wziąć większy wózek z dużymi kołami, który super się sprawdza w tzw "terenie"? Bogna z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich! Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 14.05.07, 16:37 Komarów nie było wogóle - ja wzięłam Off dla Młodego, ale wcale nie był potrzebny. Widziałam za to kilka os, ale nie była to żadna plaga, jak to można było gdzieś przeczytać w związku z tym hotelem. W ośrodku są normalne brukowane ścieżki, a na plażę możesz również dojść drogą asfaltową. W okolicach baru plażowego są też po plaży rozłożone drewniane pomosty (ścieżki) - wózek terenowy (moim zdaniem) nie jest potrzebny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:33 a jak jest z praniem,jeśli będę chciała sobie przeprać coś małego,są jakieś miski czy coś w tym stylu? i ten papier w toalecie to opróżniają codziennie z tych koszy? Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 15.05.07, 10:55 Gość portalu: gość napisał(a): > a jak jest z praniem,jeśli będę chciała sobie przeprać coś małego,są jakieś > miski czy coś w tym stylu? Miski żadnej w pokoju nie miałam, ale zdaje się, ze jest pralnia obok mini- marketu i ten papier w toalecie to opróżniają codziennie z > tych koszy? Tak, nawet w niedzielę. Tym się wogóle nie przejmuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 15.05.07, 16:17 My też wrócilismy z tego hotelu(wczoraj) i również mamy bardzo dobre wrażenia. Pogode mielismy super, codziennie kapalismy sie w morzu i w basenie. Generalnie ośrodek spełnił nasze oczekiwania-nastawiliśmy sie na wypoczynek i spokój oraz atrakcje dla dzieci.Wszystko to było. Poza tym jedzenie rewelacyjne, pokoje mogą być , tylko jak wspomniała Bogna troche małe łazienki, czysto, ręczniki wymieniane co 2 dni bez żadnych dodatkowych kosztów, Jak braliśmy ręcznik na basen żeby owinąc małego nikt słowa nie powiedział. W sumie Grecy podchodzą do zakazów na luzie, z resztą w końcu płaci sie za urlop niemałe pieniądze. Nie korzystaliśmy z wycieczek ze względu na małe dzieci, jedynie wypożyczyliśmy na cały dzień samochód i zjeździliśmy wszystkie miejscowości na półwyspie-super widoki i pyszne jedzenie w miejscowych knajpkach. POdsumowując wyjazd bardzo udany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 15.05.07, 16:42 O, to zazdraszczam;) tych kąpieli. Ja się nie zdecydowałam, chociaż mój Młodzieniec 5-letni i owszem - w basenie trochę poszalał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 17.05.07, 09:36 witaj Bogna! Mam jeszcze małe pytanko dot. wyposażenia aneksu kuchennego. Czy mam zabrać ze sobą mały czajnik (jadę z 8-miesięczniakiem) aby coś przegotować, wyparzyć butlę itp czy raczej aneks jest w takie rzeczy wyposażony? Napisz proszę mniej więcej co tam było na wyposażeniu kuchni. Pozdrawiam i powoli zaczynam się pakować! papapa! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna71 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:30 W aneksie kuchennym są filiżanki, talerze, sztućce, jakieś szklanki chyba - ja tylko z ciekawości zajrzałam do szafki kuchennej, bo wogóle z tego sprzętu nie korzystałam;). No, raz - jak chciałam obrać pomarańczę;) Czajnik jest też. Jest lodówka, kuchenka, zlew. Cen wypożyczenia samochody nie znam - widziałam, ale nie pamiętam. Skutery chyba też były dostępne. Hotel ma ofertę i rezydentki też - sprawdźcie, która jest korzystniejsza. Jak byliśmy na Rodos, to za pośrednictwem rezydenta wypożyczyliśmy auto i było dużo taniej, niż trzeba by było zapłacić w hotelu. Pozdrawiam, życzę udanego urlopu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:40 Jaki jest orientacyjny koszt wypożyczenia samochodu ( kaucja itp ) , gdzie zlokalizowana jest wypożyczalnia . Może są skutery ? Pozdrowionka . Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 17.05.07, 18:54 za wypozyczenie samochodu na cały dzień zapłaciliśmy 50 euro + koszt tankowania 10 euro i zjeździliśmy cały półwysep. SAmochód nowy z klimatyzacją , kia piccanto czy jakoś tak. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 18.05.07, 21:54 Witajcie Agnieszko i Bogno! Mam jeszcze dwa małe pytania, orientujecie się czy w wypożyczalni samochodów można dostać fotelik ale dla maluszka (taki pierwszy, kołyska) nie dla kilkulatka? I pytanie babskie, czy w łazience jest może suszarka do włosów bo w opisie nic nie wspominają? Mam nadzieję że pogoda do naszego wylotu się poprawi bo do 24.05 tam pada codziennie niestety... Pozdrawiam! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 18.05.07, 22:02 Jeżeli chodzi o fotelik, to jak zamawialismy smochód to pan pytał ile ma dziecko,także myslę że mają do wyboru-nasz mały ma 2 latka i dostał fotelik odpowiedni dla niego, całkiem fajny, dla starszyhc dzieci były podkladki, także myslę że dla maluchów powinni mieć. Suszarki niestety w łazience nie było. Jeżeli masz jeszcze jakies pytnia to pytaj, a pogoda na pewno sie poprawi, przed naszym wyjazdem tez padało a my mieliśmy cały tydzien upałów. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 18.05.07, 23:00 Agnieszko! Czy brać garnuszek do podgrzania czegoś dziecku, czy jest w aneksie? Czy brac reczniki kąpielowe czy można wypożyczyć na plaży/basenie, czy ew można wynosić hotelowe (czasem pozwalają)? czy brać dla maluszka wózek spacerówkę czy lepiej taki większy, z pompowanymi kołami? Jedziemy z 8-miesięczniakiem i mam dylemat bo wolałabym większy (większy komfort dla dziecka) ale obawiam się podróży z taką kolubryną :) czy pokoje na parterze mają balkon czy ogródek (czy jest ogrodzony żebym mogła puścić bezpiecznie 2-latkę)? z doświadczenia z dzieckiem doradź co lepiej brać pokój na piętrze czy na parterze? może polecisz jakąś lokalizację? Jak długo idzie się na plażę, czy można wypożyczyć leżaki i parasol, jaki jest koszt i czy jest jakiś barek? Napisz swoje uwagi pod kątem maluszków, co zabrać, na co uważać itd Serdecznie dziękuję za to że chce Ci się pomagać! Całuski! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 19.05.07, 09:05 Jeżeli chodzi o pogrzewanie dla dzieci, to nie ma jakiegos garnuszka, ja zawsze miałam przegotowana wode w czajniku i później tylko podgrzewałam do mleka czy kaszki. Ręcznik kąpielowy kupilismy sobie na miejscu ale to dopiero po kilku dniach, brałam na plażę czy na basen jeden swój a drugi hotelowy i nikt nie zwracał na to uwagi.Chyba że ktoś z hotelowiczów patrzył na to z niesmakiem ale miałam to gdzieś... Wózek mieliśmy z małymi kółkami-parasolkę bo wygodny w przewozie i naprawde nie było żadnych problemów z poruszaniem się. Na plaże można iść asfaltową drogą albo przez lasek ale też dobra ubita ścieżka. Na plaży są takie ścieżki drewniane, chyba że będziesz chciała spacerować dalej po plaży to już mniej wygodnie. My mielismy pokój na parterze i myślę że to najlepsze rozwiązanie, bo po otwarciu balkonu dzieci były na trawce, nie martwiłam się że trzeba ich ciągle znosić i sprowadzać z góry. Taras nie jest ogrodzony także trzeba mieć cały czas wgląd. Są krzesełka i stolik także spokojnie można sobie posiedieć. My mieliśmy pokój niedaleko baru, myślę że w tych dalszych domkach jest tak samo. Bliskość baru nie przeszkadzała, bo jak zamknęliśmy rolety to było bardzo cicho. Na plaże szliśmy spacerkiem 10 min, są leżaki pod parasolkami, jak kupisz cos do picia (np.6 euro za 2 