Gość: Miszka IP: *.mpips.gov.pl 30.05.07, 10:14 Czy ktoś był lub wybiera się do Leptokarii na Riwierze Olimpijskiej ? Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leprosy Re: Leptokaria IP: 62.180.229.* 30.05.07, 13:41 Było już kilka razy o tym na forum. Użyj wyszukiwarki. A tak ogólnie to jest tam całkiem fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola002 Re: Leptokaria 30.05.07, 14:08 A kiedy planowany wyjazd jeśli mozna wiedzieć , może będziemy w tym samym terminie . Wyjazd zorganizowany czy na własną rekę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszka Re: Leptokaria IP: *.mpips.gov.pl 30.05.07, 14:46 Wyjeżdżamy 18 czerwca do hotelu Poseidon Palace. Odpowiedz Link Zgłoś
jola002 Re: Leptokaria 30.05.07, 21:14 Ja niestety dopiero 15 lipca , a szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati 12 Re: Leptokaria IP: *.chello.pl 30.05.07, 21:54 Ja jadę 5 czerwca do Balkan Hellas i mam pytanie. Co możecie mi powiedzieć o Leptokarii? Bo nie za bardzo się orientuję, ponieważ to nie ja organizowałam imperzkę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda19853 Re: Leptokaria 31.05.07, 08:21 Leptokaria to typowo wypoczynkowa miejscowość. 1 głowna ulica prowadząca do morza. Przy niej kilka knajpek - 1 z obsługą " mowiaca " po polsku. Duzy supersam, chyba najlepszy w Leptokarii. No i kilka sklepików ze wszystkim : stroje kapielowe, pamiatki, okulary, kartki itp. A jak przejdzie sie ta uliczka przez przejazd kolejowy i pojdzie na lewo, to mozna dojsc do poczty - czynna w dziwnych godzinach . A nastepnie dochodzi sie do kolejnej ulicy typowo handlowo-knajpianej. Z tym, ze ta jest bardziej ekskluzywna, wiecej tutaj skepow ze skorami / jak to kogos interesuje / ze zlotem. Sa tam kanjpki inetrnetowe. No i oczywiscie te sklepy ze wszystkim. Duzo tam jest sklepow z polska obsluga. Jest jeden market w ktorym trzeba uwazac, boo jest cholernie wasko, a jak ponoc cos sie niechcacy zrzuci, to wlasciciele natychmiast wzywaja gliny . A przy przejezdzie kolejowym stoja rolnicy i z samochodow sprzedaja owoce. Pyszne winogronka mial pan sprzedajacy z bialego vana . Owoce tam kupione sa swiezsze i tansze niz w marketach . Plaza taka sobie, na niej tez duzo knajpek. Z tym, ze drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati 12 Re: Leptokaria IP: *.chello.pl 02.06.07, 17:51 Dziękuję za długi i dokładny opis,a jeśli chodzi o te knajpki, to zależy mi na ich ilości, ponieważ wiczorami fajnie jest połazić po miasteczku i po sklepach i ciś przekąsić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda19853 Re: Leptokaria 04.06.07, 08:59 knajpek zatrzesienie. Zarowno wdluz moza, jak i przy uliczkach. Pyszne sa tez lody, zarowno te z automatu jak i na galki. I mmaczne paczki w piekarenkach. Sa takie 2 naprzeciwko siebie, przy tej ulicy, co prowadzi od morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Leptokaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:50 Poseidon - super hotel! byłam w ubiegłym roku. duzy basen, duzo zieleni, plaza przy hotelu na ktorej nie ma tłoku ( leżaki niestety płatne). Do centrum leptokarii spacerkiem pol godziny droga wzdluz plazy. Tanie taksowki z centrum jak sie nie chce wracac pieszo w srodku nocy (o ile dobrze pamietam to 3 euro). super miejsce;) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala.j. Re: Leptokaria IP: *.bph.pl 31.05.07, 09:32 Byłam w ubiegłym roku. Co prawda nie w Leptokarii, ale w Paralii. W leptokarii była moja mama i ją odwiedzałam. Osobiście dla mnie Leptokaria przepiękna, o wiele ładniejsza od Paralii. Ma swój urok. Opalasz się nad morzem u stóp Olimpu. Najbardziej pamiętam pierwsze wrażenie jak wysiadłam w Leptokarii z pociągu, to po prostu zaparło mi dech w piersiach. Świetna baza wypadowa na Meteory i Skiatos - polecam (kupujcie z lokalnych biur-o wiele taniej, a mają polskojęzycznych przewodników). Przepyszne lody w budce tuż przy plaży. Naprawdę polecam. Jedyny mankament to kamienista plaża i głębokie morze tuż przy brzegu, ale za to woda kryształ. Na pewno nie będziesz się tam nudzić. Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Leptokaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:11 Zgadzam się z opinią mala.j. my byliśmy w Leptokarii w 2006r. plaża kamienista. Wycieczkę np. na Meteory można samemu sobie zorganizować wypożyczając samochód (informacje o Meteorach - mapy, foldery do nabycia w biurze turystycznym przy głównej ulicy, idzie się porozumieć po polsku). Można również zrobić wypad na Olimp, i okolice. Miłega wypoczynku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati 12 Re: Leptokaria IP: *.chello.pl 02.06.07, 17:54 Dzięki wszystkim. Opisy super i dokładne. Na pewno nudzić się nie będę. Pozdrawiam Pati 12 Odpowiedz Link Zgłoś