frape) to za nie nie płacisz, jak nie to chyba 5 euro.Raz leżeliśmy na ręcznikach bo dale były drzewa i cień, to oczywiście nie płacisz. Poza tymi nie było żadnych owadów, dzieci były bardzo zadowolone, 2-latek zajadał obiady typu ryż, ziemniaki, makarony z dodatkami i nie miał żadnych sensacji-nie ma zup, ale naprawde nie byli głodni. Na stołowce sa wysokie krzesełka dla dzieci, można zjeść w środku lub na tarasie. To tyle jak coś ci sie przypomni to pytaj. Agnieszka + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:11 Jeszcze jedno pytanko : czy w barze na plaży też obowiązuje formuła All Inclusive . Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 23.05.07, 08:06 Niestety nie, to już zupełnie oddzielny bar nie związany z hotelem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 23.05.07, 10:14 to jest niestety najsłabsza część tej oferty. Trudno, zostaje nabijanie kasy Panu w barze albo kilka puszeczek w torbie termicznej :) Oj przydałby się bar all na plaży... przetestowaliśmy to w ubiegłym roku na Rodos wydeptując scieżkę od leżaczka do barku :)) Ja już się pakuję! papapa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina48 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 06:06 Pytanie do tych co powrócili . W katalogu jest info o mini sejfach w pokojach . Czy naprawdę są i czy nmożna bez obawy zostawić w nich coś wartościowego . Czy w hotelu jest budka telefoniczna , czytałam na forum , że za 5 euro można dzwonić do kraju przez ok. 3h . Pa , pa Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 24.05.07, 19:19 Jeżeli chodzi o sejfy to rzeczywiście w szafie była taka skrzyneczka metalowa, ale nie byliśmy zainteresowani, więc nie wiem jakie koszty. Wydaje mi się ,że widziałam przed brama do hotelu budkę telefoniczna , ale nie nastawiałam sie na dzwonienie(trzeba odpocząć od wszystkich) także podstawowe wiadomości przekazywałam przez komórkę . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:36 "Myszeki" wróciliście z urlopu i jakie wrażenia,ja lecę 18 czerwca!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 12.06.07, 22:34 Witaj! Wróciliśmy i odpowiamy na pytania jeśli takowe będą. W największym skrócie: -ośrodek zajmuje mniejszy teren niż zakładaliśmy przeglądając zdjęcia w katalogu -pokoje do przyjęcia, choć odbiegają wyglądem od katalogowych (rainbow) -dostaliśmy pokój na parterze, spoko rozwiązaniem były przesuwne drzwi miedzy kuchnią a sypialnią, zwłaszcza jak się jedzie z dziećmi. Nie wszystkie pokoje były tak rozwiązane -łazienka nie do przyjęcia jak na ****, nawet *** bym raczej nie dała; maleńka, jeśli ktoś mył zęby przy umywalce można było zapomnieć o wejściu drugiej osoby, lało się nam przez sufit, zgłaszaliśmy to wielokrotnie (2 razy rezydentka), po paru dniach przyszedł "złota rączka" i zdjął 1/3 sufitu (panele) i tak zostawił na kolejne parę dni. Po interwencji kolejny gość przyszedł i założył sufit. Nic nie naprawiono. -nie nastawiajcie się na ****. Raczej na *** to unikniecie rozczarowań jak my. -sam ośrodek ok. -jedzenie raczej monotonne i w drugim tyg już nikt patrzeć nie mógł. Byliśmy już z all w Grecji i porównanie nie wypada najlepiej. Jest do przyjęcia ale nie nastawiajcie się na achy i ochy. Praktycznie zero ciast, mizerne desery, obiady i kolacje w kółko to samo. -obsługa w porządku (managerowie barów, hotelu, recepcji) gorzej z szeregowymi pracownikami typu panie sprzątające (miłe bardzo ale nie sprzątają) -baseny fajne choć małe, zabierzcie własne ręczniki kąpielowe na leżaki. Wszyscy przynoszą swoje. My na szczęście wzieliśmy, głupio wyglądałoby wleczenie białych hotelowych -niestety leżaki trzeba rezerwować od rana, chyba że będziesz liczył na szczęście i znajdziesz jakiś wolny dalej na łączce. -goście hotelowi to Rosjanie (pełna kultura aż pod wrażeniem byliśmy), ciut Niemców, Anglicy (porażka głównie w barze - pić na umór i burdy łącznie z "laniem" na trawnikach)i Polacy których było nawet sporo. -w nocy chodzi pan ochroniarz i czuwa nad ośrodkiem. Nie polecam późnonocnych wycieczek alejkami bo tak ok 2.00 puszcza szkolonego wilczura i ten patroluje. Nie wiem co robi ze spotkanymi np w krzakach gośćmi. My bez ruchu siedzieliśmy na tarasie więc dał spokój :) -koniecznie zabierzcie coś na komary!!! Nam sprawdził się rajd do kontaktu w nocy i kupowane tamtejsze krążki (spiralki) do zapalania na powietrzu. Znajomi mięli off i działał. Nie kupujcie tamtejszej citronelli na komary (do spryskiwania) nie działa. -dużo jest też os, uważajcie zwłaszcza na dzieci Ogólnie mięliśmy fajne wakacje, choć od pocz do końca dzieci nam chorowały. Poznaliśmy więc tamtejszą służbę zdrowia. Zwiedziliśmy kilka sąsiednich miasteczek. Plaża fajna. Frapka też. Ogólna ocena to 4 z minusem. Piszcie jak macie pytanka, zwłaszcza jeśli jedziecie z dziećmi, bo mam na bieżąco:)) Pozdrawiam! Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 09:25 Dodam jeszcze że cały klimat wakacji tworzy nie tylko miejsce ale i ludzie których poznajemy. My trafiliśmy na super sąsiadów (nocne posiadówki przy kartach:)) a nasza córka poznała fajne koleżanki. Nie wiem czy trafią na to forum ale i tak wysyłamy mnóstwo buziaków Marcinowi, Sylwii, Dominice i cioci Marioli:), Asi i Marcinowi (Rodzicom Agatki) którzy poratowali nas w biedzie pieluszkowej oraz Rodzicom małej Dominiczki z Olsztyna:) Wszystkim wyjeżdżającym życzymy niezapomnianego wyjazdu! I jeszcze kilka rad: na lotnisku po nadaniu bagażu nie spieszcie się do strefy za odprawą celna i paszportową, bo jeśli lot się opóźni (u nas tak było) to już nigdzie nie wyjdziecie i musicie tam siedzieć:( z dziećmi zwłaszcza małymi to problem. Rainbow ma bardzo miłą rezydentkę p. Kingę. Bardzo pomocna i błyskawiczna reakcja jeśli chodzi o lekarza. Weźcie jakieś długie spodnie i bluzę bo wieczorami komary spokoju nie dają. I koniecznie jakiś fenistil w kroplach i maści. My wróciliśmy strasznie pogryzieni mimo smarowania i odstraszania. A kawkę np po śniadaniu polecamy nie w restauracji tylko w barze przy basenie bo jest mocniejsza:)) Fajnie będzie!!! Papapa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:52 No właśnie ile był opóźniony samolot,my lecimy z Poznania i mamy wylot o 23.30 także nie uśmiecha mi się koczować jeszcze dłużej i tak cały dzień w plecy,dzieci nie mamy niestety ,pokój mieliście przy basenie? my chcemy poprosić o pokój gdzieś dalej od basenów i baru,a jak z wycieczkami a skutery można wypożyczyć,jaką mieliście pogodę i czy woda już ciepła,ja też liczę że spotkamy trochę Polaków w tym hotelu jedziemy tylko na tydzień,właśnie myślałam o tych komarach,warto kupić coś do kontaktu tak jak pisałaś,od której są śniadania,obiady itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 10:33 Witaj! Lot mieliśmy z Katowic i był opóźniony 2 godz. Była awaria samolotu i sprowadzano inny z Wrocławia. My to jeszcze nic ale ludzie w Grecji czekali cały dzień na lotnisku. Jak przylecieliśmy wreszcie to sajgon był:( Generalnie masz już przydzielony pokój jak przyjeżdżasz. Możesz poprosić o zamianę i coś tam proponują jak mają wolne. Może nie będziesz musiała zamieniać. My mieliśmy w sumie b.blisko baru i fajnie było bo po winko szło się 30m i nie musieliśmy siedzieć w barze tylko u siebie na tarasie. Woda w basenach cieplutka. W morzu też bo bardzo łagodne jest zejście w wodzie. Plaża nie za szeroka za to piaszczysta. Leżaków nie ma hotelowych tylko barowe ale pełna kultura, drewniane stoliczki, fajne leżaki, tylko musisz coś kupić w barze bo inaczej obsługa prosi o uiszczenie opłaty. My zapijaliśmy się frapką (3E za szt). Oprócz czegoś do kontaktu kup off czy coś w tym stylu do "psikania" się bo wieczorem komary żywcem Was zjedzą. Śniadania są od 7.30 do 9.30 obiady do 14.30 a kolacje długo bo chyba do 21.30 lub 22.00. W międzyczasie są skromne bardzo przekąski w jednym z barów (obok restauracji), lody w barze przy głównym basenie i skromne herbatniczki między 16.00 a 17.00. Aha jeszcze kanapki między 22.00 a 23.00. Nie pożyczaliśmy samochodu ale drogo jest bo 49E za dzień i to jakieś skromne autko. My polecamy pojeżdżenie po okolicznych miasteczkach (Hanioti, Pefkohori- zejść z głównej ulicy w dół na promenadę nadmorską i maleńkie Paliouri- piechotką- śliczne uliczki i ryneczek z kilkoma knajpkami.)Jeździliśmy komunikacją tutejszą i chwalimy sobie. Niedrogo i fajne autobusy, tylko tak jak wszędzie Grecy sobie a rozkład jazdy sobie (+-20 min:))ceny:Pefkohori 2 os 2.40E, Hanioti 2.60E. Pisz jak masz pytania Pozdrawiam! Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:58 My myślimy o Meteorach i o rejsie stateczkiem do zatoki Toroenos-czy jakoś tak się zwie,myślałam też o wypożyczeniu skuterka na cały dzień i objechaniu sobie troszkę Kassandry,kanapki czy jakieś napoje zabieraliście na plażę z hotelu?pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 10:47 Jeszcze jedno: o której macie powrót, bo doba hotelowa wraz z wyżywieniem kończy się ok 12.00 i jeśli lecicie wiecz lub w nocy to albo koczujecie z bagażami w recepcji albo musicie wykupić sobie kolejną dobę (ok 30E za pokój i 11E za wyżywienie/osobę). I ważne info dot. pieniędzy. Lepiej mieć coś ze sobą bo są problemy z bankomatami. W hotelu nie ma, w Paliouri też nie, w Pefkohori (8km) był nieczynny i musieliśmy jechać aż do Hanioti (15km). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:04 To extra wylot z Salonik mamy zaplanowany na 19.50 czyli obiad będziemy musieli sobie kupić a powinni dać w zamian za to że 1 dzień mamy do tyłu,ale tak dobrze to niema,ile jechaliście do hotelu,my to dojedziemy nad ranem i cały wtorek będziemy chodzić nieprzytomni,jak mogłabyś mi przesłać jakieś fotki to byłabym ci wdzięczna Kremiarka(małpa)wp.pl,dzięki Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 11:16 Cześć Edytko, napiszę więcej i wyślę fotki wieczorkiem bo teraz mała się obudziła:) tak na szybko: rejs stateczkiem ok zwłaszcza dla tych co pływają (kąpią się) bo co jakiś czas zatrzymuje się statek na kąpiele (opinie znajomych), Meteory też ponoć ok, odradzamy Saloniki bo nie ma co robić a droga daleka (też opinie znajomych). Transfer ok 2 godz. Kanapek na plażę nie braliśmy tylko wracaliśmy na obiadek a po poł znów morze lub basen. Brałam wodę min i ew owoce. Bardzo mało jest owoców do posiłków, w sklepiku też nie ma trzeba kupować w Paliouri lub Pefkohori. Weź sobie herbatę bo tam jest okropna lurowata lub jakieś ziołowe i tylko do śniadania. ja wzięłam też troszkę kawki rozpuszczalnej i raniutko przed śniadaniem piliśmy taką na spokojnie na tarasie nie musząc kursować do baru. Aneks kuch ok wyposażony. Pa! Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:32 OK piszę teraz w pracy ale wieczorem skoczę może do jakiejś kafejki bo niestety nie posiadam komputera w domu,o której możesz już spokojnie pisać?a jak nie to zobaczę sobie jutro w pracy,pozdrowienia Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 11:55 Edytko bez sensu żebyś specjalnie biegła do kafejki. Pisz teraz a ja w miarę możliwości będę odpowiadać (komputer mam właczony, tylko dwa urwisy szaleją). Zdjęcia wyślę wiecz. bo teraz to nie dam rady. Jak chcesz możemy przez gg. Całuski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 13.06.07, 12:03 prosze o informacje jak wyglądają animacje dla dzieci , czy są ciekawie prowadzone i w jakim języku. Poza yym o więcej szczegolow o opiece lekarskiej , bo w przypadku wyjazdu z dziećmi to bardzo wazne. Czy to ubezpieczenie z biura wystarcza na tę pomoc medyczną. Czy jest telefon w pokoju gdzie mogą łaczyć bezpośrednio. Podawano ze nie ma suszarki do włosów , czy tak?. Dziekuję zgóry za te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 13:32 witaj JJ! Suszarek w łaz. brak Telefon jest w pokoju ale nie wiem czy tylko łączy wew. czy ma też wyjście zew. Animacje są wieczorem ok 20.00 (minidisco), w ciągu dnia dziecko może iść do miniklubu i tam są panie które się nim zajmą (od 4 lat, młodsze z rodzicem). Języki w których można się porozumiewać i są animacje to ang, niem i rosyjski. Dla starszych dzieci raczej nie ma nic ciekawego, bo zamek dmuchany, minidisco i place zabaw to dla takich młodszych. Chyba że znajdą coś w miniklubie. Dzieci całymi dniami szalały na basenach i nie narzekały raczej na brak atrakcji:) Opieka lekarska: Rainbow ma podpisaną umowę z lekarzem prywatnym w Pefkohori - miły starszy pan, mówi po ang, z czymkolwiek do niego pójdziecie to "wirusz":). Jeśli coś się dzieje to dzwonicie do rezydentki i ona zabiera Was do lekarza. Lekarz nie przyjeżdża do hotelu. I tu uwaga: Signal Iduna taką ma umowę z nami że pokrywa od 100 lub 200E (nie pamiętam)za wizyty, leki itd. Jeśli kwota jest mniejsza (u nas ponad 130E)to pokrywacie sami a w Polsce Wam oddają. Ważne żeby brać rachunki tak za wizyty jak i w aptece. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 13.06.07, 14:02 Jeszcze raz wielkie dzięki za te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 13.06.07, 20:55 proszę jeszcze o informację czy do wejscia do morza potrzebne jest gumowe obuwie tak jak w Chorwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 21:28 Nie jest potrzebne, bo daleko w morze ciągnie się piasek bez najmniejszego kamienia:) podobno bywają jeżowce ale zawsze możecie obuwie kupić na miejscu. Pozdrawiam! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 13.06.07, 21:39 Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:20 Aga co z fotkami,Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszeki Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.ghnet.pl 14.06.07, 10:34 Edytko, postaram się wysłać dziś bo przy zgrywaniu z aparatu padły mi baterie. Nawet ja sama ich jeszcze nie widziałam w dużym formacie. Pozdrawiam! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:07 OK niema sprawy,pozdrowienia Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:42 kto jedzie w lipcu do Chrusso Village? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezerka Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:17 lecimy z poznania 2 lipca. mam pytanie do osób które wróciły, czy w pokojach lub w osrodku są jakies parasolki aby ochronic troche male dziecko od slonca? na wyposazeniu pokoju jest moze żelazko? Odpowiedz Link Zgłoś
racers Re: kto wrócił z Chrusso Village? 24.06.07, 19:59 Nie ma parasolek ani żelazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: 195.136.164.* 29.06.07, 15:42 WRÓCILIŚMY Z TEGO HOTELU WE WTOREK PODOBAŁO MI SIĘ WSZYSTKO,BYŁO C U D O W N I E,MOŻNA SPOKOJNIE JECHAĆ Z MAŁYMI DZIEĆMI,WYNIKA TO Z MOICH OBSERWACJI,BYŁO BARDZO WIELU LUDZI Z DZIEĆMI W RÓŻMYM WIEKU KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE,PARASOLKĘ MOŻNA KUPIĆ NA MIEJSCU W MINI MARKECIE PRZY HOTELU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:11 czy sa komary lub inne owady latajace ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZERKA Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 08:52 CZY JEST SENS BRAĆ TAM WÓZEK DLA DZIECKA? SĄ JAKIEŚ DEPTAKI CZY ALEJKI GDZIE WIECZOREM MOŻNA PORUSZAĆ SIE SWOBODNIE WOZKIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACERS Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.master.pl 30.06.07, 12:45 Bez wózka na plażę to trochę daleko, szczególnie dźwigając ręczniki, wiaderka, łopatki , itp. Nam wózek bardzo sie przydał, nie wyobrażam sobie bez. Dojście na plaże albo asfaltową droga albo ubitą ścieżką przez las, także wózek jechała spokojnie. Udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska nebeska Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:35 może kto s ma najświeższe wieści z tego hotelu , wyjeżdżam z z chłopakiem 23.07 poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezerka Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 02:02 wrocilismy 9 lipca. było bajecznie nie ma czasu na nudy rewelacyjni animatorzy masę zajęć super piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 09.07.07, 19:27 Wrociłam i jestem zachwycona . Hotel dla rodzin z dzie .cmi do 10 lat rewelacyjny , wspaniale miejsce , swietne animacje. Dla mlodziezy juz w mojej opinii trochę mniej atrakcji. Problemem na poczatku mojego pobytu były komary i niebywle wysokie temperatury , teraz dla mnie tez za gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.stat.gov.pl 18.07.07, 11:48 JA wróciłem w 16.07 i żałuję że to trwało tak krótko. Potwierdzam, że to wspaniałe miejsce, dużo zieleni, komarów już praktycznie nie było. Animatorzy świetni, mimo że w języku angielskim i rosyjskim to jednak bardzo się starali i moja córka była bardzo zachwycona i rozumiała wszystko. Plaża faktycznie trochę daleko, ale warta tego, długie łagodne zejście pod wodą i nie ma problemu ze znalezieniem miejsca nawet gdy nie chce siękupować czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondyrka Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.futuro.pl 18.07.07, 16:59 A napiszcie prosze czy sa tam w poblizu jakies sklepiki,tawerny czy to totalne odludzie? I plaza jest typowo piaszczysta? Nie ma w wodzie skal i kamieni? I jakie jedzenie? Co serwowali na sniadania i kolacje,konkretne przyklady? Znajdzie sie cos dla poltorarocznego brzdaca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.streamcn.pl 18.07.07, 19:51 Powyżej są odpowiedzi na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:13 Wróciłem z Chrousso 24.07 , jestem zadowolony ! Plus dla Rainbow Tours , w dniu wyjazdu klucze zdajemy o 12.00 w południe ale posiłki i napoje serwowane są do godz. 24.00 do transferu na lotnisko . Odpowiedz Link Zgłoś
edysia7314 Re: kto wrócił z Chrusso Village? 26.07.07, 09:30 A jak tam upały? byliśmy w czerwcu i było gorąco,a z tym jedzeniem i piciem przez cały dzień w dniu wyjazdu wywalczyli urlopowicze którzy gościli w tym hotelu na początku czerwca,ale plus dla RB że sie zgodziło,tęsknie za tym krajem bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo97 Re: kto wrócił z Chrusso Village? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:21 Tak myslalem ze byly naciski na RT ze strony turystów . Dzieki im za to . w poniedzialek temp. powietrza okolo 45 stopni C , wody przy brzegu 30 . Troszke za goraco . Pozdrawiam tych co byli i tych którzy tam jada . Odpowiedz Link Zgłoś